CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Podłapałam doła, mojego prowadzącego nie będzie do końca maja, to oficjalnie...A w wirtualnym grafiku mojej kliniki nie ma już dr
Czyli raczej długo go nie będzie. Zdrowie najważniejsze, lekarze tez są pacjentami. Tyle lat do niego chodziłam, dwie ciążę...No żal. Jeszcze prawdopodobna cesarka, z jednego tylko powodu, gdyby chociaż z dwóch, to żalu by nie było.
Chociaż od wczoraj ćwiczę mięśnie Keegla, w sumie nastawiam się na sn. Jakies takie przeczucie zaczynam mieć.
-
Dzień dobry z rana
Klaudia super że synuś daje radę samodzielnie oddychaćpewnie potrzymaja Was kilka dni żeby sprawdzić jak przybiera na wadze i już niedługo wrócicie do domku. Trzymam mocno za Was kciuki.
Mnie od wczoraj męczą dość bolesne skurcze ale póki co nie są regularne więc na spokojnie. Dziś mam wizytę więc wszystkiego się dowiem. Odebrałam też wczoraj wyniki z krwi i o dziwo są dobre. Żelazo tylko lekko poniżej normy A reszta jest super. Biorąc pod uwagę że nie stosuje żadnych suplementów ani witamin dla kobiet w ciąży (poza magnezem i żelazem raz na 3-4 dni) tylko staram się wszystko dieta zbalansowac, to myślę że jest dobrze.
Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje? Jak tak to kciuki też za Was
Póki co miłego dnia i dam znać po wizycie czy te skurcze niczego nie narobiły.kokkosanka lubi tę wiadomość
-
Kochane powodzenia na wizytach!!!!dajcie, znać po:) A umie dziś pozytywny dzień mezuś pracuje z domu, cieszę się jak szalona.
-
Jak czytam to co Kladudia pisze to wzruszam sie i nie moge doczekac sie az ja bede mogla wziac Malutka w swoje ramiona , to chyba musi byc niesamowite usczucie przytulic po raz pierwszy dziecko po porodzie .
Czy masc na brodawki maltan trzeba przed karmieniem scierac? Kiedys ktos pisal o tym jakie nascie trzeba scierac z piersi przed karmieniem a jakie nie .
Powodzenia na wizytyach:)
Możemy odliczać zostało równe 40dni -
Andziula_1988 wrote:Tini kciuki za wizytę. A powiedz jaki masz wynik żelaza? Ja mam 10,6 a norma podobno do 11 i już dostałam żelazo ;( to dla mnie ogromny problem?’c bo bez tego pojawiły mi się hemoroidy ;( nie wiem jak z tym walczyć.
Któraś ma podobny problem?Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAndziula, ja mam niższa hemoglobinę, łykam dwie tabletki żelaza na receptę, nie pamietam nazwy. Zatwardzenia miałam okropne. Bywało, ze i kilka dni się nie załatwiałam a jak już, to aż krew leciała. Zaczęłam pić codziennie rano na czczo zakwas z buraków (taki prawdziwy) i problem prawie minął. Nie jest jak przed ciążą, ale załatwiam się codziennie, nie ma krwi. Spróbuj tego. Nie dość, ze buraki są zdrowe to jeszcze może pomoże z wypróżnieniem
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Tini kciuki za wizytę. A powiedz jaki masz wynik żelaza? Ja mam 10,6 a norma podobno do 11 i już dostałam żelazo ;( to dla mnie ogromny problem?’c bo bez tego pojawiły mi się hemoroidy ;( nie wiem jak z tym walczyć.
Któraś ma podobny problem?
Co do maści na brodawki mi w pierwszej ciąży położna powiedziała że masci maltan nie trzeba zmywac przed karmieniem i że jest dobra. No i faktycznie. W drugiej zaczęłam smarować już na 2 miesiące przed porodem i ani razu mi nie popekaly (W pierwszej nie wiedziałam że są takie maści i ze w ogóle brodawki pękają więc zaczęłam stosować dopiero jak krew poszła- masakra). Teraz też już smarujęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 09:18
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Jak czytam to co Kladudia pisze to wzruszam sie i nie moge doczekac sie az ja bede mogla wziac Malutka w swoje ramiona , to chyba musi byc niesamowite usczucie przytulic po raz pierwszy dziecko po porodzie .
