X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka tak to na pewno skurcz przy poronieniu czułam takie same teraz raz miałam też taki epizod ze skurczami polaczonymi z bólem krzyża na twoim miejscu udalabym się do lekarza sprawdzić czy z szyjka wszytko w porządku mój lekarz zawsze podkreśla że tak bolesne skurcze połączone z twardnieniem na tym etapie ciąży są niebezpieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 08:37

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zdecydowanie bym to sprawdziła. Wygląda to jak skurcz...i też raczej lepiej się położyć niż chodzić. Dobrze, że już jest lepiej.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia teraz mnie wystraszylas że mogłam tylko zaszkodzić , pojechalabym na pogotowie sprawdzić czy nic złego nie dzieje się żeby mieć w sobotę spokój ale wiem że w tym szpitalu zostawiaja zawsze ciężarna na obserwację

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mnie dzisiaj nie przyjmie bo dzisiaj ma dyżur w szpitalu 80km i do wieczora nawet nie mam z kim tam pojechać , chcilam udać się sama do miejskiego ale wiem że będą chcieli mnie zostawić :(

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka a jakbyś znalazła jakaś inna przychodnie i umówiłam się na wizytę prywatną?
    Nie ma co tego bagatelizować napewno wszystko w porządku ale dla własnej spokojnosci ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 09:01

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, trzymam kciuki, żeby to jednak nic się jeszcze skurczowego nie działo. Tez myślę, ze powinnaś być zbadana ale i nie dziwie się, ze po wcześniejszym pobycie wolalabys nie zostać w szpitalu. Dawaj znać jak się czujesz.

Ja kwitnę na krzywej cukrowej. Czekam na drugie klucie.
    Miłego dnia! :)

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    Welonka, trzymam kciuki, żeby to jednak nic się jeszcze skurczowego nie działo. Tez myślę, ze powinnaś być zbadana ale i nie dziwie się, ze po wcześniejszym pobycie wolalabys nie zostać w szpitalu. Dawaj znać jak się czujesz.

Ja kwitnę na krzywej cukrowej. Czekam na drugie klucie.
    Miłego dnia! :)

Ja właśnie jadę na pierwsze pobranie . Ostatnio zwykłą glukoze zwymiotowalam. Dziś piłam cytrynowa haha jest gorsza moim zdaniem. Tamto było poprostu słodkie a tu i słodkie i kwaśne;D ale jakoś jeszcze się trzymam ! Obym wytrzymała. Ostatnie pobranie 10.40

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Klarunia teraz mnie wystraszylas że mogłam tylko zaszkodzić , pojechalabym na pogotowie sprawdzić czy nic złego nie dzieje się żeby mieć w sobotę spokój ale wiem że w tym szpitalu zostawiaja zawsze ciężarna na obserwację
    Przepraszam, kochana nie chciałam Cię wystraszyć ale lepiej mieć świadomość, co robić następnym razem jak się wydarzy, nospa, magnez i leżenie:) A myślę też że warto sprawdzić i dmuchać na zimne. Wiesz w takich przypadkach lepsze przewrazluwienie. Trzymaj się.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielonka, a może sprawdź po prostu jak nie chcesz iść do szpitala u jakiego kolwiek gin może prywatnie jak ma się sytuacja i będziesz spokojniejsza.

qq87krhmjgas4avj.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka marsz do szpitala! To nie żarty a mój gin zawsze powtarza ze lepiej pojechać i sprawdzić o raz za dużo niż za mało!

• Dika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, to idziemy prawie równo. Ja ostatnie pobranie mam 10:50. Nie siedzisz w labie? Mi zabronili wyjsc bo ruch nie jest wskazany przy tym badaniu ponoc. Mam siedziec tylko tu do ostatniego klucia.
    Fajnie ze tym razem udało Ci się utrzymać to świństwo, będziesz miała z głowy :)

klz9hdgetuhl70jy.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak siedziałam na krzywej to sobie włączyłam film na necie w telefonie i mi zleciało :p Młody mi się rozkasłał i smarka,super :/

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na krzywej usnęłam:) bo połozyli mnie na leżance w oddzielnym gabinecie.

qq87krhmjgas4avj.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    ale dopoki przechodzi po magnezie i nospie i jest to np .raz dziennie to chyba nie ma co sie martwic? Nie powiem w nocy bardzo wysytraszylam sie ze dzieje sie cos zlego .

Anitka Twojego posta musze pokazac kolezance ktora zakladala do nauki chodzenia dziecku kapcie na twardej grubej podeszwie bo stwierdizla ze w boso wygina sie dziecku stopa a w tym bucie nie mogla nawet nogi podniesc.
    Welonka wśród naszych znajomych tylko ja nie zakładałam sztywnych kapci. Jeszcze jedna koleżanka jest swiadoma ale u nich dziecko po mocnym niedotlenieniu musiało po prostu chodzić w ortezach bo tak koślawila stopy.
    Sztywny zapiętek, profilowana podeszwa jest tylko i wyłącznie potrzebna dzieciom, które maja jakiś problem ze stopa (np mocno koślawia) a zdrowe dziecko powinno jak najwiecej śmigać na bosaka.
    No i kolejna sprawa - używane buty. Ja nawet po synu wszystko sprzedaje bo Leon będzie miał nowe buty. Podobno w używanych kolejne dzieci pogłębiają wady stopy/ postawy tych pierwszych.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zadtanawiałyscie się co u pełna nadziei a ja jeszcze się zastanawiam
    Jak tam Emisia35,była bardzo aktywna na forum a od miesiąca cisza. Pewnie zajęta:)

qq87krhmjgas4avj.png

• Dika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakiegoś czasu myślę o Betty Catriona (chyba taki był nick). Mam nadzieje że udała się walka o Maluszka.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    Fasola, to idziemy prawie równo. Ja ostatnie pobranie mam 10:50. Nie siedzisz w labie? Mi zabronili wyjsc bo ruch nie jest wskazany przy tym badaniu ponoc. Mam siedziec tylko tu do ostatniego klucia.
    Fajnie ze tym razem udało Ci się utrzymać to świństwo, będziesz miała z głowy :)

Generalnie nikt mnie nie pilnował:) też powinnam siedzieć. Ale ja jechałam z mężem do domu i się położyłam więc nie chodziłam i się nie forsowalam:)
    No oby było z głowy bo nie chciałabym musieć 3 raz robić badanie:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Dika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    A ja na krzywej usnęłam:) bo połozyli mnie na leżance w oddzielnym gabinecie.
    Ooo, po królewsku :)

Mam nadzieje ze trzecie klucie bedzie juz z drugiej ręki, bo za drugim razem zapadła mi sie zyla i wyciskala z niej babka krew,mile to nie bylo i slabo mi przez to teraz.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:06

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka jedź do szpitala zawsze możesz odmówić hospitalizacji jeśli wszystko będzie w porządku. Jesteś pewna, że to były skurcze a nie np. kolka jelitowa moja kuzynka tak miała myślała, że skurcze a to kolka jelitowa była ale jedź to sprawdzić nie ryzykuj

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonko moze podjedz na IP, nie musisz wyrazic zgody na pozostanie w szpitalu. Tez nie martw sie mocno bo nawet jakby tfu ,tfu, cos sie stalo to jest juz 29 tydzien :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