X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:29

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny! :)
    Właśnie dzwoniłam do kliniki żeby umówić termin indukcji porodu. Jeśli maluszek nie będzie chciał przyjść na świat wcześniej to w poniedziałek o 8 witamy się na porodówce :)

Andziula_1988, klarunia1978, Tini, Magda33, pumka1990 lubią tę wiadomość

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej na patologii. Wypisu nie dostałam. Rozwarcie 1,5 cm i jakieś tam skurcze się piszą. Jutro mamy sprawdzić jak akcja,ale wolę posiedzieć tutaj niż czekać w domu nie wiadomo na jakie bóle. Najwyżej jutro wyjdę i jak Sonia - zgłoszę się w poniedziałek na indukcję. :)

• Annaya Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie wczoraj u nas poszło :)
    Aż z ciekawości rzuciłam okiem na majówki, ale wygląda na to, że tylko u nas pełnia była PEŁNIĄ <3 ciekawe jak zaczniemy czerwiec.

Zielonooka, błagam zabierz sobie ten upał, jest nie do wytrzymania, topię się nawet jak nic nie robię, powietrza brak. Pewnie w cieniu nad fiordem byłoby przyjemnie, mam w sumie 5 min zjechać samochodem, ale chyba sama na razie się nigdzie nie wybieram. Muszę jeszcze torbę do szpitala dopakować tak na 100% :D to się w razie co sama zawiozę...
    Ja też mam chustę elastyczna. Dostałam od znajomych i taką i tkaną, ale na pewno elastyk pójdzie w ruch dla noworodka. Tkana mnie przeraziła, po rozłożeniu wygląda jak jakiś wielki (nie)czerwony dywan w Cannes, i nie wyobrażam sobie teraz wiązać na sobie takiej ilości materiału... Może później jak się trochę oswoję :)

Welonka, jak czop odchodzi to coś się jednak posuwa u Ciebie, no i w końcu masz jeszcze te kilka dni do terminu, będzie dobrze :)

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po ktg i USG, wód tyle co tydzień temu czyli 24, rozwarcie na 1,5cm szyjka dluga. Zrobiła mi masaż szyjki i oczywiście zaczęły się skurcze ale takie se. Niby na ktg pokazywało 100 ale to nie to...ginka zadowolona z ktg i że skurczy. Mam przyjść w piątek na powtórkę i kto wie czy mnie nie zostawia bo jednak ginka nie chce zbyt długo czekać. Oczywiście teraz mnie lupie w krzyżu, w sklepie myślałam, że padne. Prowadzenie samochodu że skurczami jest conajmniej stresujące.

welonka, Magda33 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych mam. Tyle porodów jakby dzisiajszego dnia miało nie być ;)

U mnie noc straszna, ale nie z powodu pełni czy skurczów. Burza, chłodno, rześkie powietrze, nic tylko spać... a mała całą noc w brzuchu szalała jakby każdy piorun w nią trafiał. Uspokoiła się jak burza przeszła. Normalnie jak się przeciąga, to trafia w jakieś czułe punkty, ale w nocy znalazła chyba wszystkie miejsca za pomocą których można zadać ból ;)

Może któraś z Was się orientuje... czy dodatni GBS daje większe szanse, że jak się zgłoszę do porodu z akcją, to mnie nie odeślą z braku miejsc? A jeśli będą chcieli odesłać to czy oni szukają gdzie jest miejsce czy sama mam szukać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział mi, żebym się upierała by znaleźli mi miejsce, bo często odsyłają albo każą samemu szukać. Ale tez jestem ciekawa jak to jest z tym gbs.

katece lubi tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się martwię tym odsyłaniem do innego szpitala (mam pozytywny wynik GBS). zwłaszcza, że w w Gdańsku i Gdyni porodówki są chyba podobnie przepełnione a jak mnie odeślą gdzieś dalej to pewnie godzina drogi...

