X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Trójka pytanie do Ciebie bo dobrze kojarzę ze to Ty masz problem z żylakami? Nosisz pończochy uciskowe? I czy zwiększyłas dawkę cyclo3fort?
    Tak noszę takie uciskowe 2 stopnia...masakra z nimi ale przynajmniej mnie żylak nie boli. Ginka pozwoliła mi zwiększyć cyclo do 2 tabletek rano i jedna wiczorem

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :) Widze ze nie tylko u nas taki cyrk ;) wczoraj u nas rozpętał sie ten sam temat odnośnie "trollowania" - Majowa Mama 2018.
    Pozdrawiam! ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Tak noszę takie uciskowe 2 stopnia...masakra z nimi ale przynajmniej mnie żylak nie boli. Ginka pozwoliła mi zwiększyć cyclo do 2 tabletek rano i jedna wiczorem
    Ja tez je nosze i dostaje wścieklizny jak je mam na sobie. Jestem tak wkurzona bo mnie wszystko swędzi i się pastwie na najbliższych :-) fakt ze jak je ściągam wieczorem to widzę różnice (po chwili żyły wychodzą). Tez myślałam zeby zwiększyć do 3 tabl na dobę :-)
    Dziękuje za informacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:22

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też straciłam do Ciebie zaufanie, bo nie potrafisz logicznie wytłumaczyć dlaczego wrzucasz cudze zdjęcia..
    Jedynie dobrze, że nie miałaś problemowej ciąży, ciągłych przygód i nie musialysmy z Tobą przeżywać tego wszystkiego i dodatkowo się stresować.

Ja nie widzę sensu przenoszenia się na inne forum. Część osób, która chciała mieć więcej prywatności przeszła na fb. Wg mnie wystarczy.

P.s Eunice, a mogłabyś napisać właśnie nazwę tego kremu? ;) Tak w się zastanawiałam, co tak szybko działa na odparzona dupke. Ja używam sudocremu, ale wiem że ma słabe opinie i chciałabym zmienić..

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zostalam tu odeslana bo prawdopodobnie,któraś miała taki san klopot jak ja.a mianowicie czy ktoras miala robiona kolonoskopie w ciazy?jestem przed wizyta u gin zeby o tym porozmawiać ale sie bardzo denerwuje.Mam.stwierdzone jelito drazliwe.Ale przez ostatnie dwa.miesiace pogorszyły sie, dolegliwosci,kolki raz z lewej strony raz z prawj plus mega zaparcia po 10 dni.Miesiac temu umowilam sie, na.badanie a teraz okazalo ske ze jestem w ciazy.( 4 tydzien)z bety badanie mam za miesiąc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny żegnam się z wami. Odezwę się może jak urodzę. A na razie nie ma sensu dyskutować.

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Ja też straciłam do Ciebie zaufanie, bo nie potrafisz logicznie wytłumaczyć dlaczego wrzucasz cudze zdjęcia..
    Jedynie dobrze, że nie miałaś problemowej ciąży, ciągłych przygód i nie musialysmy z Tobą przeżywać tego wszystkiego i dodatkowo się stresować.

Ja nie widzę sensu przenoszenia się na inne forum. Część osób, która chciała mieć więcej prywatności przeszła na fb. Wg mnie wystarczy.

P.s Eunice, a mogłabyś napisać właśnie nazwę tego kremu? ;) Tak w się zastanawiałam, co tak szybko działa na odparzona dupke. Ja używam sudocremu, ale wiem że ma słabe opinie i chciałabym zmienić..

Mogę Ci akurat w tej kwestii pomóc, bo wczoraj robiłam głębokie poszukiwania kremu na odparzenia, który byłby "bio", bez szkodliwych konserwantów i w rozsądnej cenie. Jest to niemiecki krem, ale można go na allegro kupić w rozsądnej cenie.

Weleda Baby Krem przeciw odparzeniom - 75 ml kosztuje ok 25 zł.

