X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tini Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja już straszę syna, że jak się urodzi pierwszego czerwca to będzie dostawał tylko jeden prezent i że ma już wychodzić! Bezskutecznie niestety :P
    Nie strasz go tak bo jeszcze Ci wywinie numer i wyjdzie po 1 czerwca żeby jednak te 2 prezenty dostawać;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Firanki na duszę i Anna ogromne gratulacje :*co wy robicie ze tak rodzicie ja wczoraj zaliczyłam długi spacer wieczorem i nic nawet brzuch nie zatwardnial .
    U mnie sex rozwarl mnie do 5 cm. Co prawda po nocy skurcze ucichly ale lekarka i tak już przy takim rozwarciu zaproponowała poród. A pewnie gdybym na drugi dzień zamiast nie do lekarki tylko do męża się zgłosiła to samo by już ruszyło :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa gratulacje dziewczyny!!! ale urodzaj! :):)

a u mnie tak jak podejrzewałam wszystko się wyciszyło. Byłam już tak śpiąca, że po prostu poszłam spać. W dodatku jestem mega wkurzona i zdołowana bo prawdopodobnie jeżeli coś się zacznie do niedzieli to będę sama rodzić :( wszyscy, na których mogliśmy liczyć żeby zostali z chłopcami wyjechali. Najbardziej mnie mój tata zdziwił bo cały czas siedział cicho i nagle wczoraj wieczorem dzwoni, że wyjeżdża nad morze...Ja wiem, że nikt nie będzie sobie pode mnie układać wyjazdów, ale no po prostu jestem zdołowana tym...jutro mam znowu iść na izbę na ktg, pewnie znowu masaż szyjki albo mnie już zostawią jeśli rozwarcie chociaż trochę ruszyło.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Gratuluję kolejnym mamusiom.

Dziewczyny nie miejcie wyrzutów że musicie dokarmic. To normalne że przez pierwsze dni zanim laktacja ruszy pełną parą to pokarmu nie mamy zbyt wiele. Mi dziś w nocy też pielęgniarka zaproponowała butelkę i chwała jej za to. Ja bałam się poprosić bo wszędzie cisną teraz na kp i myślałam że będzie coś mówić że nie powinnam, że mam próbować piersią itp. A tu sama przyszła. Powiedziała że lepiej nawet troszkę dac żeby głodna nie była a laktacja zaraz się unormuje i już nie będzie potrzebna butelka. Robilam więc tak w nocy ze najpierw dostawialam do piersi A później jeszcze butelka. Z butelki dojadala ok 10 ml max więc nie dużo. Chłopakow też dwa pierwsze dni tak dokarmialam A później już tylko pierś przez prawie rok czasu :-) także mamusie głowa do góry. Dacie radę i nie miejcie wyrzutów sumienia z powodu tego że nie chcecie aby Wasze Maleństwa były głodne.

Trochę się rozpisałam. Mam nadzieję że nie namieszalam i że w miarę po polsku składałam zdania ;-)

Dziękuję Ci Tini za pocieszenie! Ja ryczalam przy położnej dziś jak bóbr ;) Tez mnie uspokajała ale ja jakoś miałam wyrzuty właśnie jak piszesz. Ale mam taką nadzieję że to co mówisz się ziści. Dziś tylko nas wypisują a dziś Boże Ciało wiec podjedziemy do apteki po Bebilon 1 (takie coś dziś w nocy dostał) żebyśmy mieli w razie czego. Chociaż chyba właśnie przed chwilą udało mi się piewszy raz nakarmić piersią, w każdym razie dzieciątko zasnęło a mi pod nakładka pojawiło się dużo jakby "wody" Dziękuję Tini, naprawde!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sex narazie dał 2cm rozwarcia i mam nadzieję ze pójdzie dalej,jak to jest ze czytam niektóre kobiety już przy 1cm rozwarcia mają bóle skurcze a innne 5cm i nic .

Leira widocznie te nasz dzieci mają inne plany :d

Chcę karmić piersią Ale nie wiem jak to będzie w rzeczywistości ale cieszę się że w tym szpitalu nie ukrywają ze jeśli trzeba to dokarmiaja.

