X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz i tak mnie nie przyjma na pogotowiu tylko wysla do przychodni do kolejki a tam nawet nie maja usg tylko kieruja na oddzial i trzeba zazwyczaj zostac to samo bylo jak pojechalm z krwawienim odesali do przychodni tam mnie gin zbadal a na usg i tak musialam czekac kilka godzin. Narazie wzielam magnez nospe i luteine dopochwo bo mialam jeszcze w domu i leze brzuch nie twardnieje ale cZuje taki delikatny bol kregoslupa jak narzeczony bedzie konczyl prace to zadzwonie do mojego gina i jak co pojedziemy do niego do szpitala.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Teraz i tak mnie nie przyjma na pogotowiu tylko wysla do przychodni do kolejki a tam nawet nie maja usg tylko kieruja na oddzial i trzeba zazwyczaj zostac to samo bylo jak pojechalm z krwawienim odesali do przychodni tam mnie gin zbadal a na usg i tak musialam czekac kilka godzin. Narazie wzielam magnez nospe i luteine dopochwo bo mialam jeszcze w domu i leze brzuch nie twardnieje ale cZuje taki delikatny bol kregoslupa jak narzeczony bedzie konczyl prace to zadzwonie do mojego gina i jak co pojedziemy do niego do szpitala.

Tak, teraz leż i odpoczywaj, a wieczorem koniecznie jedźcie do lekarza. Niech sprawdzą szyjkę i łożysko bo to jest mega ważne.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, ja nie miałam nigdy żadnych problemów z brzuchem i w sumie nadal nie wiem za bardzo co to twardnienie czy stawianie się brzucha, ale ostatnio dwa razy po stosunku kiedy miałam orgazm czułam jak brzuch z przodu się tak jakby napinał i właśnie twardniał, po jakichś 10 minutach przeszło. Nie bolało ani nic, ale czy to powód do zmartwień i lepiej odłożyć przyjemności?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    słuchajcie, ja nie miałam nigdy żadnych problemów z brzuchem i w sumie nadal nie wiem za bardzo co to twardnienie czy stawianie się brzucha, ale ostatnio dwa razy po stosunku kiedy miałam orgazm czułam jak brzuch z przodu się tak jakby napinał i właśnie twardniał, po jakichś 10 minutach przeszło. Nie bolało ani nic, ale czy to powód do zmartwień i lepiej odłożyć przyjemności?

Po orgazmie to norma, bo wywołuje on skurcze macicy.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka zazdroszczę orgazmu ;) ja już powoli zapominam co to jest . Jakoś od pewnego czasu Wogole nie mogę dojść :/ eehh ;)
    Ale potwierdzam też że to całkiem normalne

Welonka odpoczywaj sobie jak najwięcej.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęłam przed chwilą opatrunek małego po tej operacji i jestem załamana wygląda to nie najlepiej ... zaczynam się zastanawiać czy Wogole to była dobra decyzja z tą operacja.
    W sumie pociesza się że to dopiero 8 dzień po a na całkowite gojenie w szpitalu mówili o 3 miesiącach ale tak czy siak jakoś mi źle :/

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Lotka zazdroszczę orgazmu ;) ja już powoli zapominam co to jest . Jakoś od pewnego czasu Wogole nie mogę dojść :/ eehh ;)

no u mnie nie najgorzej, ale ochoty sama z siebie za bardzo nie mam.. no i teraz ta sytuacja mnie wystraszyła i przyblokowała psychicznie.
    Jest to normalne i nie jest niebezpieczne?

Klauuudia na pewno trzeba czasu na wygojenie - tak jak sama piszesz nawet w szpitalu mówili

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:

Haha ja zazdroszczę seksu powoli zapominam jak to jest . Niestety ostatnio jak chcieliśmy się kochać strasznie mnie szczypalo. Czekam ba wyniki wymazu . Może to jakieś zapalenie ;(

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    no u mnie nie najgorzej, ale ochoty sama z siebie za bardzo nie mam.. no i teraz ta sytuacja mnie wystraszyła i przyblokowała psychicznie.

Klauuudia na pewno trzeba czasu na wygojenie - tak jak sama piszesz nawet w szpitalu mówili

Jeśli do tej pory nie miałaś zagrożonej ciąży to jest to bezpieczne i normalne.

lotka1990, klauuudia lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:

Lotka seks w ciąży jest bezpieczny. Jeżeli nie ma przeciwwskazań to wręcz super jest się kochać. A ten skurcz to normalne bo macica podczas orgazmu jest właśnie w skurczu. Nie są to skurcze porodowe.
    Tak samo stawianie macicy w tych tygodniach jest normalne jeżeli nie jest to bolesne i regularne jak w zegarku co parę minut.
    Nie stresuj się! :)

lotka1990 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, no to mąż się ucieszy jak wróci dziś z delegacji :p

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak możecie to sobie nie odmawiajcie - potem będzie połóg i nie będzie już tak kolorowo ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Co do koszulek to cieszę się że mogłam się podzielić swoim odkryciem allegrowym:). Też jestem zadowolona:).

