X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam pieluszek dady i byłam bardzo zadowolona. Teraz tez zamierzam je kupić. Zastanawiam się tylko czy kupować 1 czy od razu 2. A Wy od razu kupujecie 2?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, któraś z Was ma kontakt z pełnanadziei? Dawno się nie odzywała, miała mieć bliźniaki.. mam nadzieję, że wszystko OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 18:48

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację odnośnie kopniakow. Znowu mnie uspok9ilyscie. Może przez to że chodzę do tej zasranej pracy ruszam się i mały jest husiany i śpi to mniej się rusza. A weekend mniej tego mam i mały ma więcej siły. :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja używałam pieluszek dady i byłam bardzo zadowolona. Teraz tez zamierzam je kupić. Zastanawiam się tylko czy kupować 1 czy od razu 2. A Wy od razu kupujecie 2?

Na początek 1, mają zakres 2-5kg więc będą dobre :) Ja na początek Pampers Premium Care 1 a potem pewnie będę testować, w planach Pampersy i Dady na pewno:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 20:48

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei pampers zupełnie się nie sprawdził. Młody miał po nich tak potworne uczulenie ze szybko przeszliśmy na dade. W sumie dada u nas się najlepiej sprawdziła. Używaliśmy jeszcze pieluszek z rossmanna, Lidla.
    My kupimy 2 opakowania dada premium 1 i później myśle ze przejdziemy na 2. Najdłużej używa się 4.

Co do ilości to paczka rozmiaru 1 (około 30 szt?) idzie na 3 dni :-) wiec myśle ze nasz maluch będzie na nich z tydzień (2 opakowania) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 21:14

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas z kolei pampers zupełnie się nie sprawdził. Młody miał po nich tak potworne uczulenie ze szybko przeszliśmy na dade. W sumie dada u nas się najlepiej sprawdziła. Używaliśmy jeszcze pieluszek z rossmanna, Lidla.
    My kupimy 2 opakowania dada premium 1 i później myśle ze przejdziemy na 2. Najdłużej używa się 4.

Co do ilości to paczka rozmiaru 1 (około 30 szt?) idzie na 3 dni :-) wiec myśle ze nasz maluch będzie na nich z tydzień (2 opakowania) :-)

Spotkałam się już z kilkoma opiniami, że pampersy uczulają. Moi znajomi polecają pieluchy z LIDLa albo TESCO.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek to od zawsze używam dady i teraz też tak będzie. Na początek dada1 A później zobaczymy. I kupię póki co 1 opakowanie bo nie widzę potrzeby więcej, w razie co przecież biedronka blisko ;-)
    A jeśli chodzi o pranie to planuje je na połowę kwietnia bo biorę pod uwagę poród już w granicach ok 20 maja. Wolę więc nie czekać na ostatnią chwilę bo nie wiem jak będę się pod koniec ciąży czuła :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kupić większą paczkę pampers premium Care a pozniej dady albo z Lidla. Zobaczymy jak mala dupka zareaguje, bo u córki po białych pampersach była czerwona.. używam więc dla niej tych lupilu z Lidla i jestem bardzo zadowolona. Jak jest promocja to robię większy zapas:) niunia nosi 4 a na noc 5.

Co do butów to pierwsze kupiłam w lokalnym sklepie obuwniczym z firmy Renbut. Było to na koniec sierpnia więc takie trzewiki za kostkę i zapinane na rzep. Jak przyszła jesień to były jako kapcie w domu. Dość długo w nich chodziła a miały rozmiar 19.

Wracając do ubranek to do tej pory piorę w Lovelli. Mała ma straszne problemy ze skórą i ciężko jest mi je wyciszyć. Nie chcę dokładać dodatkowych potencjalnych alergenów, bo niedługo już oszaleję zastanawiając się co znów zaszkodziło.
    Ubrania dla malucha też będę prac w Lovelli a wyprasuje tylko przed pierwszym użyciem, aby były miękkie i bardziej delikatne. Poźniej tylko w razie potrzeby, bo szkoda mi na to czasu;)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

No właśnie pytanie jak maluch zareaguje na pieluszki . Chyba narazie się wstrzymam z kupienie większej ilości :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Kurcze, któraś z Was ma kontakt z pełnanadziei? Dawno się nie odzywała, miała mieć bliźniaki.. mam nadzieję, że wszystko OK.

