X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agnella ale chodzi mi o koszulki polecane przez Eunice :) Ma któraś może zapisanego linka?

atdcpiqv8drqss4a.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Dzięki Agnella ale chodzi mi o koszulki polecane przez Eunice :) Ma któraś może zapisanego linka?

Axana, wystarczyło prześledzić kilka postów Eunice wstecz ;)

http://allegro.pl/l-40-42-koszula-nocna-do-karmienia-rozchylana-i7024573396.html

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do seksu to ja miałam zakaz tylko jakieś 2 tygodnie w okolicach 12 tygodnia, 2 trymestr większość było naprawdę super, od jakichś 2 tygodni już jest gorzej bo właśnie tak sama z siebie nie mam ochoty. No ale jak wiem, że ten skurcz macicy to nic groźnego to będę się starała, bo wiem, że będzie już tylko gorzej, a mąż mimo, że nie naciska i jest wyrozumiały to po ludzku mi go szkoda bo poza tym wszystko nam się świetnie układa.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, a ja się rozpisałam o swoich koszulkach ;-)
    Właśnie, a jak te z linku leżą? Jaki rozmiar brać w przypadku tych koszulek - taki co się nosi czy większy?
    Oby te, które ida były ok i spokój z szukaniem tych piżamek.

Większość krzywe cukrowe ma za sobą, jednak marudne te badanie, ciągle przekładam jak pomyśle o tych 2 godz w labie. Już w poniedziałek na bank idę, nie ma opcji, we środę wizyta :)

Pisałam, że są dni, kiedy malutka słabo kopie...dziś za to nadrobiła, bardzo ruchliwa.

Czy Wam też już gorzej fizycznie, np. sprzątać? U mnie po sprzątaniu domu troszkę brzuch napięty.

Dzięki za polecenie...Bartka :-) Faktycznie, najzdrowsze butki dla tak małego dziecka. Jutro jadę z malutką na zakupki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 18:36

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak sprzątam to zaraz dostaje zgagi:/ to chyba przez schylanie się... ale ogólnie zgaga mnie cały czas męczy:(

Szczęśliwa2017
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella mam z Italian Fashion koszulę nocną rozmiar S i mimo moich +12kg leży idealnie. Teraz chciałam kupić piżamy, ale w sklepie były same wielkie rozmiary, więc mi sprowadzą mniejsze. Stwierdziłam, że jeśli koszula jest rozmiarowo ok, to piżamy też wezmę S... za tydzień się okaże czy dobrze wybrałam :)

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnelia ja też w poniedziałek na krzywą ;) może nie będzie tak źle. Nie chce się nastawiać. Może akurat będziemy nieliczne co Nam nie przysporzy nieprzyjemności i uda się za pierwszym podejściem ;)

Sex?! Hmmm zapomniałam, że istnienie. U nas od początku ban. Najpierw torbiele, później łożysko nisko, teraz od czasu do czasu twardnienia i łożysko jeszcze nisko. W czwartek mamy wizytę to zobaczymy czy poszło do góry.

A powiedzcie jak wybieracie rozmiar koszul? Teraz śpię w takich z pepco, normalnie nosiłam s/xs teraz chodzę w l i jeszcze są dobre. Ale do końca ciąży na pewno muszę mieć inne, bo mi nie starczy miejsca na brzuch. I kupiłam z bon pri koszule roz l, ale szeroka w ramionach. Zostawiłam, bo później może będzie dobra. Miejsca na brzuch sporo i ma zatrzaski to można karmić będzie. Chociaż wolałbym żeby była bardziej dopasowana w biuście. Ale chyba ciężko znaleść coś na kobiety z małym biustem i dużym brzuchem. Jakaś niewymiarowa jestem ;)

Welonka trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Leż i się relaksuj.

dqpri09kh0x52aib.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella dziękuję za te słowa :*
    Ogólnie to mamy się zgłosić tylko jakby z rana coś się zaczęło dziać tzn krwawilaby albo pojawiła się ropa normalnie to wydaje mi się to bardzo dziwne ale w szpitalu jakoś nie dopytywalam przez te wszystkie nerwy. Przed chwilą mąż dzwonił do znajomego chirurga wysłał mu zdjęcia małego i w pon się umowilismy żeby to zobaczyl. Ale już jestem trochę spokojnoejsza bo tak jak ściąglam małemu opatrunek przed południem tak teraz dużo lepiej to wygląda... więc chyba jest dobrze .
    Co do chloniaka to pewnie zawsze lepiej zapytać i być za bardzo przewrazliwionym w tych kwestiach.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzatanie jest ciezkie teraz, na szczescie w odkurzaniu pomaga mi corka, ale ogolnie jakiekolwiek schylanie dziala na moj kregoslup... Czasem sie czuje jak staruszka heh zmycie naczyn zajmuje mi dwie godziny bo ciagle musze robic przerwy, planuje kupic zmywarke bo nie daje rady...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja mam tak, że dopóki jestem w transie sprzątania/zakupów/gotowania to jest spoko. Najgorzej jak skończę i usiądę. Wtedy czuję, że jestem zmęczona i brzuch mi się stawia. No ale tak to już jest ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Heh ja mam tak, że dopóki jestem w transie sprzątania/zakupów/gotowania to jest spoko. Najgorzej jak skończę i usiądę. Wtedy czuję, że jestem zmęczona i brzuch mi się stawia. No ale tak to już jest ;)
    Mam tak samo, chociaż i tak robię wszystko w zwolnionym tempie. A później oprócz brzucha dokuczają mi nieziemsko plecy. Najbardziej po sprzątaniu właśnie.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie. Wszystko w porządku, maly waży już 1070g. Ten dzien mnie dobił, na szczęście juz wieczór.

