CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem po depilacji laserowej i nic mi nie odrasta w miejscu intymnym wielka wygoda chociaż podczas zabiegów bolało jak diabli.
-
Tròjka wrote:
Axana lub ktokolwiek czy wiecie jak się ma urlop ojcowski przy własnej działalności? Czy to przysługuje tylko pracownikom zatrudnionym na umowę o pracę?
Hej, z tego co wiem to należy się tez na działalności. I l4 i urlop ojcowski.
Tu link https://zus.pox.pl/zus/urlop-ojcowski-a-dzialalnosc-gospodarcza.htm -
bebetka.b wrote:Hej, z tego co wiem to należy się tez na działalności. I l4 i urlop ojcowski.
Tu link https://zus.pox.pl/zus/urlop-ojcowski-a-dzialalnosc-gospodarcza.htm
Ludzie zaraz zasnę! A po chłopaków muszę jechać za niedługo żeby w korkach nie stać i jeszcze do biedry chciałam zajść.
Zjadłam obiad ale nic mnie nie usatysfakcjonował. Muszę wpierdzielic coś słodkiego -
Klarunia, jak długo utrzymuje się taki efekt po depilacji laserowej?
Dokładnie, u mnie golenie to już trudność. Robię to z lusterkiem. Jedynie w tym miejscu muszę często, bo na nogach rosną rzadko i jasne, robię to raz w tygodniu albo czasami rzadziej.
Tak samo pedicure, a nie wyobrażam sobie sucharów na piętach i bez lakieru na stopach, bo na rękach to nie mam położyć lakieru przy małym dziecku. Tylko teraz to wyczyn schylać się do stóp i zawsze odkładam tę czynność na później
Facetów pociągają brzuszki, do tego piersi są pełniejsze, pełna kobiecość, no i można bez konsekwencji. Ani to starania o bobaska, ani uważanie, aby ciąży nie było. Taki luz, choć pod koniec to pewnie rzadziej będzie, aby czegoś nie wywołać
Teraz tez dobry okres, oczywiście jak ciąża niezagrożona (wtedy to człowiek nawet nie myśli o przyjemności), bo potem połóg, u mnie trwał 8 tygodni, także będzie dłuższa przerwa. No, ale wszystko jest do nadrobienia.
Summer, powodzenia na wizycie!!!
Ptaszek, ciekawe kiedy będzie obrót, ja cały czas liczę na to. Koleżanka mi mówiła, że córeczka obróciła się dopiero w 37tc. Także szanse są. A u Ciebie na tyle dobrze, że jak dzieciątko się nie obróci to lekarze pomogą, na pewno wiedza co robią. U mnie w Białymstoku nikt tego się nie podejmie. Słyszałam również, aby nie umawiać się na cc z góry, czekać na akcję, ponoć dziecko też obraca się w ostatniej chwili, parę dni przed porodem. Także na spokojnie, choć łatwo mówić.
U mnie termin na 17 czerwca dopiero, także myślę, że moja córcia przyjdzie coś ok. 10-16.06, chyba nie prędzej. Starsza córeczkę urodziłam 3 dni przed terminem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 13:25
-
Ha wrote:A ja mam dzisiaj tak nudny i monotonny dzien, że sama nie wiem co z sobą zrobić. Siedzę pod kocem i patrzę na TV, ale tam tez jedna wielka nuda. Jak ja nie lubię tak spędzać czasu
-
Lucy010 wrote:Magda nie ma różnicy, czy jesteście małżeństwem, czy nie
U nas taka sama sytuacja. Ojcu dziecka przysługuje po porodzie 2 tygodnie opieki nad "żoną" (matką dziecka). Jest to takie zwolnienie lekarskie więc płatne 80 %. Jeśli chodzi o tacierzyński to ma czas 24 miesiecy żeby go wykorzystać, u nas np. Mój nie dostanie go pewnie od razu, bo sezon, więc wykorzysta w innym terminie.
-
szczęśliwa2017 wrote:dziewczyny czy któraś z Was miała opryszczke wargowa w ciazy ? mi właśnie wychodzi... a słyszałam ze w ciazy to niebezpieczne...
Kup sobie w aptece krem Hascovir na opryszczkę i smaruj. Jak zmiany będą duże,to tabletki Heviran 200 5xdzien przez 3- 5 dni.
Ja brałam w ciąży nie raz, z polecenia gina. Heviran generalnie jest lekiem bezpiecznym.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Odebrałam pieluchy z hubiworld te droższe 140g/m2
Jest ogromna różnica w jakości.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91fb01879e7b.jpgA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Odebrałam pieluchy z hubiworld te droższe 140g/m2
Jest ogromna różnica w jakości.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91fb01879e7b.jpg
Ta po lewej już po praniu?ja jeszcze moich nie prałam, ale w dotyku takie przed praniem zrobiły super wrażenie jakościowe
-
Na zdjęciu jeszcze nie po praniu bo niedawno odebrałam. Dopiero się suszą. Ta z prawej jest wyprana i wyprasowana a nic nie widać tego (z auchan)A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Mam jakiś zjazd ostatnio i wszystko mnie denerwuje. Do synka też brakuje mi cierpliwości. Zaczynam 36 tydzień i belly pokazuje mi 9 mc (ale ze świadomością tego poczekam do początku maja)
Brzuch przeszkadza mi już we wszystkim, oddychać też nie mogę, ale nie spieszę się z porodem. Lepiej niech jeszcze posiedzi i się rozwijaTermin mam na 30.05, więc pozwalam na wyjście gdzieś od 23, a najlepiej jakby urodził się w weekend 25-27.05 (swoją drogą 27.05 to też termin z pierwszego USG prenatalnego)
Zobaczymy, czy dziecię podzieli moje porodowe plany
A o tym, że niewarto się spieszyć można poczytać tutaj: https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 15:29
-
Wonderland ten sam tekst dzisiaj czytałam. My wiemy dokładnie kiedy u nas byla owulacja bo był monitoring pełny zastrzyk więc może być różnica paru dni zanim doszło do zapłodnienia ale nie tygodnie
Ale ten tekst daje dużo do myślenia, dla tego mówię ze może wyjść po 21 maja to będzie skończony 38tc.
Magda różnica ogromna w pieluchachWonderland, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Właśnie też się ciągle zastanawiam czy się umawiać na to planowe cc czy lepiej poczekać na akcje.Wtedy też dzidzia jest gotowa do wyjścia a tak to może spać i będzie w szoku...tylko też co w sytuacji kiedy akcji nie będzie?coś słyszałam że po cc nie można kolejnego porodu wywoływać oxy?do porodu coraz mniej a ja z dnia na dzień nie wiem co robić i dupa
ostatnio bym tylko płakała i marudziła bo nic mi nie pasuje