CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam mutacje hetero, żadnych zakrzepowych problemów w rodzinie (nawet żylaków) i do tego ważę aktualnie ok 50 kg, więc mój lekarz absolutnie nie podniesie mi dawki. Rozmawiałam z nim o tym zarówno w ciąży ze starszakiem, jak i teraz.
Jeśli chodzi o poród, to rodzi się normalnie, tylko jeśli nie upłynęło minimum 12h od ostatniej dawki heparyny, to nie ma szans na zzo, a w razie nagłego cc jest narkoza ogólna. Z tego też powodu, że większość porodów zaczyna się wieczorem/w nocy wielu lekarzy poleca brać heparynę rano.klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
klauuudia wrote:Welonka piękna waga super a mogłabyś napisać jak to wszystko dokładnie wyszło? Bym podpatrzyla jutro jak będzie mierzyć mojego szkraba...
Bpd - 35t6d
Hc -36t
AC- 31t3d
Fl - 35t
Lekarz mowi ze jest wszystko w normie . Tlumacze sobie ze ja i maz jestesmy wysocy i oboje patyczaki wiec i cora taka bedzie.klauuudia lubi tę wiadomość
-
oj musiałam nadrobić 3 strony od wczorajszego popołudnia :p
Wieczorem byłam na basenie się trochę poruszać
co do prania to ja za wzorem którejś z dziewczyn zamierzam prać w zwykłym proszku a wypłukać w loveli, myślę że to nie najgroszy pomysł, no a jak się pojawią jakieś problemy to wiadomo zmieni się proszek. z jednej strony chciałabym już poprać i poprasować ale nie chce żeby to tyle leżało, bo to jednak jeszcze 2 miesiace..
Ja dziś byłam na badaniach krwi i moczu, w labie super pusto, ale wyniki mnie troche zaniepokoiły...
Jutro na szczęście mam wizytę i to USG III trym, niestety jak pisałam u innej lekarki więc trochę się stresuje.
-
Kuzyn męża się pytał czy Mirek może zostać chrzestnym jego synka.Chrzest ma być w środku maja,chyba 12/13 maj i teraz nie wie co robić... Byśmy musieli jechać pociągiem i jeszcze kawałek podejść do kościoła a w 9 m-cu będzie to trudne
Niby by mógł jechać sam ale się o mnie martwi.Kurcze no...i co tu robić
-
malinka201666 ja ostatnio się wybrałam na wycieczkę pociągiem. Powiem szczerze, że odchorowałam później. Z tym, że ja torbę z ubraniami taszczyłam
w pociągu wygodnie
My od końca maja do połowy września odmówiliśmy 8 wesel. Jak tak to nikt się nie weselił a jak ja końcówka ciąży a później malutkie dziecko to wszyscy na hura !
Też mieliśmy dylemat bo Mój został poproszony jako świadek, wesele 30 maja 150 km od naszego miasta a ja termin na 7 czerwca i też mu mówiłam żeby ewentualnie sam pojechał, ale mówi, że nie, bo raz, że mogę zacząć rodzić albo nawet już być po i że mnie nie zostawi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 13:53
-
malinka201666 wrote:Kuzyn męża się pytał czy Mirek może zostać chrzestnym jego synka.Chrzest ma być w środku maja,chyba 12/13 maj i teraz nie wie co robić... Byśmy musieli jechać pociągiem i jeszcze kawałek podejść do kościoła a w 9 m-cu będzie to trudne
Niby by mógł jechać sam ale się o mnie martwi.Kurcze no...i co tu robić
-
Dziewczyny czy planujecie wdrożyć jakieś metody naturalne ktore maja ułatwić poród? Mam na myśli masaż krocza ( jeśli tak, jakim olejkiem?), Łykanie wiesiołka i picie herbaty z liści maliny. Macie jakieś doświadczenia? Kiedy planujecie zacząć, o ile w ogóle.
