CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamiętam jak moja siostra urodziła i pieluchy były niezastąpione czy to w domu czy na spacerze, dlatego sama zaopatrzyłam się w około 20, do tego teściowa dokupiła jeszcze 10, ale na pewno się przydadzą
20 szt białych tetrowych
10 szt kolorowyh tetrowych
3 szt flanelowych
-
Ha wrote:Po ile sa te pieluchy w Pepco? Kusi mnie aby wymienić część tych co mam.
Ha, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
W pepco pielucha kolorowa 3 cos a biała chyba 2 cos.
Rozmawiałam z koleznka właśnie niedawno urodziła w tym szpitalu co ja chcę i faktycznie nie ma odwiedzin na sali nawet mąż nie może wejść odwiedziny tylko w pokoju specjalnym , ale powiedziała że opieka położnych po porodzie jest na wysokim poziomie bardzo pomagają i nie da się odczuć braku pomocy bliskiej osoby męża czy mamy. -
nick nieaktualny
-
Ha wrote:Mam tetrowe i flanelowe kupione od tego sprzdawcy. Przed praniem byly super. Po praniu tetrowe wyglądają jak szmaty, są cienkie, wszędzie prują się nitki, w ogóle nie wyglądają jak przedtem. Dodam, ze pralam tylko na 30 stopni, przy wyższej temperaturze nic by z nich pewnie nie zostało.
Ale kupowałaś zwykłą tetrę czy tą z aukcji LUX? bo ma dwa rodzaje i ta zwykła to 115g/m2 a ta LUX 140g/m2. Osobiście słyszałam super opinie o tych grubszych, że po praniu nic się nie dzieje, ale przekonam się w maju
-
Axana wrote:Ale kupowałaś zwykłą tetrę czy tą z aukcji LUX? bo ma dwa rodzaje i ta zwykła to 115g/m2 a ta LUX 140g/m2. Osobiście słyszałam super opinie o tych grubszych, że po praniu nic się nie dzieje, ale przekonam się w maju
Brałam tą zwykłą. Nawet nie zauważyłam, że są dwa rodzaje. -
Ha wrote:Brałam tą zwykłą. Nawet nie zauważyłam, że są dwa rodzaje.
No więc to może być przyczyną, bo te zwykłe są właśnie cieńsze, 115g/m2. Ja kupowałam tą LUX 140g/m2 ale też nie wiadomo co się z nią stanie po praniu, dam znaćHa lubi tę wiadomość
-
Jak to mówią nieszczęścia chodzą parami. Wczoraj nasz piesek a dziś się okazało że najmłodszy syn ma angine. W nocy dostał takiej goraczki że od razu rano do lekarza. No i dostał antybiotyk na tydzień. Do tego chodzi cały czas marudny, biedny taki, pewnie go boli gardelko. A ja nawet nie mam siły go podnieść i przytulić. Leżymy tylko w łóżeczku.
-
Zamówiłam te Lux 140/m2 własnie dzisiaj więc też je sprawdze.
welonka lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Miałam dziś wizytę. Mała ma już 2572g. Pozostałe pomiary mają taką rozbieżność, że lepiej nie patrzeć i się nie denerwować
- wszystko w normie, ale sięgają od 32tc do 37tc. Łożysko weszło już w 2 stopień. Lekarz pomierzył przepływy i też wszystko dobrze.
Jedyne co się nie udało, to pobrać wymazu na gbs, bo mojemu tak się "spieszyło", że spóźniłam się na wizytę i nie zdążyłabym dostarczyć materiału do laboratorium, a mówiłam mu jakie to ważne itd... Przez to będę musiała dodatkowo jechać, bo następna wizyta za 3 tyg, a to już troszkę ryzyko tyle czekać.
Mała ciągle ułożona główką w dółmam nadzieję, że nie wykona żadnej nieprawdopodobnej akrobacji, żeby się obrócić.
Magda33, welonka, Kropka89, klauuudia, pilik lubią tę wiadomość
-
Ale piękna waga. Najważniejsze że wszystko jest dobrze.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Waga piekna , moja przy Twojej to kruszynka :)ja też dopiero w36bede mieć pobrany wymaz na gbs bo nie ma wcześniej kiedy. U nas też drugiego stopnia a obawiałam się ze będzie już 3 .
Dzisiaj saidlam i poplakalam się jak M mi powiedział że szafa dla nas będzie dopiero po weekendzie majowym . Powiedziałam ze w niedzielę wyciagmy nasze rzeczy z komody do pudel a do komody chowam rzeczy Malej nie będę czekać do 36tygodnia:( czuję się bezsilna ze nic nie będzie gotoweWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 16:55
-
Pytanie techniczne do Dziewczyn które już rodziły - pytam, ponieważ próbuje w końcu spakować torbę
Rzeczy na czas samego porodu pakuje do osobnej torby i teraz chciałam się dowiedzieć jak to jest - rodzę w jednej koszuli i zaraz po porodzie przebieram się w coś innego, w czym będzie łatwo karmić? Czy leżymy sobie na golaska z Dzidziusiem przez 2 godziny? Leży się w sali w której się rodziło czy oni gdzieś Nas transportują? -
firanki na duszę wrote:Pytanie techniczne do Dziewczyn które już rodziły - pytam, ponieważ próbuje w końcu spakować torbę
Rzeczy na czas samego porodu pakuje do osobnej torby i teraz chciałam się dowiedzieć jak to jest - rodzę w jednej koszuli i zaraz po porodzie przebieram się w coś innego, w czym będzie łatwo karmić? Czy leżymy sobie na golaska z Dzidziusiem przez 2 godziny? Leży się w sali w której się rodziło czy oni gdzieś Nas transportują? -
welonka wrote:Waga piekna , moja przy Twojej to kruszynka :)ja też dopiero w36bede mieć pobrany wymaz na gbs bo nie ma wcześniej kiedy. U nas też drugiego stopnia a obawiałam się ze będzie już 3 .
Aż się boję, że urodzi się mała jak laleczka i strach będzie ją brać na ręce