X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Mam świeżutkie informacje... :)
    Dostane zastrzyk na płucka i w tym tygodniu rozwiązanie. Tylko nie wiem jak :)
    Wow, ale super informacja, to czekamy na kojenego Bejbusia:)

Magda33 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Zgadzam się! Mój mąż przy dzieciach zrobi wszystko. Od początku angażował się w macierzyństwo tak samo bardzo jak ja. W niektórych sytuacjach radził sobie nawet lepiej niż ja, miał więcej cierpliwości, spokoju w sobie.
    Mój dokładnie tak samo :-) mieliśmy problem koło 6 miesiąca zięcia i młody przestał na m spać w nocy. To mąż miał do niego większa cierpliwość. Ciagle wstawał, podawał, przewijał a bywało tak ze młody budził się co 20 min.. chodziliśmy nieprzytomni, zasypianiem na siedząco.

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy biustonosz do karmienia jest naprawdę nie zbędny ? a taki zwykły z push up się nie nada czy karmieniu ;)?

Szczęśliwa2017
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na poczatku planowalam przykleic karteczki, ale sam sie zainteresowal szafa to mu powiedzialam co i jak, niech tez mysli samodzilnie hehe
    Oo powitamy niedlugo nowego bejbusia :) trzymam kciuki :)
    Co do szpitali to sie czlowiekna majowkach naczytal i teraz kombinuje czy go z torbami wpuszcza haha
    ScartettKate mamy podobny suwaczek, ciekawe czy nie bedziemy majowkami :) u mnie oznak nie ma, nawet brzuch sie nie spina, ale nigdy nie wiadomo.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba z godzinę mi zajęło nadrabianie Was po intensywnym weekendzie :p
    nic nie czytałam, ale i tak mi się udzieliły wszystkie zachcianki - lody wcinałam cały weekend i wczoraj jadłam też kebaba o którym ktoś pisał :D

któraś pytała o pokrzywę w torebkach czy śmierdzi - ja nie przepadam za tego typu herbatami (lipa, pokrzywa, mięta, rumianek itp) ale ostatnio zaparzyłam pokrzywę i była ok :) nie śmierdziała.

ja właśnie muszę w tym tygodniu koniecznie spakować torbę ale tak bardzo nie mogę się za to zabrać :(((

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZczesliwa ja now mam ani jednego biustonosza do karmienia narazie będę odpinac ramiączka od biustonosza i odwijac miseczkę na dół , dopiero jeśli będę widzieć ze laktacja jako tako nam idzie i będę karmić to dopiero kupię specjalny do karmienia .

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj mnóstwo energii :) Od rana pofarbowalam włosy, wysprzątałam całą łazienkę, zaraz biorę się za kuchnie. Jedna pralka prania już się suszy, druga się pierze. Czekam na męża, który rządzi w ikei i jedziemy po kwiaty do ogrodu :) A na piątek mam zaplanowane mycie okien. Dzisiaj jeszcze w koncu wyszukuje łóżeczko, żeby juz wszystko było zapięte na ostatni guzik.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha czyzbys wila gniazdko ? ;) zazdroszcze, mnie poki co sily opuscily, ale pewnie powroca za tydzien :D

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Ha czyzbys wila gniazdko ? ;) zazdroszcze, mnie poki co sily opuscily, ale pewnie powroca za tydzien :D
    Mnie pewnie tez lada dzień siły opuszczą. Każdego dnia czuję się zupełnie inaczej i nigdy nie wiem co będzie jutro. Dlatego póki jest jak jest to korzystam :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka no ja właśnie też nie mam i tak się zastanawiałam czy kupować . kupiłam jedynie jeden taki sportowy, żeby w razie czeon mieć jakiś miękki jakby piersi były obolale.

Szczęśliwa2017
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już bym chciała mniec wszystko gotowe narazie stoi dopiero szkielet szafy czekamy aż dostarcza resztę i będę już szykować na gotowo ale to pewnie zejdzie do końca tygodnia, okna planuje umyć jak będę mieć już wszystko gotowe może przyspieszy poród wcześniej za nie nie zabieram się .

Szczeliwa ja też właśnie kupiłam taki jeden taki miękki bez zadnych usztywniej, jeśli będę karmić to na pewno kupię a tak wole poczkeac.

