CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dika, Ty odpoczywaj i dbaj o Was, a my będziemy trzymać kciuki! Cieszę się, że udało się wyhamować akcję
Klaudia, Olivierek z dnia na dzień coraz silniejszy, wkrótce na pewno razem będziecie w domua Ty na razie odpoczywaj na tyle na ile się da, porządek jeszcze zdążysz zrobić
Dika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, odnośnie GBS - w którym tygodniu miałyście pobierany wymaz lub będziecie miały pobierany? Kolejna wizytę mam zaplanowaną na 33t5d i zastanawiam się czy to już będzie dobry moment.
Czy luteina jakoś przeszkadza w pobraniu tego wymazu?veritaserum lubi tę wiadomość
-
Klaudia bardzo się cieszę, że z Olivierkiem coraz lepiej! Dobrze słyszeć, że super sobie radzi
Dika zaciskaj nogioby to było jednorazowe i nie powtórzyło się. Trzymam kciuki za Was.
Ja po wizycie, wszystko ok, hemoglobina podskoczyła do 12,1. Mały waży ok 2150g czyli w normie. Kolejna wizyta już za 2 tyg i wtedy GBS (czyli skończony 35tc). Położna się ze mnie śmiała, że jak będzie mi robić ktg to wszystko pospada bo mam taki sterczący brzuszek jakbym piłkę połknęłano cóż nie spierałam się z nią bo faktycznie tak jest hehehe
Magda33, summer86, klarunia1978, Alphelia, welonka, Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Dika, trzymaj się!
Summer, z tego co wiem to gbs się pobiera między 35-37 skończonym tygodniem. Ja mam z GBS teraz problem bo wizyta w poniedziałek wieczorem, ale we wtorek nikt mi rano nie przyjmie wymazui nie wiem co zrobić. W mojej przychodni zwykłej w ogóle w tym tygodniu nie robią takich badań szczegółowych, muszę się jeszcze spytac jak w prywatnej ale już wyczuwam problem nosem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 10:59
summer86, Dika lubią tę wiadomość
-
Mi już pobrała gbs tydzień temu, ale to dlatego że za tydzień do szpitala juz sie kłade. Dzisiaj powinny być wyniki.
summer86 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Sumner, GBS pobiera się 35-37 tc. Ja miałam wczoraj wizytę (35+0) i gin mi pobrał wymaz, teraz tydzień będę czekać na wynik. 33+5 to jeszcze trochę wcześnie, teoretycznie im "świeższy" wynik, tym lepiej. Nie wiem, jak to się ma do luteiny.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie. Mała wazy już ponad 2600 co mnie bardzo zaskoczyło
Szyjka cały czas ładnie trzyma. Termin cc na 1-2 dni przed terminem z om, chyba, że coś zacznie dziać się wcześniej. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. No i u mnie +15kg - nigdy wcześniej w swoim życiu tyle nie ważylam, a to jeszcze nie koniec.
summer86, zielonooka7, Magda33, Alphelia, welonka, klarunia1978, Anitka201, Dika, kokkosanka, ptaszek, Kropka89, witaminkab, Tini, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Dika wrote:Czesc dziewczyny. Melduję się ze szpitala. Miałam plamienie i skurcze. Po pobraniu posiewu wyszła jakaś bakteria w szyjce która mogła być przyczyną tego.
Dali mi sterydy na rozwój płuc u malutkiej i kroplówki na uspokojenie macicy. Teraz jestem na antybiotyku dożylnie i mam się tu jeszcze porelaksowac.Ja trafiłam do szpitala 3 tygodnie temu, też dostaliśmy sterydy, z tym że u mnie to problem skracającej i rozwierającej się szyjki, było gorąco... Ale jesteśmy już 3 tygodnie dalej i narazie grzecznie w dwupaku.
Przesyłam dużo wsparcia, najważniejsze, że przyczyna znaleziona i sytuacja opanowana, pewnie poleżysz trochę i wrócisz spokojnie do domku
Klaudia, gratulujęsuper, to jest niesamowite, że taki mały Bąbelek się urodził, a tak świetnie sobie radzi! Obyście jak najszybciej byli już razem.
