X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba też stoi pusta i też codziennie obiecuję sobie, ze to dzisiaj ją spakuję. Niby wszystko mam kupione, lista zrobiona, żebym na pewno o niczym nie zapomniała, ale motywacji i chęci do dalszych działań brak. Ciągle mi się wydaje, że mam jeszcze bardzo dużo czasu :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice! Szalona :D

Moja torba także pusta, niby do terminu jeszcze trochę, ale u mnie akurat może on być znienacka. Nie wiem czy akurat to, że ja się nie spakuję zniechęci małego do rozpakowania... :)

Z tym magnezem to możecie spróbować bezpieczną wersję z chlorkiem magnezu przez skórę (np. kąpiel, moczenie stóp, smarowanie)
    http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-tanio-i-skutecznie-uzupelnic-w-organizmie-magnez-robiac-z-niego-dezodorant-za-2-zl/
    Oczywiście mam tu na myśli te, które mają skurcze łydek, bo możliwe, że po prostu nie wchłaniają za dobrze przez układ pokarmowy.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszyłam,że wszystko mam a wyszło,że nie mam podkładów na łóżko do szpitala.Później podejdę do rossmana i kupię :)

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya coś w tym jest ja spakowalam większość rzeczy do torby , ogarnęłam komode z ubraniami dla dziecka łóżeczko złożone i mimo że jescze dużo rzeczy nam brakuje dla małej i dużo jest e domu do zrobienia ja czuję się dużo spokjniejsza.
    pamiętam jak szłam na laparoskopie
    wiedziałam kiedy mam na spokojnie mogłam się spakować a zapomnilam kubka sztucow tslerzyka i mąż musiał latać po okolicy i szukać :d mam nadzieję że teraz wszystko
    zabiorę bo do domu daleko .
    Ja na łóżko zabieram tylko dwa podkłady luzem , i nie wiem co z tymi mjtkami czy kupować te zachwalane wielorazowe siatkowe majtki czy nie czy normalna bieliznę mam opakowanie jednorazowych i one do mnie nie przemawiają w ogóle .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:43

age.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate,
    To gratulacje podwójne - kolejnego etapu i wyników :)
    Ja bym przeprała, żeby wypłukać ewentualną chemię.

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak teraz ale jak byłam po porodzie z młodym to laski mogły mieć zwykłe bawełniane,ale i tak gin kazał im wietrzyć dół bez gaci :)ja miałam jednorazowe i byłam zadowolona a jak coś przeciekło to szły do kubła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:54

preg.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam pustą torbę, no ale teoretycznie jeszcze sporo czasu. Zazdroszczę dziewczynom, które nie muszą za dużo zabierać do szpitala bo dużo jest na miejscu. u mnie w Trójmieście nie dość, że szpitale za bardzo nic nie zapewniają (to wiem od koleżanek bo na stronach nawet nie ma informacji) to na dodatek nie mam pojęcia gdzie będę dokładnie rodzić bo dwa szpitale w których bym chciała mają duże obłożenie i bardzo często odsyłają a ja nie mam lekarza pracującego w szpitalu :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja polecam te siateczkowane wielorazowe, nawet jesli po jednym uzyciu miałyby trafić do śmietnika. Te jednorazowe są okropne, śmierdzą i sa sztuczne. Ja własnej bielizny nie zabieram bo wiem, że będzie mnie wszędzie za bardzo cisła, a te wielorazowe majtki są naprawdę bardzo wygodne.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Welonka ja polecam te siateczkowane wielorazowe, nawet jesli po jednym uzyciu miałyby trafić do śmietnika. Te jednorazowe są okropne, śmierdzą i sa sztuczne. Ja własnej bielizny nie zabieram bo wiem, że będzie mnie wszędzie za bardzo cisła, a te wielorazowe majtki są naprawdę bardzo wygodne.

Popieram Ha. Na szkole rodzenia mieliśmy możliwość sprawdzenia w dotyku majtek poporodowych kilku firm i te jednorazówki to jednak są sztuczne. Polecam siateczkowe wielorazowe, te były fajne w dotyku i super się naciągały: https://www.ceneo.pl/17925968
    W opakowaniu sa jedne zwykłe i jedne z wyższym stanem - te wyższe podobno przydają się po CC.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja nie mam gdzie upchnac tych ciuszkow..... leza uprasowane w lozeczku przykryte zeby sie nie kurzyly. Wszyscy mowili ze za szybko zamawiam,.ze po co mi tak wczesnie i wgl. Ooo to teraz widac jak za wczesnie a jeszcze musi sie wywietrzyc. Lozeczko juz miesiac prawie rozlozone i dopiero przestalam czuc jego zapach. O dziwo wozek nie mial zapchu. A boje sie, ze przyjdzie cos nie tak z szafa. Kolezanka swoja po miesiacu odebrala, ale bez nawierconych dziur.....

