CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas zapowiadaja w czwartek i w piątek do 28 stopni jestem w szoku a teraz już pięknie świeci słońce. Zaraz człowiekowi lepiej. Mój synuś został dziś pierwszy dzień z dziewczyną mojego ojca eehh się denerwuje trochę jak to będzie bo jej nie lubię i jakos nie mam do niej zaufania no ale najważniejsze żeby mały był zadowolony...
W nocy już mi się noc nie lało może znowu się nazbierało trochę i musiało wylecieć albo przez moje nerwy jakoś miałam wczoraj gorszy dzień niewiadomo ale będzie dobrze.
Dziękuję kochane!!! Jesteście ogromnym wsparciem :*Kropka89, Magda33, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Witam:) u mnie też bezsenna noc ale bez wstawania na siku, rano z mężem przed pracą zabrałam się na targ i kupiłam pierwszą lepszą koszulę rozpinana bo w nocy brzuch mi się napinal i powiedziałam ze chociaż jedną muszę mieć już obojętnie czy mi się podoba czy nie . Teraz po śniadaniu i kawie szykuje się na krotka drzemkę , u mnie dzisiaj pochumrnie ale i tak jest przyjemnie
-
Ja niestety już od 2 nie spałam. Przed 5 jak prawie odpływalam obudził się młodszy synek i do 8 nie zasnął. Dopiero teraz słodko śpi
no ale ja musiałam już wstać żeby starszego do szkoły wyszykować, teraz trzeba jakieś śniadanie ogarnąć bo padam już z głodu, trochę chatę odgruzować i za obiad się brać żeby do 13 był gotowy bo mąż na 14 idzie do pracy. No a pozniej dopiero zacznie sie cyrk jak zostane sama z dwójką
zabawa, lekcje, kolacja, kąpiele, usypianie a w między czasie będę chciała jeszcze trochę poprac i poprasowac dla małej. Jest więc szansa, że jak padnę o 21 to do pierwszego siku w nocy się nie obudzę. A później będę już tak wyspana, że znowu parę godzin spać nie będę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:32
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:04
Kropka89, ScarlettKate, klauuudia, kokkosanka, Tròjka, Ha, lotka1990, Lucy010, Tini, Magda33, klarunia1978, KlaudiaS, Fufka30, Pysiaczek89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Ja tez dzis prawie bezsenna noc ... Synkowi ida kły kolejne dwa. W dzień jest tak marudny i placzliwy biedaczek w nocy sie budzi placze przez sen... Eh... Niech juz mu wszystkie wyjda te zęby.
Klaudia kolejny dzien wiecej dzidzie w brzuszkach. Widze ze u nas jest roznica jednego dnia jesli chodzi o tcklauuudia lubi tę wiadomość
-
Wogole tak siedzę w tym szpitalu i takie tu są przypadki niektóre straszne ... w zeszłym tyg urodziła dziewczyna przez nadciśnienie cc syn3k w 33tyg. Jest z nim coraz lepiej. W niedzielę dziewczyna w 18 tyg bliźniaki miała operację bo jedna z dziewczynek dostawala wszystko a druga nic i do tego prawie zero wód plodowych. Też jest coraz lepiej po badaniach USG.
Dzisiaj jedna dziewczynę brali na cc w 32tyg3dn jej synek ma jelita na wierzchu. Muszą zrobić cc i odrazu czeka go operacja ... -
A ja dziś też niewyspana, obudził mnie deszcz w nocy i teraz leje juz ciągiem
Na szczęście już w środę ma być znów pięknie a na weekend upały
bo 27 stopni
Także dziś odpuszczam pracę na tarasie, popiore sobie trochę i poprasuje potem obiadek i tez zleci
A rano byłam na badaniach elektrolitów, mam nadzieję że magnez ok mimo że tyle biorę.
