CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jakis czas pytalam o te materace z IKEI, ale jeszcze nie kupowalam w nastepnym tygodniu zamierzamy, chociaz dalej nie wiem, ktory wybrac KRUMMELUR, SKÖNAST czy JÄTTETRÖTT. I w sumie tez teraz zaczelam sie zastanawiac czy te materace sa odpowiednie do monitora oddechu ? w ogole sa jakies specjalne wytyczne co do materaca przy monitorze oddechu ? Grubosc ma znaczenie ? Na stronie babysense znalazlam tylko tyle, ze nie powinien byc uzywany z materacami piankowymi z efektem pamieci.
-
Kropka dzięki zaraz go sprawdzę ,już nie wiem czy ten ciśnieniomierz źle mierzy czy od pewnego czasu te ciśnienie rośnie do góry bo porany pomiar też od pewnego czasu zmienił się.
Co do tych czapeczek to mi chodziło o pogodę taka jak wczoraj ciepło było ale wiatr jest jeszcze zimny przynajmniej u mnie wiadomo że w lecie wiatr jest innaczej odczuwalny.
Ja już dzisiaj wstałam z golem po pas i z okropnym kaszlem
-
dziewczyny witam po dłuższej nieobecnosci;) zaczynamy 8 miesiąc i jutro wizytujemy:) ubranka już poprane:) teraz pora na pakowanie torby:) dziewczyny powiedzcie mi ile i jakie ubranka bierzecie dla maluszków do szpitala
? U mnie e szpitalu w trakcie porodowym napisane jest "3 komplety ubranek" - cokolwiek to znaczy
mam jeszcze jedno pytanie : czy monitor oddechu nadaje się do bujanego kosza mojzesza:)? może któraś wie coś na ten temat:)?Szczęśliwa2017 -
Ja będę używać monitora Babysense 7 w lozeczku z materacem Klummerul z Ikei, odpakowalismy wszystko, poczytalam i nie ma żadnych przeciwwskazań. Po prostu materac chyba nie może być za miękki tak na logikę a podłoże twarde. W koszu Mojżesza też sprawdzaliśmy czy monitor działa i działa, ale w koszu akurat zawsze będę miała maluszka pod ręką wiec nie zamierzam używać tam tylko w lozeczku.
zielonooka7 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a co do pielęgnacji maluszków? krem do pupy już mam, ale w czym kąpać dziecko? Spotkałam się z opiniami, że myć samą wodą ale do mnie to nie przemawia bo czytałam też że skóre trzeba nawilżać. Chyba, że myć wodą a potem smarować oliwką? Poradźcie coś bo wybieram się dziś do rossmanna i chciałam coś kupić
-
lotka1990 wrote:dziewczyny a co do pielęgnacji maluszków? krem do pupy już mam, ale w czym kąpać dziecko? Spotkałam się z opiniami, że myć samą wodą ale do mnie to nie przemawia bo czytałam też że skóre trzeba nawilżać. Chyba, że myć wodą a potem smarować oliwką? Poradźcie coś bo wybieram się dziś do rossmanna i chciałam coś kupić
Ja wybieram serię babydream z Rossmana. Na początku oczywiście planowałam brać kosmetyki z najwyższej półki, ale położna ze szkoły rodzenia sprowadziła mnie na ziemię i poleciła najtańsze: właśnie babydream oraz hipp. Fajne analizy składów produktów do kąpieli i oliwek na blogu srokao.Lucy010 lubi tę wiadomość
-
Ania0 wrote:Ja wybieram serię babydream z Rossmana. Na początku oczywiście planowałam brać kosmetyki z najwyższej półki, ale położna ze szkoły rodzenia sprowadziła mnie na ziemię i poleciła najtańsze: właśnie babydream oraz hipp. Fajne analizy składów produktów do kąpieli i oliwek na blogu srokao.
czyli coś do kąpieli i potem oliwka do smarowania?
-
lotka1990 dokładnie tak. Oliwka głównie dlatego, że wieczorami planujemy masować techniką Shantala.
