X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niesamowite jakie Wy macie zgrabne brzuszki. Nic tylko się cieszyć. Mój jest ogromny. Do tego mam uczucie że dociska mi do nóg, zwłaszcza przy siedzeniu. Może się już obniżył.

Dzisiaj wizyta i ktg.

A na TVN będzie o wiązaniu chusty, można podpatrzyc.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a doskwiera ci jakoś ten brzuch ? Mi mówili już 28tygodniu że jest nisko ja sama zauważyłam około 30 tygodnia , a do tygodnia mam uczucie ze zaraz mi ten brzuch oklapnie na podłogę i plecy bolą bardzo, tak jak wczoraj patrzyłam u lekarza na brzuch dziewczyny ona jest w 35tygodniu d to jej zaczynał się pod piersiami .

Dziewczyny jak pakujecie torby to pakujecie do nich już podkłady itp ?

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, u mnie też brzuch nisko, nic mi nie dochodzi do żeber spokojnie mogę oddychać, czuję że Mała nisko urzęduje:) A ja dziś kwitnę w szpitalu i czekam na instruktaż insulinowy, a wszystko długo trwa:(

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !!!
    Jestem po USG . Olivierek ma się dobrze . Wyszacowana waga 2273g co bardzo mnie cieszy :) czyli pomimo malowodzia mały ładnie się rozwija. Poziom AFI to 5.5 czyli z tyg na tydz niestety coraz mniej ale szczerze powiedziawszy na tyle tych wód ile straciłam w tym tyg nie powinno już być ich wcale a spadły z 7.

Rozmawialam dziś z lekarka co Wogole dalej o ile nie będzie u mnie infekcji z dzieckiem wszystko dobrze itd. Powiedziała że napewno czekamy do skonczonego 34 tyg czyli jeszcze tydz 2 dn i później trzeba się zastanowić co będzie najlepsza dla dziecka w naszym przypadku... czy czekamy dalej czy jednak kończymy ciążę wcześniej...

klarunia1978, zielonooka7, lotka1990, Tròjka, Magda33, Andziula_1988, witaminkab, Wonderland, summer86, kokkosanka, Anitka201, Czara, Pysiaczek89, Kropka89, ptaszek lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam paczkę podkładów na łóżko i 2 paczki poporodowych no i wkładki laktacyjne.Wszystko już jest schowane i ładnie czeka :) Zastanawiam się tylko kiedy schować wodę do torby.Wiem,że niektóre wkładają wcześnie ale czy ona nie skiśnie?
    Powiedziałam wczoraj Mirkowi że jak chodzi o ten chrzest to ma się zgodzić i w razie czego pojedzie tylko z Alanem bo młody chce jechać.Ja jak dam radę to pojadę a jak nie to trudno.Teraz się czuję bardzo dobrze,ale nie wiadomo co będzie za 3/4 tygodnie
    Klauudia super że wszystko jest ok :)
    Tylko to czekanie co będzie dalej pewnie jest stresujące :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:45

klauuudia lubi tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia super wiadomości! Jeszcze mały trochę posiedzi, ważne, że są wody i prawidłowo się rozwija! Waga już ładna a każdy dzień to zawsze trochę więcej!

malinka wody w butelkach mają długi termin ważności także jak nie będzie odkręcona to nic jej nie będzie :)
    chociaż ja jeszcze nie mam torby :p ale po majówce chcę ogarnąć tak samo jak prasowanie i pranie żeby nie leżało nie wiadomo ile

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, a dlaczego butelkowana woda ma skisnąć? :) Przeciez w sklepie też stoi czasem długimi miesiącami.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia powodzenia z insulina.

Klaudia mam nadzieję że będziesz spokojniejsze po tej rozmowie. Dzielnie walczysz o każdy dzień.

Majowe mamy już trzy rozpakowane więc u Nas siła rzeczy też zacznie się wczesniej. Damy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:53

klarunia1978, klauuudia lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super wieści. Waga piękna, ilość wód i tak nienajgorsza jak na to, że one cały czas gdzieś uciekają. Jeszcze tylko tydzień (a oby więcej jak będzie wszystko dobrze) buziaki dla Was :*

Wodę można spakować, nic jej nie będzie ;)

Siedzę na tarasie, pije kawę i słucham jak ptaszki sobie gadają. Coś pięknego, brakowało mi tego jak pracowałam i takich chwil było strasznie mało.

klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej się cieszę że mały rośnie i nie widać jakoś że mała ilość tych wód mu jakoś szkodzila ... Mam nadzieję że do tego 34 tyg wutrzymamy napewno a jak będzie zresztą no to już się zobaczy... Tak czy siak tragedii nie ma .

Magda33 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam pierwszy raz robione ktg, na szczęście wszystko wyszło dobrze. Malutka waży już 2160g (32+3 z terminu ostatniej miesiączki) i moja ginekolog mówi, że jest duża i z wymiarów o 6 dni starsza niż z terminu om. Powiedziała, że pewnie urodzi się koło 4kg i że bardziej powinnam uważać na to co jem. Ile ważą wasze maluchy na tym etapie ciąży ?

klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:05

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M W nie martw się lepiej, że troszkę za duża niż za mała:) przynajmniej wiesz, że łożysko jest wwydolne i są dobre przepływy. Moja ostatnio była w 90 centylu:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Summer a doskwiera ci jakoś ten brzuch ? Mi mówili już 28tygodniu że jest nisko ja sama zauważyłam około 30 tygodnia , a do tygodnia mam uczucie ze zaraz mi ten brzuch oklapnie na podłogę i plecy bolą bardzo, tak jak wczoraj patrzyłam u lekarza na brzuch dziewczyny ona jest w 35tygodniu d to jej zaczynał się pod piersiami .