O Sudokremie słyszałam i czytałam bardzo złe opinie, żeby nie powiedzieć fatalne. Podobno jest naładowany konserwantami po brzegi.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, dzięki! Poczytam sobie o nim:)
    Chce zamówić cos dobrego dla dzidziusia i dla starszej córci. Używam sudocrem jak pupa wygląda nieciekawie, więc raczej sporadycznie, ale mimo wszystko wiem że nie jest ok. Kończy mi się opakowanie i chce właśnie z niego zrezygnować:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Leira, dzięki! Poczytam sobie o nim:)
    Chce zamówić cos dobrego dla dzidziusia i dla starszej córci. Używam sudocrem jak pupa wygląda nieciekawie, więc raczej sporadycznie, ale mimo wszystko wiem że nie jest ok. Kończy mi się opakowanie i chce właśnie z niego zrezygnować:)

Jak znajdziesz jeszcze inne kremy to też daj znać, ja teraz jestem na etapie wyprawki "przydatne rozwiązania konstrukcyjne w najbliższym otoczeniu dziecka", wyprawkę kosmetyczną już sobie ustaliłam i teraz kompletuję, z ciuchami to samo, teraz muszę poważnie przemyśleć jak zainstalować malucha w sypialni :D

kokkosanka lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie wierzę w to co czytam.. szok.

Ktoś tam pisał o polecaniu konkretnych wózków, że to też może być troll :) ale mam pytanko, bo nie znam się na tym kompletnie. Chce kupić samą gondole i osobno dobry fotelik ( maxi Cosi albo besafe) no i adaptery pasujące do stelaża od gondoli. Można zrobić takie połączenie? Jaka firma coś takiego oferuje. Ogólnie podobają mi się wózki Anex, milu kids, bebetto, Adamex. Ale one chyba są w zestawie.

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze bepanthen baby extra. Za czasów wyprawki dla córki miał dobre opinie i u Sroki też była pozytywna ocena.
    Fajnie że z wyprawka idziesz do przodu:) ja na Gemini też już porzucalam do koszyka, ale muszę usiąść, jeszcze raz na spokojnie przeanalizować i zamówić:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Okazało się, że założycielka kwietniówek 2018 to troll, w sensie osoba, która udawała, że jest w ciąży, założyła wątek, nakręcała rozmowy, opowiadała dziwne sytuacje, wrzucała zdjęcia (jak się potem okazało z sieci, nie swoje), ktoś ją zdemaskował, więc zaczęła się pokrętnie tłumaczyć, że umarło jej dziecko i jest bezpłodna i chciała się poczuć jak w ciąży, czy coś - przepraszam, nie zagłębiałam się jakoś w logikę tego wszystkiego, generalnie dziewczyny stwierdziły, że to opłacony troll, żeby nakręcać rozmowy na forum i że takich troli może być więcej, dlatego teraz "sprawdzają" wiarygodność wszystkich założycielek wątków na forum. Trochę to śmieszne, trochę przerażające, jak kto uważa.

ło ciup ja bylam na kwetniówkach 2018 r. :P aż musze tam zajrzeć a teraz musze doczytać rozmowę tutaj bo przez 2 h nazbierało się 3 strony ciekawego wątku :P:P:P:P

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale dla mnie wyprawka kosmetyczna dziecka i dla mnie to jakis kosmos ,łatwiej bylo mi wybrac wózek czy nosidełko a nie moge ogarnąć kosmetyków . Tez ostatnio na gemini powrzucałam do koszyka rzeczy dla mnie juz mialam zamawiać i nagle naszło mnie multum pytan a czy tyle mi starczy ,czy to jest dobre itp. No i nie zamówiłam a to tylko przeciez rzeczy poporodowe .

lotka1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:

