X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Ratunku:) upał mnie wykańcza, leżę na piętrze w sypialni i słońce jeszcze chyba mocniej daje niż na parterze. A to dopiero
    początki upałów:(

Spokojnie, idą burze i ochłodzenie :)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostałam przyjęta do szpitala, mimo usilnych próśb o wyjście do.domu... pojechałam bo nie czułam ruchów od dobrych kilku godzin, a na ktg skurcze porodowe - lekarka patrzy i nie wierzy bo skali brakuje już na wykresie a ja czuję lekkie mrowie... Mówi że właśnie 2 panie z połowę słabszymi rodzą...
    Konkluzja po badaniu następujaca " albo leki pomogą albo pani urodzi"

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Ratunku:) upał mnie wykańcza, leżę na piętrze w sypialni i słońce jeszcze chyba mocniej daje niż na parterze. A to dopiero
    początki upałów:(

Ja mam okno w sypialni od północy wiec jest w miarę przyjemnie. Inaczej pewnie bym umarła. Już dawno nie bylo tak upalnego maja.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    A ja zostałam przyjęta do szpitala, mimo usilnych próśb o wyjście do.domu... pojechałam bo nie czułam ruchów od dobrych kilku godzin, a na ktg skurcze porodowe - lekarka patrzy i nie wierzy bo skali brakuje już na wykresie a ja czuję lekkie mrowie... Mówi że właśnie 2 panie z połowę słabszymi rodzą...

Trzymam kciuki aby skurcze się wyciszyły. Na pewno będzie wszystko dobrze bo to już jest bezpieczny tydzień.

klarunia1978 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png

Wysłany: 9 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha,
    No właśnie lekarka mówi że to za szybko jeszcze na poród i rozważają sterydy.
    Przyszła następna i mówi że nie dajemy leków bo to taki etap że porodu się już nie powstrzymuje. I bądź tu mądry...

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Ha,
    Przyszła następna i mówi że nie dajemy leków bo to taki etap że porodu się już nie powstrzymuje. I bądź tu mądry...
    Miałam taka sytuację w ciąży ze starsza córką i wtedy mi wyciszyli skurcze. Wypisali mnie do domu w poniedziałek a w piątek urodziłam. Musisz zaufać lekarzom, chociaż wiem, ze to czasami trudne :/

firanki na duszę lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png

Wysłany: 9 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha,
    Dziękuję za odpowiedź.
    Póki co to leki nie pomagają, zobaczymy po następnym ktg.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Ha,
    Firanki wydaje mi się, że 36 tydzień jest już na tyle bezpieczny, że zarówno Maleństwu, jak i Tobie nie powinno nic grozić. Domyślam się, że to ciężkie ale spróbuj się nie denerwować. Trzymam jednak kciuki by się uspokoiło

Leira, firanki na duszę lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Firanki wydaje mi się, że 36 tydzień jest już na tyle bezpieczny, że zarówno Maleństwu, jak i Tobie nie powinno nic grozić. Domyślam się, że to ciężkie ale spróbuj się nie denerwować. Trzymam jednak kciuki by się uspokoiło

36 tydzień to już można rodzić w każdym szpitalu, nawet o referencyjności 1-go stopnia, więc luzik - chociaż dobrze jakby chociaż tydzień jeszcze wytrzymać, żeby maluch nie miał statusu wcześniaka i żeby nie przetrzymywali go za długo w szpitalu ze względu na procedury, ale ogólnie jest już bezpiecznie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 9 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa :) ja ogólnie się nie denerwuje bo na tym etapie mam świadomość że jest bezpiecznie. Bardziej mnie wnerwia to, że każdy tu mówi co.innego.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Ha,
    Dziękuję za odpowiedź.
    Póki co to leki nie pomagają, zobaczymy po następnym ktg.
    Kurczę, ale tak bez żadnych wcześniej przepowiadajacych skurczy zaczęło Ci się, chyba znienacka?
    Jakby coś to nie martw się moja córka z 36+3 całkowicie wszystko dobrze nie trzeba było Jej wspomagać gdyby nie żółtaczka to wyszły byśmy po 2 dniach, a tak po 4. A dziecko bardzo rozwinięte intelektualnie i fizycznie:)
    Więc wyrazie czego uszy do góry będzie dobrze!!!!

