CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tini wrote:A ja właśnie 26 maja i 1 czerwca chciałabym ominąć
nie chcialabym zeby w przyszlosci urodzinki malej byly łączone z innym świętem tylko żeby to był jej dzień. Do 26 maja to chciałabym już być po i spędzić ten dzien z całą moją trójką
Ja bym chciała ominąć 25 i 29 maja. Nie chciałam tez rodzic 8 maja, ale ten dzień już mamy za sobą
Klaudia super wieści! Powrót z maluszkiem do domu to cudowny moment ❤ Ja sobie często próbuje wyobrazić jak to będzie u nas, reakcje dzieci na malutką. Jak o tym pomyśle to mam łzy wzruszenia w oczach. Cieszcie się zatem tą cudowną chwilą ❤ -
Teraz od wizyty jak zaczął odchodzić mi czop bardzo kluje i ciągnie mnie w podbrzuszu puscza i łapie i w pochwie oczywiście magnez poszedł w ruch bo nie planuje jescze odwiedzać poroddowki,mąż się śmieje ze moze lekarz wykrakal bo jak pytałam ile może ważyć w dniu porodu to zaczął się śmiać mówi tak a nie wiadomo bo jak zacznie Pani rodzic jutro to nie całe 3 kg a jak w terminie to3500 .
-
Klaudia super, doczekałaś się
U nas też upał ale i tak się cieszę bo jak zacznie padać to będzie kiepsko. Ja bym chciała urodzić po 20 maja, a tu dzień matki jest ruchomy, zawsze druga niedziela maja i teraz, wypada 13 maja
Co do spadku formy, ja tak mam co parę dni, choć teraz mimo upałów śpi mi się super i wstaję tylko raz. I jak narazie poza twardnieniami brzucha nic nie zwiastuje szybkiego porodu, a szkoda, bo nie chcę przenosić bo to zwiastuje przejście pod opiekę szpitala i moja położna wtedy nie będzie z namiMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
anieszka wrote:Mam pytanie do doświadczonych mam. Czy noworodkom odciagamy napletek? Na szkole rodzenia usłyszałam kategoryczne nie. Natomiast ostatnio jak o tym powiedziałam znajomej to zapytała czy nie boję się go narażać na zabieg. Znajoma dzieci nie ma a jedynie doświadczenie z dużo mlodszym bratem. Chętnie poczytam jakieś mity i fakty na ten temat i przede wszystkim Wasze opinie bo ja w tej materii jestem zielona. A żeby nie było że chodzę na skróty już próbowałam czegoś więcej się dowiedzieć i jak zawsze mamaginekolog wydaje się być najbardziej merytoryczna
https://www.mamaginekolog.pl/higiena-intymna-chlopcow/
Teraz młody sam sobie to robitak mniej więcej od 2 roku życia
-
zielonooka7 wrote:Ha ja kupilam w IKEA ten KRUMMELUR i pod nim zamierzam miec monitor oddechu. W sumie ostatecznie maz ten wybral, bo ja nie zdecydowana bylam. Chyba Kropka o nim tez pisala, ze bedzie uzywac ten do monitora oddechu.
Właśnie ten zamierzam kupicDziękuję za informacje.
-
Klaudia, super że wychodzicie!
Magda, maluszek już duży i najważniejsze, że jesteście teraz pod czujną opieką
Czara, na jaki monitor oddechu się zdecydowałaś? Do mnie przemawia Babysens, ale wszyscy w otoczeniu bardziej chwalą Angelcare.Magda33 lubi tę wiadomość
-
zielonooka7 wrote:Ha ja kupilam w IKEA ten KRUMMELUR i pod nim zamierzam miec monitor oddechu. W sumie ostatecznie maz ten wybral, bo ja nie zdecydowana bylam. Chyba Kropka o nim tez pisala, ze bedzie uzywac ten do monitora oddechu.
Tak jest, i wszystko już zamontowane i sprawdzone czeka -
Hej Dziewczyny
Gratuluje udanych wizyt
Klaudia super, że do domku idziecie
Dziewczyny, którym odszedł/odchodzi czop powiedzcie jak to wyglada? Ja dzis w nocy strasznie źle sie czułam brzuch mnie mega miesiaczkowo pobolewał z przerwami oczywiście a jak chciałam iść do wc to wstać nie umiałam tak mnie krocze bolało... czekałam na skurcze ale nic sie nie pojawiłoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:57
-
Anieszka co do napletka to tak jak Anitka pisze. Przez pierwsze tygodnie nie ruszaliśmy tylko z zewnątrz myliśmy. A później po trochu odciagalismy aż w końcu cały dało radę. Co lekarz to inna opinia...jedni mówią żeby w ogóle nie ruszać a inni, że to może doprowadzić do zrośnięcia napletka.
Mysle, se najrozsądniej po malutku go odciągać i tyle
-
summer86 wrote:Klaudia, super że wychodzicie!
Czara, na jaki monitor oddechu się zdecydowałaś? Do mnie przemawia Babysens, ale wszyscy w otoczeniu bardziej chwalą Angelcare.
-
summer86 wrote:Klaudia, super że wychodzicie!
Czara, na jaki monitor oddechu się zdecydowałaś? Do mnie przemawia Babysens, ale wszyscy w otoczeniu bardziej chwalą Angelcare. -
Hej
nie odzywam się często, ale was podczytuje.
U mnie tez ostatnio ciagle skurcze, bóle jak na okres. Byłam dzisiaj na wizycie i szyjka się skróciła, ale jest nadal zamknięta. Mały wazy już 2850gi cc za 20 dni wiec odliczanie trwa
byleby do wtedy wytrwać
summer86, zielonooka7, Magda33, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Ratunku:) upał mnie wykańcza, leżę na piętrze w sypialni i słońce jeszcze chyba mocniej daje niż na parterze. A to dopiero
początki upałów:( -
U mnie dzisiaj ciąża donoszona
bardzo się cieszę, że udało się dotrwać do tego momentu, chociaż mam nadzieję, że synek posiedzi jeszcze minimum tydzień, a najbardziej by mi pasowało około dwóch
Wkrótce pojawią się lutówki, a my będziemy mogły się spokojnie zacząć rozpakowywać
Lucy010, Magda33, witaminkab, zielonooka7, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość