X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Tini mnie też trzęsie jak słyszę takie rzeczy bo 500 zł nie wstaje w nocy ani nie daje miłości. Wredne babska zawistne. 3 dzieci pieknie, ja jestem jedynaczką i mam nadzieję, że zdrowie pozwoli urodzić więcej niż jedno dzieciątko :)

aaa zapomniałam zapytać - dziewczyny jak kładę się na plecy boli mnie na wysokości żołądka, tak jakbym miała tam powietrze, miała któraś z Was takie nieprzyjemne uczucie?
    Ja się już nie kładę na plecach bo się po prostu duszę. :P i zwyczajnie mnie boli brzuch

Tekstem o 500+ jeszcze nikt mnie nie uraczył, ale za to "znowu jesteś w ciąży?" słyszę często :/ jakbym miała conajmniej 10 dzieci i była w ciąży średnie co roku. A zresztą nawet jeśli to co to kogo interesuje?! Ostatnio zostałam zapytana "znowu jesteś w ciąży? To które to już?" Odpowiedziałam że już nie liczę bo tyle mamy tych dzieciaków...:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 20:45

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od obcych nie usłyszałam ani słowa, ale od mamy dwa komentarze. Jeden mnie wkurzył, a drugi zniesmaczył(?) - ciężko to określić. Powiedziała do mojej córki, że jest biedna i że jej współczuje, że się nie będzie wysypiać, bo nam się zachciało... jakbym 10latce planowała wstawić do pokoju łóżeczko z małą. Mnie "uświadomiła", że po porodzie zostanie mi brzuch, bo w tym wieku już się do dawnej figury nie wraca... nic tylko urodzić i się powiesić, bo co to za życie z brzuchem ;)

• Axana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dodzwoniłam się do lekarki, kazała jechać na IP sprawdzić. Jestem w domku, wszystko jest na szczęście w porządku :)

Wonderland, Tini, klauuudia, Kropka89, witaminkab, welonka, lotka1990, Dika lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to faktycznie słabo, szczególnie gdy słyszy się taki tekst od najbliższych. Ja też miałam przejścia z rodzicami ale na szczęście takich tekstów mi oszczedzili bo pewnie skonczyloby się to mega kłótnia i być może zupełnym odcieciem.

Mam pytanie z innej beczki - czy też Was bolą dziasla/zęby? Bo w sumie to już nie wiem co mnie boli. Od kilku dni jakby zęby ale przy samych dziaslach i nie tylko w jednym miejscu tylko praktycznie cała prawa strona i gora i dół. Do tego krwawia przy myciu. Już nie wiem jak sobie z nimi radzić.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Scarlett tak tak wiem ciąża praktycznie na tym samym etapie dzieci w podobnym wieku i ślub też podobnie hihi :)
    Też zamierzasz zakończyć na dwójce czy będziecie się brać za trzecie ? Hihi :)
    Zawsze chciałam mieć 3 ale nie wiem czy po dwóch stresujacych ciazach odwaze sie na 3. No i czy to drugie bedzie tak zywiolowe jak pierwsze

klauuudia lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z KTG? Od którego tygodnia najczęściej się je robi? Robicie je u lekarza czy jeździcie do szpitala lub innej przychodni?

Mój lekarz nie pracuje w szpitalu, a na wizyty chodzę prywatnie. Będę musiała go podpytać jak to będzie wyglądać w moim przypadku.
    W mojej przychodni robia ktg od 34 tc przed kazda wizyta u gin. Moga tez wczesniej zrobic na zlecenie lekarza

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ktg po 37 tc. I płatne 30 zł. Ale to z racji prywatnego szpitala, także z tymi kosztami się liczę.
    Trochę szkoda, ponieważ wczoraj zadzwonili z kliniki, mój lekarz jest na L4 przez 2 tygodnie, na III usg genetyczne muszę iść do kogo innego. Dostałam propozycję dwóch lekarzy w zastępstwie na czwartkowa wizytę. Żadnego nie znam, lekki żal i niedosyt, ze mój lekarz nie wykona tego usg, jednak przyzwyczajenie swoje robi, zaufanie do niego.

Klaudia, Scarlett, będzie dobrze, na pewno maluszki jeszcze posiedzą w brzuszkach. Najważniejsze, że robi się już grubo po 30 tc, naprawdę bezpiecznie.

Nie kupuję monitoru oddechu, niani elektronicznej też nie.

