X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie za bardzo ta sprawą przejmuje od razu mam lzy w oczach i az sie telepie z erwow jaki ten swiat jest pełen absurdow i cierpia przez to dzieci niewinne... Chetnie bym tam pijechala i go porwała albo przeprowadzila jakas akcje ratownicza by go wydostac :(
    Mam nadzieje ze final bedzie z happy endem bo inaczej serce mi peknie

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Tini Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na skurcze łydek w nocy? Ból jest masakryczny i coraz częstszy:-( lykam magnez ale to nie pomaga za bardzo. Jak któraś ma jakiś sekretny sposób na te bóle to ja chętnie go wypróbuję;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) Coś nie mogę dospać, pora zrobić sobie kawkę i rozpocząć dzień. Młodsza córka coś znowu kaszle więc zostanie dzisiaj w domu. Do starszej na noc przyjeżdża koleżanka więc będzie wesoło :) Mój mąż będzie miał intensywną majówkę w pracy więc chciałabym mieć ten czas już za sobą. A u Was jakie plany na długi weekend?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rankiem :-)
    U mnie plany majówkowe...po domowemu, mąż będzie miał ogrom turystów na agro, więc sama z córcią będę. Pogoda ma być w kratkę. Korci mnie, aby pojechać do męża na działkę, ale za dużo osób będzie i wszystkie pokoje zajęte.
    Ja ostatnio słabo śpię, w nocy czuję jakby syndrom niespokojnych nóg...I czasami natłok myśli.

Na skurcze tylko większe dawki magnezu i mniejsza ilość kawki. Jak są skurcze łydek to też stąd odczucia twardnienia macicy. Dieta - banany, migdały, orzechy...

• welonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Wszystkie dzieciaczki już spore :)
    Malinka u Ciebie jest możliwy stan rzucawkowy przez nadciśnienie tętnicze? Ostatnio znajoma urodziła przez to wcześniej ale tam musiały być spore zaniedbania lekarza bo w 34tc dziecko miało 1200g.

Ja ostatnio21 i mnie odcina noce są różne ale rowniez dokuczaja łydki biorę magnez 3x1 a wieczorem dwie i nic nie pomaga, za to w ciągu dnia jestem śpiąca bardzo. U nas planów na majówkę nie ma . Dzisiaj mam zamiar powyciagac z pudel ubrania poprasowwc żeby później tylko wyciągnąć i wsadzić do szafy :d

Angela mój lekarz też zajmuje się medycyna estetyczna laserem leczy nietrzymanie moczu itp.

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:08

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na skurcze łydek w nocy? Ból jest masakryczny i coraz częstszy:-( lykam magnez ale to nie pomaga za bardzo. Jak któraś ma jakiś sekretny sposób na te bóle to ja chętnie go wypróbuję;-)

Tini, spytaj się może lekarza jaki magnez poleca. Na mnie działał dobrze MagneB6 a już ten Magnezin bardzo słabo...wiec może to też zależy od leku? Nie wiem też jak jest z dawkowaniem, żeby nie przesadzić, szczególnie gdzieś czytałam o tej wit.B6 żeby nie przedawkować.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dawkowania magnezu magneb6 to ja najwiexje brałam 3x2 ale tylko przez 5dni później miałam przejść na 3x1

age.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta sprawa z Alfie jest przerażająca, też mnie bardzo przejmuje. Mam nadzieję, że ludzie, którzy go skazali na śmierć poniosą konsekwencje tego, bo jeśli przy takim szumie medialnym i reakcji społeczeństwa to przejdzie im gładko, to jest straszne, w jakim świecie żyję.

Ja też mam ostatnio codziennie skurcz łydek rano :( mogę zwiększyć dawkę magnezu, bo ostatnio trochę mniej go przyjmowałam, tylko nie chce też przesadzić, bo niby teraz jest mniejsze zapotrzebowanie na magnez niż wcześniej.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga z tym magnezem, bo niektórzy reagują niezłym rozstrojem żołądka, ja też brałam przez chwilę 3×2 a potem wróciłam na dawkę o połowę mniejszą że względu na akcje biegunkowe.
    Planów majowkowych brak:) leżenie na tarasie na słońcu, bo ma być super pogoda a mezuś z dziecmi zajmą się porządkowaniem wiosennym ogrodu. Mąż nalega żebym sobie nie robiła żartów i najwyższa pora urządzić pokój Małej i kupić wogole cokolwiek w tej kwestii, więc może w majówkę zrobię spis rzeczy i wyślę ich do Ikei.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice wow! Ale się narobiłaś! U mnie też włączył się instynkt wicia gniazda, ale na razie kończy się na etapie chęci.. ;) chce zrobić generalne porządki, ale chcę włączyć w to męża, bo niektóre rzeczy ciężkie do przesuwania. Poza tym z moją córką to jakieś nierealne się wydaje.. Już widzę to jak roznosi mi wszystko po całym domu;) może na majówkę uda się wciągnąć męża do roboty.
    Wczoraj zamówiłam na allegro trochę rzeczy dla dzidziusia typu pościel, smoczki, butelki itp. Udało mi się spakować też torbę do szpitala i jakas spokojniejsza się czuję:) ubranka dostałam od szwagierki, mam też trochę po córce więc na razie wystarczy:) jak będzie pogoda to wypiorę na majówkę. Pod koniec maja umyję okna. Jak wszystko się uda będę przeszczęśliwa!

