X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te w gwiazdki niebiesko-czerwone z Allegro. Najgrubsze ze wszystkich jakie kupiłam :)

• Ha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka widać, że te pieluchy są super gatunkowo. Moje są okropne, cienkie, wyglądają jak szmaty :( Najchętniej bym je wyrzuciła do smietnika.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to moja Łucja w 32 tygodniu ważyła 1700g. Teraz mamy wizytę za tydzień i jestem ciekawa ile przybrała.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    No i ja już po wizycie. Mam pobrane GBS, za tydzień po wynik. Na ktg brzuch mi się stawiał i teraz też, więc do wieczora będę leżeć. Największy plus tego ktg jest taki że można przez 15 minut spokojnie porozmawiać z położną i wypytać o wszystko co trzeba, tak też zrobiłam. Usg nie miałam, bo już dostałam skierowanie do szpitala, idę po weekendzie majowym na patologię ciąży. Szkoda, bo nie mam aktualnych pomiarów.

Ogólnie wszystko ok :)

Zostało mi tylko spakowanie torby i prasowanie, ale tylko tego co będzie najbardziej potrzebne, bez szaleństw.

Heparynę nie zwiększyła mi gin, tak też myślałam.

Magda, a mogę zapytać z jakiego powodu musisz iść na patologię?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer86 bo mam cukrzycę typu 1. I idę do szpitala trzeciej referencyjnosci. Tak muszę, zastanawiam się ile tam będę leżeć skoro termin mam na 4.06.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka może 3 lata temu pieluchy w pepco były lepsze , bo moje tak nie wygladja po pierwszym praniu.

Dziewczyny czy wasze maluszki też tak wypinaja się ? Moja tak napina się ze od razu zaczyna cały brzuch boleć i plecy

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :-)
    Wszystko dobrze, dziecko zdrowe. Córeczka waży 1861, ma długie kości udowe.
    Pewnie pójdzie po mamie ze wzrostem ;-)
    Lekarz w zastępstwie okazał się kompetentny i konkretny. Wizyta ogólnie przyjemna, konkretna.
    Położenie miednicowe, i to tak śmiesznie lezy, że nóżki ma....za główką, rączki na główce. Nie wiem jak Wam to opisać, ale zgięta pupka, nóżki za główkę - cały czas mam ten widok przed oczami :-) ;-) Akrobatka. Także raczej na cc się już nastawiam. Zresztą co ma być to będzie. Poród to poród, jakoś trzeba urodzić.
    Lotka, jestem ciekawa jak u Ciebie wizyta, jak "nowy" lekarz :-)?

Klaudia, super, że po wizycie ok. Jak na te ulewanie wody to ok, są w normie. A pewnie jeszcze przybędzie. Wydaję mi się, że jeszcze trochę wytrzyma maluszek i wcale tak szybko się nie urodzi.
    Co znam przypadki z wodami to był jeden wielki chlust jak wiadro i zaraz skurcze, szybki poród. A tu spokojnie. Będzie dobrze, ładnie przybiera, rośnie :-)
    Nie martw się, dziecka Ci nie skrzywdzą, choć domyślam się co myślisz, jak tęsknisz...Jeszcze trochę, głowa do góry, to sytuacja tymczasowa, chwilowa. Jest Twój Tata, a tata to rodzina, bardzo bliska, nie pozwoli skrzywdzić swojego wnusia, to jego :-) Macocha tez nie, może uznała, że Nikolasek za mały na wyletnienie? Nie wiem Ty ją znasz bardziej, ale nie będzie chciała skrzywdzić maluszka. Czas zleci, wyjdziesz do domu i nadrobisz czas, teraz już z dwójeczką :-) A każdy tydzień, który tu byłaś, jesteś nie idzie na straty, a dla maleństwa.

Chciałam jeszcze dodać, że pytałam lekarza od te twardnienia...Nie przejmować się, na tym etapie normalne, tym bardziej przy małym dziecku w domu. Ale nawet jak nie miałam jeszcze dziecka w domu, byłam w ciąży z pierworodną też często tak miałam. Kiedy są mocne, położyć się, wypocząć, ciepły prysznic, dopiero jak nie przejdzie leki rozkurczowe.

Dziewczyny, tak padnięta już dawno nie byłam, mam nadzieję, że w miarę mój post, da się go zrozumieć, ja dziś chyba padnę z moją Juleczką już po 21...Mała chodzi i marudzi, a ja mam dość wszystkiego, robię co muszę, marzę o porządnym śnie.

welonka, klarunia1978, Magda33, lotka1990, klauuudia, Kropka89 lubią tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Summer86 bo mam cukrzycę typu 1. I idę do szpitala trzeciej referencyjnosci. Tak muszę, zastanawiam się ile tam będę leżeć skoro termin mam na 4.06.
    Myślę, że Cię poobserwują tydzień dwa i zrobią CC, na pewno nie będą kazali czekać
    do terminu:)

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluszki też tak wypinaja się ? Moja tak napina się ze od razu zaczyna cały brzuch boleć i plecy
    Teraz to w sumie tylko się wypina. Całe szczęście dla mnie to w żaden sposób nie jest bolesne :)

Czy Wasze maluszki tez ruszają się coraz mniej? Moja mam wrażenie, ze dużo śpi, a jak juz ją czuję, to raczej też bez wariacji.

