CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tiny, bardzo mi przykro, ja też mam pieska torego kocham nad życie i nie wyobrażam sobie tego jak jej kiedyś zabraknie a już ma 10 lat..
Agnela lekarka w zastępstwie była w porządku ale jednak ta moja lepsza, USG było wykonane trochę na odwal.. mega szybciutko i jakoś tak średnio zadowolona jestem
No ale z małą wszystko ok, waży 1600 g, główka w dół. Wszystkie wymiary zbliżone tygodniem ale kość udowa jest do tyłu mimo że gdzies do połowy ciąży kość udowa była zawsze właśnie do przodu.. teraz ma 5,8 cm, a jak u Was na tym etapie? Trochę mnie to zastanawia bo ja wysoka, mąż też.. a przez miesiąc tylko 1,2 cm urosła
Następna wizyta dopiero 15 maja, bo wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby szybciej co z jednej strony cieszy ale z drugiej znowu tyle czekania ;( liczyłam że szybciej bede miała sie zjawić :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:08
-
Ja pierluszki białe kupowałam z allegro od HubiWorld -gramatura 140g/m2 i przed praniem rewelacja. Grube i zbite. Jeszcze ich nie prałam bo pranie mam zaplanowane po majówce, ale mam nadzieję że nic się z nimi nie stanie bo teraz wydają się być bardzo dobrej jakości. Tam ma też super pieluszki bambusowe w dobrej cenie
Z witaminą K jest tak, że jeśli zgodzimy się w szpitalu na podanie domięśniowe, to potem już nie trzeba suplementować w ogóle. Można natomiast nie wyrazić zgody i wtedy skomplementujemy kropelkami jak witaminę D, nie codziennie, tylko dwa razy jakoś w 3-4 tygodniu a potem 3 miesiącu jeśli się nie mylę, ale to trzebaby dopytać lekarza
-
Anitka moje nawet takiej temperatury nie widziały :d tak prasowalam po jest ładniejsza ale moim zdaniem i tak zrobiła się brzydka Twoje 3 letnie lepiej wygladja.
Axana właśnie po weekendzie majowym będę zamawiać stamtąd pieluchy i ta właśnie pieluszek bambusowe , mam od niego pościel i koc minky po praniu są dalej takie same minky nie zbila.
Lotka u nas w 30tc3dni miała 5.96 a w
środę na wizycie 6.82 . U nas na początku kość udowa była do przodu później do tyłu a teraz os jakiegoś czasu już do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:27
lotka1990 lubi tę wiadomość
-
klarunia1978 wrote:Myślę, że Cię poobserwują tydzień dwa i zrobią CC, na pewno nie będą kazali czekać
do terminu:)
Tini bardzo smutna wiadomość o Twoim pieskuWiem doskonale jak to jest. A mój ma teraz 12 lat, poprzedniego też straciłam pod kołami samochodu.
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
lotka1990 wrote:Tiny, bardzo mi przykro, ja też mam pieska torego kocham nad życie i nie wyobrażam sobie tego jak jej kiedyś zabraknie a już ma 10 lat..
Agnela lekarka w zastępstwie była w porządku ale jednak ta moja lepsza, USG było wykonane trochę na odwal.. mega szybciutko i jakoś tak średnio zadowolona jestem
No ale z małą wszystko ok, waży 1600 g, główka w dół. Wszystkie wymiary zbliżone tygodniem ale kość udowa jest do tyłu mimo że gdzies do połowy ciąży kość udowa była zawsze właśnie do przodu.. teraz ma 5,8 cm, a jak u Was na tym etapie? Trochę mnie to zastanawia bo ja wysoka, mąż też.. a przez miesiąc tylko 1,2 cm urosła
Następna wizyta dopiero 15 maja, bo wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby szybciej co z jednej strony cieszy ale z drugiej znowu tyle czekania ;( liczyłam że szybciej bede miała sie zjawić :p
Łącze się z Tobą w bólu czekania .. niby fajnie że nie mam wizyty częściej ale też mam dopiero po 4 tygodniach;( I ciągle myślę co u małej i jaka jest duża. A tu do 7 maja muszę czekaćlotka1990 lubi tę wiadomość
-
Ja postanowiłam się trochę odgruzować i zapisałam się na stopy do koleżanki kosmetyczki
staram się regularnie robić pedicure ale już mi się powoli odechciewa. Na dłoniach mam hybrydę i chyba jak ta zdejmę to już do porodu sobie nie zrobię.
