CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu już nie chodzi o wiedzę. Bo szczerze mówiąc sama nie byłam pewna czy to już czy nie już. Po prostu na sama myśl że ich zostawię to płakać mi się chce i za wszelką cenę chce ten czas skrócić do minimum. Boję się rozstania z nimi szczególnie z młodszym bo jeszcze nigdy nie zostawiłam go na dłużej niż 2 godziny
Joaszo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylotka1990 dzięki za to infoo
Rennie zagości w moim domu
dziś miałam pytać lekarza jak sobie z nią radzić
współczuję że już tyle czasu się z tym męczysz
no fakt cały czas się cieszyłam że nie mam zgagi, w dzień to spoko, do przeżycia, ale nocna pobudka zgagą mnie mocno zaskoczyła
Tini to zrozumiałe, ale myślę że wiedza tez ma tu znaczeniena póki co nie umiem sobie nawet wyobrazić jak te skurcze będą wyglądać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaa Tini już rozumiem... kurna jak to jest, że te chłopy to mają lepiej
się nie martwią co i jak
Kropka jak tak czytałam opis Twojego porodu to zaczęłam się zastanawiać czy chcę rodzić w tym szpitalu który wybrałam, tam nie dają zzo
dzięki Czaraa u Ciebie coś się dzieje? bo my na tym samy etapie jesteśmy nie?
-
Dziewczyny nie stresujcie się! Każda z nas inaczej przechodzi poród! Głową do góry
Tini powiem ci, że ja też teraz nie wiem kiedy jechać bo skurcze są codziennie wieczorem dość regularne a muszę zdążyć na antybiotyk na gbsi to mnie tak wkurza, że nie wiem kiedy mam jechać. A to mój 3 poród więc teoretycznie powinnam być obeznana
-
nick nieaktualny
-
A u nas jest przełom. Piersi coraz cięższe i pełne mleka !
Mała dziś wypila pełen posiłek przez ponad 30minut. Kapie mleko aż miło . Odrazu czuje się lepiej .
Dzisiaj wychodzimy do domu! Mała ma 2750g:) wszystkie wyniki moje i jej w normie
Widziałam na korytarzu niebieskie pudełka ciekawe czy dostaniemy przy wypisie!
W nocy dała mi nieźle popalic ale to pewnie dlatego że była głodna.
Starałam się ja przystawic w nocy ale nie chciała;( położne no cóż spały. A mleka dawały tyle co dla ptaszka . O 3 poszłam po więcej i na szczęście mała zasnela. Więc od 3 do 6 udało mi się spać!
Piersi mnie w sumie bolą. Chyba idzie konkretny zapas mleka
Alphelia, Agnella, welonka, Czara, witaminkab, lotka1990, kokkosanka, Tini, Joaszo, Dika, Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ciekawe czy to z zgagą się sprawdzi i będzie to oznaczało, ze dzieciątka mają dużo włosków.
Mnie zgaga nie męczy.
Joaszo, przyczyną tego przeczyszczenia było mleko na noc
Tini, a może jak jest rozwarcie to warto jechać na poród, może coś się już zaczęło,Najgorzej zaczynać z oxy, jak nic się nie dzieje i nie ma tego rozwarcia. Ja pojechałam do kliniki miałam silne skurcze, ale wiedziałam, tez że to TO. Rozwarcie było na 2-3cm i podali oxy, szybko i sprawnie urodziłam.
Przemyśl to i się z tym prześpij. Najlepiej chyba, aby lekarka Cię zbadała i oceniła czy coś się dziejeŻyczę, aby na noc właśnie mocno rozkręciło się !!!
Mnie też żal mojej córeczki, ma 1,5 roczku i pierwszy raz ją na tak długo zostawię. Tak to było tylko wychodne po 2-4 godziny i wtedy była pod opieką męża lub mojej mamy. Teraz tez liczę na pomoc tej samą dwójki.
Ile latek ma Twój najmłodszy synek?
Trójka, będzie dobrze, nie martw się na zapas, na pewno poznasz, że to To, tak Cię pogoni z tymi skurczamiTeż nieraz się martwiłam, czy rozpoznam te skurcze, abym zdążyła, ale trzeba podejść na spokojnie, będzie dobrze. W każdym razie jesteśmy bardzo blisko już końca.