Kolejna pralka prania wyprana, teraz walczę z prasowaniem. Jakoś w tej ciazy nie mam weny na to ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, mój mały tez się wypina. Aż brzuch jest zniekształcony. Boli to, bo skóra jest strasznie napięta.

• Tini Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis odszedł od nas nasz ukochany piesek. Był z nami prawie 15 lat, wiele przeszedł ale trzymał się dzielnie. Aż do dziś... najgorsze jest to, że mógł spokojnie z nami jeszcze być, zginął nagle, pod kołami jakiegoś auta :-( :-( :-(
    Jestem załamana :-( Wiem, że dla wielu osob to "tylko" pies ale dla nas byl jak czlonek rodziny, jak najlepszy przyjaciel. Boje sie tez o małą bo z tego wszystkiego ciagle boli mnie brzuch. Staram się uspokoić ale w ogóle mi to nie wychodzi :-(

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wiecie czy są jakieś herbatki ziołowe które pomoglby w jakiś sposób się uspokoić A które nie zaszkodzilyby małej

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini konsultowałam z lekarzem, bo też czasami łapie mnie stres i na 100% można Melissę.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) czytam Was cały czas ale jakoś mało sie udzielam mam spadek formy... Ciuszki poprane zostały mi pieluchy, ochraniacze na łóżeczko i przescieradełka :) ale weny do prasowania brak ;) boje się tych pieluchy prać bo też kupione na allegro :/
    Mikołaj też jakby mniej się rusza tylko wypija bardziej i też mi sie zaczyna brzuch napinać przy tym i twardnieje ale położna mowia, że to normalne macica sie przygotowywuje :) u mnie jeszcze 4 tygodnie i ciąża do noszona według Belly :) i też jakoś czuje, że mój Maluch będzie majowy ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, tak bardzo mi przykro :( to nie tylko pies, to członek rodziny. 1,5 roku temu odszedł nasz psiak, moje psie dziecko. Przez tydzień tylko leżałam i płakałam. W końcu postanowiliśmy wziąć kolejnego psiaka, ze schroniska. Nie mogłam zajść w ciąże, pies był dla mnie wszystkim. Wiem doskonale co czujesz. Płacz.

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiny przykro mi wiem co czujesz ja dwa lata temu musiałam uśpić pieska, który był z nami 15 lat :( by bardzo chory i cierpiał dla mnie zwierzak to członek rodziny i jak odchodzi to dla mnie to żałoba :(

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha a ja mam wrazenie ze dopiero zaczyna wariacje , wczesniej tak czesto i tak wyraznie nie czulam . To moja chyba bedzie wygodnisia bo musze kreic sie z boku na boku bo ja lewy bok to ona troche pokopie i zaczyna sie wypinac i tak w kolko a dla mnie jest to dosc bolesne ,gorsze niż stawianie się macicy .

Dziewczyny my tak mówimy ze czujemy ze beda wcześniej a tu okaże się że jescze przenosimy :p ja to nie wyobrażam sobie ze kolejna wizyta to już będzie 36tydzien a wtedy to już może być różnie.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, wspólczuję bardzo :( moj psiak odszedl od nas 2,5 roku temu i też strasznie to przeplakałam. Do tej pory czesto go wspominamy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Anitka może 3 lata temu pieluchy w pepco były lepsze , bo moje tak nie wygladja po pierwszym praniu.

Całkiem możliwe ze jakość wtedy była lepsza. Jak będę blisko pepco postaram się kupić dla porównania jakaś 1 sztukę :-)

A prasowałas swoje? Bo ja jednak za każdym razem je prasowalam. Były prane dziesiątki razy bo taki zapas potrafiłam wyrobić w 2-3 dni ale jednak za każdym razem je prasowałam bo wg mnie estetyczniej wyglądają :-)

Acha i ja swoje piorę w minimum 60 stopniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 20:52

• Ha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini bardzo mi przykro :(

Moja siostra jest przykładem, gdzie dziecko pcha się na swiat wcześniej, a aktualnie jest już w 40 tc i kompletnie nic się nie dzieje. Ja nastawiam się na skończony 39tc bo tak mam mieć cc. Nie biorę pod uwagę, że cokolwiek może wydarzyć się wcześniej :) Tak więc Łucja i tak na pewno będzie majowa - dokładnie tak samo jak mama i tata :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