X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola ja mocze w zimniej wodzie ulga duża ,wczoraj założyłam Stare sandały i całe stopy mam w bomblach .

Ja szykuje body z długim i śpiochy jedne cieplejsze taki cienki wskutek drugie cieniutkie i kocyk jak by było chłodniej my mamy 80km do domu więc nie chce ubierać za ciepło jak co przykryjemy kocykiem na przejście do samochodu .

U nas cały dzień grzalo teraz zrobiło się chłodniej byliśmy na spacerze i szybko wróciliśmy ja chętnie zalozylabym cienka czapkę czy opaskę bo uszy mi teraz odpadja :(

Moje dziecko chyba właśnie robi szpagat bo czuję jak wciska mi się w lewe i prawe zebro .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 20:57

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola widzialam u majówkę że większość moczyła stopy w zimniej wodzie.

Na wypis body, pajac, kocyk, albo pielucha flanelowa i czapka. Zależy od pogody.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ;)

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na opuchnięte stopy ? Staram się dużo pić. Ale od 2-3 dni czuje że od kostek w dół mam opuchnięte.

Ja dużo leżę z nogami do gory, opieram sobie na poduszkach albo na ścianie. Mam tez krem z wyciągu z kasztanowca i też trochę daje radę :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:13

Kropka89 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Tini Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie szykuje na wypis ani dla siebie ani dla małej bo nie wiem jaka będzie pogoda. Po prostu w dniu wypisu mąż sam kierowany przez telefon zapakuje co mu powiem:-)

Lucy010, Kropka89 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania torby to da się spakować w jedną, sportową torbę - potwierdzam.

Jedyne co to mamy, w oddzielnej reklamówce, ubrania dla partnera, napoje i przekąski na czas porodu, ale nie jest to duża torba.

Polecam Wam nie brać wszystkiego naraz - wystarczy jeden ręcznik (po kąpieli, jeśli będzie brudny to partner zabierze go do domu i na drugi dzień przywiezie czysty), poduchę do karmienia wziąć NA torbę, a nie do torby, z rożka wyjąć usztywnienie i poskładać go w kostkę, dla malucha dwie pary ubrań - jedne 50, drugie 56, jak już się przekonacie, który rozmiar jest właściwy to partner na drugi dzień dowiezie Wam więcej tych ubrań. Zaopatrzyć się w kosmetyki - miniatury, np w Rossman (tanie, dobre, małe). Nie brać ciuchów "na wyjście" - partner dowiezie. Nie brać grubych kocy - wystarczy kilka pieluch bawełnianych, tetrowych, flanelowych, które zajmują mało miejsca, a na letnią porę wystarczą do przykrycia dziecka. Pieluchy jednorazowe kupić w opakowaniu po max 20-24 szt. będzie to niewielkie opakowanie i nie będzie zajmować dużo miejsca, a jakby zabrakło pieluch to partner dowiezie. Darować sobie suszarki, prostownice i kosmetyki do makijażu - zabiera to mnóstwo miejsca, a i tak zapewne użyjecie tego raz (jeśli w ogóle) przez wyjściem, więc spokojnie partner może Wam to dowieźć. Skoncentrować się na najpotrzebniejszych rzeczach i mieć w głowie, że idziecie tam na max 3 dni, a nie na 3 tygodnie ;)

Joaszo, Tini, Kropka89 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na opuchnięte stopy ? Staram się dużo pić. Ale od 2-3 dni czuje że od kostek w dół mam opuchnięte.
    Zdecydowanie zimna woda a później jakiś żel chłodzący lub aerozol.
    Lata temu zalatwiłam się na cacy. Po tanecznej nocce na szpilkach tak nogi mnie bolały że postanowiłam zrobić sobie domowe spa. Maczalam stopy w ciepłej wodzie, posmarowałam jakaś próbką żelu do stóp. Po chwili nogi zaczęły mnie parzyć, okazalo się ze ta probka to jakiś żel rozgrzewajacy chili! I ten żel tak głęboko wszedł w strukturę skóry. Wieczór spędziłam na okladaniu stóp lodem :D

Ostatniej nocy, zarówno mi, jak i mężowi śnił się nasz Franio. W obu przypadkach był miał rude włoski. Tylko, że w moim przypadku miał już zarost :D

oar8yx8dab4u94zl.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Holandii wypisują po 2 godzinach od porodu :-). Bez względu która jest godzina. Z pierwszą córką wyszliśmy o 23 bo czekaliśmy niepotrzebnie dwie godziny na lekarza, który nie mogł i tak przyjść bo nagły wypadek był.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    W Holandii wypisują po 2 godzinach od porodu :-). Bez względu która jest godzina. Z pierwszą córką wyszliśmy o 23 bo czekaliśmy niepotrzebnie dwie godziny na lekarza, który nie mogł i tak przyjść bo nagły wypadek był.

