X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dokładnie wiem, kiedy miałam owu i dokładnie tak samo pokazywały też pierwsze USG (stąd mam wpisaną w kartę ciąży o tydzień późniejszą datę OM, niż rzeczywiście ją miałam - tak zadecydował mój gin, bo stwierdził, że i tak wszyscy biorą pod uwagę termin z OM).
    Pierwszego synka urodziłam w 39+0 tc, ale sytuacja była taka sama - owu tydzień później, więc termin powinnam mieć tydzień później, także wg moich obliczeń to było 38+0, mięliśmy lekkie problemy z karmieniem - młody zasypiał i ciężko było go obudzić, do tego personel był bardzo nieuprzejmy i niekompetentny, więc wyszłam ze szpitala w kiepskim stanie psychicznym. Poród rozpoczął się sam, ale mam wrażenie, że jakby pczekał jeszcze ten tydzień dłużej, to mogłoby nas to ominąć.

Malinka, z tego co wiem, lepiej poczekać na akcję i rzeczywiście jeśli nie ma ewidentnych wskazań nie robić cc na zimno, ale ostateczna decyzja zależy od Ciebie i lekarza. Tutaj trochę na ten temat: http://ciaza.siostraania.pl/planowane-ciecie-cesarskie-na-zimno-czy-po-wystapieniu-skurczow/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 16:11

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Sarrra ta wyprawka mnie też prześladuje. Nie mogę się zebrać żeby ją w ogóle zaplanować.

Ja powoli zaczynam sie bać ze będzie wcześniak a ja mam parę ubrań po bratowej meble i fotelik. Dobrze ze chociaż auto od srodka dałam do mycia.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessuuuuu zaraz mnie coś trafi. Od paru dni mój 3 latek mnie wykancza. Nie wiem o co chodzi ale mam ochotę go wysłać w kosmos. Do tego sika pod siebie i jeszcze ma z tego niezły ubaw. Nie wiem co z tym zrobić. Dziś w przedszkolu, później wsamochodzie mi się zdołał, musiałam ten wielki fotelik targać na chatę żeby zdjąć pokrowiec. W domu znowu to samo. I ani nie chce się przebrac, ani nic!! Już nie wiem co mam z nim zrobić. Pomijam fakt, w nocy zasikuje całego pampersa...

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie bunt 3-latka :p
    W tym wieku może się jeszcze zdarzyć popuszczenie,ale takie specjalne sikanie też by mnie denerwowało.

202512107251.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie, młoda ok 2400g, wody w normie i niespodzianka. Już jest głową w dół :-D Więc cieszę się jak głupia, z resztą mój też.

Trójka - moja 2,5 latka też, nagle po dwóch miesiacach zaczeła sikać pod siebie. Poniedziałek i wtorek to masakra. Pranie za praniem bo wszystko zsikane. Za to dziś już normalnie, wróciła do sikania na nocnik. U nas to ewidentnie bunt i zauważyłam, że jest obrażona na maleństwo bo nawet nie chce się przytulić do brzucha. Taki czas

welonka, Magda33, Wonderland, Alphelia, summer86, Anitka201, Agnella, witaminkab, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Jessuuuuu zaraz mnie coś trafi. Od paru dni mój 3 latek mnie wykancza. Nie wiem o co chodzi ale mam ochotę go wysłać w kosmos. Do tego sika pod siebie i jeszcze ma z tego niezły ubaw. Nie wiem co z tym zrobić. Dziś w przedszkolu, później wsamochodzie mi się zdołał, musiałam ten wielki fotelik targać na chatę żeby zdjąć pokrowiec. W domu znowu to samo. I ani nie chce się przebrac, ani nic!! Już nie wiem co mam z nim zrobić. Pomijam fakt, w nocy zasikuje całego pampersa...

