X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    A hormony robia swoje i wiele mam wymieka... :( Jak zaczna straszyc, szczuc, to trzeba byc naprawde zawzietym, zeby sie nie zlamac...

U mnie koszmar jest podwójny bo jestem jedyną osobą w rodzinie o takich a nie innych poglądach, więc u mnie to będzie dwusieczne..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam Was wieczorową porą:). Ostatnio rzadko zglądam, dużo się u mnie dzieje, spinka u najstarszego dziecka przed egzaminem gimnazjalnym u mnie też i na dodatek prawie nic poza lokalem nie załatwione na Komunię:(.
    Dziś odebrałam wyniki badania glukozy i niestety po godzinie 165 a po dwóch 154, jestem przed konsultaccją ale wygląda to mam cukrzycę. A co ciekawe nie jem w tej ciazy wogóle słodyczy, waga prawie w miejscu, nadcisnienia brak, mam za niskie, ciekawe skąd ta cukrzyca?

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka zajrzyj proszę na priv:)

qq87krhmjgas4avj.png

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na izbie przyjęć i lekarz stwierdził grzybicę. Przypisał nystatynę. Już jedną wzięłam i być może to placebo ale odczułam już ulgę. Do poniedziałku chyba bym nie wytrzymała.
    Dziewczyny odnośnie szczepień... ja nikogo nie oceniam to jest indywidualna sprawa każdej z nas. Po to są oświadczenia, żeby się na szczepienia zgodzić bądź nie. Jest to traktowane jak kwestia wiary, upodobania polityczne i inne - dane wrażliwe szczególnie chronione od wejścia w życie w maju zgodnie z RODO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 20:42

oar8yx8dab4u94zl.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, tylko za poglady polityczne czy wiare poki co nie ma kar. Pieprze sie podkladac, zeby ktos mial problem z glowy.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mnie koszmar jest podwójny bo jestem jedyną osobą w rodzinie o takich a nie innych poglądach, więc u mnie to będzie dwusieczne..
    U mnie na szczescie jest dobrze w tym temacie, mamy z mezem wspolne zdanie i o dziwo nawet tesciowa jest obyta w temacie szczepien. A to za sprawa -uwaga- Radia Maryja :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Was tez tak boli kregoslup? Ja kazdego wieczoru ledwo chodze... :(
    Oj boli, boli...
    nie tylko wieczorem, ale i w nocy jak długo śpię przytulona do mojej poduszki ciążowej w jednej pozycji i jak siedzę przed komputerem. W miejscu gdzie mnie nigdy nie bolało (okolice dolnej klatki piersiowej). Pewnie coś uciska na nerw. Ale chodzić mogę, jak już zacznie to ciężko się ustawić żeby przestało.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nadrabiam 3 strony po jednym dniu nie czytania :p
    katar już trochę odpuścił - na tyle, że nie mam zatkanych obu dziurek i jakoś funkcjonuje. pierwsza noc to była masakra, praktycznie w ogóle nie spałam aż do 5 rano :( dziś już było lepiej, ale jeszcze pewnie z 2-3 dni się pomęczę :(

co do szczepień to ja zamierzam szczepić, choć widzę, że jako jedna z niewielu (jak nie jedyna? :P)

jeśli chodzi o witaminy to ja biorę tylko Pregna plus, dla mnie wydaje się optymalne ponieważ ma te najważniejsze elementy ale nie jest napakowane tysiącem witamin :p potem bym urodziła pewnie dziecko 4,5 kg :p

a co do porodów w klinikach prywatnych - ja tam jestem cykorem i za bardzo się boję, że wystąpiły by jakieś problemy - czy to ze mną czy z maluszkiem. no i wysoki procent cesarskich cięć też mnie do tego nie przekonuje ;) (w trójmieście prywatne kliniki wykonują cc przy ok 80% porodów).

