X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja wychodzę z założenia ze za porządna rzecz trzeba zapłacić. Ja mam rożek po synku i jest w stanie idealnym. Otulacze polecam z firmy lodger, poofi, coodo itp za jakość się płaci ale ostatecznie po wielu praniach wyglądają jak nowe.

Tutaj sie z toba zgodze, ten rozek akurat wrzucilam do koszyka przy aptecznych zakupach nie bardzo zwracalam uwage czy on bedzie dobry czy nie. Zreszta nie znam sie ;)
    Przed zakupem takich rzeczy jak monitora oddechu czy laktatora to czytalam duzo, zeby wybrac dobry, ale na takie rzeczy jak rozek nie zwracalam wiekszej uwagi ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam otulacz z samiboo:) można kupic otulacz lub pieluszke bambusowa która też może posłużyć jako otulacz .
    Motherhood ma też dobre otulacze i cena dość przystępna:)
    Zamówiłam ostatnio tkaninę bambusowa za ok.30 zł i mam zamiar sama otulacz zrobić:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Ja kupiłam otulacz z samiboo:) można kupic otulacz lub pieluszke bambusowa która też może posłużyć jako otulacz .
    Motherhood ma też dobre otulacze i cena dość przystępna:)
    Zamówiłam ostatnio tkaninę bambusowa za ok.30 zł i mam zamiar sama otulacz zrobić:)
    Dokładnie te firmy również polecam! Mam trochę otulaczy po synkui mimo częstego używania/ prania są w stanie idealnym. Teraz przymierzam się właśnie do wypróbowania motherhood bo podobno cna niska l, a jakość wysoka :-)

• welonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chce kupić pieluszke bambusowe bo może służyć jako otulacz albo jako kocyk .

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :D juz wiem co bede jutro robic :D chociaz powiedzcie mi jeszcze, bo widze, ze niektore te otulacze sa na rzepy ? to wygodne rozwiazanie ?

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jak juz jestesmy przy wyprawce to kiedys polecalyscie tu posciele, ale to bylo tyle postow wstecz, ze sie poddalam z szukaniem :(

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Aaa i jak juz jestesmy przy wyprawce to kiedys polecalyscie tu posciele, ale to bylo tyle postow wstecz, ze sie poddalam z szukaniem :(
    Posciel polecam od samiboo, mumla, kalamati.
    Co do otulacza to może masz na myśli taki kokon np tulik? Chyba ze wombie? Ja mam kokon, kupiłam na próbę jeden i zobaczymy życzy maluch się z nim polubi :-) starszy synek uwielbiał być otulany.
    Tak mi się jeszcze przypomniało bardzo dobre i tanie otulacze bambusowe robi firma texpol. Lubią się zaciągać ale mimo wszystko tez polecam (bardzo miłe w dodatku).

zielonooka7 lubi tę wiadomość

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ja chyba zakochałam się w bambusie. Jestem ciekawa czy się rzeczywiście tak sprawdza że w ciepłe dni lekko chłodzi a w chłodne zatrzymuje temp :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupowałam jeszcze ani rożka ani otulacza z tego sklepu HubiWorld.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast otulacza mam nadzieję wykorzystać tę pieluchy flanelowe z IKEI bo jakoś mi się wszystkie otulacza/rożki wydają za ciepłe na lato...

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Agnella wszystkiego najlepszego :)

Tini ja jestem cały czas na luteinie. Biorę dwie tabletki dziennie. Brzuch mi znacznie rzadziej twardnieje. W 36tc będę ja odstawiac ale póki co jest dla mnie zbawienna. Może zadzwoń do swojego gina i powiedz jak się czujesz. Ja tak zawsze robię gdy coś mnie bardzo niepokoi.
    A luteine bierzesz 100 czy 50? Ja byłam na luteine jakoś do końca 27 tygodnia później miałam odstawić. Ale zostało mi jeszcze opakowanie więc zaczęłam brać od nowa. Raczej nie zaszkodzi A może faktycznie pomoże. Jutro umowie się do gin na wizytę bo planowana mam dopiero na 25 ale nie chce tak długo czekać.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    A ja zamiast otulacza mam nadzieję wykorzystać tę pieluchy flanelowe z IKEI bo jakoś mi się wszystkie otulacza/rożki wydają za ciepłe na lato...

No własnie dlatego wybieram pieluszki z muślinu bamusowego:) są one nawet chłodne w dotyku :) jak bedziesz miała okazje gdzies w sklepie dotknac tego materiału to jest na prawde cudny:) A otulacz jest z wiskozy bambusowej też jest chłodniejszy w dotyku. niestety nie jestem w stanie poweidziec czy sie sprawdzi.

