CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dzięki za informacje o tabletkach!
Teqz super to porównaniedzięki temu w koszyku znalazły się te co powinny. Żałuje ze wcześniej na to nie trafiłam bo okazuje się ze moje wypadły bardzo słabo.
Angella spełnienia marzeń! Wszystkiego dobrego z okazji urodzin
Klaudia kciuki za Was mocno zaciśnięte! Mam nadzieje ze dotrwacie do 34 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 13:15
Agnella, klauuudia lubią tę wiadomość
-
Agnella, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Klauuudia, trzymajcie się tam! Dobrze, że masz tam dobrą opiekę.
Anitka, ja również stosuję Prenatal Duo, całkiem nieźle wypada w rankingach witamin dla ciężarnych. Tylko że ma dość dużo żelaca (60 mg), więc jak ktoś przyjmuje je osobno to nie wiem czy to akurat dobry wybór.
My wizytowaliśmy w piątek, Mała ładnie podrosła i waży 1360 gramów, wg USG o tydzień wyprzedza termin z OM. Niestety szyjka skróciła się do 26 mm, mój lekarz jest zdania, że na tym etapie nie jest to powód do zmartwień i długość szyjki jest przyzwoita, ale nie jestem w stanie nie myśleć o tym. Będę próbowała w tym tygodniu skonsultować to z kimś innym, a póki co staram się jak najwięcej leżećWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 12:49
Agnella, klauuudia lubią tę wiadomość
-
Kluadia, dobrze, że jesteś w szpitalu i w razie czego wszystko jest pod kontrolą, domyślam się tylko jak się czujesz i jakie masz myśli...Ale nie martw się, wszystko będzie dobrze, coraz starsza ciąża, każdy dzień, który tu już jesteś to plus dla maluszka i najważniejsze, że to już 31/32 tydzień, a więc już bezpiecznie
!!!!
Summer, wypoczywaj jak najwięcej, i tak już mało czasu nam zostałoTo najważniejsze. Też bym skonsultowała dla świętego spokoju.
Jednak jak starsza ciąża to też troski...U mnie czas ciąży to bardziej taki lekki niepokój do końca, akurat porodu się nie boję, ale cały ten okres....Jak dziecko jest już na świcie jestem przeszczęsliwa, że to już. Nie muszę już tak o siebie dbać, mogę dźwigać, podbiec....
Dziewczyny, dziękuję za urodziny, jestem szczęśliwa, że w tym wieku mam rodzinę, dwójkę dzieci...
klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Agnella wszystkiego najlepszego !
Klaudia oby jak najdluzej w dwupaku, trzymam mocno kciuki !
Dziewczyny zamawialyscie moze otulacz od tego HubiWorld z allegro? Wczoraj upralam rozek i wyglada jak po przejsciach ... nie wiem czy sie przyda w takim wypadku rozmyslam zakup otulacza jednakWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 13:32
klauuudia, Agnella lubią tę wiadomość
-
Angella wszystkiego nnajlepszego życzę.
Klaudia trzymam dalej kciuki za Ciebie.
A ja ciągle na nospie. Od wczoraj wieczorem zjadłam już 6 tabletek i tyle samo żelaza. Bóle co prawda ustały ale ciągle brzuch się spina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 14:29
-
Agnella wszystkiego najlepszego
Tini ja jestem cały czas na luteinie. Biorę dwie tabletki dziennie. Brzuch mi znacznie rzadziej twardnieje. W 36tc będę ja odstawiac ale póki co jest dla mnie zbawienna. Może zadzwoń do swojego gina i powiedz jak się czujesz. Ja tak zawsze robię gdy coś mnie bardzo niepokoi. -
Anitka201 wrote:Ja planuje zostać w domu od maja. Teraz przyuczam stażystkę i myśle ze spokojnie ja zostawię pod koniec miesiąca. Już się nie moge doczekać bo powoli praca zaczyna mi ciążyć. Siedzenie przy biurku powoduje straszny ból kręgosłupa, ucisk na przeponę. W 1 ciazy byłam bardziej sprawna
Chcę w sb lub następnie pon zrobić zakupy wyprawkowe
Dziewczyny a jeśli będzie tak 25 stopniu i ciepło tak jak ubieranie dzieci źr szpitala. Ja myślałam o pajacyku i czapeczka. Plus kocyk
Czy jeszcze coś? Albo body z flugkm rękawem i spodenki które są też że stopkami i czaoeczce. Napiszcie mi czy takie spodenki to dobry pomysł czy będą małego cisnąć itd -
Angela spełnienia marzeń
Ja mam termin na poczatek czerwca i myślę o borach i na to pajacyk czapeczka jeśli będzie potrzeba to zarzuce kocyk,w samochodzie będzie gorąco a mamy kawałek drogi .
My dzisiaj kupiliśmy wózek fakt używany ale w stanie idealnym stelaż jest biały i nie ma rysy wózek 14kwietnia będzie miał rok i mamy rok jeacze gwarancji gondola i spacerowka też dobra nie zniszczona . Jesteśmy zadowoleni bo zaoszczedzilismy 500zl i więcej możemy dołożyć do nosidełka. A po drodze zajechalismy do niej chrzesnicy bo ostatnio widzieliśmy się rok temu .Agnella lubi tę wiadomość
-
Zielonooka - a ten rożek od tego polecanego sprzedawcy brałaś? Taki kiepski?
