X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu już nie chodzi o wiedzę. Bo szczerze mówiąc sama nie byłam pewna czy to już czy nie już. Po prostu na sama myśl że ich zostawię to płakać mi się chce i za wszelką cenę chce ten czas skrócić do minimum. Boję się rozstania z nimi szczególnie z młodszym bo jeszcze nigdy nie zostawiłam go na dłużej niż 2 godziny

Joaszo lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo zazdroszczę, że zgaga dopiero od teraz :p mnie męczyła w okolicach połowy ciąży 2-3 tygodnie potem był spokój i teraz od miesiąca dzień w dzień. Na szczęście mleko w miarę pomaga i wspomagam się jeszcze Rennie (można).

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 dzięki za to infoo ;) Rennie zagości w moim domu ;) dziś miałam pytać lekarza jak sobie z nią radzić ;) współczuję że już tyle czasu się z tym męczysz ;)
    no fakt cały czas się cieszyłam że nie mam zgagi, w dzień to spoko, do przeżycia, ale nocna pobudka zgagą mnie mocno zaskoczyła ;)

Tini to zrozumiałe, ale myślę że wiedza tez ma tu znaczenie ;) na póki co nie umiem sobie nawet wyobrazić jak te skurcze będą wyglądać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, mi pomagaja na zgagę migdały :) 4-5 sztuk i przechodzi.

Joaszo lubi tę wiadomość

• Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo ja też nie bo do tej pory miałam porodu wywoływane. Więc nie wiem jakie i co ile powinny być te naturalne skurcze. Kiedy jechać A kiedy jeszcze czekać. W nocy byłam bardzo spanikowana

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa Tini już rozumiem... kurna jak to jest, że te chłopy to mają lepiej ;) się nie martwią co i jak ;)

Kropka jak tak czytałam opis Twojego porodu to zaczęłam się zastanawiać czy chcę rodzić w tym szpitalu który wybrałam, tam nie dają zzo ;)

dzięki Czara ;) a u Ciebie coś się dzieje? bo my na tym samy etapie jesteśmy nie? :)

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie stresujcie się! Każda z nas inaczej przechodzi poród! Głową do góry :)

Tini powiem ci, że ja też teraz nie wiem kiedy jechać bo skurcze są codziennie wieczorem dość regularne a muszę zdążyć na antybiotyk na gbs :/ i to mnie tak wkurza, że nie wiem kiedy mam jechać. A to mój 3 poród więc teoretycznie powinnam być obeznana :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje kłucia i jak chodzę to lekko ucisk. Wczoraj miałam usg i mały ma już nisko główkę, doktor bardzo długo się męczyła żeby ja zmierzyć. Wazy 2600. Musi jeszcze te 2 tyg wytrzymać w brzuszku :) a jak u Ciebie?

Joaszo, pilik lubią tę wiadomość

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jest przełom. Piersi coraz cięższe i pełne mleka !:)
    Mała dziś wypila pełen posiłek przez ponad 30minut. Kapie mleko aż miło . Odrazu czuje się lepiej .

Dzisiaj wychodzimy do domu! Mała ma 2750g:) wszystkie wyniki moje i jej w normie
    Widziałam na korytarzu niebieskie pudełka ciekawe czy dostaniemy przy wypisie!:)
    W nocy dała mi nieźle popalic ale to pewnie dlatego że była głodna.
    Starałam się ja przystawic w nocy ale nie chciała;( położne no cóż spały. A mleka dawały tyle co dla ptaszka . O 3 poszłam po więcej i na szczęście mała zasnela. Więc od 3 do 6 udało mi się spać!

Piersi mnie w sumie bolą. Chyba idzie konkretny zapas mleka :)

Alphelia, Agnella, welonka, Czara, witaminkab, lotka1990, kokkosanka, Tini, Joaszo, Dika, Andziula_1988, Kropka89 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ciekawe czy to z zgagą się sprawdzi i będzie to oznaczało, ze dzieciątka mają dużo włosków.
    Mnie zgaga nie męczy.
    Joaszo, przyczyną tego przeczyszczenia było mleko na noc ;-)

Tini, a może jak jest rozwarcie to warto jechać na poród, może coś się już zaczęło, :-) Najgorzej zaczynać z oxy, jak nic się nie dzieje i nie ma tego rozwarcia. Ja pojechałam do kliniki miałam silne skurcze, ale wiedziałam, tez że to TO. Rozwarcie było na 2-3cm i podali oxy, szybko i sprawnie urodziłam.
    Przemyśl to i się z tym prześpij. Najlepiej chyba, aby lekarka Cię zbadała i oceniła czy coś się dzieje ;-) Życzę, aby na noc właśnie mocno rozkręciło się !!!
    Mnie też żal mojej córeczki, ma 1,5 roczku i pierwszy raz ją na tak długo zostawię. Tak to było tylko wychodne po 2-4 godziny i wtedy była pod opieką męża lub mojej mamy. Teraz tez liczę na pomoc tej samą dwójki.
    Ile latek ma Twój najmłodszy synek?