Dobre teksty....a jak nie ma się dzieci albo jedno to gadanie, kiedy w końcu będą dzieci, nie można tylko dla siebie żyć, dlaczego tylko jedno, kiedy kolejne, na co tu czekać ;) A kiedy jest dwójką czy trójką też źle.
    Mnie matka też mówi, że tak szybko uciekłam w drugie dziecko i o sobie w ogóle nie myślę, powinnam do pracy wrócić, taka Matka Polka ze mnie. Ale prawda jest taka - latka lecą, wieku nie przeskoczę, pracę zawsze jakaś znajdę, więc tym się nie przejmuję.
    O 500 plus akurat nie słyszałam jeszcze ;) Ale znajome mi mówiły, właśnie na ogół to ludzie starej daty głoszą takie teksty.
    Oczywiście od teściów słyszę, że będzie mi bardzo ciężko i trzeba mi pomocy, bo sobie nie poradzę. Zapewne już sami plany szykują, szczególnie teść co do pomagania mi. Chcieli mi tu skrzyknąć jeszcze ciotkę i babcię do pomocy.
    Wiem, że lekko nie będzie, ale bez przesady, minie wszystko, wiedziałam na co się decydowałam. A gzie jest lekko ;-)?
    Teściowa też mi mówi, że zrobiłam się taka mamuśka, że faceci takich nie lubią (wiadomo, chodzi o jej synka ;-), powinnam codziennie gdzieś na parę godzin wychodzić i im dziecko podrzucać, zresztą krzywdzę też tym dziecko, że całe dnie się nim zajmuję...Tak, tylko tu sama decyduję kiedy robię sobie wychodne i wtedy mężowi zostawiam córeczkę, akurat codziennie to nie mam chęci, ale wyjść, owszem - uwielbiam.
    Najlepsze jak zaskoczyła mnie dzisiaj lekarz rodzinna, że chyba moje druga ciąża była wpadką, bo niemożliwe, ze chciałam tak szybko drugie...Nie spełniam się zawodowo. I najlepiej brać cc, bo potem będę tam na dole rozerwana i mąż korzyści nie będzie miał, że jestem bohaterka, że chcę sn, po co się poświęcać tak dla dziecka...Zatkało mnie. Bezpośrednia babka, nie ma co.
    Także różne teksty się słyszy. Akurat mój wybór jest taki, ze chciałam zawsze mieć dzieci, jak finanse pozwolą to i 3.
    Mam dwójkę rodzeństwa, w tym bliźniaka, mąż jedynak, ale jego rodzina...bardzo liczna, ma bardzo dużo sióstr i braci ciotecznych, istna familia, każdy po 3 czy 4 dzieci i są szczęśliwi. Jak są spotkania rodzinne typu chrzciny, wesela...Naprawdę dużo osób i to najbliższych. Także my z naszą dwójką to słabo wypadamy ;)

Z dziąsłami i zębami mam problemy od 20 tc. Nie dość, że krwawienie, to często ból dziąseł, przez co wydaje się, że to któryś z zębów boli. Dobrze używać pasty Lacalut. Płukać co jakiś czas wodą z woda utlenioną ( na szklankę wody łyżeczka wody utlenionej) - takie mam zalecanie od dentystki. I jest jakaś ulga.

Zaraz lecę na badania, gin na ostatniej wizycie nakazał morfo, mocz i HBS antygen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 06:55

• Tini Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella dziękuję za radę. Spróbuję z tą wodą utleniona bo ból jest coraz bardziej dokuczliwy.

Ja ktg w poprzednich ciazach miałam robione tylko przy porodach. Teraz pewnie też tak będzie. Nie wiem jak to jest gdy się ciążę przenosi, bo zawsze urodziłam przed terminem. Może po 40 tc już robia. Czas pokaże ;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie spotkałam z żadnymi głupimi tekstami. Dla mnie takie rozumowanie ludzi jest chore. A 500+ plus dzisiaj jest jutro może go nie być. Moi rodzice i teściowie zachwyceni na wieść o powiększeniu rodziny. Dużo można by bylo pisać w tym temacie ;)

Z dziąsłami mam problem od samego początku ciąży. Krwawia przy każdym myciu :(

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekst o 500+ usłyszałam tylko od pracodawcy ,no i mię trafił z tym tekstem bo nie łapiemy się .

Tini mi dziąsła okropnie krwawia przy myciu ale tylko na dole sam przód .

