X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kopnięć Zosia kopie wszedzie ale jest główkowo
    do szpitala zabieram 56

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera Ty chyba też drobinka jesteś z tego co pamiętam, może taka Wasza uroda?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Agawera Ty chyba też drobinka jesteś z tego co pamiętam, może taka Wasza uroda?

na to licze przeciez nie wzszystkie dzieci musza mieć wagę ponad 3kg

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Dziewczyny, pytanie do tych, których maluchy mają główkę w dole. Gdzie aktualnie czujecie ruchy? Ja to ani razu jeszcze po żebrach nie oberwalam i zastanawiam się czy nie fiknęła z powrotem :/

Nadine - Olga grzebie, chyba raczkami w środku w dole, bliżej jelita grubego ;) Czkawkę tez bardzo nisko czuje. Natomiast wysoko, w okolicy i nad pępkiem - tylko wypychanie, kopniaki to na pewno nie sa ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera, moja niunia też ciągle rośnie wagowo na dolnej granicy normy, czasem poniżej, ale lekarz zawsze mówi że jest wporzo. Po prostu taka ich uroda, a ja to się nawet cieszę, że nie przyjdzie mi rodzić 4kilogramowego tłuścioszka :)

agawera lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nadine - Olga grzebie, chyba raczkami w środku w dole, bliżej jelita grubego ;) Czkawkę tez bardzo nisko czuje. Natomiast wysoko, w okolicy i nad pępkiem - tylko wypychanie, kopniaki to na pewno nie sa ;)

No to wrzucam na luz , zresztą teraz i tak już nic nie poradzę :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Agawera, moja niunia też ciągle rośnie wagowo na dolnej granicy normy, czasem poniżej, ale lekarz zawsze mówi że jest wporzo. Po prostu taka ich uroda, a ja to się nawet cieszę, że nie przyjdzie mi rodzić 4kilogramowego tłuścioszka :)

no właśnie musza przecisnac sie jakoś przez kanał a mniejszemu uważam ze bedzie łatwiej

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Poczekam do nastepnych usg i może coś mi lekarz rozjaśni :-)

Ja przy pępku czuję często dupkę a przy żebrach nogi ale moja jest dość wysoko więc pewnie dlatego :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie martwi że ja mam tak rzadko USG :( miałam w 21 tygodniu, potem w 29 i od tej pory nic, będę miała ostatnie koło 36 tyg. Boję się że jakby było coś nie tak to ja się nawet nie zorientuję :( Fajni Wasi lekarza że Wam tak co wizytę Maluszka podejrzą

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do szpitala to ja bede miała dwie wersje, w zależności od wielkości Olgi 56 lub 62. Bo z jednej strony, moze sie urodzić duża, bo my z M. - średnia wzrostu 181 cm, ale z drugiej strony urodzi sie teoretycznie dwa tygodnie przed terminem. U nas zabiera sie tylko ubranka na wyjście, wiec bedzie przygotowane dla M. jak bedzie po mnie jechał w piateJ dobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:50

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Trochę mnie martwi że ja mam tak rzadko USG :( miałam w 21 tygodniu, potem w 29 i od tej pory nic, będę miała ostatnie koło 36 tyg. Boję się że jakby było coś nie tak to ja się nawet nie zorientuję :( Fajni Wasi lekarza że Wam tak co wizytę Maluszka podejrzą

no nie wiem czy nie wolałam być w niewiedzy np usg raz na miesiąć wtedy bym wiedziała że 1kg przybiera ale może bredzę

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A do szpitala to ja bede miała dwie wersje, w zależności od wielkości Olgi 56 lub 62. Bo z jednej strony, moze sie urodzić duża, bo my z M. - średnia wzrostu 181 cm, ale z drugiej strony urodzi sie teoretycznie dwa tygodnie przed terminem. U nas zabiera sie tylko ubranka na wyjście, wiec bedzie przygotowane dla M. jak bedzie po mnie jechał w piateJ dobie :)
    Też mam przygotowane 2 zestawy - jeden 56 i drugi 62 :) w każdym zestawie body, spodenki, kaftanik, skarpetki i czapeczka :)

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Iniesica - mnie nigdy nic ni swędzi, nigdy nie piecze, zero objawów, a zapalenie pęcherza właściwie przez cała ciąże. No i w 20-30 leukocytow właściwie co miesiac :/ Ale na pocieszenie dodam, ze często okazuje sie, ze mocz jest złe pobrany i przy drugim podejściu leukocytow jest do 5 :)
    Liczę na to, że i u mnie jutro będzie lepiej.

