X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i po wizycie zaczął odchodzić czop

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    A ja właśnie 26 maja i 1 czerwca chciałabym ominąć :-) nie chcialabym zeby w przyszlosci urodzinki malej byly łączone z innym świętem tylko żeby to był jej dzień. Do 26 maja to chciałabym już być po i spędzić ten dzien z całą moją trójką :-)

Ja bym chciała ominąć 25 i 29 maja. Nie chciałam tez rodzic 8 maja, ale ten dzień już mamy za sobą :)

Klaudia super wieści! Powrót z maluszkiem do domu to cudowny moment ❤ Ja sobie często próbuje wyobrazić jak to będzie u nas, reakcje dzieci na malutką. Jak o tym pomyśle to mam łzy wzruszenia w oczach. Cieszcie się zatem tą cudowną chwilą ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka super wiadomości :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja kupilam w IKEA ten KRUMMELUR i pod nim zamierzam miec monitor oddechu. W sumie ostatecznie maz ten wybral, bo ja nie zdecydowana bylam. Chyba Kropka o nim tez pisala, ze bedzie uzywac ten do monitora oddechu.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz od wizyty jak zaczął odchodzić mi czop bardzo kluje i ciągnie mnie w podbrzuszu puscza i łapie i w pochwie oczywiście magnez poszedł w ruch bo nie planuje jescze odwiedzać poroddowki,mąż się śmieje ze moze lekarz wykrakal bo jak pytałam ile może ważyć w dniu porodu to zaczął się śmiać mówi tak a nie wiadomo bo jak zacznie Pani rodzic jutro to nie całe 3 kg a jak w terminie to3500 .

age.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super, doczekałaś się:-) U nas też upał ale i tak się cieszę bo jak zacznie padać to będzie kiepsko. Ja bym chciała urodzić po 20 maja, a tu dzień matki jest ruchomy, zawsze druga niedziela maja i teraz, wypada 13 maja :-)
    Co do spadku formy, ja tak mam co parę dni, choć teraz mimo upałów śpi mi się super i wstaję tylko raz. I jak narazie poza twardnieniami brzucha nic nie zwiastuje szybkiego porodu, a szkoda, bo nie chcę przenosić bo to zwiastuje przejście pod opiekę szpitala i moja położna wtedy nie będzie z nami :-(

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Mam pytanie do doświadczonych mam. Czy noworodkom odciagamy napletek? Na szkole rodzenia usłyszałam kategoryczne nie. Natomiast ostatnio jak o tym powiedziałam znajomej to zapytała czy nie boję się go narażać na zabieg. Znajoma dzieci nie ma a jedynie doświadczenie z dużo mlodszym bratem. Chętnie poczytam jakieś mity i fakty na ten temat i przede wszystkim Wasze opinie bo ja w tej materii jestem zielona. A żeby nie było że chodzę na skróty już próbowałam czegoś więcej się dowiedzieć i jak zawsze mamaginekolog wydaje się być najbardziej merytoryczna ;)
    https://www.mamaginekolog.pl/higiena-intymna-chlopcow/
    My długo nie naciagalismy (na pewno miesiąc) później sporadycznie aby dokładnie wymyć co trzeba :-)
    Teraz młody sam sobie to robi :-) tak mniej więcej od 2 roku życia :-)

• Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Ha ja kupilam w IKEA ten KRUMMELUR i pod nim zamierzam miec monitor oddechu. W sumie ostatecznie maz ten wybral, bo ja nie zdecydowana bylam. Chyba Kropka o nim tez pisala, ze bedzie uzywac ten do monitora oddechu.

Właśnie ten zamierzam kupic :) Dziękuję za informacje.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super że wychodzicie!

Magda, maluszek już duży i najważniejsze, że jesteście teraz pod czujną opieką :)

Czara, na jaki monitor oddechu się zdecydowałaś? Do mnie przemawia Babysens, ale wszyscy w otoczeniu bardziej chwalą Angelcare.

Magda33 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:

Tak jest, i wszystko już zamontowane i sprawdzone czeka :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja mam Angelcare.

summer86 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Klaudia super, że do domku idziecie :) <3
    Dziewczyny, którym odszedł/odchodzi czop powiedzcie jak to wyglada? Ja dzis w nocy strasznie źle sie czułam brzuch mnie mega miesiaczkowo pobolewał z przerwami oczywiście a jak chciałam iść do wc to wstać nie umiałam tak mnie krocze bolało... czekałam na skurcze ale nic sie nie pojawiło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:57

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka co do napletka to tak jak Anitka pisze. Przez pierwsze tygodnie nie ruszaliśmy tylko z zewnątrz myliśmy. A później po trochu odciagalismy aż w końcu cały dało radę. Co lekarz to inna opinia...jedni mówią żeby w ogóle nie ruszać a inni, że to może doprowadzić do zrośnięcia napletka. :/ Mysle, se najrozsądniej po malutku go odciągać i tyle

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia!! Super wieści, powodzenia w domku. Teraz to będzie wesoło :*

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Magda, maluszek już duży i najważniejsze, że jesteście teraz pod czujną opieką :)

Czara, na jaki monitor oddechu się zdecydowałaś? Do mnie przemawia Babysens, ale wszyscy w otoczeniu bardziej chwalą Angelcare.
    Babysens ma chyba jako jedyny certyfikat medyczny.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

My mamy babysense (po 1 synku) i tylko ten brałam pod uwagę bo ma certyfikaty medyczne.

• teqz Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nie odzywam się często, ale was podczytuje.
    U mnie tez ostatnio ciagle skurcze, bóle jak na okres. Byłam dzisiaj na wizycie i szyjka się skróciła, ale jest nadal zamknięta. Mały wazy już 2850g :) i cc za 20 dni wiec odliczanie trwa :D byleby do wtedy wytrwać :)

summer86, zielonooka7, Magda33, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku:) upał mnie wykańcza, leżę na piętrze w sypialni i słońce jeszcze chyba mocniej daje niż na parterze. A to dopiero
    początki upałów:(

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super wiesci :)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ciąża donoszona <3 bardzo się cieszę, że udało się dotrwać do tego momentu, chociaż mam nadzieję, że synek posiedzi jeszcze minimum tydzień, a najbardziej by mi pasowało około dwóch ;) Wkrótce pojawią się lutówki, a my będziemy mogły się spokojnie zacząć rozpakowywać <3

Lucy010, Magda33, witaminkab, zielonooka7, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