X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Klaudia ale jednak różnica między glowka a brzuchem spora , ale staram się nie zadreczac skoro lekarz mówi że wszystko dobrze to tak pewnie jest.

Mi tak leci rano i do południa a później już mam spokój też zawsze myślę czy to mocz ,ale byłam dzisiaj na wizycie i wody są w normie.

Dziewczyny tak pisalyscie o tych tesciach i ja swojego tez zaczynam mieć dość a po co nam łóżeczko przecież dziecko będzie spać w wózku a najlepiej jakby spalo z nami w łóżku , mamy kawałek pola i też na siłę żeby coś tam doradzić a my na ten moment nie chcemy , mamy plan ze jak mała będzie szła do przedszkola a mąż dostanie tą stałą pracę bo narazie nie na podobnym ja coś znajdę to kupimy w miesice w bloku coś swojego a tu będziemy tylko przyjeżdżać np na weekend żeby ogarnąć to co nasze , wierzę że te nasze plany wypala
    Welonka a u mojej córeczki 10 dni temu na USG było dokładnie odwrotnie wszystkie wymiary były na 29 tygodni a tylko brzuszek na 32, lekarz a to nie zaniepokoiło. Nie martw się, zobaczysz co będzie nam następnym usg, to są naprawdę dyskretne różnice w pomiarze. Już raz o tym pisałam z jednego USG waga wtedy wychodziła 1540 a na drugi dzień w szpitalu 1420.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Kalinka, to spytaj bo nawet nasza profesor zaleca w okresie połogu też:)
    A wiesz może czemu w okresie połogu trzeba stosować?

w4sqkw7if6213jf0.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Właśnie prasowalam wyprane pieluchy tetrowe i flanelowe. No to tak:
    białe z Pepco masakra, pozaciągane, wyglądają jakby przeszly niewiadomo co.

Kolorowe tetrowe i flanelowe z Pepco spoko, bez zmian

Kolorowe tetrowe że smyka marki smiki super, chyba najlepsze

Trójka, dobrze wiedzieć, bo zamówiłam właśnie kilka tych ze Smiki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka u nas różnica między kością udowa a główka to 3 tygodnie. Nie martw się wszystko jest Ok. Tak samo mieliśmy z 1’synkiem, kość udowa najkrótsza l, a główka większa. Synek jest zupełnie zdrowy wiec teraz się nie zadręczam, po prostu taka uroda naszych dzieci ;-)

• Tini Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadrobić :-) dziś kończymy 34 tydzień i to dość intensywnie ;-) wykorzystałam ładną pogodę i poszliśmy z M trochę na ogródku porobić. Kwiatki już posadzone, pierwsze koszenie trawy za nami, wszystko zgrabione:-) aż przyjemnie było później usiąść i popatrzeć na efekty.

Co do tych żłobków to jeszcze trochę A dojdzie do tego, że miejsce będzie trzeba zaklepywac sobie jeszcze będąc w ciąży. Albo jeszcze lepiej - planując :-D masakra jakaś jest.

My wizytujemy dopiero za tydzień ale za to już będę miała robiony wymaz na gbs więc będę spokojniejsza.

Też mam codziennie uczucie wilgotności szczególnie z rana ale myślę że to nie wody tylko raczej jakaś wydzielina się rozrzedzila i tak sobie wypływa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 21:06

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka nie ma czym się przejmować najważniejsze że rośnie pięknie :) A i tak jestem przekonana że tym brzuszkiem dogoni trochę porownasz na następnym USG

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mokro we wkładce, myślę, że pod koniec ciąży to normalne, zwiększa się jednak jest ta wydzielina. Teraz jeszcze dojdą ciepłe dni to wtedy będziemy się tam pocić i będziemy sprawdzać majtki ;-). Pamiętam jak w ciąży z córeczką często mokro czułam, akurat chodziłam latem z dużym brzuszkiem.
    Właśnie, chciałam Was zapytać o te bóle miesiączkowe, mnie łapią dość często w ostatnim tygodniu, czuję je mocno. Do tego krocze często boli.
    Boję się eksperymentować z herbatką z liści malin czy wiesiołkiem, nie chcę ewentualnie niczego przyśpieszyć. Wystarczy, ze co jakiś czas mam skurcze przepowiadające.
    Masaży oliwką też nie robię. Ponoć jednak ma to zapobiec nacinaniu.
    Myślałam o mięśniach Keegla, dziś parę razy porobiłam, ale miałam wrażenie, że po nich brzuch się napina. Nie wiem czy one skurczy czy skracania szyjki nie powodują?