Trójka a może ktoś ze znajomych jako niania mógłby zostać z dzieciakami .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna i firanki na dusze gratuluję Wam bardzo. Anna poród wymarzony, każda by tak szybko chciała ;-)

• Ha Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dokarmiam butelka. Po 36h od urodzenia mała straciła na wadze 220g. Nie może stracić więcej niz 10% masy urodzeniowe bo inaczej nie wypuszcza nas do domu.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja już straszę syna, że jak się urodzi pierwszego czerwca to będzie dostawał tylko jeden prezent i że ma już wychodzić! Bezskutecznie niestety :P
    Hehe zamieńmy się! O trzeciej znów obudziły mnie skurcze od krzyża, od czwartej do szóstej były regularne co 10 min. Wkurzona wyszłam z łóżka, bo dziś nie mam w planach rodzić! Jeszcze w końcu jest maj ;) Nie miałam co z sobą robić, bo skurcze nadal były, więc poszłam na 7:30 na mszę... w domu bym zwariowała patrząc na zegarek i licząc na wyciszenie. Po 8mej ustały i mam nadzieję, że do północy nie wrócą, potem mogę rodzić.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa rodziłaś w Strzelcach?

• Agnella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki, Anna, ogromne gratulację :-)!!!

No właśnie z tą energią, pewnie teraz jest szał, a za tydzień czy dwa będzie niemoc i zmęczenie.
    Powiem szczerze, że mnie upały jako tako nie męczą, nawet lubię jak jest troszkę cieplej. Nawet się już trochę opaliłam w ogródku, oczywiście nie leżąc plackiem na kocu, ale siedzą trochę na leżaku.
    Od wczoraj boli mnie głowa, apap słabo pomaga, u mnie co jakis zcas migreny, chyba przyszedł na mnie ten czas.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom ;) niech dzieciaczki rosną piękne i zdrowe, a Wy Mamusie wracajcie do sił ;)

Ja tak czytam o kp i niby wiem, że może nie być pokarmu, że pierwsze dziecko i będę musiała się nauczyć Mały tez, ale i tak się boję czy nie będę ryczeć że nie mogę wykarmić dziecka jeśli coś pójdzie nie tak. Szczególnie, że u mnie cc. Hormony pewnie dadzą o sobie znać. Pisałam Wam, że miałam pomarańczową siąre, teraz jest znów mleczna i bardzo malutko. Dziwne. Myślałam, że im bliżej do porodu to więcej będzie.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Hehe zamieńmy się! O trzeciej znów obudziły mnie skurcze od krzyża, od czwartej do szóstej były regularne co 10 min. Wkurzona wyszłam z łóżka, bo dziś nie mam w planach rodzić! Jeszcze w końcu jest maj ;) Nie miałam co z sobą robić, bo skurcze nadal były, więc poszłam na 7:30 na mszę... w domu bym zwariowała patrząc na zegarek i licząc na wyciszenie. Po 8mej ustały i mam nadzieję, że do północy nie wrócą, potem mogę rodzić.

Czemu taka niechęć do maja?
    U mnie odwrotnie - jakoś maj wydaje mi się bardziej przyjazny niż czerwiec :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U nas sex narazie dał 2cm rozwarcia i mam nadzieję ze pójdzie dalej,jak to jest ze czytam niektóre kobiety już przy 1cm rozwarcia mają bóle skurcze a innne 5cm i nic .

Leira widocznie te nasz dzieci mają inne plany :d

Chcę karmić piersią Ale nie wiem jak to będzie w rzeczywistości ale cieszę się że w tym szpitalu nie ukrywają ze jeśli trzeba to dokarmiaja.

Trójka a może ktoś ze znajomych jako niania mógłby zostać z dzieciakami .
    Doskonale cię rozumiem też mam 2 cm rozwarcia a nic nie nie dzieje oprócz sporadycznych skurczów trochę się martwię że nagle zrobi się 5 nic się nie zacznie a potem jak mnie weźmie to nie zdążę do szpitala a mam godzinę jazdy :D Te upały wykanczaja wieczorami już mam dość jestem ledwo żywa. Ale pozostaje tylko czekać aż nasze maluchy się zdecydują na wyjście

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Szczęśliwa rodziłaś w Strzelcach?

nie w końcu nie :) miałam tam jechać ale jak odeszły mi wody to zadzwoniłam Do swojego lekarza i spytałam co robić to powiedział ze jeśli Nie mam skurczy to mam jechać do innego szpitala bo w Strzelacach mnie odesla (dzień wcześniej zaczęli remont i przebijali się przez piony). to było 2 tygodnie temu:)

Szczęśliwa2017
  • Edytaaa Znajoma

Wysłany: 31 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... dawno nie pisałam,ale staram się być na bieżąco...wszystkim rozpakowanym gratuluje... u nas już 100% załadowanej ciąży... wczoraj na ktg i usg wszystko w porządku:-) choć dalej liczą że synek ma 4.300-4.500 ale to nie martwiące
    .. raczej martwiace jest brak skurczy i że wszystko pozamykane (podejrzewam że jak się zacznie to raz a porządnie) jutro na kolejne ktg i teraz będę do nich tak spacerować...

