Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia82. wrote:Agawera, tak mieszkam w Gdansku, ostatnio moja znajoma rodziła w szpitalu w Radcowie i w weekend były same cc bo chyba im.się nie chciało prowadzić wiele godzin naturalnych porodów. ja pewnie pojadę na zaspe jeszcze tak myślę nad kliniczna bo zzo ale podobno trudno się dostać
-
orchidea33 wrote:Agawara mój też słabo coś przybieral i zoatawili w szpitalu.w ciągu 2 tyg 70 g to Bardzo mało.później w ciągu tyg przybrał 200g to juz różnica.Ja mam na połowę czerwca termin i waży 1900 a więc mało .dlatego sprawdzają przwpływy.i np dziś u mojej gin coś było nie tak dostałam skierowalnie do kliniki co ostatnio i tam na usg wykluczyli.dziś miałam 2 razy Ktg wszystko ok było.jutro znowu Ktg i usg przepływy.a więc chyba bym musiała na okrągło mieć usg żeby to kontrolować.można zwariować.
Ale lepiej dmuchać na zimno.najgorsze ze nie mam innych dolegliwości i nie czuje ze te przepllywy są jakieś inne.ehhhh a jak z ruchami dziecka masz? -
agawera wrote:co do położnej powiedziała o mojej sytuacji ze jeszcze zrobić konsultację u innego lekarza poleciła jednego ze swojego szitala ale nie idzie się do niego dodzwonić wiec spróbuje jutro i zobacze co bedzie
no i na sr była dziewczyna co termin ma na 27czerwca czyli 2 dni po mnie i jej waga maluszka to ok 1600 a u mnie jest ok 1500 to chyba nie jest tak żle jak myślicie
Agawera ja jutro mam usg i dam znac ile moj wazy a przeciez termin na 28.07
Nieukowa ja jestem dalej niz w lesie ..daleko w polu nie mam nic prócz remontu.
Nenette trzymajcie sie razem jak najdłużej.
Gosia a Ty na zaspie? Skad z trojmiasta?
-
No rewelacja... druga kiepsko przespana noc w ciąży.
Dlatego że: przeciążyłam się trochę na spacerku i miednica mnie boli...
oraz dlatego że mi kot chciał wczoraj zrobić cesarkę. No nie tyle że chciał, ale prawie mu wyszło.
Wieczorem wzięłąm go na ręce na ogrodzie żeby przynieść do domu, no i się czegoś przestraszył. Odbił mi się tylnymi łapami od brzucha, a że pazurów nie chciało mi się obciąć, to dostałam od tylnej łapy 2 szramy przez bebzol. Nie wiem jak ja się tak ginekologowi pokażę... nie mówiąc o tym, że po odkażeniu wodą utlenioną piekło całą noc jak jasna cholera. I Radek się wypinał w tamtym miejscu.
Kocisko niczemu nie jest winne, wszystko przez moje lenistwo ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 06:06
-
Witajcie Dziewczynki
U mnie noc modelowa, spanie jak dziecko plus jedna wizyta w WC. Dopiero jak wstałam, to mnie brzuch zaczął pobolewać, tak inaczej niż do tej pory. Ale zakładam, ze Olga śpi i lezy bezwładnie, wiec boli, bo pewnie nadal rośnie
Nieukowa - czyli kot przywitał sie juz z Radkiem, dobrze, ze nic sie nie stało, poza szrama na brzuchu. Dzisiaj moze książkę poczytaj?
A ja mam pytanie, czy te Braxtony nigdy nie bola? Bo ja od kilku dni mam takie skórcze, które bolą troszkę, az zginają mnie w pol i chce mi sie przy nich na 2. I uwierzcie, chodze dwa-trzy razy dziennie na 2. Chyba, ze to Mała sie rozpycha i naciera na jelito grube.
Wlasnie dostała czkawki od zimnego soku pomarańczowego. To ja chyba obudziło
Kiedy zaczyna sie ciaza donoszona? Bo nasza Zyrcia jutro zaczyna chyba 37 tydzien. Mam nadzieje, ze nie lezy gdzieś na porodówce
-
maglic wrote:Kochane jakie tetno na ktg maja wasze maluszki i detektorqn? Ja dzisiaj rano przez detektor mialam 156, az polozna zapytala czy cos mnie boli:/ Gabrys w tym czasie noge wystawial i mnie zmartwily
czy wszystko z nim dobrze.
ja miałam w szpitalu badane codziennie po 4 razy na dobę w przedziale 135-160.
i było okWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 08:17
-
Nadine moj ulozony glowkowo i ruchy czuje nisko..wczesniej kopal a teraz raczkami rusza albo glowka napiera..bo a to czesto czuje ruchy w pachwinach lub okolicach szyjki.. Wypycha sie tez wyzej..ale zebym czula wysoko kopniaki to nie..
Inesicia mi wyszlo jakis czas temu 24-26 leukocytow..pojechalam po poludniu znowu oddac mocz i juz 2-4.. Takze mocz zostal zle pobrany..
Maglic na wizycie na detektorze zawsze mam 140 Fhr,ale czasem na izbie bylo w okolicach 160 Fhr.. Jak sie rusza to i tetno wyzsze
Sista ciaza donoszona 37t0d
Co do skurczy i checi parcia jak na2 to nie sa to czasem juz te przepowiadajace?
Bo te zwykle to nic nie bola..tylko moze powoduja jedynie dyskomfort..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 08:23
Sista, nadine24 lubią tę wiadomość
-
Hej, u mnie całkiem dobra noc gdyby nie te dziwaczne sny...nie wiedziałam że mój mózg jest w stanie takie głupoty produkować
O 13 mam fryzjera ale sama nie wiem czy chcę farbować czy nie, pojadę pogadać i zawsze mogę się rozmyslić.
