CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, my już po drugim połówkowym. Mała waży 634 g, ale wynik nie jest tak optymistyczny jak 2 tyg. temu. Czy któraś z Was miała stwierdzony tak zwany bright spot (ognisko hiperechogenne) w serduszku?
I jeszcze jedno pytanie, jaką miałyście długość kości nosowej na usg połówkowym? -
Ja byłam 16 lutego na połówkowych, to mała leżała główką do dołu, a wczoraj natomiast jak byłam na echo serca, to już była ułożona pośladkowo.
Dzieci na tym etapie jeszcze bardzo się wiercą, i na pewno jeszcze nie raz wywróci fikołkaAndziula_1988 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
summer86 wrote:Dziewczyny, my już po drugim połówkowym. Mała waży 634 g, ale wynik nie jest tak optymistyczny jak 2 tyg. temu. Czy któraś z Was miała stwierdzony tak zwany bright spot (ognisko hiperechogenne) w serduszku?
I jeszcze jedno pytanie, jaką miałyście długość kości nosowej na usg połówkowym? -
teqz wrote:Tak, u nas tez stwierdzono. Kości nosowej nie mierzyli.
Tegz, dziękuję za odpowiedźrobiliście dodatkowo echo serca żeby to sprawdzić czy nie było takiego zalecenia?
-
summer86 wrote:Dziewczyny, my już po drugim połówkowym. Mała waży 634 g, ale wynik nie jest tak optymistyczny jak 2 tyg. temu. Czy któraś z Was miała stwierdzony tak zwany bright spot (ognisko hiperechogenne) w serduszku?
I jeszcze jedno pytanie, jaką miałyście długość kości nosowej na usg połówkowym?
HejNie udzielam się na forum, chociaż czytam Was od samego początku. Termin mam na 19.06 i czekam na synka
U mnie na drugich połówkowych też lekarz znalazł takie ognisko w lewej komorze serca (2 na 5mm) ale od razu uspokoił, że to samo w sobie nie jest w ogóle uznawane za wadę, jeśli nie ma innych wyraźnych nieprawidłowości. Pisze też o tym mama ginekolog na swoim blogu, ponoć to się zdarza u 4-5% płodów:
https://mamaginekolog.pl/najczestsze-nieprawidlowosci-usg-polowkowym/
Myślę, że nie ma co się nadmiernie stresować, a przynajmniej tak sama sobie tłumaczę.Marya, summer86, Sarrrra, Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
nick nieaktualnyLeśny_stworek wrote:Hej
Nie udzielam się na forum, chociaż czytam Was od samego początku. Termin mam na 19.06 i czekam na synka
U mnie na drugich połówkowych też lekarz znalazł takie ognisko w lewej komorze serca (2 na 5mm) ale od razu uspokoił, że to samo w sobie nie jest w ogóle uznawane za wadę, jeśli nie ma innych wyraźnych nieprawidłowości. Pisze też o tym mama ginekolog na swoim blogu, ponoć to się zdarza u 4-5% płodów:
Myślę, że nie ma co się nadmiernie stresować, a przynajmniej tak sama sobie tłumaczę.fajnie, że się ujawniłaś
zapraszamy
Leśny_stworek lubi tę wiadomość
-
Leśny_stworek, witaj i dziękuję za odpowiedź. Pierwsze co przeczytałam po wyjściu z gabinetu to właśnie ten artykuł mamy ginekolog
-
summer86 wrote:Tegz, dziękuję za odpowiedź
robiliście dodatkowo echo serca żeby to sprawdzić czy nie było takiego zalecenia?
oczywiście się wystraszyłam i tez na necie szukałam. Wczoraj pytałam mojej ginekolog to mówiła, ze bardzo często to znika i już tego w późniejszych tygodniach nie ma - oby i u nas tak było
na pewno zrobię usg III trymestru i zobaczymy czy nadal będzie to widać.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Leśny_stworek wrote:Hej
Nie udzielam się na forum, chociaż czytam Was od samego początku. Termin mam na 19.06 i czekam na synka
Myślę, że nie ma co się nadmiernie stresować, a przynajmniej tak sama sobie tłumaczę.))
-
Hej dziewczyny dawno do was nie zaglądałam miałam młyn w pracy ;/ mam pytanie ile juz przytyłyście ? Bo mój lekarz jest przewrażliwiony na punkcie za wysokiej wagi i on uważa ze im mniej tym lepiej i wydawało mi sie ze i tak mało przytyłam a on do mnie ze i tak kilogram za dużo dlatego chciałam was zapytać jak to u was wyglada ?
ingelita lubi tę wiadomość
-
Blanka991 wrote:Hej dziewczyny dawno do was nie zaglądałam miałam młyn w pracy ;/ mam pytanie ile juz przytyłyście ? Bo mój lekarz jest przewrażliwiony na punkcie za wysokiej wagi i on uważa ze im mniej tym lepiej i wydawało mi sie ze i tak mało przytyłam a on do mnie ze i tak kilogram za dużo dlatego chciałam was zapytać jak to u was wyglada ?
+10 kg -
Hej Blanka! Jakieś parę stron temu chyba dużo dziewczyn pisało o swojej wadze
Ja jestem w 27tc i przytyłam narazie 7kg.
Lesny_stworek, witamyLeśny_stworek lubi tę wiadomość
-
witam nową koleżankę
ja mam 7 na plusie -
Blanka991 wrote:Hej dziewczyny dawno do was nie zaglądałam miałam młyn w pracy ;/ mam pytanie ile juz przytyłyście ? Bo mój lekarz jest przewrażliwiony na punkcie za wysokiej wagi i on uważa ze im mniej tym lepiej i wydawało mi sie ze i tak mało przytyłam a on do mnie ze i tak kilogram za dużo dlatego chciałam was zapytać jak to u was wyglada ?
-
Witam nową dziewczynę
Ja to juz mam pewnie z 8kg na plusie i póki co lekarz nic nie komentuje,mojej koleżance lekarz bardzo kontrolował wagę przez to ze przed ciąża miała sporą nadwagę .
Czy was tez ostatnio bola biodra? Mi ostatnio dokucza bol w biodrach pachwinach i po bokach brzucha , pewnie zaraz zwiększa się gabaryty :d
-
nick nieaktualny
-
U mnie na plusie 6-6,5 kg. W zasadzie mocno zaczęło rosnąć przez ostatnie 3 tyg., mam nadzieję że to nie jest żadna oznaka problemów z cukrem, ale w przyszlym tygodniu idę już na krzywą, więc się wyjaśni.
Słodycze całkiem odstawilam
Mowilam dzis lekarzowi, że sporo przytyłam ale nawet nie skomentował tego, zapytał jedynie jak jem i uznał, że jest ok.