X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa gratulacje ogromne ;D ale zazdroszcze ze już tulisz maluszka :*

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa gratulacje ☺

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Szczęśliwa! :)
    Jak tak zaczynacie się rozpakowywać to aż czuję presję, żeby w końcu i u mnie coś zaczęło się dziać bo już tak bardzo nie mogę się doczekać tulenia synusia :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leria a u Ciebie coś się dzieje jakieś oznaki bo mamy ten sam termin ? U mnie w 33tc zaczęła skracać się szyjka w 36tc niby bardziej skorcona była ale dalej nic nie chce ruszyć .

Nasza próbuje wyjść pepkiem albo sprawdza moja wytrzymosc , po ojcu ma takie wypinanie dupiny https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbce576fee0b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 22:42

Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam że jednak wejsc zobaczyć :-D Szczęśliwa ogromne gratulacje!!! Odpoczywajcie teraz razem :-*

szczęśliwa2017 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Leria a u Ciebie coś się dzieje jakieś oznaki bo mamy ten sam termin ? U mnie w 33tc zaczęła skracać się szyjka w 36tc niby bardziej skorcona była ale dalej nic nie chce ruszyć .

U mnie nic - cisza. Szyjka długa (min. 50 mm), twarda, zamknięta. Ani skurczu, ani czopa, ani jakiegoś bólu - coś czuję, że przenoszę, a zdecydowanie wolałabym urodzić teraz - póki jeszcze temperatury znośne, ale nie zapowiada się nic :( Też nie ukrywam, że już górę biorą emocje i ta niecierpliwość - chciałabym przytulić już mojego syneczka, ciągle to wszystko wydaje mi się takie surrealistyczne..

EDIT: Mój też tak dupkę wypina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 22:48

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa, gratulacje! :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa gratuluję. Ja dzisiaj zebrałam się do prasowania. Udało się. Jutro pakuje torbę. Jak Was czytam to widzę że nie ma co odwlekac.

Kropka89 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa gratulacje! :) No teraz to już będziemy się rozpakowywać :) która następna? :)

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira tez bym chciala urodzic przed upalami , u mnie tylko same straszaki ale nic konkretnego nie dzieje sie . Smieje sie ze czestsze twardnieja czy skurcze mialam jak bylam na magnezie. My mamy z Oliwia umowe ze w ten czwartek widzimy sie po tej stronie , w srode mamy wizyte to zobaczymy jakie szanse na to mamy :d
    Nie stej strony napieraja :d

age.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co się dzieje pełno różowatego śluzu, mały strasznie nisko ciężko mi nawet zrobić krok niby nie czuje skurczy. Będę próbowała zasnąć, ale mam dziwne wrażenie jakby mi miały odejść wody zaraz. Jednak zabawa w ogródek nie była najlepszym pomysłem na ten momentem. Chce jeszcze jutro odwiedzić dziadzia w szpitalu wreszcie został wybudzony ze śpiączki w której był od lutego (komplikacje po operacji jelita zapalenie otrzewnej)

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - gratulacje! Nabieraj sił i niech maluszek zdrowo rośnie! Który miałaś tc?

Welonka - fajne ujęcie wygibasa :)

Madziula - w takim razie nie kibicujemy jeszcze szybkiemu plum ;)
    Zdrówka dla dziadka.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ogromne gratulacje, właśnie specjalnie weszłam przed położeniem się do łóżka :-)
    Jak się czujesz? Pewnie jeszcze emocje Cię trzymają i adrenalina i nie możesz napatrzeć się na swoje maleństwo :-)

Madziula, czyżbyś następna była :-) ?

Sonia, tez już w ładny wiek ciąży weszłaś, a tak męczyły skurcze, nieprawdaż :-) Pocieszam się, ze i ja tak jeszcze pochodzę :-)

Scarlette, ja też się boję cc, ale myślę, ze spokojnie urodzimy sn :-) Zobaczysz :-)

Welonka, właśnie niby się skracała, skurcze, a jak ładnie maleństwo siedzi.
    Oby i u mnie doszło do 37tc. Dziś znowu twardnienia i ból krzyża, aż mdli...
    Został mi jeszcze Scopolan w szufladzie, więc poszedł w ruch.
    U Ciebie komunia już jutro :-)
    Idziesz do kościoła? Ja mam za tydzień, chyba do kościoła nie pójdę tylko od razu do knajpki ;) Mam chęć, bo to pewnie ostatnie takie wyjście przed narodzinami córeczki, spotkać się z rodzinką męża i ostatni raz najeść jak bąk tymi smakowitościami.

