X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że to cisza przed pełnia księżyca będzie kumulacja :d

Leitz ten komin z dnia na dzień może się otworzyć :d

A u mnie dzisiaj zmęczenie i brak mocy pogoda dobija gorąco duszno i jestem zła bo te twardnieja bardzo mecza

Leira lubi tę wiadomość

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika my zdecydowaliśmy się na bankowanie krwi przy 1 synku. Mamy podział na 2 lub 3 fiolki i przy tym porodzie zrezygnowaliśmy z kolejnego pobrania.

Dika lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mnie komin zamknięty na cztery spusty. Ginka twierdzi, ze przenoszę -.-
    Ja bym się tym nie sugerowała. U mnie przy 1 ciazy we wtorek wszystko było pozamykane, a urodziłam z soboty na niedziele. Gin twierdził ze przenoszę, a wyszło inaczej :-)

Leira lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja bym się tym nie sugerowała. U mnie przy 1 ciazy we wtorek wszystko było pozamykane, a urodziłam z soboty na niedziele. Gin twierdził ze przenoszę, a wyszło inaczej :-)

Daj Boże! Bo zabije mnie ta niecierpliwość :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wystraszyło, że trzeba się zgłaszać w dniu terminu, pewnie trochę potrzymają i wywoływanie, a to najgorsze co może być, jak nie ma akcji. I tak myślę, że poród nastąpi przed :)
    Także za 2 tygodnie też mam plan działania: sporo seksu, porządki, spacerki z wózkiem, chociaż mycie podłogi zawsze mam na kolanach, mop gdzieś wsiąkł...;-) Na razie spokojnie, bez seksu, bo jednak skurcze spore po, ale inne rzeczy normalnie, a skurcze co jakiś czas są :-)

Jeszcze niedawno pisałyśmy, że jesteśmy po połówkowym...A tu proszę, laktacja na całego, sporo maluszków już na świecie :)

Właśnie zapomniałam dodać....o Ince. Mnie bardzo pomagała. I picie sporej ilości wody, to chyba najbardziej. Zresztą w ciąży już jesteśmy przyzwyczajone, ze trzeba się nawadniać to i tu problemu nie będzie.
    Nie wiem, myślę, że te herbatki laktacyjne nie pomagają, bardziej działają na psychikę, lepiej się z tym czujemy i szkoda na nie kasy.

Moja córeczka waży 3053, lekarz szacuje 3300-3500 do terminu, także taki przeciętny noworodek. Z pierworodną córcią miało być 3800, a wyszło 3420.
    Wód płodowych wyszło sporo, więcej niż na ostatnim usg, 2 tygodnie temu miałam 11, a teraz 17. Spora różnica, także jak widzicie, te wody "mają" się różnie.
    W ciązy z córeczką przejmowałam się, bo miałam na poziomie 20-21, do tego krótsze kości udowe, dużą główkę. Też sobie myślałam, może jakaś wada, ale pewnie, że nie :-) Córeczka zdrowa i dobrze się rozwija. Także Kochane, na spokojnie z tym AFI, nie ma co się przejmować.

firanki na duszę lubi tę wiadomość

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zdecydowałam na bankowanie krwi. Chciałabym bardzo bo wiadomo nigdy nic nie wiadomo ;( ale koszty tego są dla mnie zbyt duże.
    W ogóle uważam że to powinien być standard w opiece . ! Ile dzieci by mogło jeszcze żyć gdyby każdemu pobierali krew pepowinowa. Ale to chyba tylko marzenia;)

Ja dziś wybrałam się na ktg. MPK CALKIEM SAMA. Never Again. Nie dość że gorąco to nogi mam w tyłku;/

Dika lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Dika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - tez uważam, ze to powinno być co najmniej dużo tańsze.
    Wczoraj również jechałam autobusem. Ciężka sprawa.
    Tak szybko w zakręty wchodził że musiałam się nieźle zapierać i dostawałam skurczy. Do końca dnia na no- spie byłam..
    Moze to rada dla tych, ktore sie doczekac nie mogą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 17:51

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie już na porodówke pojade bo wszystko mnie boli ;) dziś męża na przytulanko namowie może małego wykurzy hehe :D fajnie by było gdyby moje dziecko zrobiło mi prezent na Dzień Matki ;)

