CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sonia94 wrote:Jestem tym przerażona...
Ja się rodziłam z wagą 2890 i moje siostry nie przekraczały też 3 kg...
E, tam.
Waga nie musi się zgadzać z tym co podaje USG, a poza tym zwykle waży tkanka tłuszczowa dziecka, a to jest tkanka miękka i nie odczujesz różnicy przy porodzie, więc uszy do góry -
Ja dziś po wizytowaniu, mam nadzieję, że ostatnim. Przyszedł wynik GBS na szczęście negatywny
Poród zbliża się wielkimi krokami, w przeciągu 12 dni szyjka z 4cm i twardej zrobiła się 1,5cm i miękka. Ginekolog mówi, że w każdej chwili może się rozpocząć akcja. Na ktg skurcze się jeszcze nie piszą, ale od pewnego czasu mam ból podbrzusza jak na miesiączkę i jak dłużej pochodzę to ciągnięcie w pachwinach. Mam nadzieję, że niebawem coś ruszy ( dziś 38+1 )
Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Duży chłopak Podobno większe znaczenie ma glowa przy porodzie ale nie wiem czy to prawda.
M.W optysmista ten Twój lekarz mój mi przy rozwarciu na1.5palca i zgladzonej szyjce powiedział że mogę zacząć rodzić zaraz ale mogę też spokojnie przenosić jutra mija tydzień i dalej nic -
welonka wrote:
M.W optysmista ten Twój lekarz mój mi przy rozwarciu na1.5palca i zgladzonej szyjce powiedział że mogę zacząć rodzić zaraz ale mogę też spokojnie przenosić jutra mija tydzień i dalej nic
Ja jestem bez szyjki i z rozwarciem na opuszkę + skurcze się piszą na ktg a lekarz mówi że jeszcze to potrwa... -
Andziula_1988 wrote:Ja tam też chetnie odstąpię miejsce
chociaż mi się dłuży teraz jak nie wiem to bardzo chce wytrzymać ze 2-3 tyg jeszcze.
Axana jak wg OM mam termin na 02.07 a z prenatalnego 25.06 to tp powinnam brać pod uwagę z prenatalnego? I czy lekarze się do tego jakoś stosują? Bo mój zawsze bierze pod uwagę ten z OM.
Twój lekarz najlepiej powinien ocenić sytuację. Jeśli bierze nadal pod uwagę OM to tak bym się stosowała, bo akurat między 25.06 a 02.07 jest dokładnie 7 dni więc zasada jest zachowana że bierzemy termin z OM -
nick nieaktualnylotka1990 wrote:a własnie wciągnełam świeży groszek zielony
byłam 2 dni temu na rynku i nie było
gdzie dostałaś?
Ha nie mogę zrozumieć jak oni mogą tak z Tobą postępować!! to jest nieludzkie!!
Tina kciukiteż czułam że na Ciebie kolej
madziula trzymam kciuki za szybkość i bezbolesność !!
malinka gratulacje;)
Ja też po wizycie. mały waży 2800 g, wody w normie, na zgagę dostałam lek Controloc 20 do brania co rano na czczo. Gdy zapytałam o szyjkę dostałam info: lekko skrócona i miękka. Pani doktor pobrała GBS który mam jutro zawieźć do labo. No i powiedziała "to jak się nic nie wydarzy to widzimy się za 3 tygodnie"Maluch nie pokazał buźki na usg
welonka, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez po wizycie. Mały wszystko ok, wazy ok 3280. Na porod sie nie zanosi, szyjka 3 cm, wysoko, ale miękka, więc lekarz mowi, ze jak się zacznie to powinno szybko pójść. Biorąc pod uwagę moj pierwszy poród to moze tak być.
Magda33, welonka, Alphelia, Dika, Agnella, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malinka gratulacje, za resztę trzymam kciuki
My już poMagdalenka wita się z ciociami. Urodzona o 19:35 sn, 3200, 56, 10/10
A ja jestem przeszczesliwa:-)
Tròjka, Leira, Joaszo, kokkosanka, Alphelia, Lucy010, pilik, Annaya, madziula9022, anna23, joann, witaminkab, teqz, Dika, Wonderland, Agnella, lotka1990, Sonia94, Czara, Magda33, welonka, Anitka201, Kropka89, palusia171, Kalinkaabc, Andziula_1988, Axana, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny