X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    a co do 500+ i nowych obietnic, ja niestety miałam "przyjemność" pracować przy 500+ (dlatego też poszłam tak szybko na zwolnienie bo ciągłe telefony z opierniczaniem ludzi, że ja siedzę i piję kawkę a oni czekają na pieniądze itp - długo by opowiadać...) ale przez to wiem jak bardzo ten program jest dziurawy. Niestety pisali ustawę na kolanie, jest masa błędów przez które dużo ludzi jest poszkodowanych... Mogłabym o tym pisać i pisać ;)

ja uważam, że dobrym pomysłem były by darmowe żłobki, przedszkola (albo płatne minimalnie ale tak żeby wszystkie dzieci się dostały), darmowe książki, wyżywienie w szkołach itp.
    my z mężem nie załapiemy się na 500+ na pierwsze dziecko, zarabiamy raczej więcej niż mniej ale wynajem mieszkania (a za jakiś czas kredyt) i inne opłaty i wydatki spowodują, że nie będzie nas stać np na żłobek prywatny który u mnie w mieście kosztuje min. 900 zł... Na razie nie chcę o tym myśleć jak damy radę ale to właśnie wkurza...

a co do darmowych leków dla ciężarnych to widziałam fajny obrazek ale nie mogę teraz znaleźć jak dwóch posłów PiS rozmawia i jeden mówi do drugiego "no, zbliżają się wybory, trzeba coś naobiecywać" a drugi "może darmowe leki dla ciężarnych? One i tak prawie nic nie mogą brać" ;)
    Zgadzam się. Też u nas najgorzej nie jest. Jednak koszt prywatnego żłobka (o panstwowym nie marze i nie mamy takowego w okolicy) to koszt ok 900zł w mieście, a w naszej dzielnicy 1200zł ;/ I jak składałam wniosek to Pani do mnie zadzwoniła, że niestety nie dostaniemy. No cóż, "śmiałam się" z nią bo to nie jej wina że tak jest. Ale powiedziałam, że w sumie od tych naszych zarobków powinni odliczyć nasz kredyt, bo mieszkanie kupiliśmy aby pod mostem dzieci nie wychowywać ;) I taka to kara za to że sobie radzimy.

lotka1990 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Oo kobietoooo ja kilogram to w tydzien robie.....
    ja mam już 10,5 na plusie i 1 kg w tydzien nie byłby żadnym problemem. Tylko straszną dietę trzymam aby nie przytyc za bardzo bo od zawsze problemy z kręgosłupem i boje sie ze zbyt duzy przyrost by mnie połozył, a Młodą zająć sie trzeba.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Summer, wkurza mnie to, że nie ma wśród lekarzy jednej strategii postępowania, bo niektórzy 0.6 inni 0,4 a to kurczę zbyt ważna sprawa żeby od tak sobie zadecydować. We wtorek mam wizytę u hematologa od ciężarnych( taka specjalizacja:) napiszę co powiedział.

Klarunia i jak wizyta?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia to prawda wtedy ma się ochotę co poniektórych udusić ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wlasnie KTG wszystko z małym w porządku. W tym tyg straciłam dużo wód po prostu masakra... jutro będę miała dopiero USG więc może dowiem się czegoś więcej, wcześniej jak co tydz nie chcą robić bo twierdzą że bez sensu.... także trzeba czekać do jutra to już będzie równe 2 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 09:21

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do żłobka te które mają taką możliwość Do państwowego będziecie składać wnioski od razu jak dzidz się urodzi ? Ja tak planuje żeby rok po urodzeniu się załapać.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Klarunia i jak wizyta?
    Hematolog, stwierdziła, że w moim przypadku 3 mutacji hetero, które sa łagodniejsze niż homo, dobrze że biorę 0.4 heparynę, jest to tylko profilaktyczna dawka, absolutnie nie lecznicza. I w tym wypadku wystarczy kiedy od skonczonego 32 tyg czyli początku 33 zacznę brać 0.6 bo wtedy wzrasta u ciężarnych krzepliwość krwi. Ale jest jeszcze 2 powód od 33 tyg mam odstawić poranny acard, bo już podobno nie powinno się brać więc dawka 0.6 zabezpieczy mnie na cały dzień. Dawka 0.4 działa 12 h a 0.6 24 h. I jeszcze jedno i 0.4 i 0.6 są cały czas profilaktycznymi dawkami więc nie ma się co obawiać. Mnie to wszystko przekonało co usłyszałam.

summer86, Magda33 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, dziękuję za szczegółową informację <3
    We wtorek mam USG III trym. to porozmawiam z moim lekarzem o możliwości zwiększenia dawki, mam nadzieję, że się zgodzi.

