CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:Kup lepiej zwykła pieluchę - Otulacz i w to motaj dziecko. To (wombie - zapinane na rzep) posłuży Ci na krótko, nie wiem czy jest faktycznie przydatne a taka Pielucha otulisz na prawdę ciasno. Posłuży Ci również jako przykrycie w ciepłe dni, przescieradlo do łóżeczka, a dla starszego dziecka jako ręcznik plażowy lub nawet może być normalnie używane jako codzienny recznik( fajnie chłonie wilgoć i szybko schnie).
Dziekitak wlasnie myslalam, ze tutaj jest w sumie jakby narzucony rozmiar tego, ale chcialam sobie chyba zwyczajnie ulatwic sprawe, bo boje sie, ze nie bede umiala zamotac dziecka w zwykle albo, ze bedzie sie odkopywac z tego, ale chyba wszystko jest do nauczenia
-
Hej dziewczyny.
Bylam wczoraj u kolezanki, urodzila 2 tygodnie temu. Otulacz uzywala w szpitalu i w domu kilka dni, pozniej mala nie chciala go juz. Teraz spi pod zwykla piekucha i zadowolona. Na noc w spiworku bo pieluche zaklada na buzke.
Pisalyscie o kreacjach. Od maja do wrzesnia mamy zaproszenia na 7 imprez weselnych. Nie wybieramy sie, nie chce kusic zlego. Szkoda, ale z 2 strony w cenie imprez mam wyprawke dla malej. A tak to chyba kredyt trzeba by bylo wziac haha
Wysmarowalam.dluuugi post, wyslalam, patrze a tam tylko pierwsze zdanie zostalo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:08
-
Scopolan to dobry lek, nospa mi tak nie pomagała.
Wczoraj był intensywny dzień, a dziś napięcie w podbrzuszu i krzyżu, lekkie skurcze.
Teraz to dopiero będziej ciężej, jednak brzuszki duże, dzieci tez.
Dojdą przepowiadające.
Pamiętam jak w ciaży z corcią miałam fałszywy alarm w 37tc. Po ciepłej kąpieli przeszło.
Klarunia, to dobrze, że masz częściej wizyty, będziesz spokojniejsza. Myślałam, że pessar to już tak na fest siedzi, a tu przy skurczach potrafi się osunąć.
Wypoczywaj jak najwięcej, już tak praktycznie niewiele czasu nam zostało, szybko zleci.
Fajnie, że możesz liczyć na córki
klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
ja właśnie nie mam pojęcia w czym moje dziecko będzie miało spać.. Nie zamierzam kupować monitora oddechu więc na pewno będę bardziej wyczulona na punkcie tego, żeby dziecko się nie nakryło na buzię niczym. śpiworki i rożki mogą być za ciepłe na tą porę roku, takie ciasne otulacze za mną nie przemawiają no i cena jest dla mnie dosyć wysoka za te lepszej jakości.. Nie wiem jak rozwiązać swój problem :p
wczoraj pokłóciłam się z mamą bo kupiliśmy materac gryczano-kokosowy i jej to nie odpowiada bo ktoś kiedyś powiedział ......
ja szczerze mówiąc sama nie wiedziałam na co zwracać uwagę bo szczerze mówiąc poczytałam trochę o materacach i miałam straszny mętlik w głowie, w każdym rodzaju widziałam jakieś wady, na blogach często wyczuwałam, że wpis jest "sponsorowany" i ciężko było wyłapać prawdę.. Nie mam w domu wilgoci więc mam nadzieję, że nie będę miała problemu z tym materacem. A druga sprawa jest taka, że nie chciałam wydawać 300 czy 400 zł na materac który może okazać się zasikany raz i tak dobrze, że żadne pranie nie pomoże i trzeba będzie kupić nowy :p
-
Lotka do otulania może się przekonasz jak będziesz miała dziecko, które to po prostu lubi. Pamietam ze już wbszpitalu położne mocno otulaly noworodki i to pomagało się im uspokoić.
Na początek wystarczy cienki kocyk, te grubsze będą dobre na chłodniejsze dni.
Co do materaca to No firma Danol robi dobre i tanie materace np pianka- lateks. Teraz kilupilismy jakiś inny ale tez pianka lateks.
Nie ma co się sugerować opinia mamy/ babci / sąsiadki. Takich „rad” będziesz miała na pęczki wiec już się przyzwyczajajja tych rad nawet nie wysłuchuje do końca, ucinam. Dzięki temu niektórzy drugi raz nie podejmują tematu
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7860234d31fa.jpg
Nie mogłam sie powsztrzymać. Welonka z pieluchami nic się nie stało, prałam na 60stzielonooka7, klauuudia, welonka, Kropka89, Lucy010 lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
eunice. wrote:A co do tekstów mamy o materacu to ja bym chyba w ogóle przestała jej opowiadać cokolwiek o swoich planach jak ma mi się w nie mieszać. Na szczęście moja w ogóle nie ma czasu sie tym interesować
ogólnie wiem, że każdy będzie dawał mi rady i mama i teściowa coś tam zawsze mówią ale z umiarem. Ale moja mama ogólnie nie jest taka, że powie "ja robiłam tak i to jedyny słuszny sposób" i ogólnie nie mam z nią "problemów" ale czasem jak coś palnie i się uprze to tragedia :p traktuje to z przymrużeniem oka ale w weekend tak mi hormony szalały, że masakra..
-
Magda ale kolorowo :p to super w maju bede zamawiac .
Ja mam spiworek zobaczymy czy bedzie sprawdzal sie . Do otulania tak jak dziewczyny pisza mam pieluche flanelke i chce dokupic bambusowe w lato mysle ze beda idealne jako kocyk .
