X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli nic się nie dzieje to trzeba się zgłosić 8 dni po terminie.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nawet jeśli tak się stanie i nie zdążą podać antybiotyku to naprawdę nie ma się czym martwić bo najwyżej będą leczyć malucha po porodzie, a i tak dodatni GBS nie oznacza, ze dziecko przy porodzie się zarazi :)

Naprawdę, spokojnie, nie warto akurat tym się stresować :)
    martwię się jeszcze tym, że mnie odeślą i urodzę po drodze haha :D

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w dniu TP czyli 4.06 a jak nie urodzę to po tygodniu zgłaszam się do szpitala czyli 11.06. Oczywiście pewnie znów przenoszę i przeraża mnie na samą myśl o oxy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 15:06

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie przez ten czas robione ktg czy wizytę? Bo ja już nie mam 8cerwca to będą 4dni po terminie więc dla mnie szybko ale powiedział że mam powieziec że lekarz kazał się polozyc ze względu na stare łożysko . Mam nadzieję że urodze wcześniej bo przeraża mnie wywyolanie mówił coś o cenwiku i indukcji .

age.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mały Bąbelek ma 3400g, czyli idealnie do wieku ciąży, wymiary się prawie wyrównały do obecnego tygodnia, a u mnie nadal wszystko żelaźnie zamknięte i długie.

Gin powiedziała, że raczej przenoszę, więc chyba nabieram luzu na kolejne 2 tygodnie :) W dniu terminu mam ustaloną rano wizytę, jak nie urodzę przed to przedłuży mi zwolnienie i da skierowanie do szpitala i tam będziemy się dalej obserwować.

No to czekamy dalej, a ja już tak bardzo nie mogę się doczekać jak utulę mojego Skarba :)

lotka1990, Alphelia, Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz powiedział, że jeśli nie urodzę do terminu 13.06 to mam sie zgłosić 17 do szpitala, jak byłam z córką w ciąży to mówili, ze w dniu terminu, więc coś sie ostatnio w tej kwestii zmieniło.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Mi też lekarz powiedział, że jeśli nie urodzę do terminu 13.06 to mam sie zgłosić 17 do szpitala, jak byłam z córką w ciąży to mówili, ze w dniu terminu, więc coś sie ostatnio w tej kwestii zmieniło.

Mamy ten sam termin, ale ja już 13.06 mam dostać skierowanie na szpital... myślę, że to zależy od szpitala, bo w drugim gdzie rozważam poród (tak, jeszcze nie zdecydowałam :D ) trzeba się zgłosić 7 dni po terminie :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Na szczęście położna, ktora ma być przy poodzie o wszystkim wie i myśle ze szybko zareaguje.

Jak to jest że Ty wiesz z kim będziesz rodzić?? ;-)

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A macie przez ten czas robione ktg czy wizytę? Bo ja już nie mam 8cerwca to będą 4dni po terminie więc dla mnie szybko ale powiedział że mam powieziec że lekarz kazał się polozyc ze względu na stare łożysko . Mam nadzieję że urodze wcześniej bo przeraża mnie wywyolanie mówił coś o cenwiku i indukcji .
    Ja będę miała ktg dopiero po terminie, ale nie wiem ile razy, dowiem się w poniedziałek.
    Tez miałam cewnik Foleya czyli tzw. balonik, który u mnie szału nie zdziałał, a następnego dnia poszła oksytocyna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 15:55

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jednak nadzieje ze zdecyduje się wcześniej wyjść :) bardzo mnie dzisiaj wygniotl dostałam jeszcze globulki na grzybice bo stwierdził że jest a ja nie mam żadnych objajow. A nawet nie zdarzył mi dziecka powiedział że już na tym etapie nie wiele zmieniła się , za to moja waga poleciała w dół prawie kg :)

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    martwię się jeszcze tym, że mnie odeślą i urodzę po drodze haha :D

To lepiej jedź taksówką, żeby maluch miał w razie czego darmowe przejazdy do końca życia :D

welonka, Agnella, Magda33 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    To lepiej jedź taksówką, żeby maluch miał w razie czego darmowe przejazdy do końca życia :D
    gdyby to tak działało :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    gdyby to tak działało :p

Legenda głosi, że z tego powodu ciężarne po 36 tygodniu nie mogą latać samolotem :D

A tak poważnie nie martw się - tyle się gada o tym, że poród się wydłuża jak kobieta jest zestresowana, bo mięśnie dna macicy się zaciskają zamiast rozluźniać, więc myślę, że w razie czego, w stresującej sytuacji dojazdu, tak się zamkniesz w sobie, że dotrzymasz do szpitala :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Legenda głosi, że z tego powodu ciężarne po 36 tygodniu nie mogą latać samolotem :D

A tak poważnie nie martw się - tyle się gada o tym, że poród się wydłuża jak kobieta jest zestresowana, bo mięśnie dna macicy się zaciskają zamiast rozluźniać, więc myślę, że w razie czego, w stresującej sytuacji dojazdu, tak się zamkniesz w sobie, że dotrzymasz do szpitala :P
    nie no wiadomo, po prostu denerwuje mnie, że w Trójmieście jest taka sytuacja. Dlatego np. mam wielką torbę do szpitala bo nie wiem w którym wyląduję a każdy zapewnia (lub nie zapewnia :p) co innego.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, na rwę nic tutaj z leków nie można. Znam ten ból miałam w ciąży ze starsza córeczką. Najgorsze były nocki. Robiłam sobie masaż, tzn, mąż go wykonywał. Oby szybko minęło.

