X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Klaudia ale jednak różnica między glowka a brzuchem spora , ale staram się nie zadreczac skoro lekarz mówi że wszystko dobrze to tak pewnie jest.

Mi tak leci rano i do południa a później już mam spokój też zawsze myślę czy to mocz ,ale byłam dzisiaj na wizycie i wody są w normie.

Dziewczyny tak pisalyscie o tych tesciach i ja swojego tez zaczynam mieć dość a po co nam łóżeczko przecież dziecko będzie spać w wózku a najlepiej jakby spalo z nami w łóżku , mamy kawałek pola i też na siłę żeby coś tam doradzić a my na ten moment nie chcemy , mamy plan ze jak mała będzie szła do przedszkola a mąż dostanie tą stałą pracę bo narazie nie na podobnym ja coś znajdę to kupimy w miesice w bloku coś swojego a tu będziemy tylko przyjeżdżać np na weekend żeby ogarnąć to co nasze , wierzę że te nasze plany wypala
    Welonka a u mojej córeczki 10 dni temu na USG było dokładnie odwrotnie wszystkie wymiary były na 29 tygodni a tylko brzuszek na 32, lekarz a to nie zaniepokoiło. Nie martw się, zobaczysz co będzie nam następnym usg, to są naprawdę dyskretne różnice w pomiarze. Już raz o tym pisałam z jednego USG waga wtedy wychodziła 1540 a na drugi dzień w szpitalu 1420.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Kalinka, to spytaj bo nawet nasza profesor zaleca w okresie połogu też:)
    A wiesz może czemu w okresie połogu trzeba stosować?

w4sqkw7if6213jf0.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Właśnie prasowalam wyprane pieluchy tetrowe i flanelowe. No to tak:
    białe z Pepco masakra, pozaciągane, wyglądają jakby przeszly niewiadomo co.

Kolorowe tetrowe i flanelowe z Pepco spoko, bez zmian

Kolorowe tetrowe że smyka marki smiki super, chyba najlepsze

Trójka, dobrze wiedzieć, bo zamówiłam właśnie kilka tych ze Smiki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka u nas różnica między kością udowa a główka to 3 tygodnie. Nie martw się wszystko jest Ok. Tak samo mieliśmy z 1’synkiem, kość udowa najkrótsza l, a główka większa. Synek jest zupełnie zdrowy wiec teraz się nie zadręczam, po prostu taka uroda naszych dzieci ;-)

• Tini Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadrobić :-) dziś kończymy 34 tydzień i to dość intensywnie ;-) wykorzystałam ładną pogodę i poszliśmy z M trochę na ogródku porobić. Kwiatki już posadzone, pierwsze koszenie trawy za nami, wszystko zgrabione:-) aż przyjemnie było później usiąść i popatrzeć na efekty.

Co do tych żłobków to jeszcze trochę A dojdzie do tego, że miejsce będzie trzeba zaklepywac sobie jeszcze będąc w ciąży. Albo jeszcze lepiej - planując :-D masakra jakaś jest.

My wizytujemy dopiero za tydzień ale za to już będę miała robiony wymaz na gbs więc będę spokojniejsza.

Też mam codziennie uczucie wilgotności szczególnie z rana ale myślę że to nie wody tylko raczej jakaś wydzielina się rozrzedzila i tak sobie wypływa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 21:06

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka nie ma czym się przejmować najważniejsze że rośnie pięknie :) A i tak jestem przekonana że tym brzuszkiem dogoni trochę porownasz na następnym USG

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mokro we wkładce, myślę, że pod koniec ciąży to normalne, zwiększa się jednak jest ta wydzielina. Teraz jeszcze dojdą ciepłe dni to wtedy będziemy się tam pocić i będziemy sprawdzać majtki ;-). Pamiętam jak w ciąży z córeczką często mokro czułam, akurat chodziłam latem z dużym brzuszkiem.
    Właśnie, chciałam Was zapytać o te bóle miesiączkowe, mnie łapią dość często w ostatnim tygodniu, czuję je mocno. Do tego krocze często boli.
    Boję się eksperymentować z herbatką z liści malin czy wiesiołkiem, nie chcę ewentualnie niczego przyśpieszyć. Wystarczy, ze co jakiś czas mam skurcze przepowiadające.
    Masaży oliwką też nie robię. Ponoć jednak ma to zapobiec nacinaniu.
    Myślałam o mięśniach Keegla, dziś parę razy porobiłam, ale miałam wrażenie, że po nich brzuch się napina. Nie wiem czy one skurczy czy skracania szyjki nie powodują?