U mnie też są mutacje w wersji hetero.
    Zrobiłam dziś przy okazji zleconych badań dodatkowo D-Dimery. Z tego co czytałam Clexane nie wpływa na te wyniki, ale i tak pokazują co się dzieje z krzepliwością.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 10:01

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny a co do żłobka te które mają taką możliwość Do państwowego będziecie składać wnioski od razu jak dzidz się urodzi ? Ja tak planuje żeby rok po urodzeniu się załapać.
    Ja Młoda zgłosiłam 2 miesiące po urodzeniu (koniec sierpnia 2017) i była 785(jakoś tak) a obecnie jest 408. Tak licząc to dostanie się w wieku 2,5 roku a słyszałam że pod koniec idzie odliczanie jeszcze wolniej. Zapisze synka zaraz po urodzeniu ale nie będę im zmieniać opieki na pół roku przed przedszkolem.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam hetero obie. Na mnie też, to co napisałaś jest przekonujące, przynajmniej jakiś konkret. Ja mam jutro Wizytę u gin, ale wątpię żeby mi dała więcej :(

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze:)
    Tak mysle, że to dobry pomysł, ja naprawdę
    czuję się spokojniejsza po tej wizycie bo wreszcie ktoś mi coś na spokojnie wytrzyma ml wytłumaczył, daj proszę zać z ciekawości jaką opinie w tej kwestii ma twój gin:)
    Klaudia może znowu zwazą Oliwierka? Ciekawe ile przybrał na wadze:)
    U nas nerwowy czas, egzaminy gimnazjalne.
    Wyjdę z egzaminów jednej to trzecioteścik
    A na koniec wisienka na torcie 19 maja komunia a ksiądz oszalał organizacyjnie:(
    Mąż biega co chwilę do kościoła i już go szlag trafia.

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, a mówiła coś odstawieniu przed porodem? Jak to wyglada? Ja tez jestem na dawce 0,6 i tak sobie mysle co się stanie gdy zrobię zastrzyk a kilka godzin później rozpocznie się poród... W piątek mam wizytę u gina wiec się podpytam, muszę tez wybrać się do hematologa.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówiła, że w tym przypadku, ja mam CC,
    Trzeba ostatni dzień zmienić na 0.4. Ja biorę o 20 ej więc jak mam termin na piąte k to w czwartek biorę o 20 ej dawkę 0.4 która będzie działał a do ok 8-9 rano i będę mogła mieć CC rano. Kurczę nie wiem co w przypadku gdyby zaczął się poród naturalny nie spytałam o taką ewentualność. Tak szczerze to chyba jakos muszą sobie w ostateczności radzić w szpitalu bone sumie kobiety na różnych etapach ciąży i o różnych godzinach trafiają do szpitala, a dużo nas jest na heparynie:). Do porodu kazała nie odstawiać i brać przez 6 tyg połogu, a potem tylko profilaktyka gdybym miała dłuższy lot samolotem to 1 dawka.

qq87krhmjgas4avj.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia mam nadzieję że go pomierza ale wydaje mi się że raczej napewno. Zobaczymy dam znać zaraz jutro.
    Dzisiaj jest środa i w tym szpitalu zawsze w środę przychodzi dyrektor całej ginekologii wraz z asysenstami i mówiłam mu że od 2 dni dużo mi leci tych wód i że się martwię a on do mnie to czym się Pani martwi zamiast się cieszyć.... całkiem zglupialam...
    Stwierdził że jeżeli teraz nie tracilabym tych wód to mogłoby oznaczać tylko jedno że dziecko jest chore a tak to oznacza że jest w pełni zdrowy i produkuje dostateczna ilość wód plodowych czyli na 1kg masy ciała powinien produkować 15mml wód na GODZINĘ!!!!
    czyli w naszym przypadku to miałoby być 30 mml. Czuje się bardzo uspokojona po tej rozmowie...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to bardzo pozytywne wieści, naprawdę dobrze to brzmi:)

klauuudia lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Tak mówiła, że w tym przypadku, ja mam CC,
    Trzeba ostatni dzień zmienić na 0.4. Ja biorę o 20 ej więc jak mam termin na piąte k to w czwartek biorę o 20 ej dawkę 0.4 która będzie działał a do ok 8-9 rano i będę mogła mieć CC rano. Kurczę nie wiem co w przypadku gdyby zaczął się poród naturalny nie spytałam o taką ewentualność. Tak szczerze to chyba jakos muszą sobie w ostateczności radzić w szpitalu bone sumie kobiety na różnych etapach ciąży i o różnych godzinach trafiają do szpitala, a dużo nas jest na heparynie:). Do porodu kazała nie odstawiać i brać przez 6 tyg połogu, a potem tylko profilaktyka gdybym miała dłuższy lot samolotem to 1 dawka.

Mi lekarz powiedział ze będę brała clexane po cc 4 dni a po naturalnym 3 dni. W poniedziałek mam wizytę u drugiej lekarki to musze ja zapytać czy nie musze brać dłużej.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka, to spytaj bo nawet nasza profesor zaleca w okresie połogu też:)

qq87krhmjgas4avj.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie Mala wazy 2174 g dluga bo kosc udowa o dwa tygodnie do przodu tylko brzuszek mniejszy widocznie bedzie szczuplutka :p
    Mam jeszcze wieciej odpoczywac bo zaczela skracac sie szyjka . Pojawil sie plyn w worku osierdzowym ale powiedzial ze ilosc w normie i serce jest prawidlowe. Z racji ze teraz bedzie weeked majowy wizyte mam dopiero za 3 tyg.

klauuudia, Wonderland, Alphelia, klarunia1978, zielonooka7, Magda33, Komcia, Kropka89 lubią tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj prawie się poplakalam w końcu udało się zobaczyć chociaż polowe buźki coś pięknego ( ostatnio widzilam przed 20tygodniem) ale gin jak włączył 3d to odwróciła się

klauuudia, klarunia1978, summer86, Magda33 lubią tę wiadomość

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka piękna waga super a mogłabyś napisać jak to wszystko dokładnie wyszło? Bym podpatrzyla jutro jak będzie mierzyć mojego szkraba...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