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, nystatyna działa rewelacyjnie i szybko, dlatego odrazu poczułaś ulgę.
    Mnie też boli kręgosłup,btylko na dole bardziej lędźwiowy, ale na razie do wytrzymania.Lotka nie jesteś sama ja też szczepię:) Co do witamin moja polozna, która przyjęła wszystkie moje dzieci, też zawsze mówiła żeby nie przyjmować za dużo witamin bo jak to ona określała, pasiemy w tłuszczyk niepotrzebnie dzieci a potem trudno je urodzić i na dodatek rodzą się giganty 5kg. Zawsze, twierdzi ła, że powinno się całkowicie odstawić witaminy w ostatnim mscu ciazy. Nie wiem, czy miała rację,ale to położna starszej daty.

qq87krhmjgas4avj.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczepie :)
    Anieszka dobrze, że pojechalas. Będzie poprawa no i do porodu oby był już spokój :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka, ja też szczepie i wiele mam też, ale chyba nie ma co poruszać znowu tematu i dlatego opinie czytamy raczej przeciwniczek ktorych mysle ze jednak jest mniej. Każda zrobi jak uważa ;) Ale tego stresu i boju przeciwniczkom mimo wszystko współczuję.

agnieszka- dobrze, że poszłaś z tym do lekarza, byloby tylko gorzej. Niech teraz szybko pomaga lek.

Mnie tez plecy bolą i to coraz bardziej.
    Dzisiaj przez to pół nocy nie przespałam.
    W pierwszej ciąży ćwiczyłam (delikatnie, ćw. dla ciężarnych) i nie miałam takiego problemu.
    Teraz mam zakaz i już odczuwam skutki. Tak bym chciała zrobić porządny skłon i rozciągnąć plecy..

klz9hdgetuhl70jy.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka, ja też szczepię. My (kobiety szczepiące) się po prostu nie odzywamy, bo nikt nie będzie nam robił problemów i nie powie, że nie zaszczepi ;)

Ja chyba jestem genetycznie uwarunkowana na rodzenie dużych dzieci ;) Choć moje nie miały po 4,5kg, urodziły się niemal identyczne bo 58/4150 i 4190. Sama urodziłąm się duża, prawie 4kg i 62cm, moja siostra jest wcześniakiem, a miała ponad 3,6kg i 58cm.

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no macie racje, ale wpierw zwróciłam uwagę na dużą liczbę postów o nieszczepieniu i stąd moje wnioski, że prawie nikt nie szczepi ;)
    no i ja też nie zazdroszczę "przeciwniczkom szczepień" walki ze szpitalami i lekarzami, to nic przyjemnego.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie jestesmy przeciwniczkami szczepien a zwolenniczkami wyboru :) Bo, jak widac, sa tu nas dwa obozy i to jest ok, niech ludzie moga miec swoje zdanie. Ja na przyklad nic nie mam do mam, ktore szczepia. Sama szczepilam i choc zaluje, to niestety czasu nie cofne.

Leira, krooolik lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    My nie jestesmy przeciwniczkami szczepien a zwolenniczkami wyboru :) Bo, jak widac, sa tu nas dwa obozy i to jest ok, niech ludzie moga miec swoje zdanie. Ja na przyklad nic nie mam do mam, ktore szczepia. Sama szczepilam i choc zaluje, to niestety czasu nie cofne.

no "przeciwniczki szczepień" - ujęłam w "" bo chodzi po prostu o to, że nie chcecie szczepić ;)
    też jestem zwolenniczką, żeby w niektórych sprawach obywatele mogli mieć wybór, niestety takich spraw jest coraz więcej :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    U mnie na szczescie jest dobrze w tym temacie, mamy z mezem wspolne zdanie i o dziwo nawet tesciowa jest obyta w temacie szczepien. A to za sprawa -uwaga- Radia Maryja :-D

No proszę - RM jednak ma dobry wpływ w niektórych kwestiach :)

U mnie rodzinka to takie lemingowo - do 12 tygodnia to nie dziecko, aborcja to nie morderstwo, a szczepionki ratują życie - kocham tą ich logikę, no ale co zrobić, rodziny się nie wybiera ;)