Jakie ładne brzuszki - każdy inny, mniejszy, większy, ale każdy uroczy i śliczny. Jutro przed wizytą zrobię zdjęcia swojego i zapodam na forum.

Jutro mam wizytę, myślałam, żeby wziąć tylko L4 i pojśc na taką pełn w następnym do mojego lekarza, okazało się, że leży w szpitalu i niewiadomo kiedy wróci do pracy, więc jutro usg u obcego gina.
    Ciekawe jak ułoży się na mierzeniu malutka, bardzo bym chciała, aby już był ten wyczekiwany obrót.

Welonka, u mnie z córeczką też były rożna wymiary, nie brałam do głowy. U mnie główka była duża, kość udowa krótsza.

Klaudia, powodzenia jutro na usg. Na pewno będzie dobrze.

No z tymi teściami to tak bywa, szczególnie jak są starej daty...Ja na razie mam spokój ze swoim, siedzi na działce i pilnuje swoich zwierząt. Wreszcie mam spokój. Pewnie do czasu, ale tym będę martwiła się potem. Póki co wysłuchał moich próśb, nawet jak jest w moim mieście to rzadziej wpada i krócej siedzi.
    Najlepiej jak gada - wysłuchać, a robić swoje. Już tego się nauczyłam i lżej się żyję. Ale jak już naprawdę uprzykrza porozmawiać szczerze, spokojnie, bez kłótni.

Zazdroszczę tej weny prania dla maluszka, nie mogę się przybrać. Póki co ja jestem oprana do szpitala i prawie spakowana.

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że to chyba rzeczywiście normalne na tym etapie z tymi bólami podbrzusza, ulżyło mi trochę, bo już mama moja mnie zaczęła straszyć :p kazała tylko leżeć i muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej 4 tyg przecież. Wiadomo oszczęszać się trzeba, ale na leżenie nie mam czasu, bo wreszcie prawie wszystko dla małej mam w mieszkaniu :) zresztą ja raczej z tych, którym ciężko usiedziećna miejscu.

Klaudia czekamy na wieści z USG :)

Agnella też tak zaczynam podchodzić do teściów. Dokładnie tak samo wysłuchać wysłucham, ale i tak zrobię po swojemu. Mniej nerwów to kosztuje niż wdanie się w dyskusje od razu :)

Kciuki za wizytujące dzisiaj :)

Edit: Co do wspomagania przed porodem ja na pewno będęwykonywać jakieś ćwiczenia plus myślę masaz. Nie mam pojęcia jak duże dziecko będzie, ale wiem, że w każdym bądź razie tutaj nawet przy na prawdę dużym dziecku ciężko o cesarkę, więc spróbuję się jakoś przygotować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:10

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja już mam większość rzeczy wypranych i wyprasowanych, dzisiaj mam zamiar wyprasowac rzeczy do torby i ja już spakować i powoli przepatrzyc w co na wyjście ze szpitala naszykowac dla dziecka.
    Moja mama powiedziała ze ona czuję że ja nie wytrzymam do terminu , że na 20maja co mamy komunię to będę już mieć Mała obok siebie . Ja też osobiście czuję że nie wytrwam do końca

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja tak samo mam przeczucie, że będzie majowe dziecko u mnie. Nie wiem czemu po prostu takie przeczucie. Może też dlatego, że moja mama i siostra nie rodziły w terminach tylko w 38/39 tc. Niby to nie oznacza, że i ja muszę tak urodzić, ale myślę, że to będzie jednak przed 40 tc. W każdym bądź razie oby nie za szybko też ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella trzymam kciuki bo ja też dziś po 16 wizytuje u obcego lekarza :(

Muszę pamiętać żeby spytać o ten poziom wód płodowych bo poprzednia gin ani razu nie mówiła nic i jestem ciekawa jak to wygląda..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak bardzo Was przepraszam że mecze z tą wyprawka ale wszystkie linki które stąd zebrałam usunęly mi się.

