CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi powiedzieli u lekarza że ktg robi się przed wizytą u gina, od 30tc. I tak mam robione. Mam na miejscu bo tam maja do tego sprzęt.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Lucy my kupiliśmy dla starszaka angelcare bardzo byłam zadowolona ale to przez to że wśród znajomych wydarzyła się tragedia tak to byśmy nie kupowali no ale teraz mamy... I jak mały urodzilby się wcześniej to tym bardziej się przyda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:53
-
Lucy010 wrote:Dziewczyny, co myślicie o monitorze oddechu? Rozważacie kupno?
Ja kupiłam Angelcare razem z nianią. Dla mnie monitor oddechu to podstawa. Przy młodszej córce kilka razy mi sie załączył i nie chce nawet myśleć co by bylo gdybym go nie miała...klauuudia lubi tę wiadomość
-
Ja też mam Angelcare z niania. Przy synku kilka razy się włączył. Nie wiem czy rzeczywiście był powód czy tylko nie wychwycił słabego oddechu młodego (specjalnie mialam ustawioną najsłabszą czułość). Z niani jeszcze czasem korzystamy, np. wczoraj młody spał, a my piliśmy kawkę przed domem
Dla mnie monitor był podstawowym, niezbędnym elementem wyprawki i długo go włączaliśmy.klauuudia lubi tę wiadomość
-
Mi nie zalaczyl sie ani raz (pomimo najsłabszej czulosci) wiec moze cos w tym jest... lepiej dmuchać na zimne i przynajmniej można spokojniej spać...
A nianka służy nam do tej pory i posluzy jeszcze dlugo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 12:19
-
A czy ktoś ma doświadczenie z monitorem oddechu przenośnym doczepianym do pieluszki??? Czy taki stacjonarny jest lepszy?
-
U mnie jest ktg po skonczonym 35 tyg, u położonej środowiskowej za darmo w ramach nfz.
Agnella moje dziecko niestety nie śpi juz przez dzień, czego bardzo żałuję, też bym się z nią kładła
Lucy ja nie mam i nie planuje zakupu monitora oddechu jeśli nie będzie medycznych przesłanek.
-
Nianie z kamerą kupią teście
kiedyś zajmowałam się dziećmi i sprawdziła się fenomenalnie. Nawet jak już dziecko nie spało, widziałam co robi a często sobie gadało pod nosem
jak by mnie zobaczyło to by chciało już wychodzić z łóżeczka a tak ładnie wyciszone sobie leżało i obserwowało otoczenie. Co do monitora, chyba kupię, tylko nie wiem który. Babysense ma certyfikat, ale Angelcare ma dobre opinie mamusiek
-
Lucy010, mam ten sam dylemat
Do Babysense przekonuje mnie to, że jest produktem medycznym, natomiast więcej opinii z otoczenia mam na temat Angelcare.
Klarunia, odnośnie monitora pieluszkowego, nie mam z nim doświadczenia, ale czytałam o Snuza Hero. Jest bardzo przydatny w pierwszych miesiącach gdy dziecko jest mało mobilne, jedynie pierwszy tydzień lub 2 trzeba uważać z montażem ze względu na gojący się pępek, ale wtedy po prostu bardziej z boku się go montuje.
Podobno problemy zaczynają się gdy dziecko bardziej się wierci lub zaczyna dobrze chwytać i jest w stanie jakoś to odczepić. Wiele osób poleca go również, gdy często się wyjeżdża i nie chce się przenosić typowego monitora podmateracowego (plus chyba one nie sprawdzają się w łóżkach turystycznych, więc wtedy pieluszkowy to lepsza opcja).klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Summer dziękuję za oświecenie:)
Chyba będę myślał a jednak w takim razie o tym przenośnym, bo w nocy Mała będzie spała w naszej sypialni na piętrze, ale potem będę chciała mieć Ją na parterze np. jak będę coś robiła w kuchni lub gdy wystawię Ja na taras. -
Witamy się z Wami w 34 tygodniu
jesteśmy po wizycie lekarskiej i melduję, że wszystko jest jak najbardziej dobrze, wręcz książkowo. Maluszek zakrywał buzię rączkami i mogłam zobaczyć jedynie jedno oczko. Moje wyniki morfologii i moczu również dobre. W końcu odstawiamy luteine ale nystatyne w dalszym ciągu muszę stosować
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o wagę maluszka. Ostatnio nie ma nocy by skurcz łydek albo ud mnie nie obudził. Zeszłej nocy czułam impuls z brzucha, który przebiegł do łydki. Ciekawe doznanie
Zrobiłam wstępnie plan porodu i stale rozważam zakup aniball ale chyba zrezygnuje bo finansowo w tym miesiącu kiepsko. Wyprawka gotowa tylko poprasowac muszę. Niestety z remontem u nas jest porażka. Stale coś wyskakuje i zaczynam tracić nadzieję, że zdążymy. Wczoraj była idealna pogoda na spacer. Ale pod koniec tak mi palce opuchly że wyglądały jak balerony
Klaudia, pisałaś o tych wszystkich trudnych porodach, to jest straszne. Mam nadzieję, że te wszystkie dzieciaczki dojdą do siebie. Zastanawiam się, czy ta kobieta, która urodziła chłopca z jelitami miała badania prenatalne. Chwała, że są w stanie zrobić mu operację.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Swój pozyczalismy kilku parom i byli zadowoleni bo to jednak sporym Koszt i jest potrzebny tylko w pierwszych miesiącach życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:59
-
Nie wiem jak działa pieluszkowy ale jakoś mnie nie przekonuje. Tzn monitor oddechu ma sens w samodzielnym łóżeczku (lozko dziecka nie może się stykać z łóżkiem rodziców) wyłapuje najmniejszy ruch (oddech). Zastanawiam sie jak działa pieluszkowy ponieważ np wózek jest w ruchu wiec może przekłamywac (nie wyłapać oddechu) ale może to tylko moje wymysły
-
ja w ogóle nie rozważam monitora oddechu (jako jedyna?
) Jeżeli byłby wcześniak lub jakieś wskazania od lekarzy no to będę myśleć. Ale tak to nie zamierzam kupować.
Śmiać mi się chciało, bo byłam na spacerze i widziałam kobietę z dzieckiem (około 1,5 rocznym) w wózku. Ostatnio pisałyście, że optymalnie ubierać dziecko o jedną warstwę więcej niż siebie, a ta Pani chyba zrozumiała odwrotnie bo ona była w sweterku i kurtce a dziecko w samej bluzce z długim rękawkiem :p
-
lotka1990 wrote:Śmiać mi się chciało, bo byłam na spacerze i widziałam kobietę z dzieckiem (około 1,5 rocznym) w wózku. Ostatnio pisałyście, że optymalnie ubierać dziecko o jedną warstwę więcej niż siebie, a ta Pani chyba zrozumiała odwrotnie bo ona była w sweterku i kurtce a dziecko w samej bluzce z długim rękawkiem :p
U nas często takie widokija i mąż jesteśmy strasznymi zmarzluchami, a młody ewidentnie zimnolubny (jak moja mama), więc nieraz my w swetrach a młody w krótkim rękawku
jak mówi, że mu zimno to go ubieram, ale jak mówi że za ciepło to też nie trzymam go ubranego tylko dlatego, że moje odczucia są inne. Kiedyś sąsiadka próbowała mnie uświadomić, że dziecku zimno, bo sama byłam w krótkim i sweterku, a młody w cienkim body z długim rękawkiem (ona była w kurtce!).
Btw. Jedna warstwa więcej to zasada dla noworodka, później już tak jak siebielotka1990 lubi tę wiadomość