Dziewczyny gratuluję wczorajszych udanych wizyt:) super, że same dobre wieści i dzieciaczki pięknie rosną!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 09:04

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnez biorę asmag- przepisany przez gin. Do tej pory pomagał. Ale to co się dzieje od 3 dni to masakra jakaś. Kawy w ogóle nie pije :-) co do planów majowkowych to na każdy dzień ktoś mi się już zapowiedział z wizyta zaczynając od jutra. Więc chata gości będzie w kółko. Do tego starszy syn ma urodziny więc w między czasie robię mu imprezke ;-) modlę się tylko przetrwać tą majówkę.

A dziewczyny powiedzcie czy któraś z Was ma jeszcze nie spakowana torbę czy tylko ja zostałam? Codziennie sobie obiecuję to zrobić ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szukam jakiejś listy co spakować do mojego szpitala, bo na ich stronie nic nie ma, a też te listy, które normalnie krążą po internecie są zbyt obszerne na pewno jak na to, co tutaj będę potrzebować. Także też nie jestem spakowana i nie wiem kiedy będę :P a wszystkie ciążowe newslettery mnie alarmują czy jestem już spakowana xD

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Enekzkrainykredek Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Nie wiem jak Wam, ale ja prawie codziennie mam sny związane z dzidzią, porodem itp. Dzisiaj śniło mi się że karmiłam jakieś obce dziecko bo miałam pokarm a ono było głodne i bałam się że będzie mnie to boleć ale było całkiem przyjemne. Wstałam, zjadłam śniadanie a tu czuje mokro na prawej piersi. Malutka plamka wyciekła z brodawki. Pierwszy raz mi się to zdążyło. Ciekawe czy ma to związek z moim snem, bo z tego co pamiętam to karmiłam w nim właśnie z prawej piersi :)

Tini, ja nic nie mam jeszcze spakowane, ale jestem w 31tyg. więc jeszcze trochę mam czasu. Spis rzeczy jest już gotowy, ino wszystko kupić i spakować :) Pod koniec przyszłego tygodnia planuję być już spakowana, żeby później się nie stresować :)

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba jak wyglądała pół roku temu ( czyli nie wyglądała) tak też wygląda dziś. Nawet szyjka która skróciła się o połowę nie zmobilizowała mnie do działania ;p ale obiecałam sobie, że zrobię to dziś :)
    Co do skurczy - moje są na prawdę bolesne. Nie mam niestety na nie rady. A suplementacja Wit.B6 nie ma się co martwić, bo jest rozpuszczalna w wodzie, więc ewentualny nadmiar po prostu się wysika.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja tez wizytowalam wczoraj, ale dowiedzialam sie tylko, ze wszystko ok. Nastepna wizyte mam za 2 tygodnie wiec go zbalamuce zeby posprawdzal dokladnie wszystko. Ja skurczy nie mam, ale za to po nocy bola mnie palce, mowil mi lekarz co brac ale oczywiscie zapomnialam....
    Co do torby to ja mam, ale pusta. Rzeczy do niej jeszcze nie kupilam :/ czekam na ta nieszczesna szafe, zbywaja nas juz prawie 2 miesiace. Chyba porozmawiam o jakiejs rekompensacie jak juz dostarcza.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja co do szafy co trochę słyszę Nowy termin kiedy będzie już powiedziałam ze mnie to nie obchodzi najwyżej będzie wszystko w pudlach a małej rzeczy tylko w komodzie . Co do torby swoją mam spakowana brakuje mi dopakowac klapki bieliznę i parę rzeczy do kosmetyczki ale dla dziecka nic nie mam w niedzielę pojedxiemy i kupię paczkę pampersow chusteczki i krem do pupy tyle moje dziecko potrzebuje do szpitala

age.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę mam, zakupiłam i stoi pusta ;) ciągle myślę, że mam sporo czasu, ale nigdy nie wiadomo. Dziś planuję kupić to co będzie potrzebne do szpitala i w przyszłym tygodniu torba będzie ogarnięta.

Co do magneB6 też pytałam gina o przedawkowanie. Mam kontynuować dawkę 2x2. O B6 się nie martwić. Póki co skurczy łydek nie mam, ale to może za wcześnie.

U mnie dziś piękne słońce ;) miłego dnia!

Kropka89 lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej:) Wszystkie dzieciaczki już spore :)
    Malinka u Ciebie jest możliwy stan rzucawkowy przez nadciśnienie tętnicze? Ostatnio znajoma urodziła przez to wcześniej ale tam musiały być spore zaniedbania lekarza bo w 34tc dziecko miało 1200g.
    Tak,pomimo brania leków moje ciśnienie jest przeważnie koło 150/100 a nawet 157/102 :/
    Muszę się mierzyć 4 razy dziennie i ładnie zapisywać wyniki w zeszycie.W poniedziałek pojadę się zapisać do szpitala i od razu się zapytam jakie muszę mieć badania do przyjęcia bo na necie są wytyczne z 2016 r :/

preg.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tygodniu , jeszcze tylko 3 tyg i ciaza donoszona mam nadzieje ze sie uda.
    Torbe mam juz spakowana i ogolnie juz gotowe wszystko dla malutkiej czeka.
    Odebralam wynik gbs i jest ujemny:)
    Teraz tylko odpoczywac i czekac do wizyty.
    Mam pytanie czy pralyscie te materacyki jak kupowylscie nowy wozek? Bo mi wlasnie tak zaswitalo ze wypadaloby wyprac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:33

Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