X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że super zgrabne brzuszki! Tylko pozazdrościć :) Ja mam taką kuleczkę ale też ja lubię a w ogóle to myślę że każdy ma zupełnie inaczej :)

Niedawno co dopiero wróciłam z badania! Trwało godzinę, 40 min lezenia przy USG ale się udało wiec bardzo bardzo dziękuję za kciuki! Maluszek był odwrócony troszkę lepiej ale długo bardzo walczyliśmy aby pomierzyć przepływy jednej tętnicy. Obudził się i tak się wiercił że leżałam i leżałam i siedziałam w końcu bo mi się gorąco i słabo zrobiło i leżałam i dopiero pod koniec się udało. Ale zuch :) Maluch ma 2100, cały i zdrowy i nawet na chwilę jak doktor włączył 3D to ziewał sobie slodko! I jest cytuje "pampuśny" :-D

Czara, ja w Medicover mam osobny gabinet dla ciężarnych, spytaj się może w recepcji powinni też mieć. Wtedy nie musisz się prosić o nic tylko tam idziesz. Ja się dowiedziałam przez przypadek jak przyszlam w maseczce (w okresie grypowym) na badanie glukozy do tego normalnego pokoju że przecież jest specjalny dla ciężarnych o wiele dalej w korytarzu żeby właśnie się nie zarażać i nie czekać.

Ale się cieszę i juz jestem coraz bardziej spokojna im bliżej do porodu :) Wiem wiem ze pewnie tak tylko mowie ale jestem dobrej myśli! :) aha i AFI zwiększyło się u mnie z 9 na 11 w ciągu 5 dni, piłam po 2-3 litry wody nie wiem czy to dlatego ale też bardzo dobrze :)

kokkosanka, Anitka201, klauuudia, Alphelia, Wonderland, Magda33, Dika lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się se u Wszystkich dobre nowiny :-)
    Kokosanka u nas również ostatnio mocno nerwowy i stresujący okres. W sumie oboje z mężem baliśmy się tego badania bo czego się ostatnio nie dotkniemy to nam nie wychodzi. Na szczęście dzisiaj wszystko było w jak najlepszym porządku :-)

Kropka89, kokkosanka lubią tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula waga bardzo dobra dzieci teraz jedne trochę szybciej przybierają drugie trochę wolniej. 2 kg jest idealnie moim zdaniem.
    A jeśli chodzi o AFI to rzeczywiście trochę mało coś ost wiem na ten temat pij dużo dużo wody

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:05

Kropka89, klauuudia lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki :)

Dziewczyny, jaki ręcznik wziąć dla dziecka do szpitala? Jakiś zwykły, ten z kapturem czy może wystarczy Pielucha flanelowa?

• cichyszept Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w poczatkach 31tygodnia ;)
    Coraz bardziej przeraza mnie fakt, ze tak malo zostalo do konca. A dopiero co przyzwyczailam sie do wygibasow małej w brzuszku.
    Wyglądam jak hipopotam, nie mam sie w co ubrac, mecze sie na kazdym kroku, nie da sie znalezc zadnej pozycji do spania, ale usmiech sam sie pojawia za kazdym razem, gdy ide na usg lub czuje, jak Gabi gila mnie od srodka.

W czwartek bylam na III USG i malutka wazyla juz 1701g. Pomiary tydzien do przodu. Ogolnie lekarz stwierdzil, ze to jest malutki chomik i wyczuwa, ze bedzie duza dziewczynka. Sama przytylam do tej pory 21kg, nie czuje sie z tym zle, jedynie po prostu ciezko jest sie przyzwyczaic do takich rozmiarow.

7 kwietnia slubowalam i jestem świeżo upieczona, przyszla, czerwcowa mamusio-zona :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9014e4dddd5.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 23:36

Kropka89, Alphelia, Wonderland, klauuudia, Anitka201, zielonooka7, Magda33, lotka1990, Dika lubią tę wiadomość

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichyszept to mała rzeczywiście szykuje się na dużą dziewczynkę :) gratuluję za mąż pójścia i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla Was! :) masz już ładną piłkę brzuszek :D mój też podobnie urósł w ostatnich tygodniach :P

Kokosanka, Kropka gratuluję pozytywnych wieści z wizyty! Waga bardzo ładna maleństwa u Was, Kropka to musiał być słodki widok z ziewaniem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 00:09

Kropka89 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Piękne brzuszki :)

Dziewczyny, jaki ręcznik wziąć dla dziecka do szpitala? Jakiś zwykły, ten z kapturem czy może wystarczy Pielucha flanelowa?
    Bierz tyko dla siebie i to najlepiej jakiś ciemny zeby nie było na nim widać krwi. Na to uczulały nas położne na szkole rodzenia. Ja mam spakowany czarny z mikrofibry (2 duże i 1 mniejszy). W sumie wszystkie zajmują tyle miejsca co jeden średni normalny ręcznik.
    Maluszek jeśli jest kąpany w szpitalu to robią to położne i wycierają swoimi ręcznikami.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakiś absurd, jak już moge się wyspać bo zostaje w domu, budzę się o godzinie 5 z przyzwyczajenia bo tak wstawałam do pracy..