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Kropka, wiesz że św. Ignacy jest patronem rodzących matek?:) Twój synek zdaje się dostał to imię, jeśli dobrze pamiętam?
    Oooo ja nie wiedziałam, ale fajnie.
    Mój Michał to Michał Archanioł, też się nie dawno dowiedziałam. Mam nadzieję, że moje dwa aniołki w niebie będą nad nim czuwały.
    Nie jestem bardzo wierząca, ale ucieszyłam się jak się dowiedziałam.

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra ja tu liczę skurcze a do drzwi ktoś puka. A tam kuzyn męża z żoną i córeczka hehehe. Byli przejazdem i chcieli zajechać na kawkę. No i kawkujemy sobie a mnie tam skręca w środku haha :P nie wiem czy coś z tego będzie.

welonka, Axana, Agnella lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka nikt Cie nie odeśle 4h przed porodem - to już musiałabyś mieć z 6-8 cm rozwarcia, a w takim stanie nie odsyłają :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś patenty na rwę kulszowa? Łapało mnie co jakiś czas ale dzisiaj z bólu chodzę po ścianach. I to ewidentnie rwa bo ból promieniuje od pośladka do kostki.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Lotka nikt Cie nie odeśle 4h przed porodem - to już musiałabyś mieć z 6-8 cm rozwarcia, a w takim stanie nie odsyłają :)
    U mnie cała akcja porodowa od odejścia wód trwała 4 godziny wiec każda kobieta jest inna. Godzinę trwał poród od 6 cm rozwarcia do pojawienia się młodego na świecie.
    Ja tez mam dodatni gbs i boje się co to będzie przy 2 porodzie, który podobno jest jeszcze krótszy od pierwszego. Na szczęście położna, ktora ma być przy poodzie o wszystkim wie i myśle ze szybko zareaguje.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, leki ale raczej w ciąży tych orzeciwzspalnych nie można bo są silne, poradzę Ci sesje rehabilitacyjną rozmasują i będzie lepiej.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie rozwarcie na 2 cm lekarz dalej mówi że spokojnie mogę przenosić to była ostatania wizyta i jeśli do 8czerwca nie urodze to w piątek rano mam zgłosić się do szpitala przez weekend obserwacja a w poniedziałek będą wywolywac jak bym nie urodziła ze względu na stare łożysko . Mój lekarz jutro wyjeżdża i nie będzie go cały tydzień.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie cała akcja porodowa od odejścia wód trwała 4 godziny wiec każda kobieta jest inna. Godzinę trwał poród od 6 cm rozwarcia do pojawienia się młodego na świecie.
    Ja tez mam dodatni gbs i boje się co to będzie przy 2 porodzie, który podobno jest jeszcze krótszy od pierwszego. Na szczęście położna, ktora ma być przy poodzie o wszystkim wie i myśle ze szybko zareaguje.

Nawet jeśli tak się stanie i nie zdążą podać antybiotyku to naprawdę nie ma się czym martwić bo najwyżej będą leczyć malucha po porodzie, a i tak dodatni GBS nie oznacza, ze dziecko przy porodzie się zarazi :)

Naprawdę, spokojnie, nie warto akurat tym się stresować :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja po wizycie rozwarcie na 2 cm lekarz dalej mówi że spokojnie mogę przenosić to była ostatania wizyta i jeśli do 8czerwca nie urodze to w piątek rano mam zgłosić się do szpitala przez weekend obserwacja a w poniedziałek będą wywolywac jak bym nie urodziła ze względu na stare łożysko . Mój lekarz jutro wyjeżdża i nie będzie go cały tydzień.

Czemu termin aż do 8 czerwca?
    TP masz na 3.06? I tego dnia (jak nie urodzisz) to nie powinnaś się zgłosić na IP?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tp mam na 3czerwca i powiedział że jeśli nic nie będzie dziać się to mam zgłosić się dopiero 8 czerwca . U nich nie zgłasza się do szpitala w dniu terminu jeśli nic się nie dzieje dlatego robią wizyty kilka dni przed samym terminem . W moim miejskim szpitalu jest na odwrót właśnie przyjmują od razu w dniu terminu i trzymają już w nim aż nie urodzisz tak bym nie chciała .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 14:54

age.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