Może chce zwrócić na siebie uwagę ... ma 3 latka i wie że niedługo będzie miał rodzeństwo . Czasami dzieci tak sobie radzą z emocjami. Ale to trudne Ty na końcu ciąży a tu takie stresy

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Cześć dziewczyny :) ja również mam cichą nadzieję, że urodzę przed terminem. Najlepiej jakby to był 22 maja bo w tym dniu urodziny obchodzi mój tata i mąż. To będzie też czas, gdy moi rodzice będą w Sanatorium więc uniknęłabym zbędnej paniki ale z drugiej strony na barki nam spada opiekowanie się kwiatami w ogrodzie, psami, wujkiem i ogarnięcie naszego mieszkania.
    W mieszkaniu najgorsze roboty mamy za sobą, teraz trzeba ten pozbyć się tego kurzu i brudu. Dzisiaj będziemy montować meble w kuchni, na szczęście mogę liczyć na pomoc najbliższych :)
    Mam do Was pytanie, bo mówi się o goleniu krocza przed porodem. Ale nigdzie nie jest wprost napisane czy na zero czy wystarczy na "1". Dla mnie to spora różnica bo jeśli na zero to u mnie zwykle wygląda to jak armagedon, wychodzą krostki no i boli. Z drugiej strony wolałabym przygotować się na to w domu niż w szpitalu na sucho. Jak przygotowujecie swoje miejsca intymne? Pianka, maszynka, krem do depilacji?
    Ja się gole codziennie wiec się nie podrażnie ale z tego co kojarzę to trzeba być ogolonym na 0. Jeśli już zaczniesz się systematycznie golić rondo porodu skóra się przyzwyczai i nie będzie żadnych krostek :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    OMG Trójka ja taki bonus dostałam wczoraj po pracy! Młody wystawiał siuraka oblał z premedytacja na podłogę osikujac przy okazji siebie! Normalnie za 2 razem mnie trafiło i nie wytrzymałam i na niego nakrzyczałam. Robi tak tylko przy mnie, jak idzie w ludzi lub jest z kimś innym to takich cyrków nie odstawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 18:48

• welonka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję , moja koleżanka też mwoila ostatnio ze jej 3 latek nagle zaczął sikac gdzie popadnie i nie może sobie z tym poradzić . Ja zajmowalam się dziewczynką to miała taki etap ze było jej trzeba przypominać o sikaniu bo jak zajęła się czymś to zawsze była awarja

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enekzkrainykredek wrote:
    A nie lepiej poprostu psikać octaniseptem? Nam położna tylko to kazała zabrać do gojenia się krocza?
    Są szpitale, które nie tolerują octaniseptu. Położne wręcz każą schować głęboko w torbie- wszystko zależy od podejścia w danym szpitalu. Z kolei tantum rosa działa poniekąd znieczulająco i saszetki nawet nam rozdawały na noworodkowym.
    Ja teraz kupiłam sobie taka mała buteleczkę z rossmanna z atomizerem i w niej rozpuszcze tantum rosa.

Enekzkrainykredek lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jutra oficjalnie na zwolnieniu :-) cieszę się jak głupia :-) pewnie jeszcze będę musiała zaglądać do firmy ale mam już ten komfort ze się moge wyspać (na ile moje dziecię pozwoli) i robić wszystko wtedy kiedy mi się zechce :-)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A ja od jutra oficjalnie na zwolnieniu :-) cieszę się jak głupia :-) pewnie jeszcze będę musiała zaglądać do firmy ale mam już ten komfort ze się moge wyspać (na ile moje dziecię pozwoli) i robić wszystko wtedy kiedy mi się zechce :-)
    Gratuluję. Ja się tak cieszyłam 2 tyg temu. Teraz mam tylko końcówkę pracy takie pojedyncze rzeczy. Walczę z wyprawka za to. Może do wt skompletuje:)