Dziewczyny jak pakujecie torby to pakujecie do nich już podkłady itp ?

Welonka, brzuch mi póki co nie dokucza, w zasadzie dopiero jakoś od tygodnia przybrał większe rozmiary. Póki co mi nie ciąży, plecy też mnie nie bolą.
    Jedyna dolegliwość obecnie to ból po prawej stronie brzucha trochę pod piersiami, zastanawiam się czy młoda na wątrobę nie uciska, bo położenie by się zgadzało. Musze o to zapytać lekarza na najbliższej wizycie.

Ja mam 172 wzrostu więc też chyba ten brzuch po prostu jakoś inaczej się rozkłada, u niższych dziewczyn często jest taka piłeczka, bo też i ich tułów jest krótszy.
    Na początku lekarz mówił, że łożysko jest nisko itd., ale po 20 tyg. się podniosło. Ruchy dziecka czuję czasem dość wysoko, wiec wydaje mi się, że po prostu taką mam budowę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice do 9 miesiąca 3 tyg (36tydz) zobaczymy jak daleko się uda już i tak nie jest źle zważywszy na to że jak przyszłam do szpitala byłam w 30 tyg...
    A pobyt w szpitalu eehh łatwo nie jest dobrze że mogę się poruszać bo inaczej bym zeswirowala a tak to pomijając wszystkie badania wizyty lekarzy posiłki to siedzę cały dzień w parku na ławce ;) więc źle nie jest mogę na chwilę zapomnieć że Wogole jestem pacjentka szpitala. Bardziej mnie martwi opieką nad Nikolasem dopóki mąż się nim zajmował później moja mama wszystko było ok a teraz przyjechała do nas dziewczyna mojego ojca z 4 letnia córka i nie mam do niej za grosz zaufania dobrze że w miarę możliwości mąż nad wszystkim czuwa ale wczoraj myslalam że się wypisze z tego szpitala i pojadę ja zabić. Mamy 26 stopni a mój Nikolas w grubych dresach i kurwa swetrze no nienormalna idiotka...!!!! A jej córka cieniutkie leginsy i t-shirt. Mąż się wkurzył ja nawet do niej nie dzwonilam bo nie przebieralabym wtedy w słowach... eehh mam nadzieję że to się jakoś poukłada...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    M W nie martw się lepiej, że troszkę za duża niż za mała:) przynajmniej wiesz, że łożysko jest wwydolne i są dobre przepływy. Moja ostatnio była w 90 centylu:)

Jestem tego samego zdania .

klarunia1978 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowana tez paczkę podkładów, dwie paczki tych podpasek poporodowych, wkładki laktacyjne, itp. Wody dwie po 1.5l i jeszcze planuje jedną ze smoczkiem. Nie chcę żeby mąż potem latał do sklepu a wiem że dużo wody się pije wtedy. Aha i koleżanki mi sprzedały tipa że dobrze jest wziąć landrynki/cukierki/krówki bo w wielu szpitalach nie pozwalają jeść ale cukierki pozwalają a to daje trochę mocy cukrowej ;) Niestety te krówki które sobie kupiłam do szpitala rozeszły się już :-D powinnam schować do torby a nie do szafki :-D

Właśnie wywiesilam dzidziusiowe pranie, w tym słońcu powinno wyschnąć w trymiga. Potem obiadek szykowanie, odpoczynek, obiadek i spacerek. Bo narazie u mnie jest tak goraco ze wole spacer troszkę później już z mężem dla bezpieczeństwa :) Zresztą w zaleceniach każdego lekarza którego odwiedzam (gin., specjaliści, internista) wpisują mi "zalecany odpoczynek" :-D a ja się czuję jak moja 73 letnia mama chociaż i ona więcej chodzi i robi niż ja teraz :-P Mam nadzieję że po porodzie wróci power ;)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, tak się cieszę że maluszek u Ciebie dobrze się ma :) I ze masz możliwość tak w parku posiedzieć - ja się od razu lepiej czuje na dworze przy drzewach, szczgolnie jak mogę oglądać te co teraz kwitną itp. To tak podnosi na duchu takie piękno natury :) Trzymaj się dzielnie i nie stresuje tym na co nie masz wplywu- a mąż na pewno dopilnuje Nikolaska :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka u nas w szkole rodzenia położne polecały bardziej lizaki niż cukierki, żeby w razie czego nie zadławić się w czasie skurczu;)

Klaudia super rośnie Twój maluszek:) będzie dobrze i wytrzymasz jeszcze długo!! a teraz odpoczywaj w tym parku, bo poźniej już nie będzie tak łatwo, sama wiesz:P

Ja podziwiam was dziewczyny za to sadzenie kwiatów i prace w ogrodzie! W tym roku nie planuje żadnych kwiatków, bo wiem że nie dam rady przy nich robić. Teraz trawa do kolan i nie ma kto skosić, a co dopiero będzie potem, przy dwojce maluchow;):o

Kropka89, klauuudia lubią tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O torbie do porodu to na razie zaczynam myśleć. Po ostatniej wizycie u gina postanowiłam się trochę ogarnąć. W głowie już ułożyłam sobie co wziąć, teraz jeszcze wszystko poprać i zapakować.
    Biorę też podkłady na łóżko i te wielkie Podpaski. Wkładki laktacyjne chyba nie, bo u nas kazali chodzić bez stanika więc nie będzie gdzie przykleić.
    Musze dowiedzieć się co z rzeczami dla dziecka. Przedtem tylko pampersy i płatki kosmetyczne, a teraz nie wiem..

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