Przyszła właśnie do mnie paczka z pieluchami od hubi i faktycznie 100% lepsze od tej z pepco jest gruba i mocna i mam też od niego pieluche bambusowa wygląda jak kocyk i jest przyjemna :)i przyszła paczka z ciuszkami od koleżanki więc zabieram się za pranko oby nie padało :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:07

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się każdego dnia czuje całkowicie różnie ;) Raz był spala cały dzień a wczoraj np. przypływ energii, nawet długi popołudniowy spacer się udał i w ogóle bardzo dobrze się czułam. Dziś już trochę lepiej ale przychodzi koleżanka gotować razem zupkę szparagowa <3 Także bulion już rano nastawilam, pranie jedno właśnie wyjmuje i wstawiam drugie a tak to cały czas leżę i mierze to męczące cisnienie (zauważyłam że jak się położę i policzę do 100 i dopiero później mierze to wynik jest o wiele fajniejszy :-P)

Mój bobas się dziś wyjątkowo dużo rusza - dziś dzieci ze szkoły naprzeciwko mają dużo zajęć na dworze a okna otwarte i tak sobie myślę - może podobają mu się te głosy dzieci i chciałby się z nimi pobawić? :-D Bo przed chwilą jak się przerwa zaczęła to prawie mi wyskoczył z brzucha :-D

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha przez te Wasze wpisy śniły mi się dziś same desery, ciasta, lody, jakaś cudowna kawiarnia. Tylko ja narzekałam że czemu nie jest napisane które ciasto z alkoholem i który napoj z kawa że przecież ja w ciąży muszę takie rzeczy wiedzieć :-D Panie że złości za to nie chciały mi dać lodów mówiąc że już nie ma :( Co za sny! Dobrze że nie śniłam o kebabie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:20

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie prasuję drugą turę ubranek dla Małej, po południu w planach pakowanie torby dla mnie.. chciałabym do końca tego tygodnia mieć wszystko gotowe.

Wózek mamy wybrany, ale nadal nie mogę zdecydować się na fotelik a lepiej jednak zamówić za jednym razem, bo jest szansa na jakiś rabat.

eunice. lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wez taki fotelik, do ktorego wybrany przez Ciebie wozek ma dostepny adapter :) Ja idac tym tropem zdecydowalam sie na fotelik Maxi Cosi :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie, gbs dodatni..niech mnie coś jeszcze dzisiaj dobije.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Na pewno wez taki fotelik, do ktorego wybrany przez Ciebie wozek ma dostepny adapter :) Ja idac tym tropem zdecydowalam sie na fotelik Maxi Cosi :P

Leira, pod tym względem już opcje wybory zawężyłam. Teraz mam dylemat czy kupować bazę czy montować na pasy.. a jeśli jednak bazę to chciałabym taką, którą wykorzystam później do kolejnego fotelika, bo to jednak spory wydatek.

Anitka, aż 30% kobiet niestety ma dodatni GBS :( podadzą antybiotyk w trakcie porodu i będzie wszystko ok!
    Na szkole rodzenia mówili, że nadal częstą praktyką jest, że kobiety przychodzą do porodu bez tego badania i wtedy i tak trzeba podawać antybiotyk. Postaraj się tym nie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:51

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer już raz miałam podany antybiotyk z tego względu ze wynik jeszcze nie był gotowy. Kurcze boje się ze tym razem akcja pójdzie jeszcze szybciej i nie będzie tego bezpiecznego terminu 4 godzin od momentu podania antybiotyku.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, pediatra-neonatolog na szkole rodzenia mówiła, że jeśli coś pójdzie nie tak z podaniem antybiotyku przy porodzie to dokładniej obserwują maluszka w pierwszych dobach czy nie zagraża mu jakaś infekcja. Mówiła, że jeśli chodzi o GBS procedury są bardzo dobrze dopracowane, żeby maluch był bezpieczny i chronić go przed infekcją.

Anitka201, Leira lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer co do fotelika i bazy to my mamy po synu maxi cosi pebble i bazę familyfix. Przy tej ciazy dokupiliśmy 2 bazę do drugiego auta (również familyfix). Pebble jest o tle fajny ze służy odrobine dłużej niż podstawowy fotel maxi cosi. Mój syn był duży i miescil się w nim do 13 miesiąca. Kolejny fotel kupiliśmy inny mimo ze do naszej bazy można było zamontować 2 fotel maxi cosi ( chyba pearl).
    Ze swojej strony polecam bazę, jedno kliknięcie i fotel prawidłowo wpięty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 12:25

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