Jedna z nas wyrzuciła linka do sklepu na alegro gdzie jest dużo różnych rzeczy dla dzidzia i mamy. Czy jest szansa dać go jeszcze raz ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)
    Zielonoka moja mama urodzila 2 miesiac przed terminiem a dwojke w terminie siostra urodzila po terminie . Co do boli miesiaczkowym to mnie brzuch nie boli tylko plecy jak podczas miesiaczki .

A to ja barylka:)czy to jest nisko ulozony brzuch?bo kazdy mowi ze nisko bardzo.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b5cb0465515.jpg

Ja najgorzej obawiam się że nic nie będziemy mieć gotowe bo nasza wyprawka stoi przygotowana w kartonach u rodziców my w domu jescze w pudlach , a resztę rzeczy z wyprawki plus fotelik będziemy mieć po weekendzie majowym a to będzie już 36tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:36

klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość

age.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki za odpowiedzi:) już myślałam ze tylko ja tak mam;)

a powiedzcie kupujecie smoczek ;)? jakiś konkretny ;)?

Szczęśliwa2017
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciuszki już poprane i poprasowane:)
    Wiec powiedzmy że nawet gdyby mała zjawiła się wcześniej to jestem przygotowana ;D
    Ja kupiłam smoczki lovi;) nie wiem czy będę używać ale wolę mieć w razie by był potrzebny .
    Zaczęłam się zastanawiać czy witaminę D kupić? Z tego co słyszałam ta witaminę się podaje noworodkowi.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupujemy smoczek z lovi i na pewno zapakuje go do torby mimo że nie zaleca się podawania tak wcześnie.

Ja witaminy d nie kupuję przy wypisie że szpitala powinni powiedzieć czy brać czy nie i co.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny tak bardzo Was przepraszam że mecze z tą wyprawka ale wszystkie linki które stąd zebrałam usunęly mi się.

Jedna z nas wyrzuciła linka do sklepu na alegro gdzie jest dużo różnych rzeczy dla dzidzia i mamy. Czy jest szansa dać go jeszcze raz ?

https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m

Sarrra, tylko ten kojarzę.

Welonka, mój brzuch jest na podobnej wysokosci i samej mi się wydaje, że jest dość nisko.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smoczki ortodontyczne z Avent i MAM Baby. Po jednym z tych firm 0-2 msc i po dwa 0-6 msc. Nie wiem na co mi tyle tych smoczków, ale te dwa mniejsze dostałam w gratisie, kolejne 2 mialam juz kupione a potem dokupilam jeszcze dwa, bo w promocji byly.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnela i Lotka powodzenia na wizycie :)

Ja kupuję lovi, chłopcy tych używali.

Ja nie spodziewam się zbyt wcześnie porodu ;) moja szyjka jest żelazna i nic ja nie rusza. Prawdopodobnie najwcześniej tydzień przed terminem urodzę. Chociaż to już 3 maluch więc nigdy nic nie wiadomo.

U mnie dziś kolejna partia prania. Trochę jestem wkurzona bo farba, która malowałam komodę jeszcze śmierdzi :/ a specjalnie prosiłam gościa w Castoramie żeby dał mi taką żeby komodę dla noworodka przemalować i żeby nie waliło przez 3 miesiące chemią :/

lotka1990, Agnella lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m

Sarrra, tylko ten kojarzę.

Welonka, mój brzuch jest na podobnej wysokosci i samej mi się wydaje, że jest dość nisko.
    Tak to ten sklep . Dziękuję

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