Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    A hormony robia swoje i wiele mam wymieka... :( Jak zaczna straszyc, szczuc, to trzeba byc naprawde zawzietym, zeby sie nie zlamac...

U mnie koszmar jest podwójny bo jestem jedyną osobą w rodzinie o takich a nie innych poglądach, więc u mnie to będzie dwusieczne..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam Was wieczorową porą:). Ostatnio rzadko zglądam, dużo się u mnie dzieje, spinka u najstarszego dziecka przed egzaminem gimnazjalnym u mnie też i na dodatek prawie nic poza lokalem nie załatwione na Komunię:(.
    Dziś odebrałam wyniki badania glukozy i niestety po godzinie 165 a po dwóch 154, jestem przed konsultaccją ale wygląda to mam cukrzycę. A co ciekawe nie jem w tej ciazy wogóle słodyczy, waga prawie w miejscu, nadcisnienia brak, mam za niskie, ciekawe skąd ta cukrzyca?

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka zajrzyj proszę na priv:)

qq87krhmjgas4avj.png

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na izbie przyjęć i lekarz stwierdził grzybicę. Przypisał nystatynę. Już jedną wzięłam i być może to placebo ale odczułam już ulgę. Do poniedziałku chyba bym nie wytrzymała.
    Dziewczyny odnośnie szczepień... ja nikogo nie oceniam to jest indywidualna sprawa każdej z nas. Po to są oświadczenia, żeby się na szczepienia zgodzić bądź nie. Jest to traktowane jak kwestia wiary, upodobania polityczne i inne - dane wrażliwe szczególnie chronione od wejścia w życie w maju zgodnie z RODO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 20:42

oar8yx8dab4u94zl.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, tylko za poglady polityczne czy wiare poki co nie ma kar. Pieprze sie podkladac, zeby ktos mial problem z glowy.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mnie koszmar jest podwójny bo jestem jedyną osobą w rodzinie o takich a nie innych poglądach, więc u mnie to będzie dwusieczne..
    U mnie na szczescie jest dobrze w tym temacie, mamy z mezem wspolne zdanie i o dziwo nawet tesciowa jest obyta w temacie szczepien. A to za sprawa -uwaga- Radia Maryja :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Was tez tak boli kregoslup? Ja kazdego wieczoru ledwo chodze... :(
    Oj boli, boli...
    nie tylko wieczorem, ale i w nocy jak długo śpię przytulona do mojej poduszki ciążowej w jednej pozycji i jak siedzę przed komputerem. W miejscu gdzie mnie nigdy nie bolało (okolice dolnej klatki piersiowej). Pewnie coś uciska na nerw. Ale chodzić mogę, jak już zacznie to ciężko się ustawić żeby przestało.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nadrabiam 3 strony po jednym dniu nie czytania :p
    katar już trochę odpuścił - na tyle, że nie mam zatkanych obu dziurek i jakoś funkcjonuje. pierwsza noc to była masakra, praktycznie w ogóle nie spałam aż do 5 rano :( dziś już było lepiej, ale jeszcze pewnie z 2-3 dni się pomęczę :(

co do szczepień to ja zamierzam szczepić, choć widzę, że jako jedna z niewielu (jak nie jedyna? :P)

jeśli chodzi o witaminy to ja biorę tylko Pregna plus, dla mnie wydaje się optymalne ponieważ ma te najważniejsze elementy ale nie jest napakowane tysiącem witamin :p potem bym urodziła pewnie dziecko 4,5 kg :p

a co do porodów w klinikach prywatnych - ja tam jestem cykorem i za bardzo się boję, że wystąpiły by jakieś problemy - czy to ze mną czy z maluszkiem. no i wysoki procent cesarskich cięć też mnie do tego nie przekonuje ;) (w trójmieście prywatne kliniki wykonują cc przy ok 80% porodów).