Czy masc na brodawki maltan trzeba przed karmieniem scierac? Kiedys ktos pisal o tym jakie nascie trzeba scierac z piersi przed karmieniem a jakie nie .
Powodzenia na wizytyach:)
Możemy odliczać zostało równe 40dni -
Scarlett , Torjka ,Tina dzięki muszę sobie zapisać , narazie kupiłam małą tubke maltan jeśli po porodzie nie będzie problemu z karmieniem chce kupić już coś większego . A ziaji w Rosmanie chyba nie dostanę ? U mnie apteki pod tym kątem sa wybrakowane nawet w dużych aptekach nie można dostać butli czy smoczka dla dziecka.
Ja zauważyłam że jak wprowadziłem więcej warzyw świeżych nie mam problem z wyproznianiem , i potwierdzam duzo lepiej jest jak podstawimy pod nogi stołek czy zwykła miskę. Mi po 6tygodniach dopiero henoglobina poprawiła się z 10 na 11.6 ale mimo wszystko dalej kazał brać mi dwie tabletki bo teraz dziecko ma większe zapotrzebowanie na żelazo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 09:28
ScarlettKate lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wczoraj pierwszy raz posmarowałem brodawki lanoliną
kupiłam czystą, nie będę musiała zmywać przed karmieniem - alphanova. Wydaje mi sie, ze trzeba patrzeć czy jest 100% lanoliny, bez żadnych domieszek. Koleżanki polecają tanią Ziaję, ale jej skład mnie trochę przeraził.
-
Tini wrote:Mam 10,55 norma od 11 więc się nie martwię. Też mam problemy z hemoroidami dlatego lykam magnez raz na jakiś czas.
Co do maści na brodawki mi w pierwszej ciąży położna powiedziała że masci maltan nie trzeba zmywac przed karmieniem i że jest dobra. No i faktycznie. W drugiej zaczęłam smarować już na 2 miesiące przed porodem i ani razu mi nie popekaly (W pierwszej nie wiedziałam że są takie maści i ze w ogóle brodawki pękają więc zaczęłam stosować dopiero jak krew poszła- masakra). Teraz też już smaruję
A ja nie wiedziałam że to już trzeba zacząć smarowac:) kupiłam maść z ziaji bo polecają ja położne:)
Ja kupiłam w sklepie ziaja zauważyłam że coraz więcej ich otwierają. -
Dzisiaj wpada moja teściowa i moi rodzice bo mam urodziny
A wczoraj rodzice mieli 35 rocznicę ślubu,ciekawe ile ja wytrzymam
Trzymam kciuki za wizytujące,ja idę w czwartek i dostanę już skierowanie na cc a w poniedziałek mam w planach jechać do szpitala się zapisać na terminwelonka, Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Malinka wszystkiego najlepszego ,spełnienia marzeń :* a rodzicom życzę kolejnych 35lat
U was trzeba samemu jechać zapisywać się na cc czy jakieś zabiegi ? Bo u nas gin wystawia skierowanie mówi kiedy do niego zadzwonić a on sam ustala w szpitalu z ordynatorem terim, i u nas zazwyczaj nie sa wystawione tak do porzodu tylko tydziien wcześniej .
-
malinka 100 lat, zdrowia i lekkiego rozwiązaniaA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dziękuję
U mnie to zależy od szpitala,ja mam nadciśnienie i stan po cc to się mogę zapisać bez problemu aż w jednym szpitalu,ale ja akurat tam rodziłam Alana i mam dobre wspomnienia jak chodzi o opiekę-Wrocław kliniki,w innych trzeba czekać na akcje i wtedy karzą przyjechać,chyba,ze ma się takie wskazania,że akcja może być niebezpieczna wtedy zapisują na planowe cc.
Tylko mój gin nie pracuje w szpitalu,może jak się ma prowadzącego ze szpitala to on sam umawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:04
-
Fasola1234 wrote:A ja nie wiedziałam że to już trzeba zacząć smarowac:) kupiłam maść z ziaji bo polecają ja położne:)
Ja kupiłam w sklepie ziaja zauważyłam że coraz więcej ich otwierają.