Mnie tez korci otulacz od niego i jestem ciekawa opinii.
Klaudia - zapomniałam napisać, kumpela miała rozwiązanie ciąży w 31 tc a młoda ma teraz 8 lat, zdrowa, mądra fajna dziewuszka ☺
Macie jakieś opinie o wózku baby merc faster 2?
Szukałam na szybko tu w wyszukiwarce i wyskoczyło, ze Leira rozważała taki. Hop hop Leira gdzie nam przepadłaś? Zdecydowałaś się na ten wózek? Wypowiesz się?
Mam okazję taki używany mieć i nie wiem, czy warto. Mysli moje były skierowane na bebetto.
Welonka, dobry zakup zawsze cieszy, jaki wózeczek wybraliście?klauuudia lubi tę wiadomość
-
Dika nie, nie ten rozek kupowalam przy okazji zamowienia z apteki gemini. Rzeczywiscie tak napisalam jakby to bylo tam u niego kupowane :p ale chodzilo mi bardziej o to, zeby znowu nie kupowac cos nie sprawdzonego a ze dziewczyny tu polecaja sprzedawce to moze ktoras kupila otulacz u niego i moglaby cos powiedziec na jego temat.
Druga sprawa u mnie tez ostatnio pralka wariujecos ewidentnie z elektryka, bo czasami zatnie sie w polowie, czasami zapomni odwirowac albo pierze godzinami i w ogole nie konczy no i rozne inne cuda, wiec to tez moze byc wina pralki z tym rozkiem... az boje sie prac inne rzeczy
-
Dika amelis pro zwykły wozeczek
szary w środku gondola jest biała w gwiazdki i spacerowka na pasach ma gwiazdki rączka od stelaża jest czerwona
takiego jescze na chodniku u nas nie widziałam , nie chcieliśmy nie wiadomo ile wydawać na wózek jak na wiosnę planujemy kupić lekką spacerowke.
-
zielonooka7 wrote:Agnella wszystkiego najlepszego !
Klaudia oby jak najdluzej w dwupaku, trzymam mocno kciuki !
Dziewczyny zamawialyscie moze otulacz od tego HubiWorld z allegro? Wczoraj upralam rozek i wyglada jak po przejsciach ... nie wiem czy sie przyda w takim wypadku rozmyslam zakup otulacza jednak -
Agnella wszystkiego naj...kochana o spełnienia marzeń!!!
U mnie już dziś lepiej skurcze standard owo kilka na godzinę. Wczorajsze spowodowały przesunięcie pessara dziś lekarz poprawiłmam zwiększone dawki leków i dalej leżenie plackiem.
Na USG wszystko ok zamiast krótkiego miałam długie 3 trymestru, poprosiłam o nadanie tego płynu owodniowego Afi i w normie 12, przepływy też ok. Mała mocno przyspieszyła że wzrostem waży 1520 g. I uwaga fikneła główką w dół, a całą ciążę leżała poprzecznie albo miednicowo.
Zaczęłam mimo wskazań i ustalonego CC myśleć o porodzie naturalnym.
Chcę jeszcze skonsultować swój przypadek, ogólnie jestem dzielna i wytrzymała, nie wiem skąd mój masakryczny lęk przed CC.
Chyba nasłuchałam się różnych niezbyt pozytywnych opinii koleżanek i taki efekt:(.A moje poprzednie porody naturalne były genialne i skoro trzeci trwał w sumie 1.5 g to 4 to byłaby błyskawica:)
Moja przyjaciółka pół roku po porodzie CC nie może chodzić na aerobik ani nic dźwigać bo cały czas ja boli blizna, czy to jest normalne??? po CC. Może ktoś mapisKalinkaabc, Magda33, Agnella lubią tę wiadomość
-
Klarunia ja bardzo dobrze wspominam swoje CC. Bardzo szybko doszłam do siebie. Psychicznie też czułam się znacznie lepiej niż po pierwszym naturalnym porodzie. Dodam, ze to było moje trzecie cięcie, a mimo wszystko organizm ekspresowo się zregenerował.
klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Klaudia, kciuki trzymam dalej mocno i poki co działają
trzymajcie się tak dzielnie dalej. Jak Ci się nudzić wejdź na bloga dziewczyny Superstyler i odszukaj Jej artykuły o porodzie przedwczesnym, półtora roku temu w 32 tyg urodziła synusia, leżeli w sumie tylko 2 tygodnie w szpitalu , a Maluch całkowicie zdrowy i dobrze się rozwija. Bardzo krzepiąca i pozytywna historia. Ściskam Cię mocno.
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Welonka - bardzo ładny wózeczek. Ja też wolę teraz nie wydawać za dużo na gondolę żeby potem zainwestować w dobrą spacerówkę.
Klarunia - to uważaj na siebie. Fajnie, ze masz takie pomocne córki i możesz leżeć.klarunia1978, Fermina lubią tę wiadomość
-
Klarunia ja że swojego cc też byłam bardzo zadowolona i szczerze powiedziawszy po doświadczeniach z sn nie chciałabym już nawet próbować...
Wstałam już po 6 h funkcjonowalam normalnie odrazu zajęłam się dzieckiem ... fakt faktem nie powiem żeby mnie nie bolał brzuch no ale bez przesadynie było aż tak źle. Z każdym dniem lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 20:39
welonka, klarunia1978, Agnella lubią tę wiadomość