CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No pewnie że super zgrabne brzuszki! Tylko pozazdrościć
Ja mam taką kuleczkę ale też ja lubię a w ogóle to myślę że każdy ma zupełnie inaczej
Niedawno co dopiero wróciłam z badania! Trwało godzinę, 40 min lezenia przy USG ale się udało wiec bardzo bardzo dziękuję za kciuki! Maluszek był odwrócony troszkę lepiej ale długo bardzo walczyliśmy aby pomierzyć przepływy jednej tętnicy. Obudził się i tak się wiercił że leżałam i leżałam i siedziałam w końcu bo mi się gorąco i słabo zrobiło i leżałam i dopiero pod koniec się udało. Ale zuchMaluch ma 2100, cały i zdrowy i nawet na chwilę jak doktor włączył 3D to ziewał sobie slodko! I jest cytuje "pampuśny"
Czara, ja w Medicover mam osobny gabinet dla ciężarnych, spytaj się może w recepcji powinni też mieć. Wtedy nie musisz się prosić o nic tylko tam idziesz. Ja się dowiedziałam przez przypadek jak przyszlam w maseczce (w okresie grypowym) na badanie glukozy do tego normalnego pokoju że przecież jest specjalny dla ciężarnych o wiele dalej w korytarzu żeby właśnie się nie zarażać i nie czekać.
Ale się cieszę i juz jestem coraz bardziej spokojna im bliżej do poroduWiem wiem ze pewnie tak tylko mowie ale jestem dobrej myśli!
aha i AFI zwiększyło się u mnie z 9 na 11 w ciągu 5 dni, piłam po 2-3 litry wody nie wiem czy to dlatego ale też bardzo dobrze
kokkosanka, Anitka201, klauuudia, Alphelia, Wonderland, Magda33, Dika lubią tę wiadomość
-
Cieszę się se u Wszystkich dobre nowiny
Kokosanka u nas również ostatnio mocno nerwowy i stresujący okres. W sumie oboje z mężem baliśmy się tego badania bo czego się ostatnio nie dotkniemy to nam nie wychodzi. Na szczęście dzisiaj wszystko było w jak najlepszym porządkuKropka89, kokkosanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Was w poczatkach 31tygodnia
Coraz bardziej przeraza mnie fakt, ze tak malo zostalo do konca. A dopiero co przyzwyczailam sie do wygibasow małej w brzuszku.
Wyglądam jak hipopotam, nie mam sie w co ubrac, mecze sie na kazdym kroku, nie da sie znalezc zadnej pozycji do spania, ale usmiech sam sie pojawia za kazdym razem, gdy ide na usg lub czuje, jak Gabi gila mnie od srodka.
W czwartek bylam na III USG i malutka wazyla juz 1701g. Pomiary tydzien do przodu. Ogolnie lekarz stwierdzil, ze to jest malutki chomik i wyczuwa, ze bedzie duza dziewczynka. Sama przytylam do tej pory 21kg, nie czuje sie z tym zle, jedynie po prostu ciezko jest sie przyzwyczaic do takich rozmiarow.
7 kwietnia slubowalam i jestem świeżo upieczona, przyszla, czerwcowa mamusio-zona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9014e4dddd5.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 23:36
Kropka89, Alphelia, Wonderland, klauuudia, Anitka201, zielonooka7, Magda33, lotka1990, Dika lubią tę wiadomość
-
Cichyszept to mała rzeczywiście szykuje się na dużą dziewczynkę
gratuluję za mąż pójścia i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla Was!
masz już ładną piłkę brzuszek
mój też podobnie urósł w ostatnich tygodniach
Kokosanka, Kropka gratuluję pozytywnych wieści z wizyty! Waga bardzo ładna maleństwa u Was, Kropka to musiał być słodki widok z ziewaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 00:09
Kropka89 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Czara wrote:Piękne brzuszki
Dziewczyny, jaki ręcznik wziąć dla dziecka do szpitala? Jakiś zwykły, ten z kapturem czy może wystarczy Pielucha flanelowa?
