X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i po wizycie zaczął odchodzić czop

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    A ja właśnie 26 maja i 1 czerwca chciałabym ominąć :-) nie chcialabym zeby w przyszlosci urodzinki malej byly łączone z innym świętem tylko żeby to był jej dzień. Do 26 maja to chciałabym już być po i spędzić ten dzien z całą moją trójką :-)

Ja bym chciała ominąć 25 i 29 maja. Nie chciałam tez rodzic 8 maja, ale ten dzień już mamy za sobą :)

Klaudia super wieści! Powrót z maluszkiem do domu to cudowny moment ❤ Ja sobie często próbuje wyobrazić jak to będzie u nas, reakcje dzieci na malutką. Jak o tym pomyśle to mam łzy wzruszenia w oczach. Cieszcie się zatem tą cudowną chwilą ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka super wiadomości :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja kupilam w IKEA ten KRUMMELUR i pod nim zamierzam miec monitor oddechu. W sumie ostatecznie maz ten wybral, bo ja nie zdecydowana bylam. Chyba Kropka o nim tez pisala, ze bedzie uzywac ten do monitora oddechu.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz od wizyty jak zaczął odchodzić mi czop bardzo kluje i ciągnie mnie w podbrzuszu puscza i łapie i w pochwie oczywiście magnez poszedł w ruch bo nie planuje jescze odwiedzać poroddowki,mąż się śmieje ze moze lekarz wykrakal bo jak pytałam ile może ważyć w dniu porodu to zaczął się śmiać mówi tak a nie wiadomo bo jak zacznie Pani rodzic jutro to nie całe 3 kg a jak w terminie to3500 .

age.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super, doczekałaś się:-) U nas też upał ale i tak się cieszę bo jak zacznie padać to będzie kiepsko. Ja bym chciała urodzić po 20 maja, a tu dzień matki jest ruchomy, zawsze druga niedziela maja i teraz, wypada 13 maja :-)
    Co do spadku formy, ja tak mam co parę dni, choć teraz mimo upałów śpi mi się super i wstaję tylko raz. I jak narazie poza twardnieniami brzucha nic nie zwiastuje szybkiego porodu, a szkoda, bo nie chcę przenosić bo to zwiastuje przejście pod opiekę szpitala i moja położna wtedy nie będzie z nami :-(

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Mam pytanie do doświadczonych mam. Czy noworodkom odciagamy napletek? Na szkole rodzenia usłyszałam kategoryczne nie. Natomiast ostatnio jak o tym powiedziałam znajomej to zapytała czy nie boję się go narażać na zabieg. Znajoma dzieci nie ma a jedynie doświadczenie z dużo mlodszym bratem. Chętnie poczytam jakieś mity i fakty na ten temat i przede wszystkim Wasze opinie bo ja w tej materii jestem zielona. A żeby nie było że chodzę na skróty już próbowałam czegoś więcej się dowiedzieć i jak zawsze mamaginekolog wydaje się być najbardziej merytoryczna ;)
    https://www.mamaginekolog.pl/higiena-intymna-chlopcow/
    My długo nie naciagalismy (na pewno miesiąc) później sporadycznie aby dokładnie wymyć co trzeba :-)
    Teraz młody sam sobie to robi :-) tak mniej więcej od 2 roku życia :-)

• Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Ha ja kupilam w IKEA ten KRUMMELUR i pod nim zamierzam miec monitor oddechu. W sumie ostatecznie maz ten wybral, bo ja nie zdecydowana bylam. Chyba Kropka o nim tez pisala, ze bedzie uzywac ten do monitora oddechu.

Właśnie ten zamierzam kupic :) Dziękuję za informacje.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super że wychodzicie!

Magda, maluszek już duży i najważniejsze, że jesteście teraz pod czujną opieką :)

Czara, na jaki monitor oddechu się zdecydowałaś? Do mnie przemawia Babysens, ale wszyscy w otoczeniu bardziej chwalą Angelcare.

Magda33 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:

Tak jest, i wszystko już zamontowane i sprawdzone czeka :)

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja mam Angelcare.

summer86 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Klaudia super, że do domku idziecie :) <3
    Dziewczyny, którym odszedł/odchodzi czop powiedzcie jak to wyglada? Ja dzis w nocy strasznie źle sie czułam brzuch mnie mega miesiaczkowo pobolewał z przerwami oczywiście a jak chciałam iść do wc to wstać nie umiałam tak mnie krocze bolało... czekałam na skurcze ale nic sie nie pojawiło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:57

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka co do napletka to tak jak Anitka pisze. Przez pierwsze tygodnie nie ruszaliśmy tylko z zewnątrz myliśmy. A później po trochu odciagalismy aż w końcu cały dało radę. Co lekarz to inna opinia...jedni mówią żeby w ogóle nie ruszać a inni, że to może doprowadzić do zrośnięcia napletka. :/ Mysle, se najrozsądniej po malutku go odciągać i tyle

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia!! Super wieści, powodzenia w domku. Teraz to będzie wesoło :*

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Magda, maluszek już duży i najważniejsze, że jesteście teraz pod czujną opieką :)

Czara, na jaki monitor oddechu się zdecydowałaś? Do mnie przemawia Babysens, ale wszyscy w otoczeniu bardziej chwalą Angelcare.
    Babysens ma chyba jako jedyny certyfikat medyczny.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

My mamy babysense (po 1 synku) i tylko ten brałam pod uwagę bo ma certyfikaty medyczne.

• teqz Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nie odzywam się często, ale was podczytuje.
    U mnie tez ostatnio ciagle skurcze, bóle jak na okres. Byłam dzisiaj na wizycie i szyjka się skróciła, ale jest nadal zamknięta. Mały wazy już 2850g :) i cc za 20 dni wiec odliczanie trwa :D byleby do wtedy wytrwać :)

summer86, zielonooka7, Magda33, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku:) upał mnie wykańcza, leżę na piętrze w sypialni i słońce jeszcze chyba mocniej daje niż na parterze. A to dopiero
    początki upałów:(

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super wiesci :)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ciąża donoszona <3 bardzo się cieszę, że udało się dotrwać do tego momentu, chociaż mam nadzieję, że synek posiedzi jeszcze minimum tydzień, a najbardziej by mi pasowało około dwóch ;) Wkrótce pojawią się lutówki, a my będziemy mogły się spokojnie zacząć rozpakowywać <3

Lucy010, Magda33, witaminkab, zielonooka7, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