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, nystatyna działa rewelacyjnie i szybko, dlatego odrazu poczułaś ulgę.
    Mnie też boli kręgosłup,btylko na dole bardziej lędźwiowy, ale na razie do wytrzymania.Lotka nie jesteś sama ja też szczepię:) Co do witamin moja polozna, która przyjęła wszystkie moje dzieci, też zawsze mówiła żeby nie przyjmować za dużo witamin bo jak to ona określała, pasiemy w tłuszczyk niepotrzebnie dzieci a potem trudno je urodzić i na dodatek rodzą się giganty 5kg. Zawsze, twierdzi ła, że powinno się całkowicie odstawić witaminy w ostatnim mscu ciazy. Nie wiem, czy miała rację,ale to położna starszej daty.

qq87krhmjgas4avj.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczepie :)
    Anieszka dobrze, że pojechalas. Będzie poprawa no i do porodu oby był już spokój :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka, ja też szczepie i wiele mam też, ale chyba nie ma co poruszać znowu tematu i dlatego opinie czytamy raczej przeciwniczek ktorych mysle ze jednak jest mniej. Każda zrobi jak uważa ;) Ale tego stresu i boju przeciwniczkom mimo wszystko współczuję.

agnieszka- dobrze, że poszłaś z tym do lekarza, byloby tylko gorzej. Niech teraz szybko pomaga lek.

Mnie tez plecy bolą i to coraz bardziej.
    Dzisiaj przez to pół nocy nie przespałam.
    W pierwszej ciąży ćwiczyłam (delikatnie, ćw. dla ciężarnych) i nie miałam takiego problemu.
    Teraz mam zakaz i już odczuwam skutki. Tak bym chciała zrobić porządny skłon i rozciągnąć plecy..

klz9hdgetuhl70jy.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka, ja też szczepię. My (kobiety szczepiące) się po prostu nie odzywamy, bo nikt nie będzie nam robił problemów i nie powie, że nie zaszczepi ;)

Ja chyba jestem genetycznie uwarunkowana na rodzenie dużych dzieci ;) Choć moje nie miały po 4,5kg, urodziły się niemal identyczne bo 58/4150 i 4190. Sama urodziłąm się duża, prawie 4kg i 62cm, moja siostra jest wcześniakiem, a miała ponad 3,6kg i 58cm.

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no macie racje, ale wpierw zwróciłam uwagę na dużą liczbę postów o nieszczepieniu i stąd moje wnioski, że prawie nikt nie szczepi ;)
    no i ja też nie zazdroszczę "przeciwniczkom szczepień" walki ze szpitalami i lekarzami, to nic przyjemnego.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie jestesmy przeciwniczkami szczepien a zwolenniczkami wyboru :) Bo, jak widac, sa tu nas dwa obozy i to jest ok, niech ludzie moga miec swoje zdanie. Ja na przyklad nic nie mam do mam, ktore szczepia. Sama szczepilam i choc zaluje, to niestety czasu nie cofne.

Leira, krooolik lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    My nie jestesmy przeciwniczkami szczepien a zwolenniczkami wyboru :) Bo, jak widac, sa tu nas dwa obozy i to jest ok, niech ludzie moga miec swoje zdanie. Ja na przyklad nic nie mam do mam, ktore szczepia. Sama szczepilam i choc zaluje, to niestety czasu nie cofne.

no "przeciwniczki szczepień" - ujęłam w "" bo chodzi po prostu o to, że nie chcecie szczepić ;)
    też jestem zwolenniczką, żeby w niektórych sprawach obywatele mogli mieć wybór, niestety takich spraw jest coraz więcej :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    U mnie na szczescie jest dobrze w tym temacie, mamy z mezem wspolne zdanie i o dziwo nawet tesciowa jest obyta w temacie szczepien. A to za sprawa -uwaga- Radia Maryja :-D

No proszę - RM jednak ma dobry wpływ w niektórych kwestiach :)

U mnie rodzinka to takie lemingowo - do 12 tygodnia to nie dziecko, aborcja to nie morderstwo, a szczepionki ratują życie - kocham tą ich logikę, no ale co zrobić, rodziny się nie wybiera ;)