Leira, niestety cisza. Ale widzę, że prowadzi kalendarz i w miarę na bieżąco uzupełnia, więc mam nadzieję, że u niej i maluszków wszystko gra :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś pisla że nie będzie udzielac się bo nie będzie mieć czasu

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na początku pampers premium care a później przejdę na dada.Alan używał happy i dada,zależy co się bardziej opłacało i wszystko było ok.Najgorsze dla nas były później pampers chyba sleep and play takie różowe,po jednym siknieciu pielucha opadła :/

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze jeszcze było pytanie odnośnie butów.
    My pojechaliśmy do „zdrowej stopki” i tam za pierwszym razem nie sprzedano nam butów, ponieważ młody nie chodził (wstawał, chodził przy meblach tylko czasami się puszczał). Kazano nam przyjechać w momencie jak będzie samodzielnie chodził. Tak tez zrobiliśmy. Jak już zaczął chodzić to znowu się tam wybraliśmy i wtedy dobrano nam buty pod jego stopę, a nie pod nasze widzi mi się. Młody ma szczupła i długa stopę i tylko jedyna jedyna firma była idealna- superfit. Koszt butów 300 zł masakra bo takiemu dziecku noga rośnie tak szybko ze co 2 miesiące wskakuje w nowe. My zaczynaliśmy od bardzo dużego rozmiaru. I w grę wchodziły tylko buty sznurowane bo przy rzepach stopa jemu latała na boki.
    Później zobaczyłam ze na zalando te same buty są na promocji za 100 zł i kupiłam jemu kilka par do przodu wiec koszt nie był już taki duży :-)
    Ogólnie polecam sklep z wyszkolona obsługa bo po pierwsze nie wcisnęli nam butów na sile tylko jak to było konieczne.
    Sprzedali nam buty dopasowane do stopy a nie do nowej kurtki ;-)
    Po domu młody śmiga na bosaka i takie są obecnie zalecenia ortopedów (konsultowałam się z dwoma + rehabilitant). Jak było bardzo zimno to zakładaliśmy jemu kapcie z zupełnie miękka podeszwa.
    Zasada jest taka ze biorąc but pomiędzy kciuk, a palec wskazujący but ma się zginąć w 1/3 długości stopy (przy palcach) taki but pracuje, sztywna profilowana podeszwa, zapiętek to mit od którego się odchodzi.

Wonderland, anieszka lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mogl byc skurcz czy zwykly bol kregoslupa, w nocy obudzilam sie z twardym brzuchem i mocnym bolem kregoslupa (takie bole mialam przed sama miesiaczka )do tego czulam mocne parcie na odbyt pobieglam na kibelek ale to nie to , wzielam dwie tabletki magnezu polozylam sie i zaczelo bolec jescze bardziej wzielam nospe i chodzilam po domu albo siedzialam na kleczka wtedy bol ustepowal pozniej jak polozylam sie to czulam juz delikany bol plecow ktory uciskal na lewa noga. Co obudzilam sie w nocy brzuch byl tawrdy od rana jest narazie ok ale od nocy caly czas Mloda czuje dosc nisko.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny czy to mogl byc skurcz czy zwykly bol kregoslupa, w nocy obudzilam sie z twardym brzuchem i mocnym bolem kregoslupa (takie bole mialam przed sama miesiaczka )do tego czulam mocne parcie na odbyt pobieglam na kibelek ale to nie to , wzielam dwie tabletki magnezu polozylam sie i zaczelo bolec jescze bardziej wzielam nospe i chodzilam po domu albo siedzialam na kleczka wtedy bol ustepowal pozniej jak polozylam sie to czulam juz delikany bol plecow ktory uciskal na lewa noga. Co obudzilam sie w nocy brzuch byl tawrdy od rana jest narazie ok ale od nocy caly czas Mloda czuje dosc nisko.

Z Twojego opisu wynika, że to skurcz - dokładnie takie same objawy (poza twardym brzuchem, bo to młoda ciąża była) miałam po farmakologicznej indukcji poronienia. Zwłaszcza ból pleców połączony z parciem na stolec - to bardzo charakterystyczne.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:52

Kropka89 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka dla mnie to opis skurczu.
    Ja mialam tragiczną noc, budzilam sie milion razy przez katar, potem mnie przeczyscilo, a o 6 30 corka chciala wstawać, twierdząc, ze bedzie wymiotować. Nie zwymiotowala, ale wczoraj widzialam jak ktoś z przedszkola odbierał wymiotujace dziecko, wiec zostawiam ja dzis w domu, zeby nie ryzykowac, a tym samym moja jedyna szansa na drzemkę przepadła. Ehh oby przetrwać do powrotu męża, a wieczorem wizyta.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dopoki przechodzi po magnezie i nospie i jest to np .raz dziennie to chyba nie ma co sie martwic? Nie powiem w nocy bardzo wysytraszylam sie ze dzieje sie cos zlego .

Anitka Twojego posta musze pokazac kolezance ktora zakladala do nauki chodzenia dziecku kapcie na twardej grubej podeszwie bo stwierdizla ze w boso wygina sie dziecku stopa a w tym bucie nie mogla nawet nogi podniesc.

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka mój ginekolog twierdzi, że przy takich skurczach lepiej się położyć a nie chodzić bo nasze dzieci są już stosunkowo ciężkie i napierają na szyjkę, co może powodować skracanie. Ja też mam takie bolesne skurcze kręgosłupie kilkanaście razy dziennie ale trwają na szczęście tylko kilka minut.Uwazaj na siebie:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja bym to raczej skonsultowala, jesli przechodzi to powinmo byc ok, ale zawsze lepiej zapytac gina. Moze zadzwon do swojego?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