X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapowiadaja w czwartek i w piątek do 28 stopni jestem w szoku a teraz już pięknie świeci słońce. Zaraz człowiekowi lepiej. Mój synuś został dziś pierwszy dzień z dziewczyną mojego ojca eehh się denerwuje trochę jak to będzie bo jej nie lubię i jakos nie mam do niej zaufania no ale najważniejsze żeby mały był zadowolony...

W nocy już mi się noc nie lało może znowu się nazbierało trochę i musiało wylecieć albo przez moje nerwy jakoś miałam wczoraj gorszy dzień niewiadomo ale będzie dobrze.
    Dziękuję kochane!!! Jesteście ogromnym wsparciem :*

Kropka89, Magda33, Anitka201 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) u mnie też bezsenna noc ale bez wstawania na siku, rano z mężem przed pracą zabrałam się na targ i kupiłam pierwszą lepszą koszulę rozpinana bo w nocy brzuch mi się napinal i powiedziałam ze chociaż jedną muszę mieć już obojętnie czy mi się podoba czy nie . Teraz po śniadaniu i kawie szykuje się na krotka drzemkę , u mnie dzisiaj pochumrnie ale i tak jest przyjemnie

age.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety już od 2 nie spałam. Przed 5 jak prawie odpływalam obudził się młodszy synek i do 8 nie zasnął. Dopiero teraz słodko śpi :-) no ale ja musiałam już wstać żeby starszego do szkoły wyszykować, teraz trzeba jakieś śniadanie ogarnąć bo padam już z głodu, trochę chatę odgruzować i za obiad się brać żeby do 13 był gotowy bo mąż na 14 idzie do pracy. No a pozniej dopiero zacznie sie cyrk jak zostane sama z dwójką :-) :-) :-) zabawa, lekcje, kolacja, kąpiele, usypianie a w między czasie będę chciała jeszcze trochę poprac i poprasowac dla małej. Jest więc szansa, że jak padnę o 21 to do pierwszego siku w nocy się nie obudzę. A później będę już tak wyspana, że znowu parę godzin spać nie będę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:32

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:04

Kropka89, ScarlettKate, klauuudia, kokkosanka, Tròjka, Ha, lotka1990, Lucy010, Tini, Magda33, klarunia1978, KlaudiaS, Fufka30, Pysiaczek89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis prawie bezsenna noc ... Synkowi ida kły kolejne dwa. W dzień jest tak marudny i placzliwy biedaczek w nocy sie budzi placze przez sen... Eh... Niech juz mu wszystkie wyjda te zęby.

Klaudia kolejny dzien wiecej dzidzie w brzuszkach. Widze ze u nas jest roznica jednego dnia jesli chodzi o tc

klauuudia lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett tak tak wiem ciąża praktycznie na tym samym etapie dzieci w podobnym wieku i ślub też podobnie hihi :)
    Też zamierzasz zakończyć na dwójce czy będziecie się brać za trzecie ? Hihi :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole tak siedzę w tym szpitalu i takie tu są przypadki niektóre straszne ... w zeszłym tyg urodziła dziewczyna przez nadciśnienie cc syn3k w 33tyg. Jest z nim coraz lepiej. W niedzielę dziewczyna w 18 tyg bliźniaki miała operację bo jedna z dziewczynek dostawala wszystko a druga nic i do tego prawie zero wód plodowych. Też jest coraz lepiej po badaniach USG.
    Dzisiaj jedna dziewczynę brali na cc w 32tyg3dn jej synek ma jelita na wierzchu. Muszą zrobić cc i odrazu czeka go operacja ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś też niewyspana, obudził mnie deszcz w nocy i teraz leje juz ciągiem :( Na szczęście już w środę ma być znów pięknie a na weekend upały :-D bo 27 stopni ;) Także dziś odpuszczam pracę na tarasie, popiore sobie trochę i poprasuje potem obiadek i tez zleci :) A rano byłam na badaniach elektrolitów, mam nadzieję że magnez ok mimo że tyle biorę. :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini ja znalazłam ofertę na olx. Jak włączę komputer to wyśle Ci linka bo z telefonu nie bardzo umiem kopiować ;)

U mnie właśnie była położna. Jestem bardzo zadowolona, sprawdziła serduszko, dostałam całą torbę najróżniejszych próbek, butelkę Aventa, witaminy itd. Za tydzień znowu przyjedzie zrobić ktg :)

A zaraz śmigam do rosmanna po pierdołki do torby i odebrać paczkę pampersów za 1 gr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:03

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam dziewczyny tych nieprzespanych nocy bo to człowiek tylko się męczy i jeszcze niewyspany. Ja w tej ciąży może ze dwie noce nie spalam ogólnie. Padam na twarz o 22 i budzę się tylko na siku i jak się przekrecam. Wczoraj moje dziecko wzięło mnie na "spacer" i totalnie niewiadoma co mnie czeka popylalam na za rowerem przez 4 km haha tempem prawie biegowym.