Wczoraj jak mnie tak łamało, modliłam się tylko, aby do czwartku jeszcze wytrwać. Tylko ciekawe jak będzie za tydzień jak już chwyci, pewnie strach mnie obleci, bo większa świadomość.
I faktycznie, u mnie w sumie trzeci poród, I wywoływany 2 dni oxy i tabletkami. Pierwszy ruszył sam i tak jestem zielona.
Summer, Lotka...mamy podobny etap, u mnie we czwartek donoszonaWtedy nie wpisuje się, że wcześniak czy coś w tym stylu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 11:27
-
Dzisiaj mam mieć cc. Mam już nie jeść i nie pić. Jestem przerażona. Trzymajcie kciuki!
Tròjka, anna23, lotka1990, welonka, Tini, ka_tarzyna, Axana, Alphelia, KlaudiaS, summer86, Leira, ptaszek, Dika, palusia171, Andziula_1988, Kropka89, pilik, Joaszo, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Agnella tak, idziemy łeb w łeb
to już nie będzie wcześniak, ja teraz liczę wg daty z OM za radą dziewczyn, bo różnica z pierwszego USG była 3 dni.
Ha będzie dobrze! przynajmniej już będzie to za Tobą i koniec stresów (przynajmniej tych ciążowych)
Czara dobrze pamiętam, że jesteś z Trójmiasta? Wiesz jak tu jest z ZZO?
-
Agnella wrote:
Tini, a może jak jest rozwarcie to warto jechać na poród, może coś się już zaczęło,Najgorzej zaczynać z oxy, jak nic się nie dzieje i nie ma tego rozwarcia. Ja pojechałam do kliniki miałam silne skurcze, ale wiedziałam, tez że to TO. Rozwarcie było na 2-3cm i podali oxy, szybko i sprawnie urodziłam.
Przemyśl to i się z tym prześpij. Najlepiej chyba, aby lekarka Cię zbadała i oceniła czy coś się dziejeŻyczę, aby na noc właśnie mocno rozkręciło się !!!
Mnie też żal mojej córeczki, ma 1,5 roczku i pierwszy raz ją na tak długo zostawię. Tak to było tylko wychodne po 2-4 godziny i wtedy była pod opieką męża lub mojej mamy. Teraz tez liczę na pomoc tej samą dwójki.
Ile latek ma Twój najmłodszy synek?
Ha kciuki zaciśnięte:-) będzie dobrze. Super że w końcu się doczekasz:-)
To która jeszcze dziś z pełni chce skorzystać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 12:06
-
Ha trzymam mocno kciuki w końcu doczekalas się
Tini ja już przestałam zwracać uwagę na te straszaki bo jak zaczynam myśleć ze moze pojedziemy na ip albo zaczynam liczyć to wyciszaja się, ale u mnie ostatnio coś dały bo po dwóch dniach skurczu szyjka zgladzona i rozwarcie zobaczymy co jutro na wizycie powie mi gin . -
Ha trzymam mocno kciuki, będzie dobrze
Mnie od 12:00 męczą skurcze, jak na razie co 6 minut, odeszło trochę krwistego czopa i zaczyna konkretnie boleć. Oby się rozkręciło na maksa.klarunia1978, Dika, Andziula_1988, pumka1990 lubią tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
nick nieaktualnyHa kciuki zaciśnięte!!
Agnella myślę że to nie mleko bo raczej nie było to typowe przeczyszczenia, poza tym do wc poszłam kilka minut po wypiciu połowy szklanki. Mam na to inną teorięmam takie coś co nazywa się emetofobia - nic fajnego
to wstręt i atak paniki przed wymiotowaniem
i nawet jak za młodu miałam kaca to wypierałam dołem byle nie wymiotować
i wczoraj też tak było że chyba tak się bałam zwymiotować że poszła i się zmusiłam dołem
Czara ja też czuję kłucia w zależności od tego jak się mały ułożyno i teraz ta zgaga
dziś wizyta więc się dowiem co i jak
Czara lubi tę wiadomość