CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda33 wrote:Mam świeżutkie informacje...
Dostane zastrzyk na płucka i w tym tygodniu rozwiązanie. Tylko nie wiem jakMagda33 lubi tę wiadomość
-
Ha wrote:Zgadzam się! Mój mąż przy dzieciach zrobi wszystko. Od początku angażował się w macierzyństwo tak samo bardzo jak ja. W niektórych sytuacjach radził sobie nawet lepiej niż ja, miał więcej cierpliwości, spokoju w sobie.
mieliśmy problem koło 6 miesiąca zięcia i młody przestał na m spać w nocy. To mąż miał do niego większa cierpliwość. Ciagle wstawał, podawał, przewijał a bywało tak ze młody budził się co 20 min.. chodziliśmy nieprzytomni, zasypianiem na siedząco.
-
Ja tez na poczatku planowalam przykleic karteczki, ale sam sie zainteresowal szafa to mu powiedzialam co i jak, niech tez mysli samodzilnie hehe
Oo powitamy niedlugo nowego bejbusiatrzymam kciuki
Co do szpitali to sie czlowiekna majowkach naczytal i teraz kombinuje czy go z torbami wpuszcza haha
ScartettKate mamy podobny suwaczek, ciekawe czy nie bedziemy majowkamiu mnie oznak nie ma, nawet brzuch sie nie spina, ale nigdy nie wiadomo.
-
chyba z godzinę mi zajęło nadrabianie Was po intensywnym weekendzie :p
nic nie czytałam, ale i tak mi się udzieliły wszystkie zachcianki - lody wcinałam cały weekend i wczoraj jadłam też kebaba o którym ktoś pisał
któraś pytała o pokrzywę w torebkach czy śmierdzi - ja nie przepadam za tego typu herbatami (lipa, pokrzywa, mięta, rumianek itp) ale ostatnio zaparzyłam pokrzywę i była oknie śmierdziała.
ja właśnie muszę w tym tygodniu koniecznie spakować torbę ale tak bardzo nie mogę się za to zabrać((
-
Ja mam dzisiaj mnóstwo energii
Od rana pofarbowalam włosy, wysprzątałam całą łazienkę, zaraz biorę się za kuchnie. Jedna pralka prania już się suszy, druga się pierze. Czekam na męża, który rządzi w ikei i jedziemy po kwiaty do ogrodu
A na piątek mam zaplanowane mycie okien. Dzisiaj jeszcze w koncu wyszukuje łóżeczko, żeby juz wszystko było zapięte na ostatni guzik.
-
Lucy010 wrote:Ha czyzbys wila gniazdko ?
zazdroszcze, mnie poki co sily opuscily, ale pewnie powroca za tydzien
-
Też już bym chciała mniec wszystko gotowe narazie stoi dopiero szkielet szafy czekamy aż dostarcza resztę i będę już szykować na gotowo ale to pewnie zejdzie do końca tygodnia, okna planuje umyć jak będę mieć już wszystko gotowe może przyspieszy poród wcześniej za nie nie zabieram się .
Szczeliwa ja też właśnie kupiłam taki jeden taki miękki bez zadnych usztywniej, jeśli będę karmić to na pewno kupię a tak wole poczkeac.
Przyszła właśnie do mnie paczka z pieluchami od hubi i faktycznie 100% lepsze od tej z pepco jest gruba i mocna i mam też od niego pieluche bambusowa wygląda jak kocyk i jest przyjemna :)i przyszła paczka z ciuszkami od koleżanki więc zabieram się za pranko oby nie padało :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:07
-
Ja też się każdego dnia czuje całkowicie różnie
Raz był spala cały dzień a wczoraj np. przypływ energii, nawet długi popołudniowy spacer się udał i w ogóle bardzo dobrze się czułam. Dziś już trochę lepiej ale przychodzi koleżanka gotować razem zupkę szparagowa
Także bulion już rano nastawilam, pranie jedno właśnie wyjmuje i wstawiam drugie a tak to cały czas leżę i mierze to męczące cisnienie (zauważyłam że jak się położę i policzę do 100 i dopiero później mierze to wynik jest o wiele fajniejszy
)
Mój bobas się dziś wyjątkowo dużo rusza - dziś dzieci ze szkoły naprzeciwko mają dużo zajęć na dworze a okna otwarte i tak sobie myślę - może podobają mu się te głosy dzieci i chciałby się z nimi pobawić?Bo przed chwilą jak się przerwa zaczęła to prawie mi wyskoczył z brzucha
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Aha przez te Wasze wpisy śniły mi się dziś same desery, ciasta, lody, jakaś cudowna kawiarnia. Tylko ja narzekałam że czemu nie jest napisane które ciasto z alkoholem i który napoj z kawa że przecież ja w ciąży muszę takie rzeczy wiedzieć
Panie że złości za to nie chciały mi dać lodów mówiąc że już nie ma
Co za sny! Dobrze że nie śniłam o kebabie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:20
-
Ja właśnie prasuję drugą turę ubranek dla Małej, po południu w planach pakowanie torby dla mnie.. chciałabym do końca tego tygodnia mieć wszystko gotowe.
Wózek mamy wybrany, ale nadal nie mogę zdecydować się na fotelik a lepiej jednak zamówić za jednym razem, bo jest szansa na jakiś rabat.
eunice. lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Na pewno wez taki fotelik, do ktorego wybrany przez Ciebie wozek ma dostepny adapter
Ja idac tym tropem zdecydowalam sie na fotelik Maxi Cosi
Leira, pod tym względem już opcje wybory zawężyłam. Teraz mam dylemat czy kupować bazę czy montować na pasy.. a jeśli jednak bazę to chciałabym taką, którą wykorzystam później do kolejnego fotelika, bo to jednak spory wydatek.
Anitka, aż 30% kobiet niestety ma dodatni GBSpodadzą antybiotyk w trakcie porodu i będzie wszystko ok!
Na szkole rodzenia mówili, że nadal częstą praktyką jest, że kobiety przychodzą do porodu bez tego badania i wtedy i tak trzeba podawać antybiotyk. Postaraj się tym nie martwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:51
-
Anitka, pediatra-neonatolog na szkole rodzenia mówiła, że jeśli coś pójdzie nie tak z podaniem antybiotyku przy porodzie to dokładniej obserwują maluszka w pierwszych dobach czy nie zagraża mu jakaś infekcja. Mówiła, że jeśli chodzi o GBS procedury są bardzo dobrze dopracowane, żeby maluch był bezpieczny i chronić go przed infekcją.
Anitka201, Leira lubią tę wiadomość
-
Summer co do fotelika i bazy to my mamy po synu maxi cosi pebble i bazę familyfix. Przy tej ciazy dokupiliśmy 2 bazę do drugiego auta (również familyfix). Pebble jest o tle fajny ze służy odrobine dłużej niż podstawowy fotel maxi cosi. Mój syn był duży i miescil się w nim do 13 miesiąca. Kolejny fotel kupiliśmy inny mimo ze do naszej bazy można było zamontować 2 fotel maxi cosi ( chyba pearl).
Ze swojej strony polecam bazę, jedno kliknięcie i fotel prawidłowo wpięty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 12:25