Mogłabyś podrzucić jeszcze raz linka? :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia - nie smuć się, na gojenie potrzeba czasu. Miałam wycinanych parę znamion i nigdy od razu nie wyglądało to fajnie. Blizna jeszcze długo nie będzie blada, musisz się na to przygotować, ale będzie lepiej z czasem.

lotka - potwierdzam, mnie też gin uczulał, że jeśli brzuch nie "stawia" się regularnie ani nie boli przy tym, to wówczas nic w tym groźnego, może się to pojawiać co jakiś czas a już po przytulankach to w ogóle, macica poćwiczyła ;)

Ale mnie wymęczyli przy tej krzywej, okazało się, że i na drugiej ręce miałam zapadnięte żyły cokolwiek to oznacza, dusiła i dusiła a ja mało nie zemdlałam, ale udało się bez nadprogramowych kłuć na szczęście.
    Mam już wynik 88, po 1h- 134 i po 2h- 109 mg/dl, z tego co widzę to w normie ufff!
    Po badaniu wrąbałam banana a po drodze jeszcze pączka z lukrem, jakby cukru mi było mało.. ciąża to dziwny stan ;)

lotka1990, Leira, klauuudia lubią tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Belly mi pokazuje, że mam dziś studniówkę, ale zleciało!!! :) :) :)

klauuudia, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika dziękuję niby zdaje sobie sprawę że to odrazu nie może wyglądać dobrze ale jak patrzę na tą słodka niewinna twarzyczke to jakoś mi ciężko. Wolałabym żebym to ja miała takie coś na twarzy a nie on biedny :( no ale teraz musi być już tylko lepiej ...
    Za rok i tak czeka nas powtórka usunęli sporą większą część ale trochę zostało.

Welonka jak się czujesz? Dobrze wszystko?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze macie życie sexualne. Ja w tej ciąży kochałam się 1 raz. Na początku nie mogłam. Potem doszło do jednego zbl8zenia na zasadzie troszkę był we mnie . A od sylwestra Total nic. Męża nawet nie ciągnie. Ja też jakoś średnio mam ochotę ale ogólnie martwi to mnie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, my najpierw mieliśmy bana bo łożysko nisko, później bo była infekcja, później plamienia i w zasadzie teraz na najbliższej wizycie miałam zamiar lekarza zapytać czy już wolno, ale mój mąż powiedział, że on to się będzie po takiej przerwie bał i woli po prostu poczekać aż dziecko się urodzi.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednego dnia też były skurcze i mocne bóle krzyża...Najpewniej przez stresy.
    Welonka, jakby się przedłużało na pewno pojechałabym na dyżur, sprawdzić i jak wszystko ok, odmówiłabym hospitalizacji.
    Z tego co pamiętam to odstawiłaś progesteron, może za wcześnie, może akurat musisz dłużej brać, w końcu to I ciąża? Wszystko to nowe dla Twoego organizmu, macica się rozciąga...
    Daj znać po wizycie i tylko się nie denerwuj, będzie dobrze, ale koniecznie sprawdzić.

Seks...? Ja już zapomniałam co to jest ;-) Mąż wydelegowany do innego pokoju przez te kłótnie, w nocy mogę co jedynie się przytulić do córci. Zawsze coś :-)
    U mnie zawsze po orgazmie były twardnienia, jakby taki lekki, niekomfortowy...ból, nie wiem jak to opisać. Ale nic się nie skracało i złego nie działo.
    Mój gin mówi, że jak ciąża bezpieczna można się kochać. Ale mimo to zawsze w głowie jakiś lęk jest.

Klaudia, dobrze zrobiłaś, lepiej jak dziecko malutkie niż potem starsze albo w ogóle zabiegu nie zrobić. Niestety, takie czasy, że wygląd będzie się liczył i dzieci by dokuczały.
    Masz jakaś wizytę kontrolną po?
    U mnie córcia ma na czółku chłoniaka, nie wiem, chyba skonsultuję to z lekarzem.
    Raczej groźny nie jest, ale jakiś niepokój, czasami, jest.

Ja zamówiłam takie:
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-bawelna-rf-kr-do-karmienia-m-i5381525124.html
    Najtańsza oferta.
    Polecam FELICITA, są wygodne do karmienia i chodzenia, śliczne i porządne, teraz wzięłam amarant - jest sprawdzona - miałam po porodzie z córcią identyczną, śliczny kolor i twarz ożywiała.
    Na co dzień noszę S, kupiłam M i idealna.
    Oprócz tego u tego samego sprzedawcy zamówiłam:
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-italian-kr-napy-karmienia-m-i6882816750.html
    Czekam na przesyłkę :-) Wzięłam w kratkę i malinową. Dam znać czy rozmiary ok.
    Niedawno przyszła koszulka z Dobranocki na guziczki, odesłałam, źle na biuście leżała. Najlepsze jednak koszulki chyba z Italian Fashion.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 16:13

klauuudia lubi tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam ostatnio w szoku bo przy wchodzeniu nie czulam tego ucisku ktory towarzyszyl mi od poczatku ciazy. Az dziwnie mi bylo :-D Ale nie czuje ochoty na seks nigdy. Probowalam juz ogladac jakis film haha i czytac ksiazki erotyczne. Ale jedynie mnie nudzą... Jak mi tak zostanie po ciazy to chyba sie pochlastam...

Sarrrra lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