X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pół dnia mnie nie było a wy już tyle napisałayście ale to ostatnio oczywiste

u lekarza zaliczyłam beznadziejną wizyte lekarz do którego chodzę i daje mi l4 ma 2 usg jedno w gabinecie niby słabe i w innym gabinecie ponoc trochę lepsze i dzis było to drugie troche lepsze i Zosia mniejsza o 3 tygodnie prawie zom wyszło mu 33tc (wg mnie powinien wpisac 32w6d) z usg29w6d (wg mnie 2 tygodnie róznicy) no i znowu dostałam skierowanie do szpitala z tego samego powodu co poprzednio ale nie wiem czy jest sens jechania i usłyczenia tego co poprzednio taka moja natura i posiedzenia 3 dni bez sensu bez badań właściwie
    co mnie jeszcze bardziej wsciekło to ze pobrał gbs :( i ja nie wiem poco przecież to za wcześnie bo ja jestem prawie w 33tc a nie po 37tc :( wiec jestem wsciekła
    po obejzeniu wyników z szyjki powiedział że jakby gronkowiec i grzybeki poczatek bo był jeden + wiec nic nie daje i dał tylko skierowanie na posiew moczu a ja myslałam ze da mi jakis antybiotyk albo cos w tym stylu

po wizycie byłam na sr i troche wyluzowałam :) połozna poleciła plan porodu ze strony rodzić po ludzku i mówiła żeby jak bedziemy już w szpitalu to najlepiej porozmawiac ze ma sie taki poród a nie dawac i ani me ani be

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do położnej powiedziała o mojej sytuacji ze jeszcze zrobić konsultację u innego lekarza poleciła jednego ze swojego szitala ale nie idzie się do niego dodzwonić wiec spróbuje jutro i zobacze co bedzie

no i na sr była dziewczyna co termin ma na 27czerwca czyli 2 dni po mnie i jej waga maluszka to ok 1600 a u mnie jest ok 1500 to chyba nie jest tak żle jak myślicie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Agawera a gdzie planujesz rodzic, na Zaspie bo może się spotkamy :-)

redłowo bo mieszkam w gdyni a jak by było coś nie tak to zaspa
    Gosia a ty też z trójmiasta ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene, Inesicia - dzięki za namiar na karmniki - przyda się! A skąd dziewczyny wiecie jaki rozmiar będzie po porodzie Moje piersi są teraz niewiele większe niż przed ciążą, nie mam pojęcia jak to będzie przy karmieniu

Nieukowa spacer 6 km to KONKRET :D Jak po 4 km czułam że brzuch ciąży, no i to sapanie :-) Co do kąciku Maluszka to mamy tylko zamontowany przewijak na ścianie i szafeczki dla Młodego, łóżeczko mamy dostawne i pewnie dopiero za jakieś 2 tyg rozłożymy. Wszystko jest u nas w sypialni, ciasnawo ale mieszkanie mamy małe i zakup większego dopiero za 1,5 roku. Ale jakoś mnie to w ogólne nie martwi że tak na kupie z Borysem będziemy urzędować, i tak będzie fajnie :-)

Rozalia ślicznie to u Ciebie wygląda, zakochałam się w tej naklejce na ścianie, gdzie kupiłaś jeśli mogę spytać?

Inesicia trzymam kciuki że to źle pobrany mocz, a bakterie Ci jakieś wyszły?

Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera ja bym poszła do innego ginekologa potwierdzić zalecenia prowadzącego

• agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:

ta50sl.jpg

super koncik :) podoba mi sie tapeta :)tez bym chciała ale umnie wilgoć wiec były by widocznę pęcherze wiec lipa by była

Rozalia, Anja81 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja mam termin na 27 czerwca i moja mała w 29t4d ważyła 1900g. Tyle że u nas jest od początku opcja że będzie duża.

a ja mam pytanie do spakowanych mamusiek. Jaki rozmiar dla dzieci wzięłyście?

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w 31+3 miał 1,8 - myślę że niepotrzebnie lekarz Cię straszy.

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie do tych, których maluchy mają główkę w dole. Gdzie aktualnie czujecie ruchy? Ja to ani razu jeszcze po żebrach nie oberwalam i zastanawiam się czy nie fiknęła z powrotem :/

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Alorrene, Inesicia - dzięki za namiar na karmniki - przyda się! A skąd dziewczyny wiecie jaki rozmiar będzie po porodzie Moje piersi są teraz niewiele większe niż przed ciążą, nie mam pojęcia jak to będzie przy karmieniu

Nieukowa spacer 6 km to KONKRET :D Jak po 4 km czułam że brzuch ciąży, no i to sapanie :-) Co do kąciku Maluszka to mamy tylko zamontowany przewijak na ścianie i szafeczki dla Młodego, łóżeczko mamy dostawne i pewnie dopiero za jakieś 2 tyg rozłożymy. Wszystko jest u nas w sypialni, ciasnawo ale mieszkanie mamy małe i zakup większego dopiero za 1,5 roku. Ale jakoś mnie to w ogólne nie martwi że tak na kupie z Borysem będziemy urzędować, i tak będzie fajnie :-)

Rozalia ślicznie to u Ciebie wygląda, zakochałam się w tej naklejce na ścianie, gdzie kupiłaś jeśli mogę spytać?

Inesicia trzymam kciuki że to źle pobrany mocz, a bakterie Ci jakieś wyszły?