Jakie ładne brzuszki - każdy inny, mniejszy, większy, ale każdy uroczy i śliczny. Jutro przed wizytą zrobię zdjęcia swojego i zapodam na forum.

Jutro mam wizytę, myślałam, żeby wziąć tylko L4 i pojśc na taką pełn w następnym do mojego lekarza, okazało się, że leży w szpitalu i niewiadomo kiedy wróci do pracy, więc jutro usg u obcego gina.
    Ciekawe jak ułoży się na mierzeniu malutka, bardzo bym chciała, aby już był ten wyczekiwany obrót.

Welonka, u mnie z córeczką też były rożna wymiary, nie brałam do głowy. U mnie główka była duża, kość udowa krótsza.

Klaudia, powodzenia jutro na usg. Na pewno będzie dobrze.

No z tymi teściami to tak bywa, szczególnie jak są starej daty...Ja na razie mam spokój ze swoim, siedzi na działce i pilnuje swoich zwierząt. Wreszcie mam spokój. Pewnie do czasu, ale tym będę martwiła się potem. Póki co wysłuchał moich próśb, nawet jak jest w moim mieście to rzadziej wpada i krócej siedzi.
    Najlepiej jak gada - wysłuchać, a robić swoje. Już tego się nauczyłam i lżej się żyję. Ale jak już naprawdę uprzykrza porozmawiać szczerze, spokojnie, bez kłótni.

Zazdroszczę tej weny prania dla maluszka, nie mogę się przybrać. Póki co ja jestem oprana do szpitala i prawie spakowana.

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że to chyba rzeczywiście normalne na tym etapie z tymi bólami podbrzusza, ulżyło mi trochę, bo już mama moja mnie zaczęła straszyć :p kazała tylko leżeć i muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej 4 tyg przecież. Wiadomo oszczęszać się trzeba, ale na leżenie nie mam czasu, bo wreszcie prawie wszystko dla małej mam w mieszkaniu :) zresztą ja raczej z tych, którym ciężko usiedziećna miejscu.

Klaudia czekamy na wieści z USG :)

Agnella też tak zaczynam podchodzić do teściów. Dokładnie tak samo wysłuchać wysłucham, ale i tak zrobię po swojemu. Mniej nerwów to kosztuje niż wdanie się w dyskusje od razu :)

Kciuki za wizytujące dzisiaj :)

Edit: Co do wspomagania przed porodem ja na pewno będęwykonywać jakieś ćwiczenia plus myślę masaz. Nie mam pojęcia jak duże dziecko będzie, ale wiem, że w każdym bądź razie tutaj nawet przy na prawdę dużym dziecku ciężko o cesarkę, więc spróbuję się jakoś przygotować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:10

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja już mam większość rzeczy wypranych i wyprasowanych, dzisiaj mam zamiar wyprasowac rzeczy do torby i ja już spakować i powoli przepatrzyc w co na wyjście ze szpitala naszykowac dla dziecka.
    Moja mama powiedziała ze ona czuję że ja nie wytrzymam do terminu , że na 20maja co mamy komunię to będę już mieć Mała obok siebie . Ja też osobiście czuję że nie wytrwam do końca

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja tak samo mam przeczucie, że będzie majowe dziecko u mnie. Nie wiem czemu po prostu takie przeczucie. Może też dlatego, że moja mama i siostra nie rodziły w terminach tylko w 38/39 tc. Niby to nie oznacza, że i ja muszę tak urodzić, ale myślę, że to będzie jednak przed 40 tc. W każdym bądź razie oby nie za szybko też ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella trzymam kciuki bo ja też dziś po 16 wizytuje u obcego lekarza :(

Muszę pamiętać żeby spytać o ten poziom wód płodowych bo poprzednia gin ani razu nie mówiła nic i jestem ciekawa jak to wygląda..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak bardzo Was przepraszam że mecze z tą wyprawka ale wszystkie linki które stąd zebrałam usunęly mi się.