Trzeba walczyć o swoje. Dobrze, że mój M. w tym wszystkim jest przynajmniej "neutralny", ale to za mało, żeby ogarnąć temat w szpitalu, więc wszystko raczej będzie na mojej głowie, stąd wolałabym sobie zapewnić, nawet za pieniądze, spokojny poród, bo jak będę musiała latać za pielęgniarkami i dzieckiem z krwawiącym kroczem 2h po porodzie to może być ciężko ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Co do witamin moja polozna, która przyjęła wszystkie moje dzieci, też zawsze mówiła żeby nie przyjmować za dużo witamin bo jak to ona określała, pasiemy w tłuszczyk niepotrzebnie dzieci a potem trudno je urodzić i na dodatek rodzą się giganty 5kg. Zawsze, twierdzi ła, że powinno się całkowicie odstawić witaminy w ostatnim mscu ciazy. Nie wiem, czy miała rację,ale to położna starszej daty.

Coś w tym musi być bo ostatnio usłyszałam taką opinię od mojej ginki!

EDIT: Powiedziała, że jak po USG 3 trymestru (robię w innym oddziale) wyjdzie, że dziecko jest za duże jak na swój wiek to mam odstawić witaminy już całkowicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 22:47

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:

Dokładnie - mamy, które szczepią - OK, dla mnie to też jak najbardziej normalna rzecz, że każdy ma swoje zdanie i nie wyobrażam sobie tak samo przymusu szczepień jak zakazu szczepień - każdy rodzic jest odpowiedzialny za swoje dziecko i to do niego ma należeć decyzja, bo w razie problemów to on będzie się dzieckiem zajmował, a nie urzędnik, który czegoś nakazuje bądź zakazuje.

KochamSłońce lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    No proszę - RM jednak ma dobry wpływ w niektórych kwestiach :)

U mnie rodzinka to takie lemingowo - do 12 tygodnia to nie dziecko, aborcja to nie morderstwo, a szczepionki ratują życie - kocham tą ich logikę, no ale co zrobić, rodziny się nie wybiera ;)

)
    Po prostu ida z duchem czasu, wierza w to co uslysza/zobacza w tv ;) A teraz takie madrosci pokazuja, ze czasami az boli... W co drugim serialu jest nagonka na ludzi niechcacych szczepic w szpitalu, a calkiem niedawno glosno bylo o "odwaznej" "celebrytce", ktora zamordowala wlasne dziecko bo miala za male mieszkanie. Jak sie czlowiek naslucha tego gówna to faktycznie idzie zglupiec. Co do Radia Maryja, to pewnie glownie rzecz rozbila sie o to, ze szczepionki wytwarzane sa z genow abortowanych dzieci. A potem polecialo juz z gorki. Nie pytalam o szczegoly, ale dostalam ochrzan ze szczepilam dzieci :-D I to byl najlepszy ochrzan od tesciowej w zyciu heh

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Po prostu ida z duchem czasu, wierza w to co uslysza/zobacza w tv ;) A teraz takie madrosci pokazuja, ze czasami az boli... W co drugim serialu jest nagonka na ludzi niechcacych szczepic w szpitalu, a calkiem niedawno glosno bylo o "odwaznej" "celebrytce", ktora zamordowala wlasne dziecko bo miala za male mieszkanie. Jak sie czlowiek naslucha tego gówna to faktycznie idzie zglupiec. Co do Radia Maryja, to pewnie glownie rzecz rozbila sie o to, ze szczepionki wytwarzane sa z genow abortowanych dzieci. A potem polecialo juz z gorki. Nie pytalam o szczegoly, ale dostalam ochrzan ze szczepilam dzieci :-D I to byl najlepszy ochrzan od tesciowej w zyciu heh

U mnie babcie raczej są zdania, że my byliśmy szczepieni i one i to takie super, ale nie wytłumaczysz, że szczepienia kiedyś a dziś to inna bajka. Z ciekawostek to pokusiłam się o odkopanie swojej książeczki zdrowia i do 15 r.ż miałam - uwaga - 7 szczepień. Teraz dzieci dostają 17 w pierwszym roku życia :O

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