CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
M.W wrote:Dziś miałam pierwszy raz robione ktg, na szczęście wszystko wyszło dobrze. Malutka waży już 2160g (32+3 z terminu ostatniej miesiączki) i moja ginekolog mówi, że jest duża i z wymiarów o 6 dni starsza niż z terminu om. Powiedziała, że pewnie urodzi się koło 4kg i że bardziej powinnam uważać na to co jem. Ile ważą wasze maluchy na tym etapie ciąży ?
Hej moj mały w 31 + 2 ważył 1490 ;/ i lekarz powiedzial ze to troche za malo i juz zaczęłam sie stresować a dodatkowo 3 tyg tygodnie temu mialam zdiagnozoana cukrzyce ciazowa i szlam na wizytę bo balam sie ze moze za duzo przytyl bo to sie czesto zdarza w cukrzycy a tu ze za malo ;/ oczywiście zdrowo sie odzywiam i jem 7 posilków dziennie wiec glodna nie chodzę nigdy tyle ze zniknely z mojego życia wszelkie słodycze czy ktoras z was tez tak ma ze maly jest za maly ??
-
Blanka, ja tak mam, niestety mała wolno rośnie. W 30+6 ważyła 1440, a w 32 +4 1650. Teraz czekam na usg w 34 i zobaczymy. U mnie przepływy ok, cukrzycy nie mam. Czasem cukrzyca może powodować powolny wzrost dziecka. Kiedy masz kolejne usg?
Mi lekarz zalecił tylko odpoczywanie, żeby jak najmniej kalorii spalać. -
Dziewczyny gratuluję wizyt
Tu jest siatka centylowa.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a52464b1a341.jpg
Moja mimo cukrzycy oscyluje ok 50 centyla.
A ja po 2,5 godzinnym spacerze z młodą padam. Gorąco strasznie u nas.
klauuudia, bebetka.b, Magda33 lubią tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
No i ja już po wizycie. Mam pobrane GBS, za tydzień po wynik. Na ktg brzuch mi się stawiał i teraz też, więc do wieczora będę leżeć. Największy plus tego ktg jest taki że można przez 15 minut spokojnie porozmawiać z położną i wypytać o wszystko co trzeba, tak też zrobiłam. Usg nie miałam, bo już dostałam skierowanie do szpitala, idę po weekendzie majowym na patologię ciąży. Szkoda, bo nie mam aktualnych pomiarów.
Ogólnie wszystko ok
Zostało mi tylko spakowanie torby i prasowanie, ale tylko tego co będzie najbardziej potrzebne, bez szaleństw.
Heparynę nie zwiększyła mi gin, tak też myślałam.lotka1990 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Anitka201 wrote:Nie polecam tych flanelowych z pepco. Miałam je przy synku i są strasznie sztywne wiec ich nawet nie używałam. Dzisiaj prasowałam tetrę i ta z pepco mimo tego ze była ciagle używana trzyma się niezłe. Jednak jak ja porównam do tetry z lokalnego sklepu to wypada słabo. Ta z lokalnego sklepu jest bardzo zbita, mięsista i nic się nie rozchodzi (nie wyglada jak szmata). Przy synku były w ciągłym użyciu, mam ich około 20-25 szt.
Jutro moge zrobić dla porównania zdjęcie jak wyglada ta z pepco (po wielu praniach)
OK, chętnie zobaczę. Muszę kupić kilka sztuk do szpitala, bo mam je w rozpisce od nich. Jedną dostałam na szkole rodzenia, ale to pewnie nic specjalnego z jakością.
W Gemini znalazłam tetrowe białe pieluchy o gramaturze 140g/m2, są trochę droższe niż inne tetrowe u nich, ale na pewno będą mięsiste i nie będą się rozciągały. Z tego co zauważyłam, to standardowo oferowana tetra to gramatura 110-115g/m2, a to spora różnica. Pewnie kupię po paczce na spróbowanie, bo tego sporo schodzi.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
klarunia1978 wrote:Magda to już takie pobranie gbs przed porodem?? Czy trzeba jeszcze raz zrobić po 35 tygodniu??A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
ptaszek wrote:Dziewczyny gratuluję wizyt
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a52464b1a341.jpg
Moja mimo cukrzycy oscyluje ok 50 centyla.
A ja po 2,5 godzinnym spacerze z młodą padam. Gorąco strasznie u nas.
A powiedzcie mi, jak patrzeć na tą siatkę - zawsze mnie to nurtuje. Te tygodnie, to są skończone tygodnie (np. 30tc), czy takie w którym aktualnie jesteśmy, tak jak np. pokazuje kalendarz Belly (31tc, czyli u mnie teraz 30t3d)?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
ptaszek wrote:To są skończone tygodnie, jak np ja teraz patrze to moja jest 33 tydzień i powinna ważyć ok 2100g, tak na 50 centyl
A, OK, dziękito moja ostatnio była trochę poniżej 50 centyl, więc w piątek spodziewam się, że będzie ważyła coś pomiędzy 1440, a 1500
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
eunice. wrote:Klaudia super że wszystko dobrze!
Kto wie, może nawet uda się dotrwać do 9 miesiąca? Tylko 2 tygodnie i 2 dni potrzebujesz do tego jeśli dobrze liczę
. Bo w końcu to tylko problem wód, prawda? Żadnych skurczy, skracania szyjki itd. nie masz? Jeśli dalej pójdzie tak dobrze jak teraz, a mały będzie dobrze się rozwijał...
. Tylko gorzej dla Ciebie- tak długi czas w szpitalu:(.
Co do witamin to z tego co wiem na początku jest K i D. Ale zazwyczaj apteki są na terenie szpitala albo tuż obok, więc chyba faktycznie lepiej poczekać na wypis i kupić w drodze powrotnej. Albo spytać przy obchodzie co dokładnie kupić i kazać mężowi wstąpić jak będzie wracał z odwiedzin. To będzie lato, więc prościej wszystko ogarniać. W listopadzie z takim naubieranym w kombinezony dzieckiem było gorzej organizacyjnie ze wszystkim. Nie pamiętam jak to zrobiliśmy z witaminami. -
Co za dzień. Pralka znów stanęła, oszaleje chyba zanim właściciel mieszkania w końcu coś z nią zrobi. Pranie stoi i pewnie jeszcze postoi a tego jest na prawdę dużo a gdzie jeszcze to poprasować. Zaczynam się stresować, że się nie wyrobię ze wszystkim.
Znów miałam ten ból miesiączkowy, znów bolało mocno przez jakieś 20 min potem ustało. A żeby mi nie było mało męczę się cały dzień z bólem żeber i pleców i nie mogę znaleźć żadnej wygodnej pozycji.
Zdecydowanie to nie jest mój dzień. W sumie patrząc na ostatni czas to i nie tydzień a nawet miesiąc...
-
Ja idę do gina za tydzień,to będzie 34+1 i gin mówił że wtedy zrobimy gbs i da mi skierowanie na cc i na ktg bo on nie robi.Chyba od razu go poproszę o czystość pochwy i wiem,że po 33 tc trzeba powtórzyć nie które badania to wysępię od niego skierowanie
-
ka_tarzyna wrote:OK, chętnie zobaczę. Muszę kupić kilka sztuk do szpitala, bo mam je w rozpisce od nich. Jedną dostałam na szkole rodzenia, ale to pewnie nic specjalnego z jakością.
W Gemini znalazłam tetrowe białe pieluchy o gramaturze 140g/m2, są trochę droższe niż inne tetrowe u nich, ale na pewno będą mięsiste i nie będą się rozciągały. Z tego co zauważyłam, to standardowo oferowana tetra to gramatura 110-115g/m2, a to spora różnica. Pewnie kupię po paczce na spróbowanie, bo tego sporo schodzi.wszystkie kupowane w podobnym terminie czyli prawie 3 lata temu.
Porownanie, te z pepco są rozniez cieńsze (więcej się ich zmieści)
ka_tarzyna, Magda33, Kropka89 lubią tę wiadomość