Zazdroszczę !!!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella moja córcia pamięta co od kogo dostała i często pokazuje. Chcę kupić jej prezent od dzidziusia choć jeszcze nie wiem co. Może jakaś książkę i zabawkę, ale muszę zrobić rozeznanie:)

Dziewczyny zazdroszczę wam lodowych zachcianek. U mnie niedawno pojawiła się zgaga i w zasadzie nie wiem już co mam jeść:( zaczyna się po obiedzie i tak meczy do nocy.
    Z córką zgagi nie było, ciekawe czy teraz będzie kudlate dziecko? ;)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym objawiają się żylaki pochwy?

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira ja właśnie tak wszystko zminimalizowałam i nadal mam 2 torby... poduchy do karmienia nie biorę wcale. Pocieszające jest to, ze drugi szpital ( wojewódzki) wymaga jeszcze więcej włącznie z papierem toaletowym i ręcznikami papierowymi, więc i tak nie mam dużo w swoich 2 małych torbach :D Co do miniatur w rossmanie wcale nie są tanie ;/ lepiej kupić te pojemniki małe do samolotu i przelać w nie płyny :) jedno takie z pompką ok 2 zł a mały żel ok 7 zł więc się opłaca :D

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, ale przecież jak masz ochotę możesz wypisać się nawet odrazu na własne życzenie, nikt nikogo nie trzyma w szpitalu na siłę:) ale uwierz mi czasami lepiej polezec dłużej i wyjść w pełni sił z pewnością, że dziecku nie pojawi się żółtaczka. W niektórych krajach po porostu ni ma wyboru i takie są zasady co do okresu przebywania w szpitalu po porodzie.

Pysiaczek89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny;*
    Spróbuje moczenia nóg w zimnej wodzie .
    Na wieczór kładę nogi wyżej na poduszce.
    Moja babcia pije świeżą pokrzywe. Nienawidzę tego zapachu haha czy pokrzywa w woreczkach też tak śmierdzi?;D

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną torbę sportową i wydaje mi się że będzie jeszcze za duża. Ale mój szpital wymaga tylko chusteczek dla malucha. Więc nie mam problemu z pieluchami czy ubrankami.
    Ale żeby własny papier przynosić to juz na prawde przesada..

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Ja mam jedną torbę sportową i wydaje mi się że będzie jeszcze za duża. Ale mój szpital wymaga tylko chusteczek dla malucha. Więc nie mam problemu z pieluchami czy ubrankami.
    Ale żeby własny papier przynosić to juz na prawde przesada..
    Myślę, że to nie jest głupie. Zwykle w takich miejscach papier jest twardy i może jeszcze bardziej podrażnić. Co swoje to swoje - na pewno weźmiesz miękki ;)
    A ja jeszcze odnośnie lodów... jest taka teoria, że lody nie są tłuczące bo organizm musi zużyć energię na podgrzanie posiłku - i tego się trzymajmy :D

Agnella lubi tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola sztucce tez, kolezanka myslala, ze to zart, nie wziela i maz latal po papier toaletowy haha masc do pupy musze miec tez, podklady na lozko, te rzeczy jednorazowe wlasnie najwiecej miejsca zajmuja. Jak juz je zuzyje to jedna torba wyjdzie :) z opuchlizna dobrze dziewczyny radza, zimna woda i nogi do gory :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka ja sie powstrzymuje jak moge zeby nie isc do kuchni a Ty mnie tu kusisz tymi lodami haha

bebetka.b lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po co tu zagladam? Lodow o 1 w nocy mi sie zachcialo :( eh musi mi kisiel wystraczyc
    Ja sie spakowalam w mala sportowa torbe a Malutkiej rzeczy na wyjscie w torbe od wozka, u nas tez tylko chusteczki trzeba miec dla dzidzi.
    Ja dzi caly dzien na dzialce alez cudna niedziela. Jutro znowu ktg i lekarz i posiedzę pewnie z 2 h w tej przychodni ale no coz takie uroki. Dzisiaj mialam skurcze przepowiadajace ale takie konkretne kilka. Wiec już niedlugo cos czuje byle do piątku wtedy zaczne 38 tydz i donoszona bedzie.
    Ja nie mialam problemu z puchnacymi stopami wiec nie mam w tym temacie doświadczenia.
    Czemu ja spac nie moge? Eh....

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