X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek, gratulacje i wszystkiego najlepszego! :)

Kurczę na koniec czerwca to ja chyba sama zostanę :P

Dziewczyny, mam pytanie, czy badanie na WR miałyście robione tylko w I trymestrze czy powtarzałyście również w III?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Tini Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szaleństwo :-) Kolejne nowe maleństwa z nami. Ptaszek, Anna gratulacje. W tym tempie nie będzie komu w czerwcu rodzić;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer - ja miałam robione tylko na początku, chyba w 13 tygodniu i nie powtarzałam.

Anna Tobie też gratulacje - jakoś mi umknęło, że też się rozpakowałaś :)

summer86 lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Dziewczyny, mam pytanie, czy badanie na WR miałyście robione tylko w I trymestrze czy powtarzałyście również w III?

Powtarzane w 36 tygodniu.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :) Łucja to mały żarłoczek :) Co do porodu to chcieli czekać do dzisiaj, ale dostałam tak silnych bóli krzyżowych, że w swoim całym życiu nie przeżyłam takiego koszmaru. Wezwali lekarza i było już 5 cm rozwarcia, na fotelu poleciały mi wody. Wtedy już była szybka akcja, po 20 minutach lezalam już na sali i cieli. Zszywali dlugo i podobno nie było latwo przez zrosty. Zaraz mają mnie pionizować. Mam nadzieję, że szybko dojde do siebie.

Ptaszek ogromne gratulacje !

Tini, Andziula_1988, Magda33, welonka, Annaya, Dika lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    ja ostatnio zauważyłam, że nie mogę się przypilnować na regularnym jedzeniu. Zjem takie normalne lub czasem obfite śniadanie i potem długo długo nic nie jem i nagle robię się głodna jak wilk i zjadam jakieś wielkie ilości różnych rzeczy bo nie mogę się najeść a potem właśnie zdycham z przeżarcia.. masakra jakaś :p
    a własnie wciągnełam świeży groszek zielony <3
    Mam to samo. Zjem śniadanie, a później długo nie czuje głodu. A jak mnie nagle dopada to aż mi słabo.

Malinka, Tini, Ha, Ptaszek, Anna gratulacje!! Dużo zdrówka dla Was;) niech sie dziadzie pięknie i zdrowo chowają.

Summer ja Ci dotrzymam towarzystwa, mam nadzieję ;) ja wr ma teraz do powtórzenia, razem z HIV i jakimiś innymi badaniami.

Tini, summer86 lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha trzymaj się. Teraz już będzie tylko lepiej :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini ,Ha,Anna, Ptaszek moje gratulacje:) szybkiego powrotu do domu .

Leira a ja Ci zazdrosze wolałabym tak spokojnie bez żadnych skurczów bez niczego czekac przynajmniej nie meczylabym się .

Wczoraj cały dzień meczyly mnie mocne twardnieja brzucha w nocy to samo nie bolały ale jak twardnial to musiałam ściąć lub chodzić bo nie dało się wytrzymać do godziny 3 trzymało mnie w pewnym momencie aż poplakalam się ze złości ze męczy mnie a i tak nic z tego nie będzie i będę tylko chodzić rano zła i nie wyspana. Aaa i jeśli to co mówiłam kiedyś ze odchodzi mi czop to były minimalne strzępki i czy to na pewno był czop to teraz nie wiem ale to co dzisiaj ze mnie rano wylecialo to napewno był czop albo część czopa faktycznie nie da się go pomyslic ze sluzem który jest cała ciążę.

Tini, Joaszo lubią tę wiadomość

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Leira a ja Ci zazdrosze wolałabym tak spokojnie bez żadnych skurczów bez niczego czekac przynajmniej nie meczylabym się.

Jak to mówią: jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził :P

Człowiek chciałby już ten poród mieć za sobą, wszyscy się dookoła rozpakowują, a tu dupa. Chociaż moja lekarka twierdzi, że jak nic się do TP nie wydarzy to mam się w dniu TP zgłosić do szpitala i podobno mogę poprosić o wywołanie porodu, a oni nie mogą odmówić. Dziwne, ale wolałabym nic nie wymuszać - mam nadzieję, że synek zdecyduje się zapoznać też z ojcem, w końcu, a nie tylko mama i mama :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Spoko będziemy razem na końcówce, bo ja na podobnym etapie jestem 36t4d.
    Jeśli chodzi o WR to miałam powtarzane w 36t. Lekarz powiedział, że do porodu badanie nie powinno być starsze niż 6 miesięcy, to samo z Hbs.

relg6iyevo1tukkw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moira696 wrote:
    Spoko będziemy razem na końcówce, bo ja na podobnym etapie jestem 36t4d.
    Jeśli chodzi o WR to miałam powtarzane w 36t. Lekarz powiedział, że do porodu badanie nie powinno być starsze niż 6 miesięcy, to samo z Hbs.

