X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer żebym się nie przejmowała za dużo tymi wodami bo one się produkują na biezaco czyli to co zwykle... I że już i tak długo wytrzymalam i żebym się tym cieszyła... eehh

Nie wiem dziwnie jakoś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 19:14

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, wytrzymaj Słonko jeszcze trochę:)
    Pamiętaj, że jak by coś robi się coraz bezpieczniej dla Maluszka i jesteś pod doskonała opieką z pewnością są doswiczeni i w takich przypadkach. A tu na forum amasz u całą rzeszę koleżanek, które trzymają mocno kciuki i są z Wami.

klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ja z kolei 2 razy urodziłam sn, na oxy i bez znieczulenia. I choć strasznie bolało i boję się kolejnego porodu to strach przed cc jest znacznie większy. Pamiętam jak przy pierwszym porodzie lekarz powiedział jeśli teraz przy skurczu nie uda się urodzić to tniemy. Tak się wystraszyłam że oczywiście urodziłam. Przy cc przeraża mnie zzo i dlatego tylko sn biorę pod uwagę.
    Mam dokladnie to samo poaztym przezraza mnie wizja dochodzenia do siebie po takiej operacji i opieka nad noworodkiem

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Znowu zaczynam się denerwować bo te wody lecą znowu dosyć mocno :/
    Masakra jak się wszystko nagle posralo
    Oj trzymajcie sie tam.

klauuudia lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Dziewczyny, czy wiecie jaką gramaturę mają wasze pieluchy terowe z których jesteście zadowolone?
    I czy któraś z Was kupowała pieluchy flanelowe w Pepco? Zastanawia mnie jak po praniu z ich jakością?
    Nie polecam tych flanelowych z pepco. Miałam je przy synku i są strasznie sztywne wiec ich nawet nie używałam. Dzisiaj prasowałam tetrę i ta z pepco mimo tego ze była ciagle używana trzyma się niezłe. Jednak jak ja porównam do tetry z lokalnego sklepu to wypada słabo. Ta z lokalnego sklepu jest bardzo zbita, mięsista i nic się nie rozchodzi (nie wyglada jak szmata). Przy synku były w ciągłym użyciu, mam ich około 20-25 szt.
    Jutro moge zrobić dla porównania zdjęcie jak wyglada ta z pepco (po wielu praniach) :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    A ja dzisiaj mam ciężki dzień... Ryczę z byle powodu, wydaje mi się, że cały świat jest przeciwko mnie :(
    Mam tak samo...i tak od kilku dni. Nawet z mężem przestaje się dogadywać mimo ze tworzymy raczej zgrana pare. U mnie wszystko się kumuluje.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Znowu zaczynam się denerwować bo te wody lecą znowu dosyć mocno :/
    Masakra jak się wszystko nagle posralo
    Klaudia ciagle o Was myśle. Mam nadzieje ze jeszcze wytrzymasz. Dużo siły dla Ciebie!

klauuudia lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Mam dzisiaj jakiś dołek jeszcze te odchodzace wody... martwię się bo jest ich naprawdę dużo... Mam nadzieję że jeszcze trochę damy tak radę już tyle czasu się jakoś udało i mały ma się dobrze ...
    Mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień i nie będę miała nerwów bo jak tylko się pojawiaja brzuch mi twardnieje i dzieją się takie rzeczy trzeba wziąć dwa głębokie wdechy i tak jutro będzie już dobrze ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 22:01

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymamy kciuki za Was. Lekarze wiedzą co robią .

My dzisiaj trochę ogarnelismy po remoncie i już widać jakieś postępy, w końcu się położyłam i Mała bardzo wariuje niziutko .

A ja czasem czuję w brzuchu nisko jak ma głowę takie "bulgotanie" takie delikatne "wibracje " nie wiem jak to wyjaśnić.
    A takie pykniecie też słyszę ale to tylko moje biodra strzelają .

