X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firankinadusze a też będziesz korzystać z monitora?
    Napisałam do producenta to mi odpisali, że nie może być z efektem pamięci, kieszeniami powietrza i sprężynowy. Grubość i twardość nie maja znaczenia. Także chyba zdecyduje się na jeden z tych co wybrałam.

Sarrrra mnie od czasu do czasu tak lekko ćmi jak na okres. Mówiłam lekarzowi. Niby normalne. Ale jeśli boli Ciebie codziennie to ja dla swojego spokoju bym skontaktowała się z lekarzem.

dqpri09kh0x52aib.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    U mojego dziecka waga już 3000g, ordynator powiedział że na pewno zakończymy ciążę wcześniej. Nie mogą podać mi sterydów na płucka bo on bardzo podnosi cukier.
    Zmienili mi heparyne neoparin na fraxiparyne bo jest lepsza, bardziej oczyszczona ale dalej w dawce 0,4.
    To fakt z tymi sterydami tylko ze mi podali mimo cukrzycy ciazowej ale cukry tylko przez 24 h swirowały i sie uspokoilo. Max mialam 134 cukru gdzie normalnie po posilkach mam 109. Wiec nie ma tragedii. Ja bylam tez w 32 tc wtedy a Ty juz 37 moze tez dlatego nie podają.

Magda33 lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Tini Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę do szpitala i body i pajacyki. Tym bardziej że nie wiadomo na jakie temperatury się trafi.

W ogóle to widzialyscie ten wczorajszy wysyp na majowkach? Już niedługo u nas tak będzie:-)

Co do skurczów czy twardnien też je mam codziennie ale tak jak niektóre z Was pisały- póki same się wygłuszają to ok. Aczkolwiek wizyty mam już ustawione co tydzień aż do porodu. Chociaż lekarka nie przewiduje ich więcej jeszcze jak trzy ;-)

Ha ja też dziś kończę 37 tydz A jutro zaczynamy 38 więc jedziemy na tym samym wózku:-) to kiedy rodzimy? Ja tak planuje na weekend 18-20 maja bo wtedy mąż ma wolne :-D

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, pajace muszę wziąć bo inaczej mnie pogonią ze szpitala. Pajac całościowy ma być i już. W domu to w bodziaki wsadzę i po sprawie, tylko ten szpital mnie zastanawia :) w sumie lepiej mieć więcej niż mają chodzić i burczeć a nigdy nie wiadomo jakie miłe panie się trafią. A samych body nie dam, bo z gołymi nóżkami nie pozwolą żeby dziecko było a na body trzeba półpajaca, półpajac nie za dobry bo podrażnia pępuszek i tak oooo. Oczywiście wszystko znam z opowieści a jak będzie - zobaczę :D W sumie jak pomyślę o porodzie to cała reszta nieważna, oby przetrwać poród. Później już tylko wielka miłość :D

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dopadło mnie dziś niewyobrażalne lenistwo. Nic mi się nie chce. Do tej pory miałam mnóstwo energii A dziś ani jeszcze nie ogarnęłam chaty ani obiadu nie zrobiłam. Nie potrafię się do niczego zmobilizować

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Leira, pajace muszę wziąć bo inaczej mnie pogonią ze szpitala. Pajac całościowy ma być i już. W domu to w bodziaki wsadzę i po sprawie, tylko ten szpital mnie zastanawia :) w sumie lepiej mieć więcej niż mają chodzić i burczeć a nigdy nie wiadomo jakie miłe panie się trafią. A samych body nie dam, bo z gołymi nóżkami nie pozwolą żeby dziecko było a na body trzeba półpajaca, półpajac nie za dobry bo podrażnia pępuszek i tak oooo. Oczywiście wszystko znam z opowieści a jak będzie - zobaczę :D W sumie jak pomyślę o porodzie to cała reszta nieważna, oby przetrwać poród. Później już tylko wielka miłość :D

To faktycznie dziwne, zwłaszcza w lato, gdzie często szpitale nie mają klimatyzacji.

No nic, weź sobie w takim razie 3 pary body krótkich i 3 pary pajacy + 1 czapeczka (najlepiej niewiązana pod szyją, tylko zwykła) i parę skarpetek. Niedrapki u nas odradzali jako, że hamuje to sensorykę dziecka, a na początku ponoć paznokcie są miękkie i krótkie i nie ma sensu zakładać nic na rączki. Będziesz przygotowana na każdą ewentualność w razie czego :)

Podobno dobrym pomysłem jest też zabranie poduszek - rożków do karmienia, jest to bardzo wygodne i odciążające w porównaniu do trzymania dziecka na ręku przy cycu.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowałam wielkie sprzątanie, a właśnie obudziłam się z 2-godzinnej drzemki ;)

Tini ja najbardziej chciałabym urodzić 26 maja w Dzień Matki :) Od przyszłego czwartku na pewno będą częstsze seksy i dłuższe spacery aby tą moją szyjkę coś chociaż ruszyło.