Coraz bardziej mysle ze nie wyrobie sie z tym wszystkim, remont dalej stoi bo M pojechal z roboty na szkolenie , ja siedze u rodzicow bo powiedzialam ze nie pojde tam dopoki tesciowa nie pojdzie do lekarza i nie wyleczy sie jak czlowiek z grypy i dziadka mamy w szpitalu w ciezkim staniemyslalam ze zamkne wyprawke w kwietniu ale wyszly nam niespodziewane wydatki i reszte kupimy poczatkiem maja najawazniejeze co nam zostalo to fotelik i materac a reszta to wyprawka kosmetyczna butelki smoczek itp. Dobrze ze mamy juz wszystko wybrane tylko isc i kupic .
Zwykly aspirator do nosa z katatka (nie do odkurzacza) sprawdxa sie?
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Welonka na początek frida wystarczy, później tylko katarek
warto mieć i jedno i drugie bo czasami jak gdzieś jechaliśmy to nie było możliwości podłączenia do odkurzacza i wtedy zwykła frida dawała radę
My właśnie jesteśmy na etapie „gila” młody zasmarkany i kilka razy odciągam jemu katarkiem.klauuudia lubi tę wiadomość
-
a ja właśnie zapomniałam się pochwalić, że kupiliśmy jeszcze w weekend (oprócz materaca) łóżeczko, przewijak (no i parę drobiazgów typu butelka, ręczniczek) i zamówiliśmy fotelik bo na miejscu nie mieli koloru który chcieliśmy i od razu mi jakoś lepiej bo ciągle poza ciuszkami czułam się daleko w polu, teraz mi lepiej. Mam też parę rzeczy kosmetycznych (pieluszki, maści itp) więc jestem spokojniejsza i ciągle myślę, że jeszcze dużo czasu... :p
a i też zamówiłam z HubiWorld kocyk Minky, rożek i parę pieluszek kolorowychWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 13:04
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ja dla świętego spokoju pojechałam dziś na prywatną wizytę do mojej gin. Na szczęście okazało się że wszystko ok. Szyjka trzyma i jest długa- 32mm. A bóle z soboty to prawdopodobnie mała się przekreśla i tak bolało. Bo nie leży już tyleczkiem tylko główka w dół
Kropka89, summer86, lotka1990, klarunia1978, Magda33, Dika, kokkosanka lubią tę wiadomość
-
Kropka czyli nie jest z nami tak źle :p
Dziewczyny powiedzicie bo nie wiem czy ja będę przewrazliwiona i będę za ciepło ubierać swoje dziecko ,dzisiaj widziałam kilkoro dzieci mniej więcej 3-8miesiecy z odkrytymi uszami krótki rękaw i długie spodnie no fakt jest ciepło ale ten wiatr jest dość nieprzyjemny jeszcze ja bym nałożyła temu dziecku czy jakaś chustke czy opaskę na te uszy i na rączki coś z długim cieniutkiego.Kropka89 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Kropka czyli nie jest z nami tak źle :p
Dziewczyny powiedzicie bo nie wiem czy ja będę przewrazliwiona i będę za ciepło ubierać swoje dziecko ,dzisiaj widziałam kilkoro dzieci mniej więcej 3-8miesiecy z odkrytymi uszami krótki rękaw i długie spodnie no fakt jest ciepło ale ten wiatr jest dość nieprzyjemny jeszcze ja bym nałożyła temu dziecku czy jakaś chustke czy opaskę na te uszy i na rączki coś z długim cieniutkiego.
ja się boję, że właśnie będę skrajna w drugą stronę, mi jest wiecznie gorąco i strasznie się pocę i w taką pogodę jak dziś to już bym najchętniej chodziła w sandałach :p
-
welonka wrote:Kropka czyli nie jest z nami tak źle :p
Dziewczyny powiedzicie bo nie wiem czy ja będę przewrazliwiona i będę za ciepło ubierać swoje dziecko ,dzisiaj widziałam kilkoro dzieci mniej więcej 3-8miesiecy z odkrytymi uszami krótki rękaw i długie spodnie no fakt jest ciepło ale ten wiatr jest dość nieprzyjemny jeszcze ja bym nałożyła temu dziecku czy jakaś chustke czy opaskę na te uszy i na rączki coś z długim cieniutkiego.
A jak Ty byłaś ubrana? Zasada jest taka, że noworodka ubiera się o jedna warstwę więcej niż siebie, chyba że są upały. Po okresie noworodkowym, tj siebie. Jak Tobie jest gorąco, to jemu też. Uszu nie mozna zawiac, infekcje uszu zaczynają się od środka, od gardła.
Ja i młody byliśmy dzisiaj ubrani w długie cienkie spodnie (ja legginsy) i krótki rękaw. Dopiero teraz oboje przyszliśmy po coś cienkiego z długim rekawem na górę, bo wiatr zrobił się chłodniejszy. Młody miał jeszcze słomkowy kapelusz, bo spędził prawie cały dzień na słońcu, gdyby siedział w cieniu, to byśmy z niego zrezygnowali.Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam spodnie jak siedziałam na tarasie to zarzucilam sobie narzutke bo wiało mi po plecach . Siostrzenice puscilam na dwór z krótkim rękawem ale biega i jest w ruchu a takie malutkie wózku które leży . Czyli już wiem pewnie będę za ciepło ubierać i nie będę wiedziała jak ubrać żeby było dobrze. W zimie to jest trochę łatwiej . Co do uszow to przynajmniej ja tak mam ze jak zawieje mi uszy to później przez jakiś czas mnie kuja i nie jest to przyjemne