X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać temat golenia nie jest taki oczywisty :D ja ostatnio po uprzednim podcieciu wypróbowałam krem do depilacji. Nie wyglądało najgorzej ale następnym razem muszę zagonic męża do pomocy :D wolę jednak być gotowa niż zdać się na golenie szpitalne i to na sucho.
    Chyba z tym buntem 2-3 latkow coś jest. Mój brat się zmaga teraz ze swoją córcią. Jak ją zostawiają u nas samą na noc albo na kilka godzin to dopasowuje się do naszych zasad, jest kochana i grzeczna ale jak oni z nią wpadają to jakby próbowała pokazać kto tu rządzi, wszystko na nie.

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    A jak długo można używać taka rozpuszczoną saszetke? 24h czy dluzej?
    Dłużej, myśle ze kilka dni ale ja wole mieć malutka buteleczkę i rozrobić sobie tak na max 2 dni. Używałam po każdej wizycie w toalecie i myśle ze to pomogło w szybszym goneniu ran. Wydaje mi się ze tantum rosa jest właśnie na infekcje intymne?

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dłużej, myśle ze kilka dni ale ja wole mieć malutka buteleczkę i rozrobić sobie tak na max 2 dni. Używałam po każdej wizycie w toalecie i myśle ze to pomogło w szybszym goneniu ran. Wydaje mi się ze tantum rosa jest właśnie na infekcje intymne?
    Tak dokładnie, dodatkowo działa obkurczająco i przeciwbakteryjnie.
    Wydaje mi się, że octenisept też jest spoko tylko trzeba poczekać aż wyschnie miejsce które się spryskuje. Ja w domu używam do wszelkich ran. Miałam szyta dłoń i bardzo mi pomógł.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak jest na pewno na infekcje intymne. A jak przy cc? Tantum rosa tez zda egzamin?

Klaudia odezwij się do nas. Jak synek? Wyszliscie już do domu?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepraszam za milczenie ...
    Wczoraj wróciłam do domu i oczywiście natłok obowiazkow... Olivierek został jeszcze w szpitalu ale dalej stan stabilny lekarze mówią że jest bardzo dobrym kandydatem na opuszczenie szpitala co bardzo mnie cieszy ale zdaje sobie sprawę że pewnie zostanie jeszcze jakieś 2 tyg zobaczymy jak będzie... Ja będę jeździć do szpitala ok 10 i wracać do domu ok 21 ... Ale spędzę też trochę czasu ze starszym synkiem :)

Przyjechałam wczoraj ok 21 i oczywiście nagły natłok obowiazkow mąż świetnie sobie radził z pomacami również innych ale dom oczywiście już nie pasowało wszystko niby posprzątane nic nie mówię ale nie po mojemu pełno rzeczy które nadzwyczajnie powinny być pochowane ... no więc bez zbędnego marudzenia zabrałam się do ogarniania. Wstawiłam 2 pralki i poradzilam z ogarnięciem domu. Teraz wstałam ugotuje obiad i pewnie będę musiała odwiedzić pediatry małemu strasznie oczka ropieja niby od wczoraj... zaraz przemylam mu je rumiankiem bo tylko to przyszło mi do głowy ale nie wiem czy coś pomoże... może akurat... mam nadzieję...

Jestem taka szczesliwa :) buziaki kochane jak znajdę czas to odrazu napisze :*

Magda33, Kropka89, kokkosanka, KlaudiaS, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Melduję się ze szpitala. Miałam plamienie i skurcze. Po pobraniu posiewu wyszła jakaś bakteria w szyjce która mogła być przyczyną tego.
    Dali mi sterydy na rozwój płuc u malutkiej i kroplówki na uspokojenie macicy. Teraz jestem na antybiotyku dożylnie i mam się tu jeszcze porelaksowac.

Podczytuję, ale miałam problem z zalogowaniem się.

Klaudia - ogromne gratulacje!!! Niech synuś rośnie zdrowo, Tobie szybkiego powrotu do formy. Jak się czujesz po cc?

Tini współczuję straty pieska. Dla mnie to też są członkowie rodziny.

Pozdrawiam Was!

klz9hdgetuhl70jy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra obiad dla męża się gotuje i zupka dla synka też. Mam nadzieję że Nikolas zaraz się obudzi i muszę sprawdzić mu te oczka czy wymagają wizyty u pediatry szczerze mam nadzieję że ten rumianek i sól fizjologiczna pomogą bo zaraz z poradni znowu coś przeniesiemy...

Olivierek przechodzi zoltaczke ale to normalne u noworodków więc nie kazali się denerwować w nocy miał mieć naswietlanie co powinno pomóc.
    Poza tym od początku oddycha samodzielnie i co do Niego przychodzę to ma mniej "kabelkow" co bardzo mnie cieszy... odpieli mu wczoraj kroplowki bo ładnie utrzymuje mu się cukier . Dalej ma założona sondę do karmienia . Cześć pije samodzielnie a część przez sondę... Ale i tak cieszę się że Wogole ma odruch ssania . Wczoraj był osłabiony to co zaczął pić to zaraz zasypial ale mówili że to też normalne... wszystko idzie w dobrym kierunku :)

Ja po cc czuje się bardzo dobrze. Wstałam po 6h chodzilam jest ok. Wiadomo boli i najgorsze są zmiany pozycji ale daje radę :)

Alphelia, Dika, Kropka89, Tini, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika relaksuj się ile wlezie i nie stresuj :)
    Będzie wszystko dobrze :D

Dika lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha przy cc chyba raczej się nie sprawdzi. Położne polecają przy porodzie SN jak jest jakieś nacięcie. Zawsze można zapytać kogoś doświadczonego.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia staraj się więcej oszczędzac. Obiad zawsze można kupić gdzieś na wynos, a dom posprzątasz jak się lepiej poczujesz.

