CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:Ja wychodzę z założenia ze za porządna rzecz trzeba zapłacić. Ja mam rożek po synku i jest w stanie idealnym. Otulacze polecam z firmy lodger, poofi, coodo itp za jakość się płaci ale ostatecznie po wielu praniach wyglądają jak nowe.
Tutaj sie z toba zgodze, ten rozek akurat wrzucilam do koszyka przy aptecznych zakupach nie bardzo zwracalam uwage czy on bedzie dobry czy nie. Zreszta nie znam sie
Przed zakupem takich rzeczy jak monitora oddechu czy laktatora to czytalam duzo, zeby wybrac dobry, ale na takie rzeczy jak rozek nie zwracalam wiekszej uwagi
-
Ja kupiłam otulacz z samiboo:) można kupic otulacz lub pieluszke bambusowa która też może posłużyć jako otulacz .
Motherhood ma też dobre otulacze i cena dość przystępna:)
Zamówiłam ostatnio tkaninę bambusowa za ok.30 zł i mam zamiar sama otulacz zrobić -
Fasola1234 wrote:Ja kupiłam otulacz z samiboo:) można kupic otulacz lub pieluszke bambusowa która też może posłużyć jako otulacz .
Motherhood ma też dobre otulacze i cena dość przystępna:)
Zamówiłam ostatnio tkaninę bambusowa za ok.30 zł i mam zamiar sama otulacz zrobić -
zielonooka7 wrote:Aaa i jak juz jestesmy przy wyprawce to kiedys polecalyscie tu posciele, ale to bylo tyle postow wstecz, ze sie poddalam z szukaniem
Co do otulacza to może masz na myśli taki kokon np tulik? Chyba ze wombie? Ja mam kokon, kupiłam na próbę jeden i zobaczymy życzy maluch się z nim polubistarszy synek uwielbiał być otulany.
Tak mi się jeszcze przypomniało bardzo dobre i tanie otulacze bambusowe robi firma texpol. Lubią się zaciągać ale mimo wszystko tez polecam (bardzo miłe w dodatku).zielonooka7 lubi tę wiadomość
-
Nie kupowałam jeszcze ani rożka ani otulacza z tego sklepu HubiWorld.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
A ja zamiast otulacza mam nadzieję wykorzystać tę pieluchy flanelowe z IKEI bo jakoś mi się wszystkie otulacza/rożki wydają za ciepłe na lato...
-
Ha wrote:Agnella wszystkiego najlepszego
Tini ja jestem cały czas na luteinie. Biorę dwie tabletki dziennie. Brzuch mi znacznie rzadziej twardnieje. W 36tc będę ja odstawiac ale póki co jest dla mnie zbawienna. Może zadzwoń do swojego gina i powiedz jak się czujesz. Ja tak zawsze robię gdy coś mnie bardzo niepokoi. -
Kropka89 wrote:A ja zamiast otulacza mam nadzieję wykorzystać tę pieluchy flanelowe z IKEI bo jakoś mi się wszystkie otulacza/rożki wydają za ciepłe na lato...
No własnie dlatego wybieram pieluszki z muślinu bamusowego:) są one nawet chłodne w dotykujak bedziesz miała okazje gdzies w sklepie dotknac tego materiału to jest na prawde cudny:) A otulacz jest z wiskozy bambusowej też jest chłodniejszy w dotyku. niestety nie jestem w stanie poweidziec czy sie sprawdzi.
Ktoś już miał okazje wypróbowac te materiały na dzieciach ?
-
Fasola ja mam zarówno wiskoze bambusowa jak i muslin bambusowy i bawełniany
(chyba jestem maniaczka tekstyliów
)
Tak jak napisałaś, muslin jest miły w dotyku i na pewno fajniejszy na pierwsze dni dziecka. Z kolei wiskoza bambusowa jest idealna na upały bo w samym dotyku jest chłodniejsza. Muslin lubi się zaciągać i trzeba na niego uważać. Wiskoza z kolei jak jest słabszej jakości może szybciej tracić kolor i wtedy gorzej wyglada.
Podoba mi się jakość firmy lodger bo po wielu praniach z Pielucha nic się nie dzieje. Ona jest zrobiona z muślinu bawełnianego (nie jestem w 100% pewna) ale jest przy tym elastyczna wiec będzie idealna do motania nowowrodka. Udało mi się dostać pieluchę z modern burlap ale szczerze mówiąc nie polecam bo jest strasznie sztywna. Najwyżej wykorzystam jako przescieradlo do łóżeczka.
Polecam test otulaczy i pieluch na blogu Pani Woźna. Dziewczyna zrobiła to na prawdę dobrze i nie widać w jej teście podkupywania przez producentów. Podzieliła test na marki zagraniczne i polskie.
Mnie kusi jeszcze firma lulujo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:21
-
Dziękuję za życzenia:)!!!
Klarunia rozumiem Twoje myśli....Ale Twoje zdrowie najważniejsze.
U mnie póki co położenie mięśniowe...również mam obawy przed cesarska, tym bardziej, że pierwszy poród był sn. Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.
Również nasłuchałam się o cc, jak potem ciężko się dochodzi...przeraża mnie bolesna pionizacja...Ale...przecież każdy organizm jest inny. Skoro przeszlas sprawnie porody i to ten normalnie zniesiesz. Wygląda, że pod tym względem masz silny organizm.
Klaudia, jak samopoczucie, myślałam właśnie co u Ciebie?
Dokładnie, tak jak piszą dziewczyny. Takie maluszki dobrze sobie radzą. Chłopczyk z 30 tc z rodziny męża ma się dobrze. Niedługo stuk
nie mu roczek. A u Ciebie za to 2 tygodnie różnicy. A to dużo.
Mam też koleżankę z podstawówki, z mojego rocznika, 1985, urodziła się w 28tc. Jak na tamte czasy i marny sprzęt dla wcześniaków...kawał baby, 180cm wzrostu i zdrowa i mądra kobieta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:11
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Tini wrote:A luteine bierzesz 100 czy 50? Ja byłam na luteine jakoś do końca 27 tygodnia później miałam odstawić. Ale zostało mi jeszcze opakowanie więc zaczęłam brać od nowa. Raczej nie zaszkodzi A może faktycznie pomoże. Jutro umowie się do gin na wizytę bo planowana mam dopiero na 25 ale nie chce tak długo czekać.
Biorę 100. U mnie lekarz kazal odstawić ok 25 tygodnia ale przez to, że byłam chora, miałam mocny kaszel brzuch zaczął się znowu robić twardy więc zaczęłam brać ponownie. Teraz mimo, że wszystko wydaje się być wyciszone biorę cały czas i tak na pewno do skończonego 36tc. -
Kropka89 wrote:A ja zamiast otulacza mam nadzieję wykorzystać tę pieluchy flanelowe z IKEI bo jakoś mi się wszystkie otulacza/rożki wydają za ciepłe na lato...
Ja mieszkam w Norwegii tutaj niestety zbyt cieplo nie jest nawet latemnie raz w wakacje rozmawialam z rodzicami na skype oni dusili sie wrecz z goraca a ja w bluzie przed komputerem :p
-
Ja też dalej biorę luteine i bede brać do skonczonego 32 tyg, bo lekarz mowi, ze mam miękką szyjke i za szybko na odstawienie.
Dziś zaspalam i nie zaprowadziłam córki do przedszkola, wiec czeka mnie intensywny dzień, dobrze, ze jest piekna pogoda, będziemy szaleć.
-
zielonooka7 wrote:Anitka201 o taki mi chodzilo, bo on chyba jakos zapinany jest ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c50fdceeadd6.jpg[/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:58