Ktoś tam pisał o polecaniu konkretnych wózków, że to też może być troll :) ale mam pytanko, bo nie znam się na tym kompletnie. Chce kupić samą gondole i osobno dobry fotelik ( maxi Cosi albo besafe) no i adaptery pasujące do stelaża od gondoli. Można zrobić takie połączenie? Jaka firma coś takiego oferuje. Ogólnie podobają mi się wózki Anex, milu kids, bebetto, Adamex. Ale one chyba są w zestawie.
    Ja z synem miałam adamex i do stelaża dokupilam adaptery (fotelik mamy maxi cosi pebble). Bez problemu zrobisz takie połączenie :-)
    Ja poleciałam wózki x lander :-) ale zawsze będę je chwalić bo mam porównanie do innych (z podobnej Polki cenowej) i te są o niebo lepsze :-)

palusia171 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nie wiem czemu ale dla mnie wyprawka kosmetyczna dziecka i dla mnie to jakis kosmos ,łatwiej bylo mi wybrac wózek czy nosidełko a nie moge ogarnąć kosmetyków . Tez ostatnio na gemini powrzucałam do koszyka rzeczy dla mnie juz mialam zamawiać i nagle naszło mnie multum pytan a czy tyle mi starczy ,czy to jest dobre itp. No i nie zamówiłam a to tylko przeciez rzeczy poporodowe .
    Zerkinij sobie na bloga srokao. Tam masz porównanie składu kosmetyków. Ogólnie bardzo dobrze wypadają kosmetyki z babydream (rossmann) i np hipp :-)
    I faktycznie przy moim alergiku się sprawidziły :-)

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Mogę Ci podesłać listę zrobioną na bazie srokao.pl i innych analiz składów kosmetyków dla dzieci - możesz zweryfikować sama, a i tak wyjdzie szybciej niż szukanie wszystkiego po kolei :)

Ja wszystko kupuję po jednym opakowaniu: raz, żeby zobaczyć czy faktycznie dziecko dobrze na to zareaguje, dwa żeby sprawdzić czego i w jakich ilościach zużywam :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrzuć listę na forum :-)

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:

Ja kupiłam na allegro taki zestaw:Adamex barletta 2w1 plus fotelik maxi cosi city. W gratisie były adaptery i one pasowały więc spokojnie mogłam wpiąć fotelik do stelaża.
    Teraz bym wybrała lepszy fotelik, np ten, który napisała Anitka. Wtedy patrzyłam na cenę;)

palusia171 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja juz tego bloga przeglądałam i zdecydowałam sie na kosmetyki z hippa bo maja dobre opinie i moge je bez problemu dostać u siebie, ale mimo wszystko nie moge tej wyprawki kosmetycznej ogarnąć tak samo dla siebie boje się ze jak wezmę za Malo po pakuje itp .czy mi nie braknie.

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moim zdaniem troszkę przesadzacie z Maryją. Ile razy każda z nas robiła rzeczy nielogiczne lub głupie a potem nie znalazłyśmy wytłumaczenia? wrzuciła, usunęła i tyle. Wrzuciła nowe. Prawdopodobieństwo znalezienia drugiej ciężarnej w podobnym tygodniu ciąży z dzisiejsza datą jest baaardzo małe . Myślmy logicznie :) (ps. nie atakuje nikogo). Myślę, ze dziewczyna nic nie napisała podczas trwania całego wątku co by posądzało ja o trola. a to, ze mało piszę o sobie nic nie znaczy.

dodam, że dziewczyna normalnie i naturalnie pisała o becie o przyroście. Beta była zalediwe 7 a potem 20. To też wskazuje na naturalność wpisów.

Ja również za wiele nie daje informacji. Lubie Was czytać i pytać się o Wasze zdanie, doświadczenie. Zdjęcia nie wrzuciłam bo ni umiem a i uczyć mi sie nie chce bo mało czasu.

ps. ja wiedziałam o swojej ciąży też 6 dni przed terminem miesiączki. Byłam bardzo podekscytowana . Bardzo chciałam też być na fioletowej stronie. Poczekałam, bowiem miałam poronienie już za sobą ale niedługo. :)

dziewczyna nic nie zrobiła na tym forum a jego prowadzenie pierwszej strony) jest bardzo ważne więc zejdźmy z niej i rozmawiajmy normalnie :)

pamiętajcie jak raz postawi się teze to zawsze ocena sytuacji bdzie prowadzona tak aby potwierdziła tą tezę. Lepiej najpierw ocenić a potem wnioskować :)

to tyle:)
    ps. nie bijcie :P:P:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:22

welonka lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