X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Sonia, duza dzidzia !
    Jestem tym przerażona... :( Ja się rodziłam z wagą 2890 i moje siostry nie przekraczały też 3 kg... :/

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Jestem tym przerażona... :( Ja się rodziłam z wagą 2890 i moje siostry nie przekraczały też 3 kg... :/

E, tam.

Waga nie musi się zgadzać z tym co podaje USG, a poza tym zwykle waży tkanka tłuszczowa dziecka, a to jest tkanka miękka i nie odczujesz różnicy przy porodzie, więc uszy do góry :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • M.W Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizytowaniu, mam nadzieję, że ostatnim. Przyszedł wynik GBS na szczęście negatywny :) Poród zbliża się wielkimi krokami, w przeciągu 12 dni szyjka z 4cm i twardej zrobiła się 1,5cm i miękka. Ginekolog mówi, że w każdej chwili może się rozpocząć akcja. Na ktg skurcze się jeszcze nie piszą, ale od pewnego czasu mam ból podbrzusza jak na miesiączkę i jak dłużej pochodzę to ciągnięcie w pachwinach. Mam nadzieję, że niebawem coś ruszy ( dziś 38+1 )

Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży chłopak Podobno większe znaczenie ma glowa przy porodzie ale nie wiem czy to prawda.

M.W optysmista ten Twój lekarz mój mi przy rozwarciu na1.5palca i zgladzonej szyjce powiedział że mogę zacząć rodzić zaraz ale mogę też spokojnie przenosić jutra mija tydzień i dalej nic

age.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

M.W optysmista ten Twój lekarz mój mi przy rozwarciu na1.5palca i zgladzonej szyjce powiedział że mogę zacząć rodzić zaraz ale mogę też spokojnie przenosić jutra mija tydzień i dalej nic
    Haha to samo pomyślałam :)
    Ja jestem bez szyjki i z rozwarciem na opuszkę + skurcze się piszą na ktg a lekarz mówi że jeszcze to potrwa...

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej szyjka zamknięta.. -.-

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja tam też chetnie odstąpię miejsce ;) chociaż mi się dłuży teraz jak nie wiem to bardzo chce wytrzymać ze 2-3 tyg jeszcze.

Axana jak wg OM mam termin na 02.07 a z prenatalnego 25.06 to tp powinnam brać pod uwagę z prenatalnego? I czy lekarze się do tego jakoś stosują? Bo mój zawsze bierze pod uwagę ten z OM.

Twój lekarz najlepiej powinien ocenić sytuację. Jeśli bierze nadal pod uwagę OM to tak bym się stosowała, bo akurat między 25.06 a 02.07 jest dokładnie 7 dni więc zasada jest zachowana że bierzemy termin z OM :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie wylądowałam na patologii ciąży maja mi zakładać cewnik czyli masakra moj koszmar się ziścił. Rozwarcie na półtorej palca. A przyczyna mojego pobytu malowodzie i wywołują :(

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    a własnie wciągnełam świeży groszek zielony <3
    jeeezu jest już groszek? :O byłam 2 dni temu na rynku i nie było :O gdzie dostałaś?

Ha nie mogę zrozumieć jak oni mogą tak z Tobą postępować!! to jest nieludzkie!!

Tina kciuki ;) też czułam że na Ciebie kolej ;)

madziula trzymam kciuki za szybkość i bezbolesność !!

malinka gratulacje;)

Ja też po wizycie. mały waży 2800 g, wody w normie, na zgagę dostałam lek Controloc 20 do brania co rano na czczo. Gdy zapytałam o szyjkę dostałam info: lekko skrócona i miękka. Pani doktor pobrała GBS który mam jutro zawieźć do labo. No i powiedziała "to jak się nic nie wydarzy to widzimy się za 3 tygodnie" :D Maluch nie pokazał buźki na usg :/

welonka, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez groszkiem się od wczoraj objadam! Już nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty w warzywniaku ;)

Joaszo, duży chłopak!

Joaszo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeny jutro przekopię miasto w poszukiwaniu groszku <3

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... ale narobilyscie smaku tym groszkiem, też jutro wyślę męża na poszukiwania.
    Madziula powodzenia:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlach dostaniecie świeży groszek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, naprawdę spróbuj migdałów na zgagę. Bez sensu brać jakieś leki, może akurat pomogą a przy okazji są tez bardzo zdrowe. Ja planuje zaopatrzyć w nie rodziców i dziadka który tez bardzo narzeka na zgagę.

Joaszo lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie. Mały wszystko ok, wazy ok 3280. Na porod sie nie zanosi, szyjka 3 cm, wysoko, ale miękka, więc lekarz mowi, ze jak się zacznie to powinno szybko pójść. Biorąc pod uwagę moj pierwszy poród to moze tak być.

Magda33, welonka, Alphelia, Dika, Agnella, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie co w praktyce oznacza miękka szyjka? :)

co do groszku to już czekam na niego bardzo dłuugo i obym się doczekała ;) jutro muszę go mieć ;D

• Tini Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje, za resztę trzymam kciuki :-)

My już po :-) Magdalenka wita się z ciociami. Urodzona o 19:35 sn, 3200, 56, 10/10 :-) A ja jestem przeszczesliwa:-)

Tròjka, Leira, Joaszo, kokkosanka, Alphelia, Lucy010, pilik, Annaya, madziula9022, anna23, joann, witaminkab, teqz, Dika, Wonderland, Agnella, lotka1990, Sonia94, Czara, Magda33, welonka, Anitka201, Kropka89, palusia171, Kalinkaabc, Andziula_1988, Axana, pumka1990 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Malinka gratulacje, za resztę trzymam kciuki :-)

My już po :-) Magdalenka wita się z ciociami. Urodzona o 19:35 sn, 3200, 56, 10/10 :-) A ja jestem przeszczesliwa:-)

GRATULACJE !!!

Umrę przez Was z zazdrości :P

Tini lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini gratulacje ;) szybko poszło ;) napisz w wolnej chwili coś więcej, z jakim rozwariem dotarłaś do szpitala itp ;) gratulacje wielkie ;)

Tini lubi tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, Malinka cudownie!!! Gratulacje:*:,

Tini lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