Czy ktoś wie co u Leiry bo jej dawno nie bylo

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Czy ktoś wie co u Leiry bo jej dawno nie bylo

No właśnie też się zastanawiałam co się dzieje, że Leira milczy od dłuższego czasu.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej widziałam zagladla na forum na trzeci trymestr ale teraz nigdzie nie mogę jej wyłapać a wcześniej nie znikala na tak długo zawsze coś pisała .

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira widzialam, piszę posty w problemach i komplikacjach. Do nas pewnie też zagląda. Jak przeczyta to może się odezwie.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo to polska i polaczki. Jak pada to źle bo pada jak jest upał to źle bo upał. Masz dzieci dużo to 500+ a jak nie masz to kiedy w końcu dzieci ;D A weź powiedz że nie chcesz dzieci to dopiero będą na Ciebie patrzeć jak na dzikusa.

Ja czuje też ostatnio krew w ustach .
    Wczoraj złapał mnie straszny skurcz w łydce cały dzień noga mnie rwala;(
    Ale magnez mam na wysokim poziomie . Podejrzewam że to przez moja skolioze i przykurcze. Oby tak często to się nie zdarzało

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się ostatnio zastanawiałam co u Leiry.. Mam nadzieję, że wszystko ok.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Tini Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet ostatnio jak byłam w pepco to się tak zdarzyło że poza mną jeszcz2 lub 3 inne ciężarne oglądały ciuszki dla maluszków. I weszła jakaś kobieta i od razu z tekstem "No tak, 500+ działa, że nawet nie ma jak przejść". Nie chciałam już tego komentować, żeby niepotrzebnie się nie nakrecac, ale myślałam że się zagotuje w środku.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jest 500 plus...dlaczego nie korzystać, kasy na dziecko nigdy dość, przecież to skarbonka bez dna. Zawsze to jakaś kasa. Najgorzej, ze takie teksty mają osoby starsze. W ogóle inne pokolenie, inny świat, nie są dopasowane do tego nowego, żyją starą Polską, swoimi czasami, a przecież wiele pozmieniało się.
    Słyszałyście, że PIS ma wprowadzić dużo zmian dla rodzin?
    Np. 300 zł na początek roku szkolnego do 18 roku życia na każde dziecko, niezależnie od dochodu.
    Dla ciężarnych darmowe leki, za szybkie urodzenie kolejnego dziecka w 30 miesięcy premia...Chyba się nie załapię, bo to pewnie od 2019 roku....Wiadomo to są obietnice wyborcze, partia spadła w rankingu, starają się jakoś dotrzeć do Polaków. Ale mimo że nie lubię PISu spełniają swoje "mówienia".

Dziś mam twardnienia brzucha, chyba wczoraj się przeforsowałam, długie spacery, noszenie Małej na nich, bo nóżki bolały...Póki co nos-pa i magnez w ruch, jak zwykle. Oby przeszło. I faktycznie, dziś też popiorę koszulki i szlafrok, ręczniki do torby.

• welonka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini pewnie kobietę żal ściska że za jej czasów nie było 500+ i sobie radziła .

Jakby wprowadzili już witaminy darmowe dla ciężarnych to już by było fajnie.

Angela odpoczywaj jak możesz.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, leki dla kobiet w ciąży to świetny chwyt marketingowy, bo pewnie będą tylko te z recepty - a one już w tym momencie niewiele kosztują (Luteina np. 7 zł). Jakieś droższe zastrzyki typu Clexane przyjmuje niewielki procent ciężarnych, wiec wiele na to nie wydadzą. Pewnie mniej niż szło na dofinansowanie in vitro, które zlikwidowali.

Moim zdaniem bardziej zachęcające byłyby darmowe leki dla dzieci do 18 roku życia, coś podobnego jest w Niemczech i to już moim zdaniem jest znacząca pomoc.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak,leki dla dzieci są dużo droższe niż dla dorosłych :/ jak pierwszy raz brałam dla Alana syrop prawoslazowy i mi krzyknęła ponad 20 zł to w szoku byłam przecież zwykły jest po 2/3 zł...
    Mi nikt nie docinał że będę mieć 500 plus,tylko padło pytanie czy na Alana też się teraz będę starać ale raczej nie dostaniemy a i papierologii jest przy tym mnóstwo :/
    Dzisiaj mi pokazało że do porodu zostało 50 dni,a dopiero co było 100 :p

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