X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Sonia, duza dzidzia !
    Jestem tym przerażona... :( Ja się rodziłam z wagą 2890 i moje siostry nie przekraczały też 3 kg... :/

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Jestem tym przerażona... :( Ja się rodziłam z wagą 2890 i moje siostry nie przekraczały też 3 kg... :/

E, tam.

Waga nie musi się zgadzać z tym co podaje USG, a poza tym zwykle waży tkanka tłuszczowa dziecka, a to jest tkanka miękka i nie odczujesz różnicy przy porodzie, więc uszy do góry :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizytowaniu, mam nadzieję, że ostatnim. Przyszedł wynik GBS na szczęście negatywny :) Poród zbliża się wielkimi krokami, w przeciągu 12 dni szyjka z 4cm i twardej zrobiła się 1,5cm i miękka. Ginekolog mówi, że w każdej chwili może się rozpocząć akcja. Na ktg skurcze się jeszcze nie piszą, ale od pewnego czasu mam ból podbrzusza jak na miesiączkę i jak dłużej pochodzę to ciągnięcie w pachwinach. Mam nadzieję, że niebawem coś ruszy ( dziś 38+1 )

Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży chłopak Podobno większe znaczenie ma glowa przy porodzie ale nie wiem czy to prawda.

M.W optysmista ten Twój lekarz mój mi przy rozwarciu na1.5palca i zgladzonej szyjce powiedział że mogę zacząć rodzić zaraz ale mogę też spokojnie przenosić jutra mija tydzień i dalej nic

age.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

M.W optysmista ten Twój lekarz mój mi przy rozwarciu na1.5palca i zgladzonej szyjce powiedział że mogę zacząć rodzić zaraz ale mogę też spokojnie przenosić jutra mija tydzień i dalej nic
    Haha to samo pomyślałam :)
    Ja jestem bez szyjki i z rozwarciem na opuszkę + skurcze się piszą na ktg a lekarz mówi że jeszcze to potrwa...

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej szyjka zamknięta.. -.-

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja tam też chetnie odstąpię miejsce ;) chociaż mi się dłuży teraz jak nie wiem to bardzo chce wytrzymać ze 2-3 tyg jeszcze.

Axana jak wg OM mam termin na 02.07 a z prenatalnego 25.06 to tp powinnam brać pod uwagę z prenatalnego? I czy lekarze się do tego jakoś stosują? Bo mój zawsze bierze pod uwagę ten z OM.

Twój lekarz najlepiej powinien ocenić sytuację. Jeśli bierze nadal pod uwagę OM to tak bym się stosowała, bo akurat między 25.06 a 02.07 jest dokładnie 7 dni więc zasada jest zachowana że bierzemy termin z OM :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie wylądowałam na patologii ciąży maja mi zakładać cewnik czyli masakra moj koszmar się ziścił. Rozwarcie na półtorej palca. A przyczyna mojego pobytu malowodzie i wywołują :(

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    a własnie wciągnełam świeży groszek zielony <3
    jeeezu jest już groszek? :O byłam 2 dni temu na rynku i nie było :O gdzie dostałaś?

Ha nie mogę zrozumieć jak oni mogą tak z Tobą postępować!! to jest nieludzkie!!

Tina kciuki ;) też czułam że na Ciebie kolej ;)

madziula trzymam kciuki za szybkość i bezbolesność !!

malinka gratulacje;)

Ja też po wizycie. mały waży 2800 g, wody w normie, na zgagę dostałam lek Controloc 20 do brania co rano na czczo. Gdy zapytałam o szyjkę dostałam info: lekko skrócona i miękka. Pani doktor pobrała GBS który mam jutro zawieźć do labo. No i powiedziała "to jak się nic nie wydarzy to widzimy się za 3 tygodnie" :D Maluch nie pokazał buźki na usg :/

welonka, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez groszkiem się od wczoraj objadam! Już nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty w warzywniaku ;)

Joaszo, duży chłopak!

Joaszo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeny jutro przekopię miasto w poszukiwaniu groszku <3

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... ale narobilyscie smaku tym groszkiem, też jutro wyślę męża na poszukiwania.
    Madziula powodzenia:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlach dostaniecie świeży groszek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, naprawdę spróbuj migdałów na zgagę. Bez sensu brać jakieś leki, może akurat pomogą a przy okazji są tez bardzo zdrowe. Ja planuje zaopatrzyć w nie rodziców i dziadka który tez bardzo narzeka na zgagę.

Joaszo lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie. Mały wszystko ok, wazy ok 3280. Na porod sie nie zanosi, szyjka 3 cm, wysoko, ale miękka, więc lekarz mowi, ze jak się zacznie to powinno szybko pójść. Biorąc pod uwagę moj pierwszy poród to moze tak być.

Magda33, welonka, Alphelia, Dika, Agnella, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie co w praktyce oznacza miękka szyjka? :)

co do groszku to już czekam na niego bardzo dłuugo i obym się doczekała ;) jutro muszę go mieć ;D

• Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje, za resztę trzymam kciuki :-)

My już po :-) Magdalenka wita się z ciociami. Urodzona o 19:35 sn, 3200, 56, 10/10 :-) A ja jestem przeszczesliwa:-)

Tròjka, Leira, Joaszo, kokkosanka, Alphelia, Lucy010, pilik, Annaya, madziula9022, anna23, joann, witaminkab, teqz, Dika, Wonderland, Agnella, lotka1990, Sonia94, Czara, Magda33, welonka, Anitka201, Kropka89, palusia171, Kalinkaabc, Andziula_1988, Axana, pumka1990 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Malinka gratulacje, za resztę trzymam kciuki :-)

My już po :-) Magdalenka wita się z ciociami. Urodzona o 19:35 sn, 3200, 56, 10/10 :-) A ja jestem przeszczesliwa:-)

GRATULACJE !!!

Umrę przez Was z zazdrości :P

Tini lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini gratulacje ;) szybko poszło ;) napisz w wolnej chwili coś więcej, z jakim rozwariem dotarłaś do szpitala itp ;) gratulacje wielkie ;)

Tini lubi tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, Malinka cudownie!!! Gratulacje:*:,

Tini lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