CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:Trójka pytanie do Ciebie bo dobrze kojarzę ze to Ty masz problem z żylakami? Nosisz pończochy uciskowe? I czy zwiększyłas dawkę cyclo3fort?
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Tròjka wrote:Tak noszę takie uciskowe 2 stopnia...masakra z nimi ale przynajmniej mnie żylak nie boli. Ginka pozwoliła mi zwiększyć cyclo do 2 tabletek rano i jedna wiczorem
fakt ze jak je ściągam wieczorem to widzę różnice (po chwili żyły wychodzą). Tez myślałam zeby zwiększyć do 3 tabl na dobę
Dziękuje za informacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:22
-
Ja też straciłam do Ciebie zaufanie, bo nie potrafisz logicznie wytłumaczyć dlaczego wrzucasz cudze zdjęcia..
Jedynie dobrze, że nie miałaś problemowej ciąży, ciągłych przygód i nie musialysmy z Tobą przeżywać tego wszystkiego i dodatkowo się stresować.
Ja nie widzę sensu przenoszenia się na inne forum. Część osób, która chciała mieć więcej prywatności przeszła na fb. Wg mnie wystarczy.
P.s Eunice, a mogłabyś napisać właśnie nazwę tego kremu?Tak w się zastanawiałam, co tak szybko działa na odparzona dupke. Ja używam sudocremu, ale wiem że ma słabe opinie i chciałabym zmienić..
-
Hej zostalam tu odeslana bo prawdopodobnie,któraś miała taki san klopot jak ja.a mianowicie czy ktoras miala robiona kolonoskopie w ciazy?jestem przed wizyta u gin zeby o tym porozmawiać ale sie bardzo denerwuje.Mam.stwierdzone jelito drazliwe.Ale przez ostatnie dwa.miesiace pogorszyły sie, dolegliwosci,kolki raz z lewej strony raz z prawj plus mega zaparcia po 10 dni.Miesiac temu umowilam sie, na.badanie a teraz okazalo ske ze jestem w ciazy.( 4 tydzien)z bety badanie mam za miesiąc
-
nick nieaktualny
-
kokkosanka wrote:Ja też straciłam do Ciebie zaufanie, bo nie potrafisz logicznie wytłumaczyć dlaczego wrzucasz cudze zdjęcia..
Jedynie dobrze, że nie miałaś problemowej ciąży, ciągłych przygód i nie musialysmy z Tobą przeżywać tego wszystkiego i dodatkowo się stresować.
Ja nie widzę sensu przenoszenia się na inne forum. Część osób, która chciała mieć więcej prywatności przeszła na fb. Wg mnie wystarczy.
P.s Eunice, a mogłabyś napisać właśnie nazwę tego kremu?Tak w się zastanawiałam, co tak szybko działa na odparzona dupke. Ja używam sudocremu, ale wiem że ma słabe opinie i chciałabym zmienić..
Mogę Ci akurat w tej kwestii pomóc, bo wczoraj robiłam głębokie poszukiwania kremu na odparzenia, który byłby "bio", bez szkodliwych konserwantów i w rozsądnej cenie. Jest to niemiecki krem, ale można go na allegro kupić w rozsądnej cenie.
Weleda Baby Krem przeciw odparzeniom - 75 ml kosztuje ok 25 zł.
