X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja dlatego do 8. O 8 starszy do szkoły a do młodszego łatwiej opiekę znaleźć niż w środku nocy. Nie ma to jak planować sobie poród pod dzieci. Bardziej mnie martwi że do szpitala trochę daleko

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od 4:00 spać nie mogę. Mam śluz podbarwiony krwią i pobolewa mnie podbrzusze. To moja pierwsza ciąża i ten śluz mnie przeraził. Nie wiem czy jechać na IP czy czekać aż akcja się rozkręci? Brzuch też się napina, ale nie mam bolesnych skurczy przepowiadających. Termin z @ na wczoraj. Termin z USG na 5 czerwca

• Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 30 minut nie miałam żadnego skurcza. Chyba calonocne bóle były na darmo.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ja rodziłam na Brochowie we Wrocławiu. Naprawdę cudowny personel, było koło mnie czasem i 10 osób, wszystkie pomocne, łącznie ze studentkami. Mąż mógł być cały czas, miał kanapę nawet swoją. Od Izby przyjęć do teraz oddzialu poporodowego jestem narazie bardzo zadowolona z opieki.

Dostaje dużo paracetamolu ale średnio działa, mimo wszystko czekam z utęsknieniem na następną dawkę. Brzuch nie boli, tylko czasem, ale ta rana cięta, bo niestety musieli mnie ciac bo maluszkowi tętno spadało, jest bardzo bardzo bolesna. Nawet nie wiem ile szwów ale pani szyla i szyła.

Teraz tylko z bolu bardzo mi jest ciężko cokolwiek robić, karmić czy wstać ale staram się mimo wszystko. Oby dalsze dni miały mniej boli. Na pewno jest doradcą laktacyjny na naszym piętrze z którego skorzystam może już dziś no i nawet specjalny pokój laktacyjny z poduszkami itp. Miło.

Z laktacji to wypiłam właśnie niedawno felmatiker z mlekiem i będę walczyć bo narazie nic nie leci. Laktator mąż przywiezie dziś.

Wszystkie bóle rekompensuje maluszek. Jest cudowny! :)

Magda33, Joaszo lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, palusia, trzymajcie się!

Tini, może się rozkręci jednak? Bądź tylko spokojna :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, przy partych już na koniec ja żadnego zzo nie czułam, bolało tak że hej, przykro mi było że muszą słuchać takiego mojego krzyku (prosili żeby nie przyczec tylko przec no ale ja nie umiałam tego wprowadzić w czyn. Ale to zzo generalnie było wybawieniem, odpoczynkiem chociażby chwilowym. Najgorzej było się nie wiercić przy tych igłach kiedy skurcze juz były takie silne i częste a ja wrzeszczałam że błagam o pomoc chociaż ta pomoc właśnie się wkluwala...

No cóż, tłumacze sobie że każdy ma inny prog bólu. Ja się takiego w żaden sposób nie spodziewałam ale jak mowie, personel anielski mówili do mnie ciągle, wspierali, robili wszystko żeby pomóc i widać było że szczerze mnie żałują i robią dla mnie cuda.

Magda33 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jakiegoś teraz skurcza ale już krótszy i słabszy. Paranoja jakaś. Całą noc nie spałam po to żeby teraz ucichlo.

Ha a jak u Ciebie?

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, Ha kciuki żeby się Wam dziś akcja rozkręciła:)!!!!

Tini lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia chyba nas rozkręciła.

W ogóle z tego wszystkiego nie pogratulowalam mamom nowonarodzonych dzieciaczków :)

Urwało część postu. Ha i Tini.- powodzenia. Oby akcja się rozkręciła. Ja też na razie czekam z tym plamieniem... Jak nie minie to chce jechać na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 07:16

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już straciłam nadzieję. Jestem tylko zła, że cała noc nie spałam i wszystko na darmo.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha i Palusia trzymam za Was kciuki :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palusia może nie czekaj tylko jedź na ip, w końcu już jesteś po terminie :)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ja już straciłam nadzieję. Jestem tylko zła, że cała noc nie spałam i wszystko na darmo.

Rozumiem Twoją irytację - ja wściekam się, że u mnie nic się nie dzieje, ale jakby miało mnie męczyć całą noc i minąć bez echa to bym była totalnie wściekła. Im bliżej TP tym bardziej mnie to wszystko irytuje i poziom mojej złości niebezpiecznie rośnie.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać do szpitala. Pewnie zbada i zdecyduje co dalej.

Tini lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratuluję! Ja juz nie mogę się doczekać maluszka, nawet jak czytam takie opisy. Wiem, ze wszystkie bóle zostaną wynagrodzone.
    Dziewczyny trzymam kciuki za rozkrecajace sie akcje, oby nocne skurcze przyniosły oczekiwany rezultat.
    Ja mam dziś lekarza, jestem bardzo ciekawa czy coś sie zaczyna dziać czy wszystko wyzamykane.

Kropka89 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Pełnia chyba nas rozkręciła.

W ogóle z tego wszystkiego nie pogratulowalam mamom nowonarodzonych dzieciaczków :)

Urwało część postu. Ha i Tini.- powodzenia. Oby akcja się rozkręciła. Ja też na razie czekam z tym plamieniem... Jak nie minie to chce jechać na IP.

Z którego USG masz termin na 5.06? Z prenatalnego?

Jeśli chodzi o IP to u nas położne mówiły, żeby nie przyjeżdżać bez regularnej akcji skurczowej chociaż co 10 min trwającej od co najmniej 1,5h. To samo z odejściem wód - jeśli odejdą czyste wody, a nie ma akcji skurczowej to poczekać, jakby się skurcze nie zaczęły po kilku godzinach to dopiero wtedy. Więc tak to u nas jest - mówią, że w takiej sytuacji mogą Cię po prostu odesłać do domu i tyle :|

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:28

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wielkie gratulacje ,jesteś dzielna :*
    Jak czytam te opisy porodów to może ja jeszcze poczekam.

Ha ,palusia trzymam kciuki żeby wszystko ładnie rozkreciko się :)
    Tini za Ciebie również trzymam kciuki żeby Maluch się w końcu zdecydował bo wykończyć mamę tymi straszakami :)

Abdziula wczoraj męczyly mnie takie przytykanie uczucie braku powietrza nawet na lewym boku wsadzilam poduszkę taką ozdobną twardą pod swoją żeby nie spać na płasko tyljo wyżej i pomogło może spróbuj

Dzisiaj w nocy pełnia.

Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość

age.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha i Tini - niezła synchronizacja nocna, macie ten sam dzień ciąży z tego co widzę. Oby jednak cos sie rozwinęło. Powodzenia!

Palusia - Tobie tez powodzenia, dawaj znać, czekamy :)

klz9hdgetuhl70jy.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki!
    Ja zbieram się do szpitala - gin dał mi wczoraj na wizycie skierowanie. Skurcze są, szyjki brak. Ma cos pomóc z rozwarciem, o ile samo się nie zrobi. Nie ukrywam, że bardziej niż na balonik szpitalny liczę na pełnię ;)

palusia171, welonka, Leira, Agnella, Magda33, Sonia94, klarunia1978, Alphelia, Tini, Andziula_1988, Joaszo, anna23, Dika, pumka1990 lubią tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