CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To niesamowite jakie Wy macie zgrabne brzuszki. Nic tylko się cieszyć. Mój jest ogromny. Do tego mam uczucie że dociska mi do nóg, zwłaszcza przy siedzeniu. Może się już obniżył.
Dzisiaj wizyta i ktg.
A na TVN będzie o wiązaniu chusty, można podpatrzyc.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Summer a doskwiera ci jakoś ten brzuch ? Mi mówili już 28tygodniu że jest nisko ja sama zauważyłam około 30 tygodnia , a do tygodnia mam uczucie ze zaraz mi ten brzuch oklapnie na podłogę i plecy bolą bardzo, tak jak wczoraj patrzyłam u lekarza na brzuch dziewczyny ona jest w 35tygodniu d to jej zaczynał się pod piersiami .
Dziewczyny jak pakujecie torby to pakujecie do nich już podkłady itp ? -
Powodzenia na wizytach, u mnie też brzuch nisko, nic mi nie dochodzi do żeber spokojnie mogę oddychać, czuję że Mała nisko urzęduje:) A ja dziś kwitnę w szpitalu i czekam na instruktaż insulinowy, a wszystko długo trwa:(
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny !!!
Jestem po USG . Olivierek ma się dobrze . Wyszacowana waga 2273g co bardzo mnie cieszyczyli pomimo malowodzia mały ładnie się rozwija. Poziom AFI to 5.5 czyli z tyg na tydz niestety coraz mniej ale szczerze powiedziawszy na tyle tych wód ile straciłam w tym tyg nie powinno już być ich wcale a spadły z 7.
Rozmawialam dziś z lekarka co Wogole dalej o ile nie będzie u mnie infekcji z dzieckiem wszystko dobrze itd. Powiedziała że napewno czekamy do skonczonego 34 tyg czyli jeszcze tydz 2 dn i później trzeba się zastanowić co będzie najlepsza dla dziecka w naszym przypadku... czy czekamy dalej czy jednak kończymy ciążę wcześniej...klarunia1978, zielonooka7, lotka1990, Tròjka, Magda33, Andziula_1988, witaminkab, Wonderland, summer86, kokkosanka, Anitka201, Czara, Pysiaczek89, Kropka89, ptaszek lubią tę wiadomość
-
Ja mam paczkę podkładów na łóżko i 2 paczki poporodowych no i wkładki laktacyjne.Wszystko już jest schowane i ładnie czeka
Zastanawiam się tylko kiedy schować wodę do torby.Wiem,że niektóre wkładają wcześnie ale czy ona nie skiśnie?
Powiedziałam wczoraj Mirkowi że jak chodzi o ten chrzest to ma się zgodzić i w razie czego pojedzie tylko z Alanem bo młody chce jechać.Ja jak dam radę to pojadę a jak nie to trudno.Teraz się czuję bardzo dobrze,ale nie wiadomo co będzie za 3/4 tygodnie
Klauudia super że wszystko jest ok
Tylko to czekanie co będzie dalej pewnie jest stresująceWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:45
klauuudia lubi tę wiadomość
-
klauuudia super wiadomości! Jeszcze mały trochę posiedzi, ważne, że są wody i prawidłowo się rozwija! Waga już ładna a każdy dzień to zawsze trochę więcej!
malinka wody w butelkach mają długi termin ważności także jak nie będzie odkręcona to nic jej nie będzie
chociaż ja jeszcze nie mam torby :p ale po majówce chcę ogarnąć tak samo jak prasowanie i pranie żeby nie leżało nie wiadomo ileklauuudia lubi tę wiadomość
-
Malinka, a dlaczego butelkowana woda ma skisnąć?
Przeciez w sklepie też stoi czasem długimi miesiącami.
-
Klarunia powodzenia z insulina.
Klaudia mam nadzieję że będziesz spokojniejsze po tej rozmowie. Dzielnie walczysz o każdy dzień.
Majowe mamy już trzy rozpakowane więc u Nas siła rzeczy też zacznie się wczesniej. Damy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:53
klarunia1978, klauuudia lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Klaudia super wieści. Waga piękna, ilość wód i tak nienajgorsza jak na to, że one cały czas gdzieś uciekają. Jeszcze tylko tydzień (a oby więcej jak będzie wszystko dobrze) buziaki dla Was :*
Wodę można spakować, nic jej nie będzie
Siedzę na tarasie, pije kawę i słucham jak ptaszki sobie gadają. Coś pięknego, brakowało mi tego jak pracowałam i takich chwil było strasznie mało.klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Najbardziej się cieszę że mały rośnie i nie widać jakoś że mała ilość tych wód mu jakoś szkodzila ... Mam nadzieję że do tego 34 tyg wutrzymamy napewno a jak będzie zresztą no to już się zobaczy... Tak czy siak tragedii nie ma .
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Dziś miałam pierwszy raz robione ktg, na szczęście wszystko wyszło dobrze. Malutka waży już 2160g (32+3 z terminu ostatniej miesiączki) i moja ginekolog mówi, że jest duża i z wymiarów o 6 dni starsza niż z terminu om. Powiedziała, że pewnie urodzi się koło 4kg i że bardziej powinnam uważać na to co jem. Ile ważą wasze maluchy na tym etapie ciąży ?
klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość
-
M W nie martw się lepiej, że troszkę za duża niż za mała:) przynajmniej wiesz, że łożysko jest wwydolne i są dobre przepływy. Moja ostatnio była w 90 centylu:)
-
welonka wrote:Summer a doskwiera ci jakoś ten brzuch ? Mi mówili już 28tygodniu że jest nisko ja sama zauważyłam około 30 tygodnia , a do tygodnia mam uczucie ze zaraz mi ten brzuch oklapnie na podłogę i plecy bolą bardzo, tak jak wczoraj patrzyłam u lekarza na brzuch dziewczyny ona jest w 35tygodniu d to jej zaczynał się pod piersiami .
