X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mutacje hetero, żadnych zakrzepowych problemów w rodzinie (nawet żylaków) i do tego ważę aktualnie ok 50 kg, więc mój lekarz absolutnie nie podniesie mi dawki. Rozmawiałam z nim o tym zarówno w ciąży ze starszakiem, jak i teraz.

Jeśli chodzi o poród, to rodzi się normalnie, tylko jeśli nie upłynęło minimum 12h od ostatniej dawki heparyny, to nie ma szans na zzo, a w razie nagłego cc jest narkoza ogólna. Z tego też powodu, że większość porodów zaczyna się wieczorem/w nocy wielu lekarzy poleca brać heparynę rano.

klarunia1978 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Welonka piękna waga super a mogłabyś napisać jak to wszystko dokładnie wyszło? Bym podpatrzyla jutro jak będzie mierzyć mojego szkraba...

Bpd - 35t6d
    Hc -36t
    AC- 31t3d
    Fl - 35t
    Lekarz mowi ze jest wszystko w normie . Tlumacze sobie ze ja i maz jestesmy wysocy i oboje patyczaki wiec i cora taka bedzie.

klauuudia lubi tę wiadomość

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci rosną też tak nierownomiernie. Może teraz na następnym trochę stopnie z obwodami główki i wzrostu i pójdzie w brzuszek zobaczysz na następnej wizycie. Ale to przecież wyniki super tak czy siak :)
    Wysoka szprycha się szykuje hihi :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj musiałam nadrobić 3 strony od wczorajszego popołudnia :p

Wieczorem byłam na basenie się trochę poruszać <3

co do prania to ja za wzorem którejś z dziewczyn zamierzam prać w zwykłym proszku a wypłukać w loveli, myślę że to nie najgroszy pomysł, no a jak się pojawią jakieś problemy to wiadomo zmieni się proszek. z jednej strony chciałabym już poprać i poprasować ale nie chce żeby to tyle leżało, bo to jednak jeszcze 2 miesiace..

Ja dziś byłam na badaniach krwi i moczu, w labie super pusto, ale wyniki mnie troche zaniepokoiły... :(

Jutro na szczęście mam wizytę i to USG III trym, niestety jak pisałam u innej lekarki więc trochę się stresuje.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzyn męża się pytał czy Mirek może zostać chrzestnym jego synka.Chrzest ma być w środku maja,chyba 12/13 maj i teraz nie wie co robić... Byśmy musieli jechać pociągiem i jeszcze kawałek podejść do kościoła a w 9 m-cu będzie to trudne :/ Niby by mógł jechać sam ale się o mnie martwi.Kurcze no...i co tu robić :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:05

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 ja ostatnio się wybrałam na wycieczkę pociągiem. Powiem szczerze, że odchorowałam później. Z tym, że ja torbę z ubraniami taszczyłam :D w pociągu wygodnie :)
    My od końca maja do połowy września odmówiliśmy 8 wesel. Jak tak to nikt się nie weselił a jak ja końcówka ciąży a później malutkie dziecko to wszyscy na hura !
    Też mieliśmy dylemat bo Mój został poproszony jako świadek, wesele 30 maja 150 km od naszego miasta a ja termin na 7 czerwca i też mu mówiłam żeby ewentualnie sam pojechał, ale mówi, że nie, bo raz, że mogę zacząć rodzić albo nawet już być po i że mnie nie zostawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 13:53

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Kuzyn męża się pytał czy Mirek może zostać chrzestnym jego synka.Chrzest ma być w środku maja,chyba 12/13 maj i teraz nie wie co robić... Byśmy musieli jechać pociągiem i jeszcze kawałek podejść do kościoła a w 9 m-cu będzie to trudne :/ Niby by mógł jechać sam ale się o mnie martwi.Kurcze no...i co tu robić :/
    Tak jak pisze eunice zależy jak się czujesz na siłach. My mamy komunie 19.05 a mąż jest chrzestnym, też musimy jechać 120 km ale ja się dobrze czuje i nie widzę problemu. Dobrym pomysłem jest żeby ktoś po Was wyjechał na dworzec albo wziąć taxi jeżeli jest to większa miejscowość.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy też tak macie ze macie mokro ? tzn mam wrażenie jakby mi coś cieklo... nie woem czy to mocz a nie daj Boże wody plodowe ? teraz założyłam nową wkładkę i zobaczę po jakim czasie jest mokra...