Super ze maluszek tak dobrze sobie radzi. W styczniu koleżanka urodziła w 35 tc i mieli spore problemy z karmieniem bo malutka nie chciała ssać.

• Agnella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octanisept jako przemywacz tam na dół się sprawdza? Mam jeszcze buteleczkę tego leku po córeczce, po jej pępuszku :-) Wiem, ze na ranę po cc się sprawdza.

Powodzenia na wizytach :-)!!!

Klaudia, jak się czujesz i kiedy chca Was wypuścić ?

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika ale skurcze wyciszyli ? Lez i odpoczywaj :)

Scarlett to czekamy razem bo ja też mam dopiero 9maja i mi duży się okropnie bo wizte miałam tydzień temu.

Dika lubi tę wiadomość

age.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to cudownie, że Olivier tak dobrze sobie radzi :) mam nadzieję, że już niedługo wszyscy będziecie cieszyć się sobą w domu :) oszczędzaj się, wszystko na spokojnie jeszcze zdążysz ogarnąć :)

Dika to odpoczywaj ładnie, mam nadzieję, że już teraz wszystko będzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 08:00

Dika lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia rację mają dziewczyny nie bierz teraz za dużo na siebie. Później ogarniesz.

Dika powodzenia. Dasz radę.

Dika lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika trzymaj się twardo w dwupaku jak najdłużej:) i wypoczywa.
    Klaudia cieszę się, że Olivier jest taki dzielny, oczywiście po mamusi:)
    Angella ta depilacja laserowa utrzymuje mi się już 2 lata, ale wcześniej miałam 3 zabiegi laserowe co kilka miesięcy żeby całkowicie się pozbyć. Zostawiłam sobie tylko taki centymetrowy paseczek.Od2 lat spokój.
    Kochane powodzenia na wizytach:) u mnie dziś usg i ciekawe aw jestem co tam, bo jak tylko wstanę to czuję silne parcie na dół. Miałam kontrolny posiew i całe szczęście czysto żadnego świństwo nie ma kolejna wizyta dopiero 11 czyli po 3 tyg od poprzedniej.

Dika lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Dika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Welonka- tak, udało się uspokoić skurcze, były co ok 3 min takie do 50-60 % teraz tez jakieś są, ale juz czasem.
    Dobrze, ze wreszcie torbę miałam dla siebie spakowana (dosłownie kilka dni wcześniej). Naprawdę polecam mieć chociaż minimum przygotowane w razie czego.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia a Ty jak sobie radzisz z insuliną. Co Ci przepisali, ile jednostek bierzesz i ile razy dziennie?

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika, dobrze, że udało się opanować sytuację! Odpoczywaj, postaraj się nie denerwować a my tu będziemy trzymać za Was kciuki.

Dika lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Kochane przepraszam za milczenie ...
    Wczoraj wróciłam do domu i oczywiście natłok obowiazkow... Olivierek został jeszcze w szpitalu ale dalej stan stabilny lekarze mówią że jest bardzo dobrym kandydatem na opuszczenie szpitala co bardzo mnie cieszy ale zdaje sobie sprawę że pewnie zostanie jeszcze jakieś 2 tyg zobaczymy jak będzie... Ja będę jeździć do szpitala ok 10 i wracać do domu ok 21 ... Ale spędzę też trochę czasu ze starszym synkiem :)

Przyjechałam wczoraj ok 21 i oczywiście nagły natłok obowiazkow mąż świetnie sobie radził z pomacami również innych ale dom oczywiście już nie pasowało wszystko niby posprzątane nic nie mówię ale nie po mojemu pełno rzeczy które nadzwyczajnie powinny być pochowane ... no więc bez zbędnego marudzenia zabrałam się do ogarniania. Wstawiłam 2 pralki i poradzilam z ogarnięciem domu. Teraz wstałam ugotuje obiad i pewnie będę musiała odwiedzić pediatry małemu strasznie oczka ropieja niby od wczoraj... zaraz przemylam mu je rumiankiem bo tylko to przyszło mi do głowy ale nie wiem czy coś pomoże... może akurat... mam nadzieję...

Jestem taka szczesliwa :) buziaki kochane jak znajdę czas to odrazu napisze :*
    Klaudia super wiesci. Jeszcze troszkę i Olivierek wyjdzie do domu. Szybko zleci

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dika ale skurcze wyciszyli ? Lez i odpoczywaj :)

Scarlett to czekamy razem bo ja też mam dopiero 9maja i mi duży się okropnie bo wizte miałam tydzień temu.
    Mi tez sie strasznie dłuży ale miałam wizyte w poniedziałek tylko bez usg dzidzi. Tylko szyjke sprawdzal przez usg zlecil badania i pobral gbs. Teraz ide prywatnie na lepsze usg niz te w przychodni i sie nie moge doczekac :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