CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
eunice. wrote:Kropka, wiesz że św. Ignacy jest patronem rodzących matek?
Twój synek zdaje się dostał to imię, jeśli dobrze pamiętam?
Tak jest, wiemyOdkryliśmy to w połowie ciąży i tez jest taka specjalną modlitwa do sw. Ignacego a nawet można dostać wodę sw. Ignacego przed porodem
Annaya lubi tę wiadomość
-
My walczymy z karmieniem, Maluszek ciągle by raczej spał niż jadł ale w szpitalu jest specjalna pani doradca laktacyjny i jesteśmy u niej stałymi gośćmi
Super babeczka, bardziej doradza psychologicznie mam wrażenie że większość kobiet jednak tego potrzebuje. Tłumaczy na spokojnie po tysiąc razy to samo i ciągle ma cierpliwosc
Ja jeszcze nie mam pokarmu, ale to dopiero 2 doba dziś była więc mam być spokojna i się nie przejmowac karmić starać się tym co jest (a jest taka woda-siara, jakkolwiek). Przede wszystkim ćwiczyć a nie myśleć o mleku. Wiec ćwiczymy. Wyciągam sutki laktatorem, trochę używam nakładek i ćwiczymy. Boli bo obkurcza się macica (szczególnie przy używaniu laktatora) ale walczymy.
Z rzeczy o których nigdzie nie czytałam: każą się wypróżnić zanim wypuszcza że szpitala. Jako że jestem poszyta na maksa i obolała nie było to możliwe wiec proponują czopek. To działa i polecam, ulga duża. I naprawdę bardzo często się myć. Woda woda i woda i szale zwykle mydło. Po każdym siku, a siku najlepiej pod peysznicem. To takie porady praktyczneJoaszo, Magda33, Dika lubią tę wiadomość
-
Piękne to, co piszecie
Wiecie, że dzisiaj pierwszy raz czuję się nastawiona już na poród? To takie nowe uczucie, dość emocjonujące i miłewcześniej cały czas tylko myśl, aby jak najdłużej wytrzymać i zażegnać ryzyko przedwczesnego porodu, a teraz chociaz mój okruszek waży raptem 2680 to jestem i tak w pełni szczęścia, że jednak cały czas powolutku przybiera, jest już w miarę gotowy, a i ja zaczynam się wewnętrznie szykować
Oczywiście chętnie jeszcze się przygotuje jeszcze chociaż tydzień...
Mamy chłopców! Naczytałam się kiedyś zabawnych historii na temat częstej niespodzianki podczas przewijania w postaci fontanny moczu zalewającej pół pokojua dzisiaj przypomniałam sobie, że któraś na forum pisała o takim gadżecie i wiecie co - on naprawdę istnieje
http://peticado.pl/daszek-na-ptaszek
Padłam. Nie, przykrycie pieluszką to nie to samoMagda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Tomania grayulacje
O tak Holandia-eunice. Warunki ekstra i to dla każdego, jeśli tylko chcesz rodzić w szpitalu. No i przy porodzie też moja położna, która jest ze mną od początku ciąży. Tu stawiają bardzo na naturalność, choć wiadomo,że to różnie może być.Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
nick nieaktualny
-
Annaya ja o tym pisałam
tez mnie to rozbawiło
u nas był raczej wyrzut dwójki niż siku
Kropka ja mam czopki spakowane w torbie do szpitala. Pamietam ze po pierwszym porodzie się przydały.
Ptaszek zazdroszczę porodu. Cudowne doświadczeniew takich warunkach można rodzic
Annaya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
w dniu dzisiejszym o 13:15 przyszedł na świat moj cud Jakub z waga 3100 52cm długi chyba jestem pierwsza po proznociagu mały był odwrócony twarzą do góry i nie mogłam go wypchnąć.
teqz, Joaszo, lotka1990, Leira, klarunia1978, summer86, Alphelia, witaminkab, Magda33, Agnella, Tini, Anitka201, Wonderland, Annaya, cichyszept, welonka, Lucy010, Fasola1234, ptaszek, Kropka89, Andziula_1988, Dika, Axana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tomania - Gratulacje
Mi chyba właśnie odszedł czop, brązowy gęstszy śluz - coś typu zaczynającej gęstnieć się galaretki..
Wzięłam prysznic i leżę w wyrku, czekam czy coś się dalej podziejeJoaszo, Agnella, Annaya, welonka, Dika lubią tę wiadomość
Beta 18.11 5085❤️
Martynka 08.06.2018 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, gratuluję
Ja też jeszcze nie mam dużo pokarmu więc mały jest dokarmiany. Mam nadzieję że w domku uda nam się cycowac. Ważne że próbujemyKropka89 lubi tę wiadomość
-
madziula GratulacjeA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Tomania, Madziula, gratuluję
!!!
Sonia, trzymam kciuki, oby to TO było!!! Będziesz miała z głowy zgłaszanie się do szpitala.
Ale porodów, aż zazdroszczę, tak pozytywnie, ze nie jestem z Wami w 38 czy 39tc, ale na szczęście jeszcze troszkę fajnych dziewczyn zostało i nie będę samaI proszę tu nam tez kibicować i trzymać kciuki!!!
Dziś wyszorowałam cały pokój sypialniany, w którym będzie z nami spała Dominiczka, umyłam łóżeczko, od nowa pomyłam podłogi w calutkim domu, w kuchni się kleiło od gotowania i jak zwykle mąż nakapał kawą, zabrałam się za okna ale tylko dwa, poprasowałam obrusy, wyszorowałam kabine prysznicową i całą łazienkę, dwa długie spacerki z córką, poszłam przy okazji na zakupy i oby się nie rozkręciło. Chcę trochę dom przygotować, jak wrócę ze szpitala, że by było czysto, po prostu przyjemnie. Póki co po 24.00 mogę rodzić - ciąża donoszona!!! Ale jeszcze o tydzień się nie obrażę.
A teraz siedzę z nogami w misce - będzie nocny pedicure, obiecałam sobie, że co tydzień będę robiła.
Dobrej nocki, owocnej jak coś!!!