Trzeba walczyć o swoje. Dobrze, że mój M. w tym wszystkim jest przynajmniej "neutralny", ale to za mało, żeby ogarnąć temat w szpitalu, więc wszystko raczej będzie na mojej głowie, stąd wolałabym sobie zapewnić, nawet za pieniądze, spokojny poród, bo jak będę musiała latać za pielęgniarkami i dzieckiem z krwawiącym kroczem 2h po porodzie to może być ciężko ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Co do witamin moja polozna, która przyjęła wszystkie moje dzieci, też zawsze mówiła żeby nie przyjmować za dużo witamin bo jak to ona określała, pasiemy w tłuszczyk niepotrzebnie dzieci a potem trudno je urodzić i na dodatek rodzą się giganty 5kg. Zawsze, twierdzi ła, że powinno się całkowicie odstawić witaminy w ostatnim mscu ciazy. Nie wiem, czy miała rację,ale to położna starszej daty.

Coś w tym musi być bo ostatnio usłyszałam taką opinię od mojej ginki!

EDIT: Powiedziała, że jak po USG 3 trymestru (robię w innym oddziale) wyjdzie, że dziecko jest za duże jak na swój wiek to mam odstawić witaminy już całkowicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 22:47

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:

Dokładnie - mamy, które szczepią - OK, dla mnie to też jak najbardziej normalna rzecz, że każdy ma swoje zdanie i nie wyobrażam sobie tak samo przymusu szczepień jak zakazu szczepień - każdy rodzic jest odpowiedzialny za swoje dziecko i to do niego ma należeć decyzja, bo w razie problemów to on będzie się dzieckiem zajmował, a nie urzędnik, który czegoś nakazuje bądź zakazuje.

KochamSłońce lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    No proszę - RM jednak ma dobry wpływ w niektórych kwestiach :)

U mnie rodzinka to takie lemingowo - do 12 tygodnia to nie dziecko, aborcja to nie morderstwo, a szczepionki ratują życie - kocham tą ich logikę, no ale co zrobić, rodziny się nie wybiera ;)

)
    Po prostu ida z duchem czasu, wierza w to co uslysza/zobacza w tv ;) A teraz takie madrosci pokazuja, ze czasami az boli... W co drugim serialu jest nagonka na ludzi niechcacych szczepic w szpitalu, a calkiem niedawno glosno bylo o "odwaznej" "celebrytce", ktora zamordowala wlasne dziecko bo miala za male mieszkanie. Jak sie czlowiek naslucha tego gówna to faktycznie idzie zglupiec. Co do Radia Maryja, to pewnie glownie rzecz rozbila sie o to, ze szczepionki wytwarzane sa z genow abortowanych dzieci. A potem polecialo juz z gorki. Nie pytalam o szczegoly, ale dostalam ochrzan ze szczepilam dzieci :-D I to byl najlepszy ochrzan od tesciowej w zyciu heh

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Po prostu ida z duchem czasu, wierza w to co uslysza/zobacza w tv ;) A teraz takie madrosci pokazuja, ze czasami az boli... W co drugim serialu jest nagonka na ludzi niechcacych szczepic w szpitalu, a calkiem niedawno glosno bylo o "odwaznej" "celebrytce", ktora zamordowala wlasne dziecko bo miala za male mieszkanie. Jak sie czlowiek naslucha tego gówna to faktycznie idzie zglupiec. Co do Radia Maryja, to pewnie glownie rzecz rozbila sie o to, ze szczepionki wytwarzane sa z genow abortowanych dzieci. A potem polecialo juz z gorki. Nie pytalam o szczegoly, ale dostalam ochrzan ze szczepilam dzieci :-D I to byl najlepszy ochrzan od tesciowej w zyciu heh

U mnie babcie raczej są zdania, że my byliśmy szczepieni i one i to takie super, ale nie wytłumaczysz, że szczepienia kiedyś a dziś to inna bajka. Z ciekawostek to pokusiłam się o odkopanie swojej książeczki zdrowia i do 15 r.ż miałam - uwaga - 7 szczepień. Teraz dzieci dostają 17 w pierwszym roku życia :O

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