Szczęśliwa2017
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy planujecie wdrożyć jakieś metody naturalne ktore maja ułatwić poród? Mam na myśli masaż krocza ( jeśli tak, jakim olejkiem?), Łykanie wiesiołka i picie herbaty z liści maliny. Macie jakieś doświadczenia? Kiedy planujecie zacząć, o ile w ogóle.

uwo93e3kxvexoenv.png

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się będę dobrze czuła to chyba pojedziemy wszyscy.W sumie to nie jedziemy daleko ale boję się że urodze tam jak zobaczę maleństwo :p Mały się urodził w 34 tyg i taki fajny z niego słodziak :D
    Jak podczytywalam inne wątki to dziewczyny zaczynały pić liście z malin w 36 tyg,może też spróbuję :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Jak się będę dobrze czuła to chyba pojedziemy wszyscy.W sumie to nie jedziemy daleko ale boję się że urodze tam jak zobaczę maleństwo :p Mały się urodził w 34 tyg i taki fajny z niego słodziak :D
    Jak podczytywalam inne wątki to dziewczyny zaczynały pić liście z malin w 36 tyg,może też spróbuję :)
    Też o tym myślała ale na co te liście malin to nie pamiętam. Koleżanka z patologii piła te liście i nie wiem czy w czymś jej pomogły. Ale każdy jest inny ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liście wzmacniają mięśnie macicy i niby poród jest krótszy.Ile w tym jest prawdy to nie wiem :)
    jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/051940bd829f.jpg[/url]
    z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać w nowym tygodniu 33+0 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 16:49

Magda33, lotka1990, klauuudia, klarunia1978, witaminkab, Kropka89, Wonderland lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też się pochwalę moim wielorybim brzuchem :D
    mąż ostatnio robił mi fotki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a8a4e7d332f.jpg

klauuudia, Magda33, klarunia1978, witaminkab, Kropka89, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka lotka super brzucholki :) :) <3 <3

Szczesliwa jak masz wątpliwości jakiekolwiek to przejdź się do lekarza najlepiej niech to sprawdzi... bo z tym nie ma żartów niestety...
    Wody mają bardzo specyficzny zapach jak dla mnie bliżej nieokreślony...
    U mnie akurat cały czas różowe ale mogą być bezbarwe zoltawe zielonkawe różne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 17:31

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Dziewczyny czy planujecie wdrożyć jakieś metody naturalne ktore maja ułatwić poród? Mam na myśli masaż krocza ( jeśli tak, jakim olejkiem?), Łykanie wiesiołka i picie herbaty z liści maliny. Macie jakieś doświadczenia? Kiedy planujecie zacząć, o ile w ogóle.
    Ja już zaczynam pic napar z liści malin. Piłam w 1 ciazy i poród trwał bardzo krótko i fajnie postępował. Nie wiem na ile to genetyka a ile ta herbata :-)

firanki na duszę lubi tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie prasowalam wyprane pieluchy tetrowe i flanelowe. No to tak:
    białe z Pepco masakra, pozaciągane, wyglądają jakby przeszly niewiadomo co.

Kolorowe tetrowe i flanelowe z Pepco spoko, bez zmian

Kolorowe tetrowe że smyka marki smiki super, chyba najlepsze

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • NIka 555 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOBROWOLNOŚĆ SZCZEPIEŃ -
    SZANSA NA KOLEJNY KROK DO WOLNOŚCI POLAKÓW !!!!

Prośba o poparcie Ustawy, która ma znieść TOTALITARYZM I ZAMORDYZM SZCZEPIENNY
    jaki panuje w Polsce !
    19 państw w Europie ma DOBROWOLNOŚĆ szczepień !!!!!
    W czym Polska jest gorsza ???

W Polsce szczepi się dzieci inwazyjnymi szczepieniami już od pierwszej doby!!!!!
    Tylko w ciągu 2 pierwszych lat życia małym dzieciom podaje się aż 19 szczepień !!!!!!
    Dla przypomnienia: przez 2 pierwsze lata życia dzieci są szczególnie wrażliwe zwłaszcza na wszelkie toksyny !
    Dzieci do 2-3 roku życia nie mają też bariery krew-mózg, a wiec WSZYSTKIE toksyny ze szczepień – przenikają do mózgu i trwale go okaleczają ((

W sumie polskim dzieciom do 19 roku życia OBOWIAZKOWO podaje się 24 x różnych szczepień !!!! tzw. podstawowych i przypominających (((
    Patrz kalendarz szczepień na 2018 rok: https://gis.gov.pl/images/pso_2018_r_.pdf

CHCEMY ZNIEŚĆ PRZYMUS SZCZEPIEŃ jaki jest w Polsce !!!!