Jedna z nas wyrzuciła linka do sklepu na alegro gdzie jest dużo różnych rzeczy dla dzidzia i mamy. Czy jest szansa dać go jeszcze raz ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)
    Zielonoka moja mama urodzila 2 miesiac przed terminiem a dwojke w terminie siostra urodzila po terminie . Co do boli miesiaczkowym to mnie brzuch nie boli tylko plecy jak podczas miesiaczki .

A to ja barylka:)czy to jest nisko ulozony brzuch?bo kazdy mowi ze nisko bardzo.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b5cb0465515.jpg

Ja najgorzej obawiam się że nic nie będziemy mieć gotowe bo nasza wyprawka stoi przygotowana w kartonach u rodziców my w domu jescze w pudlach , a resztę rzeczy z wyprawki plus fotelik będziemy mieć po weekendzie majowym a to będzie już 36tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:36

klauuudia, Magda33 lubią tę wiadomość

age.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki za odpowiedzi:) już myślałam ze tylko ja tak mam;)

a powiedzcie kupujecie smoczek ;)? jakiś konkretny ;)?

Szczęśliwa2017
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciuszki już poprane i poprasowane:)
    Wiec powiedzmy że nawet gdyby mała zjawiła się wcześniej to jestem przygotowana ;D
    Ja kupiłam smoczki lovi;) nie wiem czy będę używać ale wolę mieć w razie by był potrzebny .
    Zaczęłam się zastanawiać czy witaminę D kupić? Z tego co słyszałam ta witaminę się podaje noworodkowi.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupujemy smoczek z lovi i na pewno zapakuje go do torby mimo że nie zaleca się podawania tak wcześnie.

Ja witaminy d nie kupuję przy wypisie że szpitala powinni powiedzieć czy brać czy nie i co.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny tak bardzo Was przepraszam że mecze z tą wyprawka ale wszystkie linki które stąd zebrałam usunęly mi się.

Jedna z nas wyrzuciła linka do sklepu na alegro gdzie jest dużo różnych rzeczy dla dzidzia i mamy. Czy jest szansa dać go jeszcze raz ?

https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m

Sarrra, tylko ten kojarzę.

Welonka, mój brzuch jest na podobnej wysokosci i samej mi się wydaje, że jest dość nisko.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smoczki ortodontyczne z Avent i MAM Baby. Po jednym z tych firm 0-2 msc i po dwa 0-6 msc. Nie wiem na co mi tyle tych smoczków, ale te dwa mniejsze dostałam w gratisie, kolejne 2 mialam juz kupione a potem dokupilam jeszcze dwa, bo w promocji byly.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnela i Lotka powodzenia na wizycie :)

Ja kupuję lovi, chłopcy tych używali.

Ja nie spodziewam się zbyt wcześnie porodu ;) moja szyjka jest żelazna i nic ja nie rusza. Prawdopodobnie najwcześniej tydzień przed terminem urodzę. Chociaż to już 3 maluch więc nigdy nic nie wiadomo.

U mnie dziś kolejna partia prania. Trochę jestem wkurzona bo farba, która malowałam komodę jeszcze śmierdzi :/ a specjalnie prosiłam gościa w Castoramie żeby dał mi taką żeby komodę dla noworodka przemalować i żeby nie waliło przez 3 miesiące chemią :/

lotka1990, Agnella lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m

Sarrra, tylko ten kojarzę.

Welonka, mój brzuch jest na podobnej wysokosci i samej mi się wydaje, że jest dość nisko.
    Tak to ten sklep . Dziękuję

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