Maluszek jeśli jest kąpany w szpitalu to robią to położne i wycierają swoimi ręcznikami. -
To jakiś absurd, jak już moge się wyspać bo zostaje w domu, budzę się o godzinie 5 z przyzwyczajenia bo tak wstawałam do pracy..
Co do wagi to ja mam na plusie jakieś 6-7 kg. W ciagu ostatniego miesiąca przytyłam 1 kg ale coś się obawiam ze teraz moge pójść jak burza bo zaczęło mniej ostatnio ciągnąć do lodów. Staram się kontrolować ale różnie to bywaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 05:47
-
Co do ręcznika po porodzie, nam położna radziła dodatkowo grubsze papierowe, właśnie do miejscy intymnych - bardziej higieniczne i nie trzeba przejmować sie krwawieniem przy podcieraniu. Plus w szpitalu i tak się mogą przydać.
-
Ale beznadziejna noc nie dość że budzilam się co chwila z bliżej nieokreslonego powodu chodzilam do łazienki 20 razy to jeszcze teraz obudził mnie PAN Chodzący po drodze przed klinika z wiaderkiem i zbierający liście. Więc dzień zapowiada się średnio...
-
summer86 wrote:Co do ręcznika po porodzie, nam położna radziła dodatkowo grubsze papierowe, właśnie do miejscy intymnych - bardziej higieniczne i nie trzeba przejmować sie krwawieniem przy podcieraniu. Plus w szpitalu i tak się mogą przydać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 06:34
-
Ja do szpitala biorę jeden duży i jeden mały i dwa takie małe reczniczki jak dzieci mają w przedszkolu do wycierania rąk i te małe przeznaczę do wycierania krocza.
Anitka piątka ! Też ostatnio bardzo ciągnie mnie do lodów miałam taki dzień ze tylko lody jadłam nic innego mi nie wchodziło.
Ja zaraz wstaje ogarne się i lecę na wizytę
Ja w nocy też nie mogłam spać bo cała noc pod oknem darly się koty za pierwszym razem myślałam że to jakieś dziecko płacze ale sluchlam a to kocury . -
Gratuluję udanych wizyt
dzieciaczki juz na prawdę spore i już tak nie wiele nam zostało do porodu
Dziewczyny powiedzcie mi czy wy miewacie ból taki jak na miesiączkę ? Wiem, że chyba Ha raz pisała o takim też. Ja czasami miewam, ale nie bardzo mocny i położna mówiła, że to normalne, ale wczoraj jak już usnęłam obudził mnie na prawdę mocny ból i trwał jakieś 20-30 min z przerwami aż się przestraszyłam, na szczescie potem przeszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 06:54
-
nick nieaktualnyU nas w szpitalu trzeba tez mieć ręcznik dla dziecka... Nic nie dają. Muszę się dowiedzieć czy chociaż na pępek coś dadzą czy z domu muszę wziąć.
Dobry pomysł z ręcznikami z mikrofibry - muszę się w takie zaopatrzyć, bo zwykle zajmą mi całą walizkę.
Klaudia, teraz kotki mają rujkemojej siostry ciągle miauczy, wręcz krzyczy, siedzi pod drzwiami bo czuje innego kota, a jak ktoś wchodzi do mieszkania to... nastawia się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 07:56
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Zielonooka7 ja też miałam wczoraj taki ból jak na okres przez pewien czas, ale potem mi przeszło.
Klaudia najgorzej kiedy chce się pospać, a ktoś Cię budzi hałasemprzynajmniej mnie bardzo to denerwuje z rana
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Anitka201 wrote:To jakiś absurd, jak już moge się wyspać bo zostaje w domu, budzę się o godzinie 5 z przyzwyczajenia bo tak wstawałam do pracy..
Co do wagi to ja mam na plusie jakieś 6-7 kg. W ciagu ostatniego miesiąca przytyłam 1 kg ale coś się obawiam ze teraz moge pójść jak burza bo zaczęło mniej ostatnio ciągnąć do lodów. Staram się kontrolować ale różnie to bywa
Oo kobietoooo ja kilogram to w tydzien robie.....