klarunia1978, Magda33, Tròjka, Alphelia, klauuudia, summer86, Andziula_1988, Dika, Tini, kokkosanka, tomania2806, Kropka89, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po krzywej cukrowej oraz wizycie USG :) co do pierwszego okazało się, że dostałam pyszny zimny soczek winogronowy, więc nie było problemu z wypiciem tego. Wynik po godzinie miałam 84, więc w normie.

Na USG wyszło, że Lilka waży 760g, więc niezbyt dużo jak na ten tydzień, ale jeszcze w dolnych granicach normy. Akurat wygodnie sobie siedziała i kopała mnie w pęcherz (później zrozumiałam czemu tak szybko chciało mi się sikać przy wejściu do gin, skoro dopiero oddawałam mocz do badania :P). Po raz pierwszy zobaczyliśmy ją w 3D <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a2b27a659ec.jpg

Poza tym to mam niską hemoglobinę 10,4 :/ więc dostałam tabletki na żelazo i mam jeść dużo czerwonego mięsa. Ciśnienie 120/70, więc w normie.

klauuudia, summer86, Andziula_1988, klarunia1978, Dika, M.W, kokkosanka, Tini, KlaudiaS, anieszka, Magda33, witaminkab, Kropka89, Pysiaczek89, Ha, Anitka201, lotka1990, anna23, Ruth, Nadi17 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, śliczna Lilka <3

Z tabletkami i odpowiednią dietą hemoglobina powinna podskoczyć.

Alphelia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Dika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajną pozycję Lilka ma :)

Alphelia lubi tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 30 tygodniu :-) ostatnie 10 zostało A może nawet i mniej :-) jak to szybko zleciało. A pamiętam jak dopiero test sobie robiłam. I to niedowierzanie gdy zobaczyłam cień cienia :-)

klauuudia, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy piszecie o sprzątaniu a my mamy taki syf w mieszkaniu po remoncie, gladziach, plytkach, malowaniu że nie wiem za co się wziąć. Moi rodzice nie proponują pomocy. Korona by mi z głowy nie spadła gdybym zapytała ale rozumiem że już też są zmęczeni i po pracy i swoimi obowiązkami. To samo teściowa. Znajomych mamy w większości kolegów więc pomoc do remontu tak ale niekoniecznie do sprzątania. Jakoś z mężem musimy sobie poradzić sami. Dobrze, że na obiadki do rodziców.
    Jeśli chodzi o łóżkowe sprawy to u mnie bez fajerwerków. Kochamy się, ale albo mąż przedobrzy albo za bardzo przyspieszy co wybija mnie z rytmu. Mam nadzieję, że do porodu jeszcze się załapię na orgazm.
    Dzisiaj maluszek był mało aktywny, mam nadzieję, że zaraz się rozrusza i kopnie mnie w pęcherz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 22:12

oar8yx8dab4u94zl.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam wizyt... ja muszę czekać jeszcze jakieś 13h na swoją.

Nie wiem czy któraś pisała na ten temat, ale kupowałyście wkładki laktacyjne wielorazowe? Zastanawiam się czy warto w nie inwestować.

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki krzywej.
    Na czczo 67
    1h- 96
    2h-84
    Wyszło że mam trochę za niski cukier na czczo:( mam nadzieję że to nie oznacza nic złego

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Haha, a ja się rozpisałam o swoich koszulkach ;-)
    Właśnie, a jak te z linku leżą? Jaki rozmiar brać w przypadku tych koszulek - taki co się nosi czy większy?
    Oby te, które ida były ok i spokój z szukaniem tych piżamek.

Większość krzywe cukrowe ma za sobą, jednak marudne te badanie, ciągle przekładam jak pomyśle o tych 2 godz w labie. Już w poniedziałek na bank idę, nie ma opcji, we środę wizyta :)

Pisałam, że są dni, kiedy malutka słabo kopie...dziś za to nadrobiła, bardzo ruchliwa.

Czy Wam też już gorzej fizycznie, np. sprzątać? U mnie po sprzątaniu domu troszkę brzuch napięty.

Dzięki za polecenie...Bartka :-) Faktycznie, najzdrowsze butki dla tak małego dziecka. Jutro jadę z malutką na zakupki :-)

Te polecane przez Eunice które ja zakupiłam leżą cudownie! nie są "workowate" tylko mają miejsce na brzuszek no i bardzo dyskretne to ukrycie mną karmienie, mi się podoba :) Ja zamówiłam rozmiar M , z sukienek nosiłam przed ciążą rozmiar S lub M :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