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Cześć dziewczyny. Chciałam Wam się pochwalić że z skończyłam pracę i od sb mogę cieszyć się ciaza i przygotowywać wyprawkę nadrabiać zaległości w urzędach ( meldunek dokumenty) itd :) wczoraj zrobiłam sobie luz ale dzisiaj wieczorem kupuje przez internet już rzeczy do szpitala i dla dziecka.

Co nahryzej zostało mi trzy rzeczy do zrobienia dla klientów ale to bez stresu
    Najwyżej mąż tym się zajmie zamiast mnie.

Bardzo Was proszę przypomnijcue mi firmę i model laktatora elekt. Jedna z nas mi link wyslala ale go umieć znaleźć. Taki jakiś do 300 zł. :)

Ja wybrałam Medela Swing ze względu na to że jest cichy :) I kupiłam go w Smyku, ale kosztował 500zl a nie 300. Innych nie rozważałam bo dla mnie ze względu na zawod/hobby/jakkolwiek głośność jest najważniejsza ;)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymaj się. Ja mam tylko uczucie Napierania na pęcherz. Wtedy staram się leżeć.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jesteśmy cały czas z Toba :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Hej dziewczyny :) Z racji na to, że jesteście już doświadczonymi "ciężarówkami" :) to chciałam Wam zadać pytanie, jeśli któraś zechce się podzielić swoim doświadczeniem będę bardzo wdzięczna.

Kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży?
    Jak było ze śluzem w drugiej połowie cyklu w którym zafasolkowałyście (po 20 dniu)?
    Ja na tą chwilę jestem w 22 dniu cyklu i śluzu praktycznie wcale (jak już coś jest to bardzo mało i lepkie).
    Czy któraś tak miała i jednak była w ciąży czy raczej nic z tego w tym cyklu już nie będzie? Piersi też niestety nie są obolałe :(

Jutro planuję robić betę, ale nie wiem czy nie za wcześnie - będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu. Czy którejś nie wyszła jeszcze beta w tym czasie mimo, że była już w ciąży?

Dzięki z góry za odpowiedzi, bo już wariuję w oczekiwaniu na to czy się udało :(

No i gratuluję każdej z Was, mam nadzieję, że w końcu też uda mi się dołączyć :)

Najlepiej i najbezpieczniej zrobić betę lub test w dniu spodziewanej miesiączki :) oczywiście jeśli się ona nie zjawi

Martita25 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Tini Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymam za Was kciuki:-* wszystko będzie dobrze:-)

A u mnie kolejna bezsenna noc :-) myślę że natura już mnie przygotowuje do nocnego wstawania :-) choć jak przyjedzie co do czego to pewnie będę chciała spać 24/h ;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, jak dobrze pamiętam, pisałaś coś o tym, że zamowilas plac zabaw z dostawą i montażem :-) mogłabyś podesłać jakiegoś linka do tego? Już 2 godz przeglądam allegro ale nie mogę nic znaleźć co by mi odpowiadało :-(

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tini, u mnie też bezsenna noc, nadrobimy w dzień:).
    Wyobraźcie sobie że dopiero dwa dni temu przeszły mi mdłości i wymioty, niesamowite
    Jak człowieka cieszy normalny stan rzeczy i jakie to cudowne uczucie.Nie chwalił AM się wcześniej, żeby nie zapeszac, ale "tfu, tfu" mam nadzieję, że nie wrócą bo wymęczyly mnie okropnie. Cały czas mam nadwrażliwość zapachową na perfumy i proszek do prania, ale to już pikuś.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do klubu bezsennych.. lepiej mi się śpi w dzień niż w nocy. W nocy ciągiem śpię max 30 minut, ciągle się budzę...

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:04

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, przepraszam, ze sie wtrace, ale nie ma ktoras z was metformaxu500 na zbyciu ?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spałam jak nieżywa, zero wstawania na siku :-D To dopiero wyczyn. I w końcu u mnie piękne słońce jejejeje

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