-
Tini ja znalazłam ofertę na olx. Jak włączę komputer to wyśle Ci linka bo z telefonu nie bardzo umiem kopiować
U mnie właśnie była położna. Jestem bardzo zadowolona, sprawdziła serduszko, dostałam całą torbę najróżniejszych próbek, butelkę Aventa, witaminy itd. Za tydzień znowu przyjedzie zrobić ktg
A zaraz śmigam do rosmanna po pierdołki do torby i odebrać paczkę pampersów za 1 grWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:03
-
Współczuję wam dziewczyny tych nieprzespanych nocy bo to człowiek tylko się męczy i jeszcze niewyspany. Ja w tej ciąży może ze dwie noce nie spalam ogólnie. Padam na twarz o 22 i budzę się tylko na siku i jak się przekrecam. Wczoraj moje dziecko wzięło mnie na "spacer" i totalnie niewiadoma co mnie czeka popylalam na za rowerem przez 4 km haha tempem prawie biegowym.
Klaudia wody się produkują na bieżąco i pewnie czasem tak może być, że mocniej poleci. Wszystko będzie dobrze :*
U nas dziś trochę pada, ale to dobrze bo już sucho było strasznie i nie trzeba przynajmniej podlewać
Jutro chyba zaczynam prac ciuszki bo to już czas. Brzuch mi już czasem tak twardnieje jak w poprzednich ciążach na późniejszym etapie. Więc wolę być przygotowana -
Dziewczyny, a jak to jest z KTG? Od którego tygodnia najczęściej się je robi? Robicie je u lekarza czy jeździcie do szpitala lub innej przychodni?
Mój lekarz nie pracuje w szpitalu, a na wizyty chodzę prywatnie. Będę musiała go podpytać jak to będzie wyglądać w moim przypadku. -
U mnie ktg można zrobić u lekarza w gabinecie, ale to dodatkowy koszt 50 zl. Dlatego korzystam z możliwości wykonania tego przez położna u mnie w domu i płace tylko 20 zl. Oczywiście wykonuje je na zlecenie lekarza.
Ja codziennie zasypiam o 21:00 i budzę się o 7:00. Teraz już nawet nie wstaję w nocy na siku. Trochę mnie to przeraża bo nie wiem jak się przestawie po urodzeniu dziecka. -
"My dzisiaj trochę ogarnelismy po remoncie i już widać jakieś postępy, w końcu się położyłam i Mała bardzo wariuje niziutko .
A ja czasem czuję w brzuchu nisko jak ma głowę takie "bulgotanie" takie delikatne "wibracje " nie wiem jak to wyjaśnić.
A takie pykniecie też słyszę ale to tylko moje biodra strzelają .[/QUOTE]"
Ja też czuję bulgotanie, dziwne uczucie. U nas remont już miesiąc jak się skończył a ciągle wyłazi pył i śmierdzi jak okna zamknę.
Kurczę, ja też nie miałam ktg. Wizytę mam pod koniec kwietnia to zapytam jak nie zapomnę. Chciałabym też żeby mi zwiększył częstotliwość wizyt, ale nic nie wspomina o tym.
W nocy jak się przekręcam to dziwnie mnie boli brzuch, jak bym miała ogromny balon powietrza, chyba lekko mi napuchają palce u rąk i jak je zginam to bolą, chyba zaczynam odczuwać dolegliwości ostatnich 2 miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:28
-
welonka wrote:Klaudia trzymamy kciuki za Was. Lekarze wiedzą co robią .
My dzisiaj trochę ogarnelismy po remoncie i już widać jakieś postępy, w końcu się położyłam i Mała bardzo wariuje niziutko .
A ja czasem czuję w brzuchu nisko jak ma głowę takie "bulgotanie" takie delikatne "wibracje " nie wiem jak to wyjaśnić.
A takie pykniecie też słyszę ale to tylko moje biodra strzelają .
Ja też czuję bulgotanie, dziwne uczucie. U nas remont już miesiąc jak się skończył a ciągle wyłazi pył i śmierdzi jak okna zamknę.
Kurczę, ja też nie miałam ktg. Wizytę mam pod koniec kwietnia to zapytam jak nie zapomnę. Chciałabym też żeby mi zwiększył częstotliwość wizyt, ale nic nie wspomina o tym.
W nocy jak się przekręcam to dziwnie mnie boli brzuch, jak bym miała ogromny balon powietrza, chyba lekko mi napuchają palce u rąk i jak je zginam to bolą, chyba zaczynam odczuwać dolegliwości ostatnich 2 miesięcy.