Pytanie do dziewczyn, które miały już USG III trymestru: jaki macie stopień dojrzałości łożyska? Mi lekarz powiedział, że mam III i nie powiem, trochę się martwię po tym, co wyczytałam w internetach. Zapytałam go, czy to źle, to nie odpowiedział na moje pytanie, powiedział tylko, że stwierdza fakt ;/ dobrze, że jutro wizyta u mojego gina. Dopytam i mam nadzieję, że mnie uspokoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 11:15
-
lotka1990 wrote:dziewczyny a co do pielęgnacji maluszków? krem do pupy już mam, ale w czym kąpać dziecko? Spotkałam się z opiniami, że myć samą wodą ale do mnie to nie przemawia bo czytałam też że skóre trzeba nawilżać. Chyba, że myć wodą a potem smarować oliwką? Poradźcie coś bo wybieram się dziś do rossmanna i chciałam coś kupić
Mi polozna powiedziała, żeby przez pierwszy miesiąc używać samej wody bez emolientow. Po analizie na stronie srokao najlepiej wypada oillan i ja ten wybiorę. -
A ja mam dzisiaj gorszy dzień... Jestem zła, nerwowa i w ogóle poirytowana. Z mężem nie mam ochoty w ogóle gadać. Dobija mnie to jak dużo pracuje
Niby 3 dni w tygodniu ma wolne, ale wiadomo, że wtedy też ciągle są do pozostawiania jakieś sprawy. W te dni co chodzi do pracy to wychodzi o 7:30, a wraca często po północy.
Kolejna sytuacja, zamówiłam dzieciom duży drewniany plac zabaw na ogród, z transportem, montażem w cenie. Mój mąż nie będzie musiał kiwnąć palcem, ale oczywiście znowu słyszę że za drogo, że bez sensu, ze on mógłby zrobić taki sam (pewnie Łucja zdążyłaby pójść do szkoły zanim doczekałabym się). W ogóle nie zamierzam słuchać, tylko zrobię tak jak uważam i koniec.
Posmęciłam, a teraz wracam do sprzątania. Czy tylko ja mam poczucie, ze ciągle sprzątam? Człowiek narobi się, a gdy dzieci wrócą efekt mojej pracy widać zaledwie 10 minut. Czasami zastanawiam się jaki w tym wszystkim jest sens. -
Ja dziś po wizycie
mała już warzy 1600g. Łożysko mam okej
szyjka 4cm
Więc wszystko bardzo dobrze i książkowo;D miałam kiepskie wyniki moczu ale mój dr. Stwierdził że to na pewno błąd pobrania wk3c muszę powtarzać
Myślałam że wizytę teraz będę miała za 2 tygodnie ale dr. Stwierdził że nie ma takiej potrzeby;D i mam dopiero za 4 tygodnieMagda33, witaminkab, Wonderland, klauuudia, Kropka89, Andziula_1988, Dika lubią tę wiadomość
-
Ha wrote:A ja mam dzisiaj gorszy dzień... Jestem zła, nerwowa i w ogóle poirytowana. Z mężem nie mam ochoty w ogóle gadać. Dobija mnie to jak dużo pracuje
Niby 3 dni w tygodniu ma wolne, ale wiadomo, że wtedy też ciągle są do pozostawiania jakieś sprawy. W te dni co chodzi do pracy to wychodzi o 7:30, a wraca często po północy.
Kolejna sytuacja, zamówiłam dzieciom duży drewniany plac zabaw na ogród, z transportem, montażem w cenie. Mój mąż nie będzie musiał kiwnąć palcem, ale oczywiście znowu słyszę że za drogo, że bez sensu, ze on mógłby zrobić taki sam (pewnie Łucja zdążyłaby pójść do szkoły zanim doczekałabym się). W ogóle nie zamierzam słuchać, tylko zrobię tak jak uważam i koniec.
Posmęciłam, a teraz wracam do sprzątania. Czy tylko ja mam poczucie, ze ciągle sprzątam? Człowiek narobi się, a gdy dzieci wrócą efekt mojej pracy widać zaledwie 10 minut. Czasami zastanawiam się jaki w tym wszystkim jest sens.chyba jakiś dzień marudzenia mam. Remont pokoju stoi i nie wiem kiedy ruszy. Zła jestsem dziś STRASZNIE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 12:50