-
Jak się będę dobrze czuła to chyba pojedziemy wszyscy.W sumie to nie jedziemy daleko ale boję się że urodze tam jak zobaczę maleństwo :p Mały się urodził w 34 tyg i taki fajny z niego słodziak
Jak podczytywalam inne wątki to dziewczyny zaczynały pić liście z malin w 36 tyg,może też spróbuję -
malinka201666 wrote:Jak się będę dobrze czuła to chyba pojedziemy wszyscy.W sumie to nie jedziemy daleko ale boję się że urodze tam jak zobaczę maleństwo :p Mały się urodził w 34 tyg i taki fajny z niego słodziak
Jak podczytywalam inne wątki to dziewczyny zaczynały pić liście z malin w 36 tyg,może też spróbuję
-
Liście wzmacniają mięśnie macicy i niby poród jest krótszy.Ile w tym jest prawdy to nie wiem
jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/051940bd829f.jpg[/url]
z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać w nowym tygodniu 33+0Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 16:49
Magda33, lotka1990, klauuudia, klarunia1978, witaminkab, Kropka89, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Malinka lotka super brzucholki
Szczesliwa jak masz wątpliwości jakiekolwiek to przejdź się do lekarza najlepiej niech to sprawdzi... bo z tym nie ma żartów niestety...
Wody mają bardzo specyficzny zapach jak dla mnie bliżej nieokreślony...
U mnie akurat cały czas różowe ale mogą być bezbarwe zoltawe zielonkawe różne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 17:31
-
firanki na duszę wrote:Dziewczyny czy planujecie wdrożyć jakieś metody naturalne ktore maja ułatwić poród? Mam na myśli masaż krocza ( jeśli tak, jakim olejkiem?), Łykanie wiesiołka i picie herbaty z liści maliny. Macie jakieś doświadczenia? Kiedy planujecie zacząć, o ile w ogóle.
firanki na duszę lubi tę wiadomość
-
Właśnie prasowalam wyprane pieluchy tetrowe i flanelowe. No to tak:
białe z Pepco masakra, pozaciągane, wyglądają jakby przeszly niewiadomo co.
Kolorowe tetrowe i flanelowe z Pepco spoko, bez zmian
Kolorowe tetrowe że smyka marki smiki super, chyba najlepsze
-
DOBROWOLNOŚĆ SZCZEPIEŃ -
SZANSA NA KOLEJNY KROK DO WOLNOŚCI POLAKÓW !!!!
Prośba o poparcie Ustawy, która ma znieść TOTALITARYZM I ZAMORDYZM SZCZEPIENNY
jaki panuje w Polsce !
19 państw w Europie ma DOBROWOLNOŚĆ szczepień !!!!!
W czym Polska jest gorsza ???
W Polsce szczepi się dzieci inwazyjnymi szczepieniami już od pierwszej doby!!!!!
Tylko w ciągu 2 pierwszych lat życia małym dzieciom podaje się aż 19 szczepień !!!!!!
Dla przypomnienia: przez 2 pierwsze lata życia dzieci są szczególnie wrażliwe zwłaszcza na wszelkie toksyny !
Dzieci do 2-3 roku życia nie mają też bariery krew-mózg, a wiec WSZYSTKIE toksyny ze szczepień – przenikają do mózgu i trwale go okaleczają ((
W sumie polskim dzieciom do 19 roku życia OBOWIAZKOWO podaje się 24 x różnych szczepień !!!! tzw. podstawowych i przypominających (((
Patrz kalendarz szczepień na 2018 rok: https://gis.gov.pl/images/pso_2018_r_.pdf
CHCEMY ZNIEŚĆ PRZYMUS SZCZEPIEŃ jaki jest w Polsce !!!!
Marszałek Sejmu w dn. 11 kwietnia zarejestrował Komitet Obywatelski Inicjatywy Ustawodawczej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wiedzy o Szczepieniach „STOP NOP”
i dał zielone światło do zbiórki podpisów pod projektem Ustawy O DOBROWOLNOŚCI SZCZEPIEŃ !