U mnie z ruchami różnie, ale przez ostatnie dni jak się wieczorem położę to jest armagedon. W dzień jest znacznie spokojniej, a dzisiaj to już w ogóle jest bardzo spokojnie. Nie ma zatem żadnej reguły ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    A tak w ogóle to dopadło mnie dziś niewyobrażalne lenistwo. Nic mi się nie chce. Do tej pory miałam mnóstwo energii A dziś ani jeszcze nie ogarnęłam chaty ani obiadu nie zrobiłam. Nie potrafię się do niczego zmobilizować
    Czułam się tak wczoraj :( Z dnia na dzień zeszła ze mnie cała energia. Sa lepsze i gorsze dni. Wczoraj był ten gorszy i wtedy siedzę i nie mam siły dosłownie na nic, do tego co chwilę bym płakała. Nie ogarniam w takie dni własnych myśli i emocji :(

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do doświadczonych mam. Czy noworodkom odciagamy napletek? Na szkole rodzenia usłyszałam kategoryczne nie. Natomiast ostatnio jak o tym powiedziałam znajomej to zapytała czy nie boję się go narażać na zabieg. Znajoma dzieci nie ma a jedynie doświadczenie z dużo mlodszym bratem. Chętnie poczytam jakieś mity i fakty na ten temat i przede wszystkim Wasze opinie bo ja w tej materii jestem zielona. A żeby nie było że chodzę na skróty już próbowałam czegoś więcej się dowiedzieć i jak zawsze mamaginekolog wydaje się być najbardziej merytoryczna ;)
    https://www.mamaginekolog.pl/higiena-intymna-chlopcow/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:11

Leira lubi tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, takie właśnie zalecenia są na stronie szpitala :) ale jak się już jest, to nie pozwalają niedrapek zakładać :)
    U mnie dziś też totalny leń. Nieróbstwo, że hej ! ale jakoś mi z tym dziś dobrze i miło i nawet sumienie nie gryzie :D
    Noo na majówkach chyba z 6 jednego dnia! Ja się śmieję, że 29 maja pełnia to trzeba się przygotować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:30

Leira lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używaliśmy monitora i też mam materac lateks pianka kokos. Monitor obudził nas 3 razy, z czego tylko raz nie umiemy powiedzieć dlaczego.
    Jeśli chodzi o ubranka to z Młoda do szpitala miałam wszystkie możliwe kombinacje. Body tylko na kopertę zapinane bo bałam się że nie będę umiała jej podnieść do ubrania - miałam racje. Na początek były dla mnie wybawieniem, ale tylko na pierwsze 3 dni. Jak już nabrałam wprawy to bodziachy przez główkę, półspiochy. A w domu w ciepłe dni to same body i skarpetki.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuję kupić materac piankowy z ikei. Myślicie, ze on będzie dobry do monitora oddechu?

Czy u Was też dzisiaj taki upał? Zrobiło nam się prawdziwe lato.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła żeby brać tylko pajace, ze będzie za gorąco jeszcze na body pod spod, tym bardziej ze w salach jeszcze jest ogrzewanie włączone. Obowiązkowo jednak skarpetki, bo dziecko bardzo marznie w stopki.

Paznokcie są miękkie, ale jest w stanie się podrapać. Syn koleżanki zrobił sobie właśnie w szpitalu dwie szramy.

Ja planuje kupić materac piankowy z ikea. Mysle ze będzie ok do monitora, który już czeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 13:36

• Tini Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też grzeje niemiłosiernie. Ale z dwojga złego wolę chyba za ciepło niż za zimno:-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzisiaj do domu !!!
    Boże tak się cieszę a zarazem panikuje haha jak to teraz będzie :D
    Tak na dobra sprawę to dopiero teraz poznam swoje dziecko ... Normalnie mam dreszcze haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 13:49

welonka, Magda33, Tini, kokkosanka, Ha, zielonooka7, ptaszek, anna23, anieszka, Anitka201, klarunia1978, Komcia, witaminkab, Fufka30, Kropka89, Tròjka, lotka1990, Pysiaczek89, Lucy010, KlaudiaS, Andziula_1988, Sonia94, Fasola1234, ScarlettKate, Agnella, Axana, Dika, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia świetne wieści. Powodzenia :)

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Tini ja najbardziej chciałabym urodzić 26 maja w Dzień Matki :) Od przyszłego czwartku na pewno będą częstsze seksy i dłuższe spacery aby tą moją szyjkę coś chociaż ruszyło.
    A ja właśnie 26 maja i 1 czerwca chciałabym ominąć :-) nie chcialabym zeby w przyszlosci urodzinki malej byly łączone z innym świętem tylko żeby to był jej dzień. Do 26 maja to chciałabym już być po i spędzić ten dzien z całą moją trójką :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super :-) w końcu się doczekaliscie:-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super wiadomosci będziesz miała teraz chłopaków przy sobie :)

My po wizycie Oliwia waży 2700, szyjka już dość mocno skrocila się ale zamknięta brzuch cały czas twardy więc już bliżej niż dalej , w niedzielę mam odstawić magnez i już nic nie brać na bóle . Lekarz powiedział że jesli dotrwamy do terminu to powinna ważyć 3500 . Z wymiarami zwonila kość udowa do tyłu i brzuch głowa jak zwykle do przodu. Następna wizyta za dwa tygodnie :-)

Ha, zielonooka7, Magda33, witaminkab, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

age.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co położna to inna wersja ;).
    My musialysmy w szpitalu pilnować przeciągów, bo było tak gorąco że położne otwierały dzwi przeciwpożarowe obok naszej sali i każda pani sprzątająca, położna lub przynosząca posiłek nie zamykała drzwi od naszej sali gdzie było lekko uchylone okno. Efekt był taki że pod dobie chórem krzyczałysmy za każdym "Drzwi!" Aaa i przynajmniej w tym szpitalu nigdzie grzane w czerwcu nie było.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