O Sudokremie słyszałam i czytałam bardzo złe opinie, żeby nie powiedzieć fatalne. Podobno jest naładowany konserwantami po brzegi. -
Leira, dzięki! Poczytam sobie o nim:)
Chce zamówić cos dobrego dla dzidziusia i dla starszej córci. Używam sudocrem jak pupa wygląda nieciekawie, więc raczej sporadycznie, ale mimo wszystko wiem że nie jest ok. Kończy mi się opakowanie i chce właśnie z niego zrezygnować
-
kokkosanka wrote:Leira, dzięki! Poczytam sobie o nim:)
Chce zamówić cos dobrego dla dzidziusia i dla starszej córci. Używam sudocrem jak pupa wygląda nieciekawie, więc raczej sporadycznie, ale mimo wszystko wiem że nie jest ok. Kończy mi się opakowanie i chce właśnie z niego zrezygnować
Jak znajdziesz jeszcze inne kremy to też daj znać, ja teraz jestem na etapie wyprawki "przydatne rozwiązania konstrukcyjne w najbliższym otoczeniu dziecka", wyprawkę kosmetyczną już sobie ustaliłam i teraz kompletuję, z ciuchami to samo, teraz muszę poważnie przemyśleć jak zainstalować malucha w sypialnikokkosanka lubi tę wiadomość
-
Hej! Nie wierzę w to co czytam.. szok.
Ktoś tam pisał o polecaniu konkretnych wózków, że to też może być trollale mam pytanko, bo nie znam się na tym kompletnie. Chce kupić samą gondole i osobno dobry fotelik ( maxi Cosi albo besafe) no i adaptery pasujące do stelaża od gondoli. Można zrobić takie połączenie? Jaka firma coś takiego oferuje. Ogólnie podobają mi się wózki Anex, milu kids, bebetto, Adamex. Ale one chyba są w zestawie.
-
Ja mam jeszcze bepanthen baby extra. Za czasów wyprawki dla córki miał dobre opinie i u Sroki też była pozytywna ocena.
Fajnie że z wyprawka idziesz do przodu:) ja na Gemini też już porzucalam do koszyka, ale muszę usiąść, jeszcze raz na spokojnie przeanalizować i zamówić
-
Leira wrote:Okazało się, że założycielka kwietniówek 2018 to troll, w sensie osoba, która udawała, że jest w ciąży, założyła wątek, nakręcała rozmowy, opowiadała dziwne sytuacje, wrzucała zdjęcia (jak się potem okazało z sieci, nie swoje), ktoś ją zdemaskował, więc zaczęła się pokrętnie tłumaczyć, że umarło jej dziecko i jest bezpłodna i chciała się poczuć jak w ciąży, czy coś - przepraszam, nie zagłębiałam się jakoś w logikę tego wszystkiego, generalnie dziewczyny stwierdziły, że to opłacony troll, żeby nakręcać rozmowy na forum i że takich troli może być więcej, dlatego teraz "sprawdzają" wiarygodność wszystkich założycielek wątków na forum. Trochę to śmieszne, trochę przerażające, jak kto uważa.
ło ciup ja bylam na kwetniówkach 2018 r.aż musze tam zajrzeć a teraz musze doczytać rozmowę tutaj bo przez 2 h nazbierało się 3 strony ciekawego wątku
:P:P:P
-
Nie wiem czemu ale dla mnie wyprawka kosmetyczna dziecka i dla mnie to jakis kosmos ,łatwiej bylo mi wybrac wózek czy nosidełko a nie moge ogarnąć kosmetyków . Tez ostatnio na gemini powrzucałam do koszyka rzeczy dla mnie juz mialam zamawiać i nagle naszło mnie multum pytan a czy tyle mi starczy ,czy to jest dobre itp. No i nie zamówiłam a to tylko przeciez rzeczy poporodowe .
lotka1990 lubi tę wiadomość
-
palusia171 wrote:Hej! Nie wierzę w to co czytam.. szok.
Ktoś tam pisał o polecaniu konkretnych wózków, że to też może być trollale mam pytanko, bo nie znam się na tym kompletnie. Chce kupić samą gondole i osobno dobry fotelik ( maxi Cosi albo besafe) no i adaptery pasujące do stelaża od gondoli. Można zrobić takie połączenie? Jaka firma coś takiego oferuje. Ogólnie podobają mi się wózki Anex, milu kids, bebetto, Adamex. Ale one chyba są w zestawie.
Ja poleciałam wózki x landerale zawsze będę je chwalić bo mam porównanie do innych (z podobnej Polki cenowej) i te są o niebo lepsze
palusia171 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Nie wiem czemu ale dla mnie wyprawka kosmetyczna dziecka i dla mnie to jakis kosmos ,łatwiej bylo mi wybrac wózek czy nosidełko a nie moge ogarnąć kosmetyków . Tez ostatnio na gemini powrzucałam do koszyka rzeczy dla mnie juz mialam zamawiać i nagle naszło mnie multum pytan a czy tyle mi starczy ,czy to jest dobre itp. No i nie zamówiłam a to tylko przeciez rzeczy poporodowe .
I faktycznie przy moim alergiku się sprawidziły -
welonka wrote:Nie wiem czemu ale dla mnie wyprawka kosmetyczna dziecka i dla mnie to jakis kosmos ,łatwiej bylo mi wybrac wózek czy nosidełko a nie moge ogarnąć kosmetyków . Tez ostatnio na gemini powrzucałam do koszyka rzeczy dla mnie juz mialam zamawiać i nagle naszło mnie multum pytan a czy tyle mi starczy ,czy to jest dobre itp. No i nie zamówiłam a to tylko przeciez rzeczy poporodowe .
Mogę Ci podesłać listę zrobioną na bazie srokao.pl i innych analiz składów kosmetyków dla dzieci - możesz zweryfikować sama, a i tak wyjdzie szybciej niż szukanie wszystkiego po kolei
Ja wszystko kupuję po jednym opakowaniu: raz, żeby zobaczyć czy faktycznie dziecko dobrze na to zareaguje, dwa żeby sprawdzić czego i w jakich ilościach zużywam -
palusia171 wrote:Hej! Nie wierzę w to co czytam.. szok.
Teraz bym wybrała lepszy fotelik, np ten, który napisała Anitka. Wtedy patrzyłam na cenępalusia171 lubi tę wiadomość
-
Ale ja juz tego bloga przeglądałam i zdecydowałam sie na kosmetyki z hippa bo maja dobre opinie i moge je bez problemu dostać u siebie, ale mimo wszystko nie moge tej wyprawki kosmetycznej ogarnąć tak samo dla siebie boje się ze jak wezmę za Malo po pakuje itp .czy mi nie braknie.
-
dziewczyny moim zdaniem troszkę przesadzacie z Maryją. Ile razy każda z nas robiła rzeczy nielogiczne lub głupie a potem nie znalazłyśmy wytłumaczenia? wrzuciła, usunęła i tyle. Wrzuciła nowe. Prawdopodobieństwo znalezienia drugiej ciężarnej w podobnym tygodniu ciąży z dzisiejsza datą jest baaardzo małe . Myślmy logicznie
(ps. nie atakuje nikogo). Myślę, ze dziewczyna nic nie napisała podczas trwania całego wątku co by posądzało ja o trola. a to, ze mało piszę o sobie nic nie znaczy.
dodam, że dziewczyna normalnie i naturalnie pisała o becie o przyroście. Beta była zalediwe 7 a potem 20. To też wskazuje na naturalność wpisów.
Ja również za wiele nie daje informacji. Lubie Was czytać i pytać się o Wasze zdanie, doświadczenie. Zdjęcia nie wrzuciłam bo ni umiem a i uczyć mi sie nie chce bo mało czasu.
ps. ja wiedziałam o swojej ciąży też 6 dni przed terminem miesiączki. Byłam bardzo podekscytowana . Bardzo chciałam też być na fioletowej stronie. Poczekałam, bowiem miałam poronienie już za sobą ale niedługo.
dziewczyna nic nie zrobiła na tym forum a jego prowadzenie pierwszej strony) jest bardzo ważne więc zejdźmy z niej i rozmawiajmy normalnie
pamiętajcie jak raz postawi się teze to zawsze ocena sytuacji bdzie prowadzona tak aby potwierdziła tą tezę. Lepiej najpierw ocenić a potem wnioskować
to tyle:)
ps. nie bijcie:P:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:22
welonka lubi tę wiadomość