CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Axana wrote:Dzięki Agnella ale chodzi mi o koszulki polecane przez Eunice
Ma któraś może zapisanego linka?
Axana, wystarczyło prześledzić kilka postów Eunice wstecz
http://allegro.pl/l-40-42-koszula-nocna-do-karmienia-rozchylana-i7024573396.html
-
co do seksu to ja miałam zakaz tylko jakieś 2 tygodnie w okolicach 12 tygodnia, 2 trymestr większość było naprawdę super, od jakichś 2 tygodni już jest gorzej bo właśnie tak sama z siebie nie mam ochoty. No ale jak wiem, że ten skurcz macicy to nic groźnego to będę się starała, bo wiem, że będzie już tylko gorzej, a mąż mimo, że nie naciska i jest wyrozumiały to po ludzku mi go szkoda bo poza tym wszystko nam się świetnie układa.
-
Haha, a ja się rozpisałam o swoich koszulkach
Właśnie, a jak te z linku leżą? Jaki rozmiar brać w przypadku tych koszulek - taki co się nosi czy większy?
Oby te, które ida były ok i spokój z szukaniem tych piżamek.
Większość krzywe cukrowe ma za sobą, jednak marudne te badanie, ciągle przekładam jak pomyśle o tych 2 godz w labie. Już w poniedziałek na bank idę, nie ma opcji, we środę wizyta
Pisałam, że są dni, kiedy malutka słabo kopie...dziś za to nadrobiła, bardzo ruchliwa.
Czy Wam też już gorzej fizycznie, np. sprzątać? U mnie po sprzątaniu domu troszkę brzuch napięty.
Dzięki za polecenie...BartkaFaktycznie, najzdrowsze butki dla tak małego dziecka. Jutro jadę z malutką na zakupki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 18:36
-
Agnella mam z Italian Fashion koszulę nocną rozmiar S i mimo moich +12kg leży idealnie. Teraz chciałam kupić piżamy, ale w sklepie były same wielkie rozmiary, więc mi sprowadzą mniejsze. Stwierdziłam, że jeśli koszula jest rozmiarowo ok, to piżamy też wezmę S... za tydzień się okaże czy dobrze wybrałam
-
Agnelia ja też w poniedziałek na krzywą
może nie będzie tak źle. Nie chce się nastawiać. Może akurat będziemy nieliczne co Nam nie przysporzy nieprzyjemności i uda się za pierwszym podejściem
Sex?! Hmmm zapomniałam, że istnienie. U nas od początku ban. Najpierw torbiele, później łożysko nisko, teraz od czasu do czasu twardnienia i łożysko jeszcze nisko. W czwartek mamy wizytę to zobaczymy czy poszło do góry.
A powiedzcie jak wybieracie rozmiar koszul? Teraz śpię w takich z pepco, normalnie nosiłam s/xs teraz chodzę w l i jeszcze są dobre. Ale do końca ciąży na pewno muszę mieć inne, bo mi nie starczy miejsca na brzuch. I kupiłam z bon pri koszule roz l, ale szeroka w ramionach. Zostawiłam, bo później może będzie dobra. Miejsca na brzuch sporo i ma zatrzaski to można karmić będzie. Chociaż wolałbym żeby była bardziej dopasowana w biuście. Ale chyba ciężko znaleść coś na kobiety z małym biustem i dużym brzuchem. Jakaś niewymiarowa jestem
Welonka trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Leż i się relaksuj. -
Agnella dziękuję za te słowa :*
Ogólnie to mamy się zgłosić tylko jakby z rana coś się zaczęło dziać tzn krwawilaby albo pojawiła się ropa normalnie to wydaje mi się to bardzo dziwne ale w szpitalu jakoś nie dopytywalam przez te wszystkie nerwy. Przed chwilą mąż dzwonił do znajomego chirurga wysłał mu zdjęcia małego i w pon się umowilismy żeby to zobaczyl. Ale już jestem trochę spokojnoejsza bo tak jak ściąglam małemu opatrunek przed południem tak teraz dużo lepiej to wygląda... więc chyba jest dobrze .
Co do chloniaka to pewnie zawsze lepiej zapytać i być za bardzo przewrazliwionym w tych kwestiach. -
Sprzatanie jest ciezkie teraz, na szczescie w odkurzaniu pomaga mi corka, ale ogolnie jakiekolwiek schylanie dziala na moj kregoslup... Czasem sie czuje jak staruszka heh zmycie naczyn zajmuje mi dwie godziny bo ciagle musze robic przerwy, planuje kupic zmywarke bo nie daje rady...