Co do wagi to ja mam na plusie jakieś 6-7 kg. W ciagu ostatniego miesiąca przytyłam 1 kg ale coś się obawiam ze teraz moge pójść jak burza bo zaczęło mniej ostatnio ciągnąć do lodów. Staram się kontrolować ale różnie to bywa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 05:47

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ręcznika po porodzie, nam położna radziła dodatkowo grubsze papierowe, właśnie do miejscy intymnych - bardziej higieniczne i nie trzeba przejmować sie krwawieniem przy podcieraniu. Plus w szpitalu i tak się mogą przydać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale beznadziejna noc nie dość że budzilam się co chwila z bliżej nieokreslonego powodu chodzilam do łazienki 20 razy to jeszcze teraz obudził mnie PAN Chodzący po drodze przed klinika z wiaderkiem i zbierający liście. Więc dzień zapowiada się średnio...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Co do ręcznika po porodzie, nam położna radziła dodatkowo grubsze papierowe, właśnie do miejscy intymnych - bardziej higieniczne i nie trzeba przejmować sie krwawieniem przy podcieraniu. Plus w szpitalu i tak się mogą przydać.
    To fakt, nam tez tak doradzały ale mimo wszystko na początku tak się z nas krew leje ze zawsze przydarzy się jakaś wpadka na zwykłym ręczniku. Trzeba sprawdzać te papierowe aby były wytrzymałe ale za razem miękkie. Dodatkowo warto sobie wziąć do szpitala saszetkę tantum rosa i jakiś atomizer i na miejscu zrobić płyn do psikania (miejsc intymnych).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 06:34

• welonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala biorę jeden duży i jeden mały i dwa takie małe reczniczki jak dzieci mają w przedszkolu do wycierania rąk i te małe przeznaczę do wycierania krocza.

Anitka piątka ! Też ostatnio bardzo ciągnie mnie do lodów miałam taki dzień ze tylko lody jadłam nic innego mi nie wchodziło.

Ja zaraz wstaje ogarne się i lecę na wizytę :)
    Ja w nocy też nie mogłam spać bo cała noc pod oknem darly się koty za pierwszym razem myślałam że to jakieś dziecko płacze ale sluchlam a to kocury .

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) dzieciaczki juz na prawdę spore i już tak nie wiele nam zostało do porodu :)

Dziewczyny powiedzcie mi czy wy miewacie ból taki jak na miesiączkę ? Wiem, że chyba Ha raz pisała o takim też. Ja czasami miewam, ale nie bardzo mocny i położna mówiła, że to normalne, ale wczoraj jak już usnęłam obudził mnie na prawdę mocny ból i trwał jakieś 20-30 min z przerwami aż się przestraszyłam, na szczescie potem przeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 06:54

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka daj znać jak po wizycie :)
    Koteczki chyba teraz akurat mają okres godowy to takie dźwięki wydają że masakra ;)

Zielonooka ja też mam ból jak na okres kilka razy dziennie i to coraz bardziej intensywny... mówią że to normalne...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu trzeba tez mieć ręcznik dla dziecka... Nic nie dają. Muszę się dowiedzieć czy chociaż na pępek coś dadzą czy z domu muszę wziąć.
    Dobry pomysł z ręcznikami z mikrofibry - muszę się w takie zaopatrzyć, bo zwykle zajmą mi całą walizkę.
    Klaudia, teraz kotki mają rujke ;) mojej siostry ciągle miauczy, wręcz krzyczy, siedzi pod drzwiami bo czuje innego kota, a jak ktoś wchodzi do mieszkania to... nastawia się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 07:56

klauuudia lubi tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klauuudia, klarunia1978, Anitka201, Wonderland, Kropka89 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka7 ja też miałam wczoraj taki ból jak na okres przez pewien czas, ale potem mi przeszło.

Klaudia najgorzej kiedy chce się pospać, a ktoś Cię budzi hałasem :/ przynajmniej mnie bardzo to denerwuje z rana :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To jakiś absurd, jak już moge się wyspać bo zostaje w domu, budzę się o godzinie 5 z przyzwyczajenia bo tak wstawałam do pracy..

Co do wagi to ja mam na plusie jakieś 6-7 kg. W ciagu ostatniego miesiąca przytyłam 1 kg ale coś się obawiam ze teraz moge pójść jak burza bo zaczęło mniej ostatnio ciągnąć do lodów. Staram się kontrolować ale różnie to bywa :-)

Oo kobietoooo ja kilogram to w tydzien robie.....

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