Ha, ale masz już dużą pannę, my jeszcze czekamy na 2 z przodu, zobaczymy jak po następnej wizycie
Kilogramy pewnie raz dwa polecą, jeszcze jak będziesz karmić to już w ogóle - zapas musi byćDika lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dziewczyny, odnośnie GBS - w którym tygodniu miałyście pobierany wymaz lub będziecie miały pobierany? Kolejna wizytę mam zaplanowaną na 33t5d i zastanawiam się czy to już będzie dobry moment.
Czy luteina jakoś przeszkadza w pobraniu tego wymazu?
-
Ja też jestem po wizycie, Lilka ma 1850g, więc trochę więcej niż się spodziewałam
ułożona cały czas główką do dołu, dawała tak czadu na ktg jak nigdy
żelazo powoli mi się poprawia, natomiast ciśnienie wyjątkowo niskie miałam 92/43
Dziś już skończę prasować ciuszki i komoda będzie gotowa
welonka, Magda33, klarunia1978, Anitka201, zielonooka7, summer86, ptaszek, Kropka89, Pysiaczek89, witaminkab, Dika, teqz, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Super dziewczyny cieszę się, że po wizytach wszystko oki
Czy Wy też macie dziś dzień lenia? Siedzę na kanapie i nic nie robięno ale chyba od czasu do czasu się należy
Wczoraj ogarnelismy pokoik dla małego, zawiesiłam firanki i jest cudniew tym tyg kupimy łóżeczko i przewijak to już właściwie będzie wszystko
-
Magda33 wrote:Klarunia a Ty jak sobie radzisz z insuliną. Co Ci przepisali, ile jednostek bierzesz i ile razy dziennie?
Jestem już po wizycie, wszystko ok 70 centyl, waga 1985g, pięknie rosnie:)
Afi w górnej granicy normy 18cm, gdzie te wody się mieszczą??? Brzuch robi cały czas wrażenie niedużo. Mała znów leży główkowo a 2 dni temu poprzecznie. Szalona ta moja córka:)
Buziaki miłego dnia, pozostałym wizytujacym po gratuluję udanych wizyt a te przed jeszcze dziś kciuki!!!!Magda33, Dika, Alphelia, Agnella, Pysiaczek89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Dika, trzymaj się!
Summer, z tego co wiem to gbs się pobiera między 35-37 skończonym tygodniem. Ja mam z GBS teraz problem bo wizyta w poniedziałek wieczorem, ale we wtorek nikt mi rano nie przyjmie wymazui nie wiem co zrobić. W mojej przychodni zwykłej w ogóle w tym tygodniu nie robią takich badań szczegółowych, muszę się jeszcze spytac jak w prywatnej ale już wyczuwam problem nosem.
Teraz mam mieć wizytę za 1,5 tyg to będzie jakiś 36 tc (skończony) wiec chyba bezpieczny termin pobrania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 12:15
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Klarunia no to fajnie że sobie poradziłaś, a te igiełki w penach no nic w porównaniu do heparyny. Racja
4 jednostki to jeden wkład do pena Ci wystarczy już do końca chyba.
Świetnie, że takie udane Wasze wszystkie wizytyklarunia1978 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
kokkosanka wrote:Kropka ja w poprzedniej ciąży miałam pobierany też wieczorem i zanioslam rano do prywatnego laboratorium i spokojnie przyjęli. Gin kazał trzymać w temp. Pokojowej i wszystko było ok. Tzn. Wynik nie był ok, ale z próbką nic się nie działo;)
Tak bym zrobiła, ale właśnie ten poranek by wypadał na 1 maja a obydwa laboratoria z których korzystam nie pracują wtedy więc może rzeczywiście poszukam jakiegoś szpitala hmmm chyba że się umowie na wizytę dodatkowo tylko do pobrania wymazu też to jakieś wyjście jest...