-
Tròjka wrote:Heh ja mam tak, że dopóki jestem w transie sprzątania/zakupów/gotowania to jest spoko. Najgorzej jak skończę i usiądę. Wtedy czuję, że jestem zmęczona i brzuch mi się stawia. No ale tak to już jest
-
My juz po wizycie. Wszystko w porządku, maly waży już 1070g. Ten dzien mnie dobił, na szczęście juz wieczór.
klarunia1978, Magda33, Tròjka, Alphelia, klauuudia, summer86, Andziula_1988, Dika, Tini, kokkosanka, tomania2806, Kropka89, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Jestem już po krzywej cukrowej oraz wizycie USG
co do pierwszego okazało się, że dostałam pyszny zimny soczek winogronowy, więc nie było problemu z wypiciem tego. Wynik po godzinie miałam 84, więc w normie.
Na USG wyszło, że Lilka waży 760g, więc niezbyt dużo jak na ten tydzień, ale jeszcze w dolnych granicach normy. Akurat wygodnie sobie siedziała i kopała mnie w pęcherz (później zrozumiałam czemu tak szybko chciało mi się sikać przy wejściu do gin, skoro dopiero oddawałam mocz do badania). Po raz pierwszy zobaczyliśmy ją w 3D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a2b27a659ec.jpg
Poza tym to mam niską hemoglobinę 10,4więc dostałam tabletki na żelazo i mam jeść dużo czerwonego mięsa. Ciśnienie 120/70, więc w normie.
klauuudia, summer86, Andziula_1988, klarunia1978, Dika, M.W, kokkosanka, Tini, KlaudiaS, anieszka, Magda33, witaminkab, Kropka89, Pysiaczek89, Ha, Anitka201, lotka1990, anna23, Ruth, Nadi17 lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia, śliczna Lilka
Z tabletkami i odpowiednią dietą hemoglobina powinna podskoczyć.Alphelia lubi tę wiadomość
-
Wy piszecie o sprzątaniu a my mamy taki syf w mieszkaniu po remoncie, gladziach, plytkach, malowaniu że nie wiem za co się wziąć. Moi rodzice nie proponują pomocy. Korona by mi z głowy nie spadła gdybym zapytała ale rozumiem że już też są zmęczeni i po pracy i swoimi obowiązkami. To samo teściowa. Znajomych mamy w większości kolegów więc pomoc do remontu tak ale niekoniecznie do sprzątania. Jakoś z mężem musimy sobie poradzić sami. Dobrze, że na obiadki do rodziców.
Jeśli chodzi o łóżkowe sprawy to u mnie bez fajerwerków. Kochamy się, ale albo mąż przedobrzy albo za bardzo przyspieszy co wybija mnie z rytmu. Mam nadzieję, że do porodu jeszcze się załapię na orgazm.
Dzisiaj maluszek był mało aktywny, mam nadzieję, że zaraz się rozrusza i kopnie mnie w pęcherzWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 22:12
-
Agnella wrote:Haha, a ja się rozpisałam o swoich koszulkach
Właśnie, a jak te z linku leżą? Jaki rozmiar brać w przypadku tych koszulek - taki co się nosi czy większy?
Oby te, które ida były ok i spokój z szukaniem tych piżamek.
Większość krzywe cukrowe ma za sobą, jednak marudne te badanie, ciągle przekładam jak pomyśle o tych 2 godz w labie. Już w poniedziałek na bank idę, nie ma opcji, we środę wizyta
Pisałam, że są dni, kiedy malutka słabo kopie...dziś za to nadrobiła, bardzo ruchliwa.
Czy Wam też już gorzej fizycznie, np. sprzątać? U mnie po sprzątaniu domu troszkę brzuch napięty.
Dzięki za polecenie...BartkaFaktycznie, najzdrowsze butki dla tak małego dziecka. Jutro jadę z malutką na zakupki
Te polecane przez Eunice które ja zakupiłam leżą cudownie! nie są "workowate" tylko mają miejsce na brzuszek no i bardzo dyskretne to ukrycie mną karmienie, mi się podobaJa zamówiłam rozmiar M , z sukienek nosiłam przed ciążą rozmiar S lub M