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba wolała na tym etapie mieć USG co 2 - 3 tygodnie a nie tak rzadko jak mam teraz. Mój gin (chociaż prywatnie nie NFZ) nie robi USG na każdej wizycie tylko te okresowe no i chyba by mi zrobił jakby coś się działo - on jest z tych niepanikujących. Mam więc opcję ściemnić że coś boli, mało się rusza itp - ale nie chcę, bo jest ok i nie będę wywoływać wilka z lasu... Uspokajam się że brzuch coraz większy, wypychanie coraz intensywniejsze, ruchy są więc nie martwię się na zapas

Sista lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mój gin też nie robi usg na każdej wizycie, która kosztuje 170zł (ehh czemu nie zostałam lekarzem). Ostatnio zrobił bo mówiłam, że Zosia jakoś spokojniejsza się zrobiła więc może trochę się przestraszył, że coś jest nie tak, ale na szczęście wszystko było ok. Teraz w piątek zamierzam go poprosić o zrobienie usg żeby wiedzieć ile Malutka może ważyć bo może się okazać że to już ostatnie usg. A swoją drogą zaczynam zazdrościć mojej siostrze, że jej córcia urodzona 2 dni przed datą wyznaczoną wg OM ważyła tylko 2200g i była okazem zdrowia. Jak pomyślę, że moja może ważyć nawet do 4 kg to poród SN trochę mnie przeraża (chociaż i tak wolę to niż cesarkę).

Sista, A1984 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Agawera ja mam termin na 27 czerwca i moja mała w 29t4d ważyła 1900g. Tyle że u nas jest od początku opcja że będzie duża.

a ja mam pytanie do spakowanych mamusiek. Jaki rozmiar dla dzieci wzięłyście?
    Gosia ja dziś prasowalam i szykowalam do pakowania i większość rzeczy z rozmiaru 62 :-)

gosi_a lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mam tak jak Ty. 3 glowne USG - 12 tydz, 21 tydz, 30 tydz i teraz ostatnie 37 tydz. Na zwyklych wizytach tylko badanie i podejrzenie na chwile serduszka. Tylko tyle. Tez czasami mysle ze jak wizyta co 4 tyg to bym sie nie zorientowala ze cos nie tak, chyba zeby bolalo lub krew leciala... Ale moze tak jest ok, bo z ciaza jest wszystko ok ;)

Sista, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilę obecną mam wybrany zestaw po porodzie czyli body na 62 i kaftanik ze spodenkami na 56 bo są spore. Może lekarz mi podpowie :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera, tak mieszkam w Gdansku, ostatnio moja znajoma rodziła w szpitalu w Radcowie i w weekend były same cc bo chyba im.się nie chciało prowadzić wiele godzin naturalnych porodów. ja pewnie pojadę na zaspe jeszcze tak myślę nad kliniczna bo zzo ale podobno trudno się dostać

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawara mój też słabo coś przybieral i zoatawili w szpitalu.w ciągu 2 tyg 70 g to Bardzo mało.później w ciągu tyg przybrał 200g to juz różnica.Ja mam na połowę czerwca termin i waży 1900 a więc mało .dlatego sprawdzają przwpływy.i np dziś u mojej gin coś było nie tak dostałam skierowalnie do kliniki co ostatnio i tam na usg wykluczyli.dziś miałam 2 razy Ktg wszystko ok było.jutro znowu Ktg i usg przepływy.a więc chyba bym musiała na okrągło mieć usg żeby to kontrolować.można zwariować.
    Ale lepiej dmuchać na zimno.najgorsze ze nie mam innych dolegliwości i nie czuje ze te przepllywy są jakieś inne.ehhhh a jak z ruchami dziecka masz?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