Anitka201 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych buntów. Moja mlodsza córcia ma prawie 4 lata i jak narazie nie może doczekać sie maleństwa. Często mówi o tym, co będzie robić gdy siostra się urodzi. Nie wiem jaka byłaby jej reakcja gdyby była młodsza. Chociaż teraz tez nie mam pewności, że nie stanie się zazdrosna.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha nasz młody również czeka na młodszego brata. Ostatnio nas zaskoczył bo po wizycie u lekarza zapytał „rodzice jak z Leonkiem? Wszystko w porządku? Zdrowy?” Niesamowicie nas tym zaskoczył bo te pytania zadał wyrywając się z zabawy. Niby ma tylko 2,5 roku a mam wrażenie ze sporo rozumie. Co do zazdrości ale nawet jemu o tym nie mówimy, staramy się poświecić jak najwiecej czasu, ciagle coś tłumaczymy. Mam nadzieje ze będzie dobrze :-)
    Co do tego naszego sikania to myśle ze to jest spowodowane tym ze juestem/ byłam już zmęczona praca. Po pracy zakupy, obiad, ogarnianie domu i w sumie wieczorem mogłam się nim zająć. Wiadomo weekendy zawsze były dla rodziny :-) Może młody w ten sposób chce na siebie zwrócić uwagę bo widzi ze na to reaguje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 19:32

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra ja od miesiąca nie tknęłam tematu wyprawki. Tez myśle ze po weekendzie coś ruszę ale nam zostało tylko kilka kosmetycznych spraw do załatwienia, nowy materac na przewijak i wózek, który mam już wybrany.
    Mam nadzieje w końcu dokładnie posprzątać sobie w szafkach l, ogarnąć garderobę i poukładać w komodzie maluszka :-)

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 17 miesieczny synek dzisiaj tez przeszedl samego siebie... Normalnie mam disc. Bylam u przyjaciolki na grillu i dal raki popis ze myslalam ze go udusze...
    Pierwszy raz mi cyrki robil jak cos zabronilam kladl sie na ziemi i ryk. W dodaku nabil sobie przy tym guza o kostke brukowa. Ciezki dzien byl.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dobrze wiedziec, że inni też mają podobnie :P ja to jestem w szoku bo on nigdy takich szopek nie odstawial. Starszy co ok 3 miesiące ma taki okres jakby buntu, tak jakby jego mózg na inny poziom wchodził. Ale tu już się przyzwyczaiłam hehe. I chyba to też prawda z tym, że młodszy już nie będzie najmłodszy tylko zaraz urodzi się kolejny i chyba tak na niego to działa. Pieści się strasznie :P wiecie normalnie by mnie to tak nie obeszlo ale po prostu jestem zmęczona ;)

Ptaszek super, że wizyta pozytywnie :) i waga i ułożenie malucha super :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz młody też ostatnio domaga się więcej uwagi, czasem też mam już dość. Tylko nie wiem, czy to ja mam ostatnio mniej cierpliwości, czy z nim się ciężej współpracuje - albo to jedno i drugie.

My po wizycie - dziecię ma już ok 2700, także biorąc pod uwagę, że starszy urodził się z wagą 3000, to trochę mnie to przeraziło ;) szyjka trzyma, GBS pobrany i dostałam zwolnienie do terminu.

Magda33, Anitka201, Alphelia, witaminkab, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu teraz kły wychodzą i jest taki rozdrażniony i marudny ze szok. W dodtaku moje hormony tez dokladaja swoje i mniej cierpliwosci. Mozliwe ze z tym ze czuje nadchodzace zmiany jest prawda. Alanek tez czesto sie teraz przytula caluje. Siada obok na kanapie i kaze trzymac sie za raczke. A jak ide np siku to zaraz za mna albo placz ze go puszczam. Slodkie to ale i meczace uwiazana troche jestem jak maz w pracy. Ciezko cos ogarnac w domu w dodatku nie moge go wziasc na rece bo zakaz dzaigania jedynie co to wdrapuje mi sie na kolana.
    Ja mam nast wizyte dopiero ok 9 maja. Ale mam nadzieje ze szybko zleci.
    Milej nocki kobietki ja padam juz na twarz.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Ha Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Są szpitale, które nie tolerują octaniseptu. Położne wręcz każą schować głęboko w torbie- wszystko zależy od podejścia w danym szpitalu. Z kolei tantum rosa działa poniekąd znieczulająco i saszetki nawet nam rozdawały na noworodkowym.
    Ja teraz kupiłam sobie taka mała buteleczkę z rossmanna z atomizerem i w niej rozpuszcze tantum rosa.
    A jak długo można używać taka rozpuszczoną saszetke? 24h czy dluzej?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