Mam pytanie do zusowych dziewczyn bo zus przelał mi pensję za półtorej miesiąca a powinien już teraz za dwa, czyli cały marzec i kwiecień. Czy to zostanie wyrównane? czy może dlatego tak wypłacił że ostatnie zwolnienie mam od połowy kwietnia do połowy maja? Mam nadzieję że w miarę zrozumiale to opisałam
Maglic mi położna mierzy przed każdą wizytą u gina i zawsze jest 140, raz miałam 148. Zapytaj ich, po co masz się denerwować.
Sista też swego czasu miałam fazę na 2 i latałam do kibelka jak opętnaSista, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Kiedy zaczyna sie ciaza donoszona? Bo nasza Zyrcia jutro zaczyna chyba 37 tydzien. Mam nadzieje, ze nie lezy gdzieś na porodówce
Nie wiem czy dobrze kojarzę ale Zyrcia chyba dzisiaj miała mieć rozmowę kwalifikacyjną do porodu w nowej Łódzkiej Placówce ... może czeka z wpisem dla Nas aby pochwalić się, że ją zakwalifikowali - oby
Dawno też się nie odzywała Stokrotka po przejściach z tą ospą i podwyższonymi normami wątrobowymi.
Dziewczynki widzę, że powoli ubieracie kąciki swoich maleństw ( Rozalia b. uroczy wystrój) ... a kiedy będziecie sterylizować takie rzeczy jak smoczki, laktatory - przygotowujecie to przed Szpitalem czy po powrocie ??
Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Cześć z rana,u mnie noc w miarę chodź bolą biodra i tak się przekręcam z boku na bok, Agawera to może ja też pojadę do redlowa bo raz rodziłam.SN i boję się bardzo. A zzo w Wojewódzkim w nocy jeden anestezjolog i udawały ze do niego dzwonią jak poprosiłam, wiec na to prawie nie liczę. A będzie co będzie z jednej strony cc ta blizna, operacja i nie dostajesz od razu dziecka a SN straszny ból w trakcie, po i wielki tez stres czy będzie Oki ja juz z Mają miałam jakieś zaniki tętna na ktg w ostatniej fazie porodu, wypychanie. No nic zobaczymy
-
Nieukowa wrote:No rewelacja... druga kiepsko przespana noc w ciąży.
Dlatego że: przeciążyłam się trochę na spacerku i miednica mnie boli...
oraz dlatego że mi kot chciał wczoraj zrobić cesarkę. No nie tyle że chciał, ale prawie mu wyszło.
Wieczorem wzięłąm go na ręce na ogrodzie żeby przynieść do domu, no i się czegoś przestraszył. Odbił mi się tylnymi łapami od brzucha, a że pazurów nie chciało mi się obciąć, to dostałam od tylnej łapy 2 szramy przez bebzol. Nie wiem jak ja się tak ginekologowi pokażę... nie mówiąc o tym, że po odkażeniu wodą utlenioną piekło całą noc jak jasna cholera. I Radek się wypinał w tamtym miejscu.
Kocisko niczemu nie jest winne, wszystko przez moje lenistwo ;/
no to będzie wojna
Radek sobie zapamięta i będzie za ogon ciągał kicię
Teraz obmyśla plan działania..Sista lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
My witamy się w 37 tygodniu i zauważyłam, że brzuszek mi opadł. Też któraś u siebie zaobserwowała? Mąż kazał mi dopakować torbęA mi dalej weny na to brakuje.
Scintilla, ja to zostawiam mężowi jak ja będę w szpitalu. Niech się chłopak wykażeW końcu będę tam minimum 2-3 dni to chyba zdąży? Zresztą ostatnio rozmawialiśmy, że jeszcze kilka rzeczy nie jest zrobionych ale w sumie to nie PRL w razie co zawsze można podejść do sklepu i coś dokupić czy zamówić. W sumie już sama nie wiem czy wszystko mam. Wyjdzie w 'praniu'.
Sista, ja takich bóli nie miałam. W ogóle ostatnio nawet tych skurczów BH czy jak one się nazywają nie mam. Wspomniałabym o tym na następnej wizycie ginowi jeśli te bóle są silne. Też gdzieś słyszałam, że właśnie 'czyszczeniem' organizm przygotowuje się do porodu więc lepiej być czujnym.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z bólami, dolegliwościami i te szpitalne. Będzie dobrze, to już końcówka, damy radę
Scintilla, karolinka85, Rozalia, Nieukowa, Joasia:), Ania1704, nenette, Alorrene13, Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nadine24 wrote:Dziewczyny, pytanie do tych, których maluchy mają główkę w dole. Gdzie aktualnie czujecie ruchy? Ja to ani razu jeszcze po żebrach nie oberwalam i zastanawiam się czy nie fiknęła z powrotem
i na dole teżczuje jak mi rączkę wsadza w szyjkę że aż mnie taki prąd przejdzie czasem
ale szwagierka wcale nie oberwała po żebrach , ani raz a jej dziecko było główkowonadine24 lubi tę wiadomość
-
Scintilla - co do sterylizowana, to ja to chyba zrobię w przyszłym tygodniu. Laktator i tak chce zabrać do szpitala, wiec od razu wygotuje do tego smoczek i butelkę.
Olga sie powyginała i śpi dalej. Zmieniła pozycję i od razu przestało bolec. Zakładam, ze w środku mam juz 2,5kg Dziecka
Słońce wdziera sie do pokoju, chyba pora wstaćScintilla, Z. lubią tę wiadomość