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.

Wysłany: 9 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Kurczę, ale tak bez żadnych wcześniej przepowiadajacych skurczy zaczęło Ci się, chyba znienacka?
    Jakby coś to nie martw się moja córka z 36+3 całkowicie wszystko dobrze nie trzeba było Jej wspomagać gdyby nie żółtaczka to wyszły byśmy po 2 dniach, a tak po 4. A dziecko bardzo rozwinięte intelektualnie i fizycznie:)
    Więc wyrazie czego uszy do góry będzie dobrze!!!!
    Nic się nie działo, to znaczy ja nie czułam. Miałam od kilku nocy jakieś baaaaardzo lekkie skurcze i w ciągu dnia coś jak ból miesiączkowy, ale w życiu bym nie podejrzewała że na ktg będzie taki zapis! Gdyby nie to, że nie czułam jej ruchów, w życiu bym nie pojechała do szpitala! Tym bardziej że byłam w połowie sprzątania kuchni i biedny chłop został z kaszami, ryzami i innymi oliwkami rozpieprzonymi na blacie :P

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    U mnie bardzo podobna sytuacja ze skurczami. Bo na ktg dochodzą do 100 a ja nic nie czuje. Byłam tak podpieta przez 1h 15min. Tylko czasami czuje, raczej rzadko, dostaje magnez i nospe. Najważniejsze że jesteś pod kontrolą.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    W pierwszej ciąży tak miałam, ze niw miałam żadnych przepowiadajacych skurczy, nie odszedl mi czop, po prostu nic nie zapowiadalo porodu. Bylam juz w szpitalu, bo po terminie, o 20 miałam KTG, na ktorym nie pisały sie skurcze. O 24 obudziłam sie z reguralna akcją skurczowa, co 3-4 min, o 7 rano urodziłam, w dniu, w ktorym miałam miec wywoływany poród. Wiec akcja może sie zacząć z niczego.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanka mój lekarz też mówi że to nuż jest bezpieczny tydzień dla malucha , chociaż wiem że na wszelki wypadek w takich sytuacjach podają jescze sterydy.

Kurczę wychodzi na to że skurcze mogą dac i sobie znać jak już będzie pełna akcja :)

age.png

Wysłany: 9 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na jakieś info co dalej bo nie wyobrażam sobie zostać tu i leżeć bezczynnie...
    Obok mnie w sali dziewczyna z 5dniowym bobasem - ale to małe!!!!!!!!! :)

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty.
    Ale się cieszę :)
    Te niepokojące wyniki (mała ilość wód, opóźniona waga) okazały się dzięki Bogu błędami sprzętu, pomiarów/ innych badających.
    Wody wymierzone dokładnie i afi w granicach normy, a najważniejsze, synek jednak przybrał na wadze i waży już ok. 2300-2400 <3 dzielnie sobie poradził, nawet pomimo, że mamie wagi ubyło podczas ostatniej majówki w szpitalu.
    :)

Firanki na duszę - ale akcja, trzymajcie się tam dzielnie!

Magda33, summer86, welonka, Wonderland, Andziula_1988, Agnella, Kropka89, Dika lubią tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak naprawdę z tego co piszecie wynika, że nie znamy dnia ani godziny, bo nawet trudno wyczuć, które skórcze są tymi porodowymi, a które przepowiadajacymi. U mnie albo wody odchodzily, albo skórcze byly takie na fest, że zawsze wiedziałam, że to już to.

qq87krhmjgas4avj.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya super extra wieści!!!
    Firanki moc usviskow i wsparcia przesyłam:)

firanki na duszę, Annaya lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya wrote:
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty.
    Ale się cieszę :)
    Te niepokojące wyniki (mała ilość wód, opóźniona waga) okazały się dzięki Bogu błędami sprzętu, pomiarów/ innych badających.
    Wody wymierzone dokładnie i afi w granicach normy, a najważniejsze, synek jednak przybrał na wadze i waży już ok. 2300-2400 <3 dzielnie sobie poradził, nawet pomimo, że mamie wagi ubyło podczas ostatniej majówki w szpitalu.
    :)

Firanki na duszę - ale akcja, trzymajcie się tam dzielnie!

Ano właśnie - z tymi sprzętami to można się nerwicy nabawić, najważniejsze, że wszystko OK ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