Trójka, będzie dobrze, nie martw się na zapas, na pewno poznasz, że to To, tak Cię pogoni z tymi skurczami :-) Też nieraz się martwiłam, czy rozpoznam te skurcze, abym zdążyła, ale trzeba podejść na spokojnie, będzie dobrze. W każdym razie jesteśmy bardzo blisko już końca.
    Wczoraj jak mnie tak łamało, modliłam się tylko, aby do czwartku jeszcze wytrwać. Tylko ciekawe jak będzie za tydzień jak już chwyci, pewnie strach mnie obleci, bo większa świadomość.
    I faktycznie, u mnie w sumie trzeci poród, I wywoływany 2 dni oxy i tabletkami. Pierwszy ruszył sam i tak jestem zielona.

Summer, Lotka...mamy podobny etap, u mnie we czwartek donoszona :-) Wtedy nie wpisuje się, że wcześniak czy coś w tym stylu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 11:27

• Ha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam mieć cc. Mam już nie jeść i nie pić. Jestem przerażona. Trzymajcie kciuki!

Tròjka, anna23, lotka1990, welonka, Tini, ka_tarzyna, Axana, Alphelia, KlaudiaS, summer86, Leira, ptaszek, Dika, palusia171, Andziula_1988, Kropka89, pilik, Joaszo, pumka1990 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mocno trzymam, już niedługo bedzie po wszystkim;)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella tak, idziemy łeb w łeb :) to już nie będzie wcześniak, ja teraz liczę wg daty z OM za radą dziewczyn, bo różnica z pierwszego USG była 3 dni.

Ha będzie dobrze! przynajmniej już będzie to za Tobą i koniec stresów (przynajmniej tych ciążowych :D)

Czara dobrze pamiętam, że jesteś z Trójmiasta? Wiesz jak tu jest z ZZO?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:

Tini, a może jak jest rozwarcie to warto jechać na poród, może coś się już zaczęło, :-) Najgorzej zaczynać z oxy, jak nic się nie dzieje i nie ma tego rozwarcia. Ja pojechałam do kliniki miałam silne skurcze, ale wiedziałam, tez że to TO. Rozwarcie było na 2-3cm i podali oxy, szybko i sprawnie urodziłam.
    Przemyśl to i się z tym prześpij. Najlepiej chyba, aby lekarka Cię zbadała i oceniła czy coś się dzieje ;-) Życzę, aby na noc właśnie mocno rozkręciło się !!!
    Mnie też żal mojej córeczki, ma 1,5 roczku i pierwszy raz ją na tak długo zostawię. Tak to było tylko wychodne po 2-4 godziny i wtedy była pod opieką męża lub mojej mamy. Teraz tez liczę na pomoc tej samą dwójki.
    Ile latek ma Twój najmłodszy synek?
    Rok i 8 miesięcy:-) Noc stracona. Niestety były to tylko straszaki. Właśnie wróciłam od położnej. Główka daleko, szyjka długa, rozwarcia brak. Więc po co tyle mnie w nocy meczylo?

Ha kciuki zaciśnięte:-) będzie dobrze. Super że w końcu się doczekasz:-)

To która jeszcze dziś z pełni chce skorzystać? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 12:06

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha trzymam mocno kciuki w końcu doczekalas się :)

Tini ja już przestałam zwracać uwagę na te straszaki bo jak zaczynam myśleć ze moze pojedziemy na ip albo zaczynam liczyć to wyciszaja się, ale u mnie ostatnio coś dały bo po dwóch dniach skurczu szyjka zgladzona i rozwarcie zobaczymy co jutro na wizycie powie mi gin .

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Ha ! Zaraz zobaczysz swojego maluszka ! !❤❤❤

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Axana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, trzymamy kciuki! Super, że już dzisiaj utulisz swojego Skarba <3

atdcpiqv8drqss4a.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha trzymam mocno kciuki, będzie dobrze :-)
    Mnie od 12:00 męczą skurcze, jak na razie co 6 minut, odeszło trochę krwistego czopa i zaczyna konkretnie boleć. Oby się rozkręciło na maksa.

klarunia1978, Dika, Andziula_1988, pumka1990 lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha kciuki zaciśnięte!!

Agnella myślę że to nie mleko bo raczej nie było to typowe przeczyszczenia, poza tym do wc poszłam kilka minut po wypiciu połowy szklanki. Mam na to inną teorię ;) mam takie coś co nazywa się emetofobia - nic fajnego ;) to wstręt i atak paniki przed wymiotowaniem ;) i nawet jak za młodu miałam kaca to wypierałam dołem byle nie wymiotować ;) i wczoraj też tak było że chyba tak się bałam zwymiotować że poszła i się zmusiłam dołem ;)

Czara ja też czuję kłucia w zależności od tego jak się mały ułoży ;) no i teraz ta zgaga ;) dziś wizyta więc się dowiem co i jak ;)

Czara lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha powodzenia :)

Ciekawe czy ruszy w nocy jakaś lawina urodzeń? Mogłoby w końcu się odkorkować :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