Agnella, Andziula_1988, Joaszo lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Ja chętnie już na porodówke pojade bo wszystko mnie boli ;) dziś męża na przytulanko namowie może małego wykurzy hehe :D fajnie by było gdyby moje dziecko zrobiło mi prezent na Dzień Matki ;)
    Też mi się marzy jutrzejsza data :)
    I też bym chętnie namówiła męża na seksik, ale wróci do domu późno w nocy i nie wiem czy coś z tego wyjdzie.
    Mój dzisiejszy zapał i dobry humor minął. Jedyne co teraz mi towarzyszy to przeświadczenie, że zawsze już będę w ciąży. Tak mi już ciężko :/

Fufka30 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście w domu miał dziś wolne :) ja też miałam dzis jak na mnie aktywny dzien zakupy, obiad, troche sprzątania i ciasto upiekłam nawet ;) chyba zaraz wezme prysznic i namowie małżonka na seksik niech się zacznie bo też mam wrażenie, że będę jeszcze długo w ciąży... a mam już dość :/

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś słabszy dzień, wyczuwam nawet najmniejszą burze a właśnie coś małego przyszło wiec juz jestem pewna że to było to. Cały dzień raczej poleguje, za to ciśnienie minimalnie niższe, raz tylko było 93. Ech walka z tym ciśnieniem co dzień juz mam dosc. Tez mam wrażenie że będę w ciąży wiecznie ;)

Za to teraz wybraliśmy się na krótki spacerek i byly aż 4 skurcze wiec skończyłam szybciej. I dostałam w sklepiku Grześka czekoladowego <3 i właśnie zjadłam ładnie przed kolacją :-D

W następnych dniach mają być upały, przynajmniej tak pokazuje na Dolnym Śląsku wiec może z drugiej strony w szpitalu byłby teraz ukrop? Ale chyba to małe pocieszenie :-D

Fufka, też miałam zrobić ciasto ale ciągle mi nie wychodzi zabieram się i zabieram i nic :( Może teraz jak mąż poszedł pobiegać...idę szukać szybkiego przepisu :-P Chyba mnie zmotywowałyscie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 19:22

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone termometry dla takich maluchów? Możecie coś polecić?

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś czułam jak mnie brzuch ciągnie. Wróciłam z miasta i boli mnie brzuch u samej góry i kręgosłup;( ale to chyba nie skurcze tylko dziś dałam sobie A mocno w kość. W sumie za dużo to nie chodziłam ale upał ciężar brzucha to już jak widać za wiele. :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie męczą nas skurcze, a co do czego...trwamy w tym stanie ;-) Ale nie martwcie się, nic nas nie ominie, przyjdzie ten dzień i zaczniemy pękać :-D Czasami tak zaskoczy, tym bardziej, że zbliża się pełnia....:-)
    Ja niby też mam sporo wysiłku fizycznego, ale trwam, póki co mam ten okres, w którym chcę jeszcze wytrwać.
    Myję podłogi na kolanach, biegam za szybko chodzącą i uciekają córcią, uczymy się ładnie wchodzić po schodach...Jedynie seksu się z mężem boimy. Nawet gdybym ja była prowodyrem do sexowej akcji, mąż się boi. Pewnie po 38 tc już strach przejdzie, jak nie to mężusia poczęstuje piwkiem, aby go rozluźnić ;) No i są też przyjemniejsze sposoby.

Ja porodu nie mogę się doczekać, nie czuję stresu, czekam tylko na ten magiczny 38 tc :-)
    Włosy zrobione, wyszedł mój ulubiony blond :-) Tylko ciekawe jak to będzie po porodzie, włosy osłabione i wypadające, a ja farbująca się na jaśniutki z bardzo ciemnych. Nic, najwyżej się zetnę. A jak u Was blondwłose po porodzie było? Ciekawe, może po drugiej ciąży słabiej wypadają?

Nie lubię jeździć mpk-a, może raz w roku mi to wychodzi ;-) W tym roku musiałam zezłomować swoje auto i korzystam z męża samochodu, nie wyobrażam sobie inaczej. Teraz aż tak samochodu nie potrzebuję, mąż częściej bywa w domu, ale z czasem muszę mieć swój, za bardzo zresztą lubię jeździć.

Dika, polecam firmę Geratherm :-)
    Mam dwa z tej firmy:
    https://asplaneta.pl/pl/geratherm-flex-termometr-elektroniczny-dla-dzieci.html?gclid=EAIaIQobChMIhqf9hbmh2wIVQx0rCh3NpAu2EAQYAiABEgIhpPD_BwE

https://almamed.pl/Geratherm-Non-Contact-Termometr-Bezkontaktowy-5lat-Gw-Internetowa-apteka-Alma-Med?gclid=EAIaIQobChMIt7unz7ih2wIVGg4rCh3P3QrIEAQYAiABEgLoi_D_BwE
    Tym pierwszym mierzyłam w dupce, drugi przykładałam przy skroni mimo że napisane, aby mierzyć na czółku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 20:03

Dika lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie foteliki 0-13 kupione? :) My jutro jedziemy kupić, mamy już swoje typy i będziemy mierzyć do auta ale pytam z ciekawości :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Dziewczyny, jakie macie foteliki 0-13 kupione? :) My jutro jedziemy kupić, mamy już swoje typy i będziemy mierzyć do auta ale pytam z ciekawości :)

Ja mam maxi cosi cabriofix:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    No właśnie męczą nas skurcze, a co do czego...trwamy w tym stanie ;-) Ale nie martwcie się, nic nas nie ominie, przyjdzie ten dzień i zaczniemy pękać :-D Czasami tak zaskoczy, tym bardziej, że zbliża się pełnia....:-)
    Ja niby też mam sporo wysiłku fizycznego, ale trwam, póki co mam ten okres, w którym chcę jeszcze wytrwać.
    Myję podłogi na kolanach, biegam za szybko chodzącą i uciekają córcią, uczymy się ładnie wchodzić po schodach...Jedynie seksu się z mężem boimy. Nawet gdybym ja była prowodyrem do sexowej akcji, mąż się boi. Pewnie po 38 tc już strach przejdzie, jak nie to mężusia poczęstuje piwkiem, aby go rozluźnić ;) No i są też przyjemniejsze sposoby.

Ja porodu nie mogę się doczekać, nie czuję stresu, czekam tylko na ten magiczny 38 tc :-)
    Włosy zrobione, wyszedł mój ulubiony blond :-) Tylko ciekawe jak to będzie po porodzie, włosy osłabione i wypadające, a ja farbująca się na jaśniutki z bardzo ciemnych. Nic, najwyżej się zetnę. A jak u Was blondwłose po porodzie było? Ciekawe, może po drugiej ciąży słabiej wypadają?

Nie lubię jeździć mpk-a, może raz w roku mi to wychodzi ;-) W tym roku musiałam zezłomować swoje auto i korzystam z męża samochodu, nie wyobrażam sobie inaczej. Teraz aż tak samochodu nie potrzebuję, mąż częściej bywa w domu, ale z czasem muszę mieć swój, za bardzo zresztą lubię jeździć.

Dika, polecam firmę Geratherm :-)
    Mam dwa z tej firmy:
    https://asplaneta.pl/pl/geratherm-flex-termometr-elektroniczny-dla-dzieci.html?gclid=EAIaIQobChMIhqf9hbmh2wIVQx0rCh3NpAu2EAQYAiABEgIhpPD_BwE

https://almamed.pl/Geratherm-Non-Contact-Termometr-Bezkontaktowy-5lat-Gw-Internetowa-apteka-Alma-Med?gclid=EAIaIQobChMIt7unz7ih2wIVGg4rCh3P3QrIEAQYAiABEgLoi_D_BwE
    Tym pierwszym mierzyłam w dupce, drugi przykładałam przy skroni mimo że napisane, aby mierzyć na czółku.

Moje auto też poszło na sprzedaż bo już było prawie złomem. Mieliśmy kupić po porodzie auto dla mnie . Mój mąż am taka pracę ze ciężko się autem dzielić;(
    Ale nie wiem czy uda nam się kupić po porodzie.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Ha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Ja mam maxi cosi cabriofix:)
    My też mamy ten fotelik :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:

Wybierałam między 4: Kiddy Evolution pro 2, Besafe Izi Go Modular I-size, Cybex Cloud Q i Maxi Cosi Pebble Plus.

Najbardziej podobał mi się Cybex, ale był strasznie ciężki i ostatecznie zdecydowaliśmy się na Maxi Cosi.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika to nie działa jeżdżę cała ciążę komunikacja i dalej nic z tego może moje są wygodniejsze albo mniej dziurawe drogi :d
    A ja już nie sprzątam nie ganiam to bez sensu bo i tak nic nie pomaga , teraz tylko przyjemne rzeczy mąż zadowolony bo po takiej przerwie seksy to jak coś nowego dzisiaj spróbujemy stymulacji sutkow mąż będzie zadwolony bo przez całą ciążę też był zakaz żeby czasem nie wywołać skurczy.
    Mnie narazie mecza twardnieja brzucha I mam już tego dość bo potrafią nieźle wymeczyc .

Dika lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