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam albo te takie wielorazowe siateczkowe, albo zwykle bawełniane. Ja używałam tych drugich i były spoko, a później niebzal było wyrzucić bo w Pepco za 3 zł.
    Ja tam torby narazie nie pakuje :P planuję jakoś pod koniec maja. Dziś kupiłam taka komodę przewijak, a w weekend pewnie łóżeczko i materac. Mamy w mieście akurat targi dziecięce i jakieś rabaty mają być :) a jak dalej będzie mega drogo to zamówię na Allegro. Powiem wam, se jakoś nie czuje żeby to miało być zaraz ciągle wydaje mi się, że jeszcze pełno czasu :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w lidlu fajne maty piknikowe mają. Takie z izolacją od spodu. Wzięłam, oby się sprawdziła :D
    Czy Wy też byście jadły bez końca? :O
    Jak tak dalej pójdzie to do porodu będzie na wadze +20 ! a niedużo mi brakuje. Swoją drogą ciekawe gdzie to poszło jak mi tylko brzuch urósł.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    ja też mam pustą torbę, no ale teoretycznie jeszcze sporo czasu. Zazdroszczę dziewczynom, które nie muszą za dużo zabierać do szpitala bo dużo jest na miejscu. u mnie w Trójmieście nie dość, że szpitale za bardzo nic nie zapewniają (to wiem od koleżanek bo na stronach nawet nie ma informacji) to na dodatek nie mam pojęcia gdzie będę dokładnie rodzić bo dwa szpitale w których bym chciała mają duże obłożenie i bardzo często odsyłają a ja nie mam lekarza pracującego w szpitalu :(
    Jakie szpitale masz na myśli? Tez się bardzo boje, ze mnie odeślą...

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 dokładnie mi tak samo wszyscy mówili co ja tak wcześnie wszystko kupuje, że się spiesze itp. a mimo tego jeszcze mam pełno rzeczy do zrobienia, jeszcze nie wszystko doszło a tu maj za pasem, gdzie swoją drogą miałam plan wszystko ogarnąć do maja a potem tylko leżeć :D

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 też miałam taki plan, nawet kupiłam stolik i krzesła na balkon żeby tam się relaxować hahahah

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki dopisuje w takiej razie siatkowe majteczki .
    Też miałam taki plan do końca kwietnia będzie wszystko gotowe a później cały miesiąc będę odpoczywać , a wyszlo że w 36-37 będę kupować dopiero fotelik i resztę wyprawki . O reszcie nawet nie chce myśleć .

Ja Dzisiaj kwitne w łóżku bo czuję się jakbym miała dostać zaraz okresu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:50

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam intensywny dzień. W sumie od rana cały czas sprzątam, ale przez to, że młodsza córka jest w domu mam wrażenie, że to taka trochę syzyfowa praca. Swoimi zabawkami bawi się wszędzie tylko nie u siebie w pokoju. W takie dni jak ten zastanawiam się kto będzie robił to wszystko jak urodzi się dziecko. Jedyna możliwość to chyba trochę zdystansować i odpuścić na początku bo inaczej dostanę na głowę jak będę się wściekac o nieumytą podłogę czy nieposprzatana łazienkę. Chociaż znając siebie nie wiem czy takie podejście w ogóle jest możliwe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:14

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Jakie szpitale masz na myśli? Tez się bardzo boje, ze mnie odeślą...

Przede wszystkim Zaspa a na drugim miejscu ciągle się w sumie waham czy kliniczna czy wojewódzki w Gdańsku. ogólnie kliniczna mnie przeraża i nie chciałabym tam rodzić ale z drugiej strony podobno najlepsi lekarze. w wojewódzkim chce się wybrać zobaczyć jak wygląda teraz porodówka. No jeszcze zostaje Redłowo ale nie chciałabym rodzić w Gdyni a po drugie tam chyba jeszcze ciężej z miejscami bo to jedyna porodówka na całą Gdynię i Sopot.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a teraz z innej beczki...Znacie się na pitach? Ja niby doskonale, ale mam zagwozdkę. Jak jest ulga za internet to musi być ciąg. A jak jest z ulgą rodzinną? Chcę tacie wpisać ulgę za brata, ale...Tata nie miał go odliczonego w tamtym roku. Czy to coś zmienia? I jeśli rozliczyłam ojca 25 kwietnia to mogę zrobić korektę poprzez e-deklarację (Tak był wysłany pit, ale bez tej ulgi)? Kurcze, pewnie ojcu kontrolę ściagnę przez te poprawki i raptem ulgę rodzinną. Nie wiem czy az taką zmianę można zrobić w korekcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:27

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie pity to czarna magia, rozlicza nas biuro rachunkowe męża

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