Trójka, no, no...chyba coś się rozkręca, może kawka bardziej pomoże na skurczyki ;-) I możliwe, że to ostatnia kawka w ciąży :-)
    Nie powiem, żebym lubiła takie niezapowiedziane wizyty, także oby długo Ci nie siedzieli. A może w ten sposób się rozluźnisz :)

Welonka, życzę Ci, aby było tak jak u mnie w ciąży z pierworodną - miałam przenosić, a na 3 dni przed terminem mnie złapało :-)!!! Tez już pragnęłam urodzić, martwiłam się wywołaniem, a samo się zaczęło...Już tego dnia wiedziałam od rana, że to będzie ten dzień, mimo że dopiero wieczorem się rozkręciło. A u Ciebie już 2 cm...:-)

Lotka, u męża jak byliśmy na agro, była lekarka z Zaspy, mówiła, że porodówki zapchane...A znam przypadki, że do Białegostoku jechali moi znajomi rodzić do mojej kliniki, oczywiście na tydzień przed zamieszkali w hotelu, niezła determinacja.
    Życzę, abyś trafiła do szpitala, do którego chcesz.

lotka1990 lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Anitka, na rwę nic tutaj z leków nie można. Znam ten ból miałam w ciąży ze starsza córeczką. Najgorsze były nocki. Robiłam sobie masaż, tzn, mąż go wykonywał. Oby szybko minęło.

Trójka, no, no...chyba coś się rozkręca, może kawka bardziej pomoże na skurczyki ;-) I możliwe, że to ostatnia kawka w ciąży :-)
    Nie powiem, żebym lubiła takie niezapowiedziane wizyty, także oby długo Ci nie siedzieli. A może w ten sposób się rozluźnisz :)

Welonka, życzę Ci, aby było tak jak u mnie w ciąży z pierworodną - miałam przenosić, a na 3 dni przed terminem mnie złapało :-)!!! Tez już pragnęłam urodzić, martwiłam się wywołaniem, a samo się zaczęło...Już tego dnia wiedziałam od rana, że to będzie ten dzień, mimo że dopiero wieczorem się rozkręciło. A u Ciebie już 2 cm...:-)

Lotka, u męża jak byliśmy na agro, była lekarka z Zaspy, mówiła, że porodówki zapchane...A znam przypadki, że do Białegostoku jechali moi znajomi rodzić do mojej kliniki, oczywiście na tydzień przed zamieszkali w hotelu, niezła determinacja.
    Życzę, abyś trafiła do szpitala, do którego chcesz.

no i Zaspa właśnie najbardziej zapchana, a ja chcę tam rodzić :p no nic, zobaczymy jak to będzie :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę to napisze jak to było. Jak położna przyjechała o 17:00 to miałam 4-5 cm rozwarcie, po woli się zebraliśmy, i o 17:30 byliśmy w szpitalu. Tam sala dla nas tylko, bo był mój i nasza 2,5 latka też :-) Trochę po chodziłam, i jak już były skurcze co 2 minuty to poszłam do wanny, a tam taka ulga, normalnie raj. I nasza starsza córka też weszła i jeszcze zdążył am odpocząć i powygłupiać się z córką. No i mówię do położnej, że chyba woda wyciszyła wszystko bo miałam chyba tylko ze 3 skurcze, a ona nie, to woda tak działa. Mineło parę minut i poczułam skurcz i to już do parcia. Więdz po nim już szybko wyszłam, ona sprawdza a tu 9cm, za chwilę już 10 było. I po 10 minutach urodziła się Nina :-) Położne w szoku że tak szybko poszło :-D
    Lekko pękłam, mam chyba ze 3 szwy. Ale to pikuś. No i dtraciłam 0,5l krwi, było mi słabo, ale dużo jedzenia, picia i słodkiego i mi przeszło. No i o 23:00 wypuścili nas do domu.
    Malutka od razu przy piersi, mały ssak jak starsza. Już w szpitalu jadła z obu. Teraz tylko je i śpi, a starsza szaleje. I powolutku się docieramy ze wszystkim.

Trzymam kciuki za kolejne porody.

Ha, Czara, Annaya, Joaszo, Magda33, welonka, Anitka201, Tini, witaminkab, palusia171, Kropka89, Andziula_1988, Dika, anieszka, pilik, pumka1990 lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Ha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pionizacji, poszło całkiem sprawnie :)
    Łucja jest cudowna ❤ Nie mogę doczekać się aż wrócimy do domu.

Za wszystkie nierozpakowane czerwcówki trzymam kciuki!

Fasola, Tini, ptaszek, malinka co u Was?
    Dziewczyny, które już tulą maluszki piszcie jak sobie radzicie :)

Joaszo, Magda33, welonka, witaminkab, Kropka89, Andziula_1988, Dika lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek, Ha, ale bije od was pozytywną energia! Nic tylko pozazdrościć :)

Moje super skurcze zaczynają się wyciszać. Już mówiłam mężowi że biorę go.dzis w obroty ale ten zaczyna wykręcać się bólem głowy hahaha mówi mi, że dziś nie, że lepiej w piątek wieczorem :P co za typ.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka mi seks bardzo pomógł :) Polecam ten sposób :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