Agnieszka, wiem co czujesz...Mój mnie też denerwuje jak żyje tym przetargiem, woli czas ze swoją wspólniczką spędzać jak to mówię. Może przesadzam, bo to duża kasa, jego praca, ale też mnie to irytuje, że mi nie pozwala wyjść, a sam nie spędza ze mną i córeczką czasu. Nie powiem, nie wytrzymałabym z nim 24 h na dobę, ale co jakiś czas fajnie. No i ja już mniej wychodzę, chociażby z wózkiem, bo po każdej akcji spinanie brzucha i stres. Samej ciężko się wybrać, bo nie mam z kim zostawić dziecka, a lubiłam swoje wychodne.
    U mnie tez jutro męcz, mieszkam blisko stadionu, to będę znała wynik po krzykach kibiców i komentatora :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 23:28

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa serdeczne gratulacje ❤️ cudownie musi być tulic już maleństwo w ramionach. Ja dziś miałam dzień pełen wrażeń koleżanki zrobiły mi niespodziewane baby shower byłam w szoku wgl się nie spodziewałam. A po odejściu czopu pojawiają się bóle i twardnienia ale ustają położna mówiła że to normalne i trzeba czekać aż się rozkręci we wtorek idę jeszcze na sprawdzanie przepływów i czy dziedzia urosła troszeczkę to leży okazji dowiem się czy mam się nastawić na poród niedługo czy jeszcze chwila :)

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szczęśliwa gratulacje!! Teraz czas na odpoczynek :) ściskam.
    Ciekawe kto następny :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, no straszaki były heh :) a już zaraz wchodzę w 39 tydzień :) jejciu jak ja chciałabym się już rozpakować... 20kg na + ( okropnie dużo) i moje stopy mają już dość.. ale czego się nie wytrzyma dla tej kruszynki <3
    Właśnie wróciłam z mężem z nocnego spacerku :) jak nie można w ciągu dnia to się w nocy spaceruje :p może w końcu prześpię całą noc :)

Agnella lubi tę wiadomość

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje szczesliwa. Gratulacje dla juz rozpakowanych mam :)
    Dawno mnie tu nie bylo na ostatniej wizycie maly 2400g narazie ok, gin twierdzi ze 30.05 jeszcze zdaze na wizyte. Termin mamy 21.06.
    Cora ma adaptacje w zlobku. Pochodzila 4dni po 2h i angina :/
    W koncu wybralismy imie dla syna bedzie Albert Jerzy. Kacik malego juz prawie gotowy. Jeszcze ostatnie szlify. Zostalo zamontowac fotelik do auta i wsio.
    Pozdrawiam goraco mamuski.

Pysiaczek89, Dika, Agnella, welonka, Magda33, ptaszek, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny nie wiem co się dzieje pełno różowatego śluzu, mały strasznie nisko ciężko mi nawet zrobić krok niby nie czuje skurczy. Będę próbowała zasnąć, ale mam dziwne wrażenie jakby mi miały odejść wody zaraz. Jednak zabawa w ogródek nie była najlepszym pomysłem na ten momentem. Chce jeszcze jutro odwiedzić dziadzia w szpitalu wreszcie został wybudzony ze śpiączki w której był od lutego (komplikacje po operacji jelita zapalenie otrzewnej)
    Spokojnie, różowy śluz świadczy o rozwieraniu szyjki. Moja położna twierdzi ze to dobry objaw zbliżającego się porodu :-)

• Tini Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny piękny dzień:-)

To która dziś szykuje nam niespodziankę? Madziula co u Ciebie? Akcja poszła dalej czy się uspokoiło?

Ja się pochwalę że jak wczoraj zasnąłem ok 23 to spałam tak do teraz bez żadnej pobudki na skurcz lub siku :-) cudownie jest się tak wyspać:-)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która dziś się rozpakowuje? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