Marszałek Sejmu w dn. 11 kwietnia zarejestrował Komitet Obywatelski Inicjatywy Ustawodawczej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wiedzy o Szczepieniach „STOP NOP”
    i dał zielone światło do zbiórki podpisów pod projektem Ustawy O DOBROWOLNOŚCI SZCZEPIEŃ !

Teraz Polska jest w Unii Europejskiej, jednak jest traktowana jako kraj III-ej kategorii !!!!
    Chcemy DOBROWOLNOŚCI W SZCZEPIENIACH, tak jak w 19 krajach Europejskich,
    gdzie mimo braku obowiązku szczepień NIE było i nie ma żadnych epidemii !!!
    Obowiązku szczepień nie ma również w Izraelu i wielu krajach Azjatyckich.

Cele projektu ustawy Komitetu Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej STOP NOP:
    – głównym celem jest dobrowolność szczepień z której korzystają już
    obywatele 19 państw europejskich – z ustawy zostaje usunięte słowo „obowiązkowe”
    – dokładny wywiad lekarski oraz pisemna informacja o ryzyku przed szczepieniem
    – dokładny wywiad lekarski po szczepieniu
    – możliwość zgłaszania niepożądanych odczynów poszczepiennych przez rodziców i nadzór sądowy nad rejestrem NOP
    – możliwość zgłaszania uwag do zmian kalendarza szczepień

Projekt zmiany ustawy z uzasadnieniem.
    http://stopnop.com.pl/obywatelski-projekt-ustawy/

Obecna Ustawa:
    http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20082341570/U/D20081570Lj.pdf

JAK SIĘ ZAANGAŻOWAĆ W ZBIÓRKĘ?

Każdy podpis na wagę złota!
    Potrzebujemy MINIMUM 100 tys. podpisów pod projektem ustawy
    o DOBROWOLNOŚCI SZCZEPIEŃ !

<<<<<< Tabelka do zbierania podpisów: >>>>>>>
    http://stopnop.com.pl/wp-content/uploads/2018/04/tabela-do-zbiórki-podpisów-STOP-NOP1.pdf

Prześlij tabelę z podpisami na adres skrytki pocztowej w Warszawie.
    X-PRESS "STOP NOP" skr. 9104
    Ul. Domaniewska 34A
    02-672 Warszawa

Liczymy na Twój podpis, członków rodziny,
    Twoich sąsiadów, znajomych
    kolegów i koleżanek z pracy !

Dziękujemy w imieniu Tysięcy rodziców - zastraszanych przez faszystowski sanepid

Jeśli masz jakieś pytania na temat szczepień pisz.

Pozdrawiam

Dziele się z młodymi Mamami swoją wiedza i doświadczeniem :)
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    dziewczyny czy Wy też tak macie ze macie mokro ? tzn mam wrażenie jakby mi coś cieklo... nie woem czy to mocz a nie daj Boże wody plodowe ? teraz założyłam nową wkładkę i zobaczę po jakim czasie jest mokra...
    Tak ja mam. Cieknie mi o też nie wiem cy to mocz. Wydaje mi się że tak
    Jak kuchne to też popuszczam. Tak mam od drugiego trymestrze tyle że teraz bardziej. Używam Tina .

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ale jednak różnica między glowka a brzuchem spora , ale staram się nie zadreczac skoro lekarz mówi że wszystko dobrze to tak pewnie jest.

Mi tak leci rano i do południa a później już mam spokój też zawsze myślę czy to mocz ,ale byłam dzisiaj na wizycie i wody są w normie.

Dziewczyny tak pisalyscie o tych tesciach i ja swojego tez zaczynam mieć dość a po co nam łóżeczko przecież dziecko będzie spać w wózku a najlepiej jakby spalo z nami w łóżku , mamy kawałek pola i też na siłę żeby coś tam doradzić a my na ten moment nie chcemy , mamy plan ze jak mała będzie szła do przedszkola a mąż dostanie tą stałą pracę bo narazie nie na podobnym ja coś znajdę to kupimy w miesice w bloku coś swojego a tu będziemy tylko przyjeżdżać np na weekend żeby ogarnąć to co nasze , wierzę że te nasze plany wypala

age.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