Teraz Polska jest w Unii Europejskiej, jednak jest traktowana jako kraj III-ej kategorii !!!!
Chcemy DOBROWOLNOŚCI W SZCZEPIENIACH, tak jak w 19 krajach Europejskich,
gdzie mimo braku obowiązku szczepień NIE było i nie ma żadnych epidemii !!!
Obowiązku szczepień nie ma również w Izraelu i wielu krajach Azjatyckich.
Cele projektu ustawy Komitetu Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej STOP NOP:
– głównym celem jest dobrowolność szczepień z której korzystają już
obywatele 19 państw europejskich – z ustawy zostaje usunięte słowo „obowiązkowe”
– dokładny wywiad lekarski oraz pisemna informacja o ryzyku przed szczepieniem
– dokładny wywiad lekarski po szczepieniu
– możliwość zgłaszania niepożądanych odczynów poszczepiennych przez rodziców i nadzór sądowy nad rejestrem NOP
– możliwość zgłaszania uwag do zmian kalendarza szczepień
Projekt zmiany ustawy z uzasadnieniem.
http://stopnop.com.pl/obywatelski-projekt-ustawy/
Obecna Ustawa:
http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20082341570/U/D20081570Lj.pdf
JAK SIĘ ZAANGAŻOWAĆ W ZBIÓRKĘ?
Każdy podpis na wagę złota!
Potrzebujemy MINIMUM 100 tys. podpisów pod projektem ustawy
o DOBROWOLNOŚCI SZCZEPIEŃ !
<<<<<< Tabelka do zbierania podpisów: >>>>>>>
http://stopnop.com.pl/wp-content/uploads/2018/04/tabela-do-zbiórki-podpisów-STOP-NOP1.pdf
Prześlij tabelę z podpisami na adres skrytki pocztowej w Warszawie.
X-PRESS "STOP NOP" skr. 9104
Ul. Domaniewska 34A
02-672 Warszawa
Liczymy na Twój podpis, członków rodziny,
Twoich sąsiadów, znajomych
kolegów i koleżanek z pracy !
Dziękujemy w imieniu Tysięcy rodziców - zastraszanych przez faszystowski sanepid
Jeśli masz jakieś pytania na temat szczepień pisz.
Pozdrawiam
Dziele się z młodymi Mamami swoją wiedza i doświadczeniem -
szczęśliwa2017 wrote:dziewczyny czy Wy też tak macie ze macie mokro ? tzn mam wrażenie jakby mi coś cieklo... nie woem czy to mocz a nie daj Boże wody plodowe ? teraz założyłam nową wkładkę i zobaczę po jakim czasie jest mokra...
Jak kuchne to też popuszczam. Tak mam od drugiego trymestrze tyle że teraz bardziej. Używam Tina . -
Klaudia ale jednak różnica między glowka a brzuchem spora , ale staram się nie zadreczac skoro lekarz mówi że wszystko dobrze to tak pewnie jest.
Mi tak leci rano i do południa a później już mam spokój też zawsze myślę czy to mocz ,ale byłam dzisiaj na wizycie i wody są w normie.
Dziewczyny tak pisalyscie o tych tesciach i ja swojego tez zaczynam mieć dość a po co nam łóżeczko przecież dziecko będzie spać w wózku a najlepiej jakby spalo z nami w łóżku , mamy kawałek pola i też na siłę żeby coś tam doradzić a my na ten moment nie chcemy , mamy plan ze jak mała będzie szła do przedszkola a mąż dostanie tą stałą pracę bo narazie nie na podobnym ja coś znajdę to kupimy w miesice w bloku coś swojego a tu będziemy tylko przyjeżdżać np na weekend żeby ogarnąć to co nasze , wierzę że te nasze plany wypala