3jgxk0s37fedlcal.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytaaa wrote:
    Hej dziewczyny... dawno nie pisałam,ale staram się być na bieżąco...wszystkim rozpakowanym gratuluje... u nas już 100% załadowanej ciąży... wczoraj na ktg i usg wszystko w porządku:-) choć dalej liczą że synek ma 4.300-4.500 ale to nie martwiące
    .. raczej martwiace jest brak skurczy i że wszystko pozamykane (podejrzewam że jak się zacznie to raz a porządnie) jutro na kolejne ktg i teraz będę do nich tak spacerować...

U mnie też pozamykane i strasznie mnie to wkurza, jestem tak niecierpliwa, że brakuje słów :P

Edytaaa lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia właśnie my też mamy 80 km do szpitala prawie godzina drogi a jescze jak mąż będzie w pracy to też dochodzi czas.

Uwierzcie bardziej wkurza jak jest rozwarcie jakieś skurcze pojawiaja sie I tak wieceie że to nie to i nic z tego nie będzie tylko pomeczy , już bym chyba wolała być zamknięta na 4spusty nie łudzić się ze coś się ruszy a pewnie wzięło by nagle zaskoczenieenia;)

Czy to normalne ze schodzi mi skóra z sutkow i brodawek ?
    Na złość na koniec pojawił się zewnątrz hemorojd co mogę kupić w aptece sama i jest bezpieczny? Wiem że już pisalyscie o tym ale nie mogę znaleźć .

KlaudiaS lubi tę wiadomość

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Czy to normalne ze schodzi mi skóra z sutkow i brodawek ?
    Na złość na koniec pojawił się zewnątrz hemorojd co mogę kupić w aptece sama i jest bezpieczny? Wiem że już pisalyscie o tym ale nie mogę znaleźć .

A jesteś pewna, że to skóra Ci schodzi, a nie siara się wykrusza?
    Na początku też myślałam, że skóra mi się łuszczy, a potem dopiero ogarnęłam, że mini kropelki siary wypływają z między sutków, czasem spłyną na brodawkę i potem się wykruszają - takie biało-przezroczyste małe kawałeczki :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna noc całkiem fajna . Musiałam dać małej mleko modyfikowane bo jakoś nie idzie mi przystawianirm i nie mam super dużo mleka bo laktaorem wyciagam tylko ok.20ml z jednej piersi także od dziś femantiker i zobaczymy :) jutro ma przyjść położna środowiskowa to może coś wymyślimy na to karmienie piersią:) W nocy mi się udało ja raz przystawic i bardzo ładnie ssala dodatkowo dostala z butli 40ml odciagniete ale po moim pokarmem budzi się szybko i szybko jest głodna

I dziś postanowiłyśmy wyjść na dwór na podwórko;) mała bardzo dużo śpi ale zaczynam się tym nie przejmować bo widocznie taka jej uroda:)

https://naforum.zapodaj.net/0b2697f38cfa.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 11:51

Alphelia, Kropka89, Dika, Magda33, Anitka201 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A jesteś pewna, że to skóra Ci schodzi, a nie siara się wykrusza?
    Na początku też myślałam, że skóra mi się łuszczy, a potem dopiero ogarnęłam, że mini kropelki siary wypływają z między sutków, czasem spłyną na brodawkę i potem się wykruszają - takie biało-przezroczyste małe kawałeczki :P
    Też myślę Welonka że to siarka, takie trochę pomarańczowe strupki. Weonka
    Idź na intensywny spacer potem przytulanko może coś się zacznie. Chociaż powiem Wam że jak dzidziuś uparty, to może być różnie, pierworodny przenosi łam 10 dni to był dopiero koszmar, myślałam że ta ciąża się nie skończy. Dopiero jak moja położna zrobiła mi masaż szyjki, po 1.5 godzinie zaczęły się właściwe skurcze. Więc nigdy nic nie wiadomo jakie plany maja nasze dzieci:)
    Dziewczyny, które jesteście na finiszu trzymam kciuki żeby wreszcie się zaczęło:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