Do tego zaliczę fryzjera i moge iść na randkę z mężem
Od kilku dni nastał jakiś dobry okresz powodu choroby niani zostałam z młodym w domu i tak nam fajnie ze postanowiłam ze w przyszłym tygodniu dopne ostatnie sprawy w firmie i idę na zwolnienie. Codziennie chodzimy na spacery, płac zabaw, pieczemy coraz to nowe ciasta i placuszki które wymyśla mlodzieniec
mam nadzieje ze synek sprowadzi się jako starszy brat
-
Tiny bardzo mi przykro. Rok temu 13 kwietnia odszedł nasz najkochanszy na Świecie labrador 12 lat. Myslalam że pęknie mi serce . Płacz...
Dziewczyny kolejne głupie pytanie. W jakiej cenie powinny być pieluchy tetrowe i flanelowe. Ile tego kupować? Noi kolejne tetra to wiadomo po co używać ale flanelowe to już nie wiem. Muszę chyba pogadać z mamą bo jestem mega niezorientowana. Dzisiaj segregowalam ubrania i to było dla mnue trudne bo połowy nie umiałam nazwać:lppppp -
Sarra ja osobiście nie polecam flaneli. Jak dla mnie była sztywna i zupełnie się nie przydała. Ostatecznie jak sprzedawałam ubrania po synku dodałam je do paczki. Ja miałam ponad 25 szt pieluch tetrowych i przydawały się na każdym kroku. Ciagle coś się podcierało, ukewalo, podkład na przewijak itp itd..
-
A ja znowu mam duże plany co do pieluch flanelowych, mam dwie (na razie) i są bardzo miekkie. Po 5zł. Posłużą jako przykrycie, podkład, do wycierania, spania, leżenia. Do wykorzystania przez dłuższy czas.
Przydałyby mi sie też jeszcze jakieś z grubszej tetry.Kropka89 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja flanelowe też kupowałam od HubiWorld z allegro i są fajne miękkie. Mam w planach używać je na przykład na przewijak, żeby Małemu było miło i cieplutko przy przewijaniu.
Ja ogólnie mam taki zestaw:
10 białych tetrowych 140g/m2
6 kolorowych tetrowych
3 flanelowe
2 flanelowe podszyte ceratką - mam wrażenie że będą super do przewijania w nocy na łóżku jako podkład
2 bambusowe - 75x75 i 120x120
Wszystko kupowałam na allegro i z jakości jestem zadowolona... ale jeszcze niczego nie prałamMagda33, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Tini, bardzo mi przykro, ja tez bardzo płakałam jak moja cocerspanielka odeszła, niestety zachorowała bardzo nagle.
Ciągle ja wspominamy, same radosci i fajne sytuacje...
Co do pieluch to te co zamówiłam z Gemini wyglądają strasznie (nie wiem jaka gramatura) ale trochę się tym nie przejmuje bo mają tylko służyć do wycierania u nas -
Axana wrote:Ja pierluszki białe kupowałam z allegro od HubiWorld -gramatura 140g/m2 i przed praniem rewelacja. Grube i zbite. Jeszcze ich nie prałam bo pranie mam zaplanowane po majówce, ale mam nadzieję że nic się z nimi nie stanie bo teraz wydają się być bardzo dobrej jakości. Tam ma też super pieluszki bambusowe w dobrej cenie )
Mam tetrowe i flanelowe kupione od tego sprzdawcy. Przed praniem byly super. Po praniu tetrowe wyglądają jak szmaty, są cienkie, wszędzie prują się nitki, w ogóle nie wyglądają jak przedtem. Dodam, ze pralam tylko na 30 stopni, przy wyższej temperaturze nic by z nich pewnie nie zostało.
Ale miałam głupi sen. Idę do lekarza, a tam zamiast niego Agnieszka Dygant. Zbadala mnie i mówi, ze szyjka juz skrócona i ze poród może zacząć sie w każdej chwili. Na pytanie jaka dluga jest ta szyjka odpowiedziala, że 20cm :)Potem wykasowala mnie 200 zl i do widzenia. A ja szłam do domu i płakałam, ze zostałam oszukana.
No to pora rozpocząć kolejny dzień
-
_nina_ wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9db008d78ce.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/452fbf311dab.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3eb087fdea4.jpg
Welonka pieluchy z pepco z tego roku - wyprane i wyprasowane.
Po ile sa te pieluchy w Pepco? Kusi mnie aby wymienić część tych co mam.