CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka tak to na pewno skurcz przy poronieniu czułam takie same teraz raz miałam też taki epizod ze skurczami polaczonymi z bólem krzyża na twoim miejscu udalabym się do lekarza sprawdzić czy z szyjka wszytko w porządku mój lekarz zawsze podkreśla że tak bolesne skurcze połączone z twardnieniem na tym etapie ciąży są niebezpieczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 08:37
-
Welonka, trzymam kciuki, żeby to jednak nic się jeszcze skurczowego nie działo. Tez myślę, ze powinnaś być zbadana ale i nie dziwie się, ze po wcześniejszym pobycie wolalabys nie zostać w szpitalu. Dawaj znać jak się czujesz.
Ja kwitnę na krzywej cukrowej. Czekam na drugie klucie.
Miłego dnia! -
Dika wrote:Welonka, trzymam kciuki, żeby to jednak nic się jeszcze skurczowego nie działo. Tez myślę, ze powinnaś być zbadana ale i nie dziwie się, ze po wcześniejszym pobycie wolalabys nie zostać w szpitalu. Dawaj znać jak się czujesz.
Ja kwitnę na krzywej cukrowej. Czekam na drugie klucie.
Miłego dnia!
Ja właśnie jadę na pierwsze pobranie . Ostatnio zwykłą glukoze zwymiotowalam. Dziś piłam cytrynowa haha jest gorsza moim zdaniem. Tamto było poprostu słodkie a tu i słodkie i kwaśne;D ale jakoś jeszcze się trzymam ! Obym wytrzymała. Ostatnie pobranie 10.40 -
welonka wrote:Klarunia teraz mnie wystraszylas że mogłam tylko zaszkodzić , pojechalabym na pogotowie sprawdzić czy nic złego nie dzieje się żeby mieć w sobotę spokój ale wiem że w tym szpitalu zostawiaja zawsze ciężarna na obserwację
-
Wielonka, a może sprawdź po prostu jak nie chcesz iść do szpitala u jakiego kolwiek gin może prywatnie jak ma się sytuacja i będziesz spokojniejsza.
-
Fasola, to idziemy prawie równo. Ja ostatnie pobranie mam 10:50. Nie siedzisz w labie? Mi zabronili wyjsc bo ruch nie jest wskazany przy tym badaniu ponoc. Mam siedziec tylko tu do ostatniego klucia.
Fajnie ze tym razem udało Ci się utrzymać to świństwo, będziesz miała z głowy -
Ja jak siedziałam na krzywej to sobie włączyłam film na necie w telefonie i mi zleciało :p Młody mi się rozkasłał i smarka,super
-
welonka wrote:ale dopoki przechodzi po magnezie i nospie i jest to np .raz dziennie to chyba nie ma co sie martwic? Nie powiem w nocy bardzo wysytraszylam sie ze dzieje sie cos zlego .
Anitka Twojego posta musze pokazac kolezance ktora zakladala do nauki chodzenia dziecku kapcie na twardej grubej podeszwie bo stwierdizla ze w boso wygina sie dziecku stopa a w tym bucie nie mogla nawet nogi podniesc.
Sztywny zapiętek, profilowana podeszwa jest tylko i wyłącznie potrzebna dzieciom, które maja jakiś problem ze stopa (np mocno koślawia) a zdrowe dziecko powinno jak najwiecej śmigać na bosaka.
No i kolejna sprawa - używane buty. Ja nawet po synu wszystko sprzedaje bo Leon będzie miał nowe buty. Podobno w używanych kolejne dzieci pogłębiają wady stopy/ postawy tych pierwszych. -
Dziewczyny, zadtanawiałyscie się co u pełna nadziei a ja jeszcze się zastanawiam
Jak tam Emisia35,była bardzo aktywna na forum a od miesiąca cisza. Pewnie zajęta:) -
Dika wrote:Fasola, to idziemy prawie równo. Ja ostatnie pobranie mam 10:50. Nie siedzisz w labie? Mi zabronili wyjsc bo ruch nie jest wskazany przy tym badaniu ponoc. Mam siedziec tylko tu do ostatniego klucia.
Fajnie ze tym razem udało Ci się utrzymać to świństwo, będziesz miała z głowy
Generalnie nikt mnie nie pilnowałteż powinnam siedzieć. Ale ja jechałam z mężem do domu i się położyłam więc nie chodziłam i się nie forsowalam:)
No oby było z głowy bo nie chciałabym musieć 3 raz robić badanie:) -
klarunia1978 wrote:A ja na krzywej usnęłam:) bo połozyli mnie na leżance w oddzielnym gabinecie.
Mam nadzieje ze trzecie klucie bedzie juz z drugiej ręki, bo za drugim razem zapadła mi sie zyla i wyciskala z niej babka krew,mile to nie bylo i slabo mi przez to teraz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:06
-
Welonka jedź do szpitala zawsze możesz odmówić hospitalizacji jeśli wszystko będzie w porządku. Jesteś pewna, że to były skurcze a nie np. kolka jelitowa moja kuzynka tak miała myślała, że skurcze a to kolka jelitowa była ale jedź to sprawdzić nie ryzykuj