HBS robiłam jakoś 3 tygodnie temu, o powtórce WR lekarz nie wspomniał. Z drugiej strony u nas i tak cała ciąża bez seksu, może dlatego uznał, że nie ma konieczności ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 09:51

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira typowy synek :d mnie jakby ktoś w nocy zapytał czy podać mi na wywyolanie coś to zgodzilabym się żeby mieć już spokój. Mój lekarz chyba po terminie nie kieruje od razu do szpitala jak lozysko, wody ,przepływy w normie .

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:29

Tini lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, przyjemnoscia będzie zaczekać z Tobą do końca czerwca :) Planuje 24 podejść do obrony wiec następnego dnia mogę urodzić ;)

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Leira typowy synek :d mnie jakby ktoś w nocy zapytał czy podać mi na wywyolanie coś to zgodzilabym się żeby mieć już spokój. Mój lekarz chyba po terminie nie kieruje od razu do szpitala jak lozysko, wody ,przepływy w normie .

Ja też odczuwam taką niecierpliwość, ale sceptycznie podchodzę do wywołania porodu i tutaj muszę zgodzić się z Eunice, że nie wiem czemu taka panika u lekarzy następuje, że po terminie to trzeba wyciągać z brzucha. Nawet ostatnio taka refleksja mnie naszła, że kiedyś się tych ciąż nie monitorowało, więc pewnie te kobiety nawet nie wiedziały czy rodzą w 37 tygodniu czy w 42, a my w sumie takie przeczulone teraz jesteśmy :P

Na IP w dniu terminu porodu dobrze jest się zgłosić tak czy inaczej, żeby właśnie sprawdzić w jakim stanie jest łożysko, ale wywoływać bym nie chciała. Jeśli wszystko będzie OK, to odeślą do domu i każą się zgłosić na kontrolę za X dni.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się działo tej nocy wszystkim mamusiom serdeczne gratulacje dużo zdrówka ❤️

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny idziecie jak burza :D tyle maleństw już na świecie :) Gratulacje dla was mamusie :)

Jeśli chodzi o pełnie i jej moc na mnie podziałała chyba-dawno tak dobrze nie spałam :p i tylko raz wstawałam po czym zaraz usnęłam ;)
    U mnie nawet najmniejszego znaku zbliżającego się porodu ;) już wyliczyłam, że jak do terminu nic nie ruszy to będą wywoływać około 20 czerwca i chyba zacznę się przyzwyczajać do tej daty ;) chociaż zdecydowanie wolałabym, żeby samo się zaczęło.

Widzę, że chyba jako jedyna dokonuję tu zupełnie innych wyborów niż wy :P wszystkie macie chusty tkane ja kupiłam elastyczną, foteliki wymieniałyście różnych firm, ale nie widziałam, żeby któraś z was kupiła cybexa a ja mam Cybex Aton 5 :D

Annaya a ja zazdroszczę tej pogody u was ! :) Mam teściów w tamtych stronach i za każdym razem jak dzwonią i mówią o pogodzie tam to mam chęć wziąć auto i jechać te 12 godzin do nich :D u mnie od dzisiaj zaledwie 3 dni ciepłe i słoneczne potem znowu bez słońca i niezbyt ciepło będzie...

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Tini Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euniece mi lekarka dała wybór. Zbadala mnie i powiedziała że na tą chwilę skurczów brak ale po nocy mam 5 cm rozwarcia. Było ryzyko że jak mnie wypuści do domu to np w nocy zacznę już rodzić A wtedy pojawilby się problem co z dziećmi. Więc pomimo że zapieralam się że tym razem chce wszystko naturalnie to jednak podeszłam do tego bardziej praktycznie z naszego punktu widzenia. A teraz nie żałuję:-)

klarunia1978, Dika lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka zapraszam na mazury. 30 stopni w cieniu. Mozna sie poczuc jak popcorn :D oczywiscie nie marudze, lubie taka pogode :)

zielonooka7 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam gratuluje i jednocześnie zazdroszcze ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