CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
lotka1990 wrote:a co do 500+ i nowych obietnic, ja niestety miałam "przyjemność" pracować przy 500+ (dlatego też poszłam tak szybko na zwolnienie bo ciągłe telefony z opierniczaniem ludzi, że ja siedzę i piję kawkę a oni czekają na pieniądze itp - długo by opowiadać...) ale przez to wiem jak bardzo ten program jest dziurawy. Niestety pisali ustawę na kolanie, jest masa błędów przez które dużo ludzi jest poszkodowanych... Mogłabym o tym pisać i pisać
ja uważam, że dobrym pomysłem były by darmowe żłobki, przedszkola (albo płatne minimalnie ale tak żeby wszystkie dzieci się dostały), darmowe książki, wyżywienie w szkołach itp.
my z mężem nie załapiemy się na 500+ na pierwsze dziecko, zarabiamy raczej więcej niż mniej ale wynajem mieszkania (a za jakiś czas kredyt) i inne opłaty i wydatki spowodują, że nie będzie nas stać np na żłobek prywatny który u mnie w mieście kosztuje min. 900 zł... Na razie nie chcę o tym myśleć jak damy radę ale to właśnie wkurza...
a co do darmowych leków dla ciężarnych to widziałam fajny obrazek ale nie mogę teraz znaleźć jak dwóch posłów PiS rozmawia i jeden mówi do drugiego "no, zbliżają się wybory, trzeba coś naobiecywać" a drugi "może darmowe leki dla ciężarnych? One i tak prawie nic nie mogą brać"I taka to kara za to że sobie radzimy.
lotka1990 lubi tę wiadomość
-
Lucy010 wrote:Oo kobietoooo ja kilogram to w tydzien robie.....
-
klarunia1978 wrote:Summer, wkurza mnie to, że nie ma wśród lekarzy jednej strategii postępowania, bo niektórzy 0.6 inni 0,4 a to kurczę zbyt ważna sprawa żeby od tak sobie zadecydować. We wtorek mam wizytę u hematologa od ciężarnych( taka specjalizacja:) napiszę co powiedział.
Klarunia i jak wizyta?
-
Mam wlasnie KTG wszystko z małym w porządku. W tym tyg straciłam dużo wód po prostu masakra... jutro będę miała dopiero USG więc może dowiem się czegoś więcej, wcześniej jak co tydz nie chcą robić bo twierdzą że bez sensu.... także trzeba czekać do jutra to już będzie równe 2 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 09:21
-
summer86 wrote:Klarunia i jak wizyta?
summer86, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Klarunia, dziękuję za szczegółową informację
We wtorek mam USG III trym. to porozmawiam z moim lekarzem o możliwości zwiększenia dawki, mam nadzieję, że się zgodzi.
U mnie też są mutacje w wersji hetero.
Zrobiłam dziś przy okazji zleconych badań dodatkowo D-Dimery. Z tego co czytałam Clexane nie wpływa na te wyniki, ale i tak pokazują co się dzieje z krzepliwością.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 10:01
-
Sarrrra wrote:Dziewczyny a co do żłobka te które mają taką możliwość Do państwowego będziecie składać wnioski od razu jak dzidz się urodzi ? Ja tak planuje żeby rok po urodzeniu się załapać.
-
Też mam hetero obie. Na mnie też, to co napisałaś jest przekonujące, przynajmniej jakiś konkret. Ja mam jutro Wizytę u gin, ale wątpię żeby mi dała więcejA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Prosze:)
Tak mysle, że to dobry pomysł, ja naprawdę
czuję się spokojniejsza po tej wizycie bo wreszcie ktoś mi coś na spokojnie wytrzyma ml wytłumaczył, daj proszę zać z ciekawości jaką opinie w tej kwestii ma twój gin:)
Klaudia może znowu zwazą Oliwierka? Ciekawe ile przybrał na wadze:)
U nas nerwowy czas, egzaminy gimnazjalne.
Wyjdę z egzaminów jednej to trzecioteścik
A na koniec wisienka na torcie 19 maja komunia a ksiądz oszalał organizacyjnie:(
Mąż biega co chwilę do kościoła i już go szlag trafia.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlarunia, a mówiła coś odstawieniu przed porodem? Jak to wyglada? Ja tez jestem na dawce 0,6 i tak sobie mysle co się stanie gdy zrobię zastrzyk a kilka godzin później rozpocznie się poród... W piątek mam wizytę u gina wiec się podpytam, muszę tez wybrać się do hematologa.
-
Tak mówiła, że w tym przypadku, ja mam CC,
Trzeba ostatni dzień zmienić na 0.4. Ja biorę o 20 ej więc jak mam termin na piąte k to w czwartek biorę o 20 ej dawkę 0.4 która będzie działał a do ok 8-9 rano i będę mogła mieć CC rano. Kurczę nie wiem co w przypadku gdyby zaczął się poród naturalny nie spytałam o taką ewentualność. Tak szczerze to chyba jakos muszą sobie w ostateczności radzić w szpitalu bone sumie kobiety na różnych etapach ciąży i o różnych godzinach trafiają do szpitala, a dużo nas jest na heparynie:). Do porodu kazała nie odstawiać i brać przez 6 tyg połogu, a potem tylko profilaktyka gdybym miała dłuższy lot samolotem to 1 dawka.
-
Klarunia mam nadzieję że go pomierza ale wydaje mi się że raczej napewno. Zobaczymy dam znać zaraz jutro.
Dzisiaj jest środa i w tym szpitalu zawsze w środę przychodzi dyrektor całej ginekologii wraz z asysenstami i mówiłam mu że od 2 dni dużo mi leci tych wód i że się martwię a on do mnie to czym się Pani martwi zamiast się cieszyć.... całkiem zglupialam...
Stwierdził że jeżeli teraz nie tracilabym tych wód to mogłoby oznaczać tylko jedno że dziecko jest chore a tak to oznacza że jest w pełni zdrowy i produkuje dostateczna ilość wód plodowych czyli na 1kg masy ciała powinien produkować 15mml wód na GODZINĘ!!!!
czyli w naszym przypadku to miałoby być 30 mml. Czuje się bardzo uspokojona po tej rozmowie... -
klarunia1978 wrote:Tak mówiła, że w tym przypadku, ja mam CC,
Trzeba ostatni dzień zmienić na 0.4. Ja biorę o 20 ej więc jak mam termin na piąte k to w czwartek biorę o 20 ej dawkę 0.4 która będzie działał a do ok 8-9 rano i będę mogła mieć CC rano. Kurczę nie wiem co w przypadku gdyby zaczął się poród naturalny nie spytałam o taką ewentualność. Tak szczerze to chyba jakos muszą sobie w ostateczności radzić w szpitalu bone sumie kobiety na różnych etapach ciąży i o różnych godzinach trafiają do szpitala, a dużo nas jest na heparynie:). Do porodu kazała nie odstawiać i brać przez 6 tyg połogu, a potem tylko profilaktyka gdybym miała dłuższy lot samolotem to 1 dawka.
Mi lekarz powiedział ze będę brała clexane po cc 4 dni a po naturalnym 3 dni. W poniedziałek mam wizytę u drugiej lekarki to musze ja zapytać czy nie musze brać dłużej. -
Jestem po wizycie Mala wazy 2174 g dluga bo kosc udowa o dwa tygodnie do przodu tylko brzuszek mniejszy widocznie bedzie szczuplutka :p
Mam jeszcze wieciej odpoczywac bo zaczela skracac sie szyjka . Pojawil sie plyn w worku osierdzowym ale powiedzial ze ilosc w normie i serce jest prawidlowe. Z racji ze teraz bedzie weeked majowy wizyte mam dopiero za 3 tyg.
klauuudia, Wonderland, Alphelia, klarunia1978, zielonooka7, Magda33, Komcia, Kropka89 lubią tę wiadomość