Ktoś już miał okazje wypróbowac te materiały na dzieciach ?:D

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola ja mam zarówno wiskoze bambusowa jak i muslin bambusowy i bawełniany :-) (chyba jestem maniaczka tekstyliów :-) )
    Tak jak napisałaś, muslin jest miły w dotyku i na pewno fajniejszy na pierwsze dni dziecka. Z kolei wiskoza bambusowa jest idealna na upały bo w samym dotyku jest chłodniejsza. Muslin lubi się zaciągać i trzeba na niego uważać. Wiskoza z kolei jak jest słabszej jakości może szybciej tracić kolor i wtedy gorzej wyglada.
    Podoba mi się jakość firmy lodger bo po wielu praniach z Pielucha nic się nie dzieje. Ona jest zrobiona z muślinu bawełnianego (nie jestem w 100% pewna) ale jest przy tym elastyczna wiec będzie idealna do motania nowowrodka. Udało mi się dostać pieluchę z modern burlap ale szczerze mówiąc nie polecam bo jest strasznie sztywna. Najwyżej wykorzystam jako przescieradlo do łóżeczka.

Polecam test otulaczy i pieluch na blogu Pani Woźna. Dziewczyna zrobiła to na prawdę dobrze i nie widać w jej teście podkupywania przez producentów. Podzieliła test na marki zagraniczne i polskie.
    Mnie kusi jeszcze firma lulujo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:21

• Agnella Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia:)!!!
    Klarunia rozumiem Twoje myśli....Ale Twoje zdrowie najważniejsze.
    U mnie póki co położenie mięśniowe...również mam obawy przed cesarska, tym bardziej, że pierwszy poród był sn. Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.
    Również nasłuchałam się o cc, jak potem ciężko się dochodzi...przeraża mnie bolesna pionizacja...Ale...przecież każdy organizm jest inny. Skoro przeszlas sprawnie porody i to ten normalnie zniesiesz. Wygląda, że pod tym względem masz silny organizm.

Klaudia, jak samopoczucie, myślałam właśnie co u Ciebie?
    Dokładnie, tak jak piszą dziewczyny. Takie maluszki dobrze sobie radzą. Chłopczyk z 30 tc z rodziny męża ma się dobrze. Niedługo stuk
    nie mu roczek. A u Ciebie za to 2 tygodnie różnicy. A to dużo.
    Mam też koleżankę z podstawówki, z mojego rocznika, 1985, urodziła się w 28tc. Jak na tamte czasy i marny sprzęt dla wcześniaków...kawał baby, 180cm wzrostu i zdrowa i mądra kobieta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:11

klauuudia lubi tę wiadomość

• Ha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    A luteine bierzesz 100 czy 50? Ja byłam na luteine jakoś do końca 27 tygodnia później miałam odstawić. Ale zostało mi jeszcze opakowanie więc zaczęłam brać od nowa. Raczej nie zaszkodzi A może faktycznie pomoże. Jutro umowie się do gin na wizytę bo planowana mam dopiero na 25 ale nie chce tak długo czekać.

Biorę 100. U mnie lekarz kazal odstawić ok 25 tygodnia ale przez to, że byłam chora, miałam mocny kaszel brzuch zaczął się znowu robić twardy więc zaczęłam brać ponownie. Teraz mimo, że wszystko wydaje się być wyciszone biorę cały czas i tak na pewno do skończonego 36tc.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie zauważyłam że już 33 tydzień leci :)

Ja luteine brałam do 28 tygodnia ,a od 29 tygodnia do wczoraj brałam scopolan i cały czas magnez.

klauuudia lubi tę wiadomość

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:

Ja mieszkam w Norwegii tutaj niestety zbyt cieplo nie jest nawet latem :( nie raz w wakacje rozmawialam z rodzicami na skype oni dusili sie wrecz z goraca a ja w bluzie przed komputerem :p

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 o taki mi chodzilo, bo on chyba jakos zapinany jest ?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c50fdceeadd6.jpg[/url]

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dalej biorę luteine i bede brać do skonczonego 32 tyg, bo lekarz mowi, ze mam miękką szyjke i za szybko na odstawienie.
    Dziś zaspalam i nie zaprowadziłam córki do przedszkola, wiec czeka mnie intensywny dzień, dobrze, ze jest piekna pogoda, będziemy szaleć.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Anitka201 o taki mi chodzilo, bo on chyba jakos zapinany jest ?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c50fdceeadd6.jpg[/url]
    Kup lepiej zwykła pieluchę - Otulacz i w to motaj dziecko. To (wombie - zapinane na rzep) posłuży Ci na krótko, nie wiem czy jest faktycznie przydatne a taka Pielucha otulisz na prawdę ciasno. Posłuży Ci również jako przykrycie w ciepłe dni, przescieradlo do łóżeczka, a dla starszego dziecka jako ręcznik plażowy lub nawet może być normalnie używane jako codzienny recznik( fajnie chłonie wilgoć i szybko schnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:58

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