CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha wrote:Ja używałam pieluszek dady i byłam bardzo zadowolona. Teraz tez zamierzam je kupić. Zastanawiam się tylko czy kupować 1 czy od razu 2. A Wy od razu kupujecie 2?
Na początek 1, mają zakres 2-5kg więc będą dobreJa na początek Pampers Premium Care 1 a potem pewnie będę testować, w planach Pampersy i Dady na pewno:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 20:48
-
U nas z kolei pampers zupełnie się nie sprawdził. Młody miał po nich tak potworne uczulenie ze szybko przeszliśmy na dade. W sumie dada u nas się najlepiej sprawdziła. Używaliśmy jeszcze pieluszek z rossmanna, Lidla.
My kupimy 2 opakowania dada premium 1 i później myśle ze przejdziemy na 2. Najdłużej używa się 4.
Co do ilości to paczka rozmiaru 1 (około 30 szt?) idzie na 3 dniwiec myśle ze nasz maluch będzie na nich z tydzień (2 opakowania)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 21:14
-
Anitka201 wrote:U nas z kolei pampers zupełnie się nie sprawdził. Młody miał po nich tak potworne uczulenie ze szybko przeszliśmy na dade. W sumie dada u nas się najlepiej sprawdziła. Używaliśmy jeszcze pieluszek z rossmanna, Lidla.
My kupimy 2 opakowania dada premium 1 i później myśle ze przejdziemy na 2. Najdłużej używa się 4.
Co do ilości to paczka rozmiaru 1 (około 30 szt?) idzie na 3 dniwiec myśle ze nasz maluch będzie na nich z tydzień (2 opakowania)
Spotkałam się już z kilkoma opiniami, że pampersy uczulają. Moi znajomi polecają pieluchy z LIDLa albo TESCO. -
Co do pieluszek to od zawsze używam dady i teraz też tak będzie. Na początek dada1 A później zobaczymy. I kupię póki co 1 opakowanie bo nie widzę potrzeby więcej, w razie co przecież biedronka blisko
A jeśli chodzi o pranie to planuje je na połowę kwietnia bo biorę pod uwagę poród już w granicach ok 20 maja. Wolę więc nie czekać na ostatnią chwilę bo nie wiem jak będę się pod koniec ciąży czuła -
Ja mam zamiar kupić większą paczkę pampers premium Care a pozniej dady albo z Lidla. Zobaczymy jak mala dupka zareaguje, bo u córki po białych pampersach była czerwona.. używam więc dla niej tych lupilu z Lidla i jestem bardzo zadowolona. Jak jest promocja to robię większy zapas:) niunia nosi 4 a na noc 5.
Co do butów to pierwsze kupiłam w lokalnym sklepie obuwniczym z firmy Renbut. Było to na koniec sierpnia więc takie trzewiki za kostkę i zapinane na rzep. Jak przyszła jesień to były jako kapcie w domu. Dość długo w nich chodziła a miały rozmiar 19.
Wracając do ubranek to do tej pory piorę w Lovelli. Mała ma straszne problemy ze skórą i ciężko jest mi je wyciszyć. Nie chcę dokładać dodatkowych potencjalnych alergenów, bo niedługo już oszaleję zastanawiając się co znów zaszkodziło.
Ubrania dla malucha też będę prac w Lovelli a wyprasuje tylko przed pierwszym użyciem, aby były miękkie i bardziej delikatne. Poźniej tylko w razie potrzeby, bo szkoda mi na to czasu;)
-
Anitka201 wrote:U nas z kolei pampers zupełnie się nie sprawdził. Młody miał po nich tak potworne uczulenie ze szybko przeszliśmy na dade. W sumie dada u nas się najlepiej sprawdziła. Używaliśmy jeszcze pieluszek z rossmanna, Lidla.
No właśnie pytanie jak maluch zareaguje na pieluszki . Chyba narazie się wstrzymam z kupienie większej ilości -
Leira wrote:Kurcze, któraś z Was ma kontakt z pełnanadziei? Dawno się nie odzywała, miała mieć bliźniaki.. mam nadzieję, że wszystko OK.
Leira, niestety cisza. Ale widzę, że prowadzi kalendarz i w miarę na bieżąco uzupełnia, więc mam nadzieję, że u niej i maluszków wszystko gra -
Ja mam na początku pampers premium care a później przejdę na dada.Alan używał happy i dada,zależy co się bardziej opłacało i wszystko było ok.Najgorsze dla nas były później pampers chyba sleep and play takie różowe,po jednym siknieciu pielucha opadła
-
Widzę ze jeszcze było pytanie odnośnie butów.