Klaudia wody się produkują na bieżąco i pewnie czasem tak może być, że mocniej poleci. Wszystko będzie dobrze :*

U nas dziś trochę pada, ale to dobrze bo już sucho było strasznie i nie trzeba przynajmniej podlewać :P

Jutro chyba zaczynam prac ciuszki bo to już czas. Brzuch mi już czasem tak twardnieje jak w poprzednich ciążach na późniejszym etapie. Więc wolę być przygotowana ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z KTG? Od którego tygodnia najczęściej się je robi? Robicie je u lekarza czy jeździcie do szpitala lub innej przychodni?

Mój lekarz nie pracuje w szpitalu, a na wizyty chodzę prywatnie. Będę musiała go podpytać jak to będzie wyglądać w moim przypadku.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u mnie badanie KTG od 28 tyg robili przed USG w gabinecie co 2 tyg . Wszystko na miejscu.
    To chyba zależy od tego czy mają taki sprzęt...
    Musisz podpytac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:34

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A każda z Was ma robione ktg? Ja chodzę prywatnie I ani razu nie miałam u niego ktg i z tego co wiem nie robi , ja miałam tylko ktg jak byłam w szpitalu

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ktg można zrobić u lekarza w gabinecie, ale to dodatkowy koszt 50 zl. Dlatego korzystam z możliwości wykonania tego przez położna u mnie w domu i płace tylko 20 zl. Oczywiście wykonuje je na zlecenie lekarza.

Ja codziennie zasypiam o 21:00 i budzę się o 7:00. Teraz już nawet nie wstaję w nocy na siku. Trochę mnie to przeraża bo nie wiem jak się przestawie po urodzeniu dziecka.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka, ja też jeszcze nie miałam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:04

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może w Niemczech po prostu inaczej to jest...
    Teraz to mam i tak 2 × dziennie ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "My dzisiaj trochę ogarnelismy po remoncie i już widać jakieś postępy, w końcu się położyłam i Mała bardzo wariuje niziutko .

A ja czasem czuję w brzuchu nisko jak ma głowę takie "bulgotanie" takie delikatne "wibracje " nie wiem jak to wyjaśnić.
    A takie pykniecie też słyszę ale to tylko moje biodra strzelają .[/QUOTE]"

Ja też czuję bulgotanie, dziwne uczucie. U nas remont już miesiąc jak się skończył a ciągle wyłazi pył i śmierdzi jak okna zamknę.

Kurczę, ja też nie miałam ktg. Wizytę mam pod koniec kwietnia to zapytam jak nie zapomnę. Chciałabym też żeby mi zwiększył częstotliwość wizyt, ale nic nie wspomina o tym.
    W nocy jak się przekręcam to dziwnie mnie boli brzuch, jak bym miała ogromny balon powietrza, chyba lekko mi napuchają palce u rąk i jak je zginam to bolą, chyba zaczynam odczuwać dolegliwości ostatnich 2 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:28

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tego co słyszałam od znajomych to nie robią ktg jeśli nie ma do tego wskazań, dopiero po terminie robią ktg a tak wiekoszc koleżanek miało dopiero na porodowce.A jak w trakcie ciąży leży się w szpitalu to codziennie robią ktg

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Klaudia trzymamy kciuki za Was. Lekarze wiedzą co robią .

My dzisiaj trochę ogarnelismy po remoncie i już widać jakieś postępy, w końcu się położyłam i Mała bardzo wariuje niziutko .

A ja czasem czuję w brzuchu nisko jak ma głowę takie "bulgotanie" takie delikatne "wibracje " nie wiem jak to wyjaśnić.
    A takie pykniecie też słyszę ale to tylko moje biodra strzelają .

Ja też czuję bulgotanie, dziwne uczucie. U nas remont już miesiąc jak się skończył a ciągle wyłazi pył i śmierdzi jak okna zamknę.

Kurczę, ja też nie miałam ktg. Wizytę mam pod koniec kwietnia to zapytam jak nie zapomnę. Chciałabym też żeby mi zwiększył częstotliwość wizyt, ale nic nie wspomina o tym.
    W nocy jak się przekręcam to dziwnie mnie boli brzuch, jak bym miała ogromny balon powietrza, chyba lekko mi napuchają palce u rąk i jak je zginam to bolą, chyba zaczynam odczuwać dolegliwości ostatnich 2 miesięcy.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