Dziewczyny jak pakujecie torby to pakujecie do nich już podkłady itp ?
Welonka, brzuch mi póki co nie dokucza, w zasadzie dopiero jakoś od tygodnia przybrał większe rozmiary. Póki co mi nie ciąży, plecy też mnie nie bolą.
Jedyna dolegliwość obecnie to ból po prawej stronie brzucha trochę pod piersiami, zastanawiam się czy młoda na wątrobę nie uciska, bo położenie by się zgadzało. Musze o to zapytać lekarza na najbliższej wizycie.
Ja mam 172 wzrostu więc też chyba ten brzuch po prostu jakoś inaczej się rozkłada, u niższych dziewczyn często jest taka piłeczka, bo też i ich tułów jest krótszy.
Na początku lekarz mówił, że łożysko jest nisko itd., ale po 20 tyg. się podniosło. Ruchy dziecka czuję czasem dość wysoko, wiec wydaje mi się, że po prostu taką mam budowę. -
Eunice do 9 miesiąca 3 tyg (36tydz) zobaczymy jak daleko się uda już i tak nie jest źle zważywszy na to że jak przyszłam do szpitala byłam w 30 tyg...
A pobyt w szpitalu eehh łatwo nie jest dobrze że mogę się poruszać bo inaczej bym zeswirowala a tak to pomijając wszystkie badania wizyty lekarzy posiłki to siedzę cały dzień w parku na ławcewięc źle nie jest mogę na chwilę zapomnieć że Wogole jestem pacjentka szpitala. Bardziej mnie martwi opieką nad Nikolasem dopóki mąż się nim zajmował później moja mama wszystko było ok a teraz przyjechała do nas dziewczyna mojego ojca z 4 letnia córka i nie mam do niej za grosz zaufania dobrze że w miarę możliwości mąż nad wszystkim czuwa ale wczoraj myslalam że się wypisze z tego szpitala i pojadę ja zabić. Mamy 26 stopni a mój Nikolas w grubych dresach i kurwa swetrze no nienormalna idiotka...!!!! A jej córka cieniutkie leginsy i t-shirt. Mąż się wkurzył ja nawet do niej nie dzwonilam bo nie przebieralabym wtedy w słowach... eehh mam nadzieję że to się jakoś poukłada...
-
Ja mam spakowana tez paczkę podkładów, dwie paczki tych podpasek poporodowych, wkładki laktacyjne, itp. Wody dwie po 1.5l i jeszcze planuje jedną ze smoczkiem. Nie chcę żeby mąż potem latał do sklepu a wiem że dużo wody się pije wtedy. Aha i koleżanki mi sprzedały tipa że dobrze jest wziąć landrynki/cukierki/krówki bo w wielu szpitalach nie pozwalają jeść ale cukierki pozwalają a to daje trochę mocy cukrowej
Niestety te krówki które sobie kupiłam do szpitala rozeszły się już
powinnam schować do torby a nie do szafki
Właśnie wywiesilam dzidziusiowe pranie, w tym słońcu powinno wyschnąć w trymiga. Potem obiadek szykowanie, odpoczynek, obiadek i spacerek. Bo narazie u mnie jest tak goraco ze wole spacer troszkę później już z mężem dla bezpieczeństwaZresztą w zaleceniach każdego lekarza którego odwiedzam (gin., specjaliści, internista) wpisują mi "zalecany odpoczynek"
a ja się czuję jak moja 73 letnia mama chociaż i ona więcej chodzi i robi niż ja teraz
Mam nadzieję że po porodzie wróci power
-
Klaudia, tak się cieszę że maluszek u Ciebie dobrze się ma
I ze masz możliwość tak w parku posiedzieć - ja się od razu lepiej czuje na dworze przy drzewach, szczgolnie jak mogę oglądać te co teraz kwitną itp. To tak podnosi na duchu takie piękno natury
Trzymaj się dzielnie i nie stresuje tym na co nie masz wplywu- a mąż na pewno dopilnuje Nikolaska
-
Kropka u nas w szkole rodzenia położne polecały bardziej lizaki niż cukierki, żeby w razie czego nie zadławić się w czasie skurczu;)
Klaudia super rośnie Twój maluszek:) będzie dobrze i wytrzymasz jeszcze długo!! a teraz odpoczywaj w tym parku, bo poźniej już nie będzie tak łatwo, sama wiesz:P
Ja podziwiam was dziewczyny za to sadzenie kwiatów i prace w ogrodzie! W tym roku nie planuje żadnych kwiatków, bo wiem że nie dam rady przy nich robić. Teraz trawa do kolan i nie ma kto skosić, a co dopiero będzie potem, przy dwojce maluchow;):o
Kropka89, klauuudia lubią tę wiadomość
-
O torbie do porodu to na razie zaczynam myśleć. Po ostatniej wizycie u gina postanowiłam się trochę ogarnąć. W głowie już ułożyłam sobie co wziąć, teraz jeszcze wszystko poprać i zapakować.
Biorę też podkłady na łóżko i te wielkie Podpaski. Wkładki laktacyjne chyba nie, bo u nas kazali chodzić bez stanika więc nie będzie gdzie przykleić.
Musze dowiedzieć się co z rzeczami dla dziecka. Przedtem tylko pampersy i płatki kosmetyczne, a teraz nie wiem..