My pojechaliśmy do „zdrowej stopki” i tam za pierwszym razem nie sprzedano nam butów, ponieważ młody nie chodził (wstawał, chodził przy meblach tylko czasami się puszczał). Kazano nam przyjechać w momencie jak będzie samodzielnie chodził. Tak tez zrobiliśmy. Jak już zaczął chodzić to znowu się tam wybraliśmy i wtedy dobrano nam buty pod jego stopę, a nie pod nasze widzi mi się. Młody ma szczupła i długa stopę i tylko jedyna jedyna firma była idealna- superfit. Koszt butów 300 zł masakra bo takiemu dziecku noga rośnie tak szybko ze co 2 miesiące wskakuje w nowe. My zaczynaliśmy od bardzo dużego rozmiaru. I w grę wchodziły tylko buty sznurowane bo przy rzepach stopa jemu latała na boki.
Później zobaczyłam ze na zalando te same buty są na promocji za 100 zł i kupiłam jemu kilka par do przodu wiec koszt nie był już taki duży
Ogólnie polecam sklep z wyszkolona obsługa bo po pierwsze nie wcisnęli nam butów na sile tylko jak to było konieczne.
Sprzedali nam buty dopasowane do stopy a nie do nowej kurtki
Po domu młody śmiga na bosaka i takie są obecnie zalecenia ortopedów (konsultowałam się z dwoma + rehabilitant). Jak było bardzo zimno to zakładaliśmy jemu kapcie z zupełnie miękka podeszwa.
Zasada jest taka ze biorąc but pomiędzy kciuk, a palec wskazujący but ma się zginąć w 1/3 długości stopy (przy palcach) taki but pracuje, sztywna profilowana podeszwa, zapiętek to mit od którego się odchodzi.Wonderland, anieszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy to mogl byc skurcz czy zwykly bol kregoslupa, w nocy obudzilam sie z twardym brzuchem i mocnym bolem kregoslupa (takie bole mialam przed sama miesiaczka )do tego czulam mocne parcie na odbyt pobieglam na kibelek ale to nie to , wzielam dwie tabletki magnezu polozylam sie i zaczelo bolec jescze bardziej wzielam nospe i chodzilam po domu albo siedzialam na kleczka wtedy bol ustepowal pozniej jak polozylam sie to czulam juz delikany bol plecow ktory uciskal na lewa noga. Co obudzilam sie w nocy brzuch byl tawrdy od rana jest narazie ok ale od nocy caly czas Mloda czuje dosc nisko.
-
welonka wrote:Dziewczyny czy to mogl byc skurcz czy zwykly bol kregoslupa, w nocy obudzilam sie z twardym brzuchem i mocnym bolem kregoslupa (takie bole mialam przed sama miesiaczka )do tego czulam mocne parcie na odbyt pobieglam na kibelek ale to nie to , wzielam dwie tabletki magnezu polozylam sie i zaczelo bolec jescze bardziej wzielam nospe i chodzilam po domu albo siedzialam na kleczka wtedy bol ustepowal pozniej jak polozylam sie to czulam juz delikany bol plecow ktory uciskal na lewa noga. Co obudzilam sie w nocy brzuch byl tawrdy od rana jest narazie ok ale od nocy caly czas Mloda czuje dosc nisko.
Z Twojego opisu wynika, że to skurcz - dokładnie takie same objawy (poza twardym brzuchem, bo to młoda ciąża była) miałam po farmakologicznej indukcji poronienia. Zwłaszcza ból pleców połączony z parciem na stolec - to bardzo charakterystyczne. -
Welonka dla mnie to opis skurczu.
Ja mialam tragiczną noc, budzilam sie milion razy przez katar, potem mnie przeczyscilo, a o 6 30 corka chciala wstawać, twierdząc, ze bedzie wymiotować. Nie zwymiotowala, ale wczoraj widzialam jak ktoś z przedszkola odbierał wymiotujace dziecko, wiec zostawiam ja dzis w domu, zeby nie ryzykowac, a tym samym moja jedyna szansa na drzemkę przepadła. Ehh oby przetrwać do powrotu męża, a wieczorem wizyta.
-
ale dopoki przechodzi po magnezie i nospie i jest to np .raz dziennie to chyba nie ma co sie martwic? Nie powiem w nocy bardzo wysytraszylam sie ze dzieje sie cos zlego .
Anitka Twojego posta musze pokazac kolezance ktora zakladala do nauki chodzenia dziecku kapcie na twardej grubej podeszwie bo stwierdizla ze w boso wygina sie dziecku stopa a w tym bucie nie mogla nawet nogi podniesc. -
Welonka mój ginekolog twierdzi, że przy takich skurczach lepiej się położyć a nie chodzić bo nasze dzieci są już stosunkowo ciężkie i napierają na szyjkę, co może powodować skracanie. Ja też mam takie bolesne skurcze kręgosłupie kilkanaście razy dziennie ale trwają na szczęście tylko kilka minut.Uwazaj na siebie:)