Bakterie wyszły nieliczne. Zobaczymy co będzie jutro. Póki co się tym nie martwię chociaż byłam pewna, że nie będzie żadnego problemu.
    A jeśli chodzi o rozmiar karminika to urodzę najdalej za miesiąc więc teraz już za wiele piersi nie urosną, a w karmniku, który dziś kupiłam jest lekki zapas w miseczce bo po porodzie pewnie trochę urosną. Dlatego też kupiłam tylko 1 sztukę tak na start żeby później nie żałować, że nie potrzebnie wydałam pieniądze. Zawsze można po porodzie podjechać i albo dokupić drugi taki sam jeśli ten będzie nadal odpowiedni albo dobrać inny rozmiar.
    gosi_a ja zabrałam większość na 56 i jeden komplet na 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:22

gosi_a, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    agawera ja bym poszła do innego ginekologa potwierdzić zalecenia prowadzącego

na szczescie też jestem zarejestrowana tez do innego na jutro ze szpitala na zaspie i zobaczymy co powie ;)

A1984 na razie mam kupiony 1 stanik dla karmiacych bo nie wiem czy urosna czy tez wrócą do rozmiaru przed ciąży

Alorrene13 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja wkleilam linka bo Dziewczny narzekaly ze maja rozmiary ktorych nie ma w sklepach. Natomiastja kupilam karmnik w dwupaku w kapphal akurat największy był 80E naprawdę niewielki. Teraz mam nadzieje ze bedzie dobry po porodzie ale nie wiem :/ dlatego moze nie bede kupowac wiecej.
    Agawera kurcze u Ciebie znowu takie zalecenia, tez nie wiem czy szpital ma sens :( podał Ci wagę małej?

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala biorę rozmiar 56, choć lekarz mówi że idzie na 3,8/4kg :) Moja kumpela urodziła chłopczyka 3,8kg 59cm i przez 3 tyg chodził w 56 bo był taki podkurczony no i zgubił na początku 250g :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - ja wezmę pewnie 56 i 62 rozmiar, zobaczymy co wyjdzie na ostatnim USG

Nadine - mój jest główką w dół od dawna i czuję ruchy głównie w okolicach pępka, żeber i pod samym biustem. Już bardzo rzadko w okolicach szyjki / pęcherza

gosi_a lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to tapeta kupiona na wyprzedaży w leroy :)

Ja się obawiam że piersi jeszcze mogą sporo urosnąć po uruchomieniu laktacji (tak mówią doświadczone koleżanki), ale pewnie u każdej z nas może to inaczej wyglądać. Oby mi tylko nie wywaliło dwa rozmiary do przodu bo się załamię. Jakiś stanik dla karmiącej muszę mieć na pewno do szpitala a najlepiej dwa, ale marzę o tym żeby w końcu kupić jakikolwiek :)

Ubranka mam głównie 62 i boję się że będą za duże, a teraz kupować na 56 to trochę szkoda mi kasy. Sama nie wiem co robić...

Mój jest od początku główką w dole i też go nie czuję w żebrach, głównie po bokach i nad pępkiem robią się wybrzuszenia :) Raz tylko wsadził mi coś - pewnie stopę w żebra i nie mogłam oddychać, to była masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:27

A1984, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moich cyckach jednak karmnik z fiszbina no i nie maly rozmar. A jakie mi rozstepy wyszly na nich masakra. Nigdy ich nie lubilam a teraz jeszcze bardziej.....

Trzymam kciuki zeby juz zadna za wczesnie nie wyladowala w szpitalu.

Mnie pewnie na forum nie bedzie przez pare dni chyba ze zabiore tablet lub z komorki napisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:29

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wybrać na stanikowe zakupy w takim razie :) zahaczę o kapphal ale jak teraz mam D to chyba E może być za małe przy karmieniu, tak mi się wydaje

Dziewczyny nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy - podkłady poporodowe, co właściwie się z tym robi? Ja to sobie wyobrażałam że to taki duuuuży podkład który się kładzie na łóżko, no wielkości co najmniej 1/2 łóżka, a mam jakieś małe coś co się na pewno przesunie jak będę na tym spać

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie dlatego nie widze sensu w leżeniu w szpitalu taki ja miał być w kwietniu bo i tak zrobili tylko 1 usg . no a czytając w necie o jugr to powinni mnie trzymac conajmiej 10 dni i wtedy wyciagnąć wnioski
    a wg tego co sprawdzałam to w ciagu 2 tygodni przybrała 100 g wiec chyba nie jest tak że ja lekarz przedstawił . no i u was waga jest też zbliżona do wagi mojej zosi na szczescie przepływy są ok wie moze to nasz taki urok

Alorrene13 dokładnie bpd ac shepard 1457g

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Agata gratuluję udanego wypoczynku ;)
    Kurcze odebrałam wyniki i o ile morfologia super to w moczu 20-30 leukocytów w p.w. Ciężko mi uwierzyć w ten wynik bo w sumie nie czuję żadnej infekcji więc idę jutro powtórzyć badanie. Mam nadzieję, że to kwestia źle pobranego moczu.
    Poza tym kupiłam dziś karmnik o tutaj http://www.9miesiecy.pl/biustonosze-do-karmienia.html na Wrocławskiej na Bemowie. Co prawda nie mieli dużego wyboru jeśli chodzi o karmniki bez fiszbin ale 1 kupiłam. Stwierdziłam, że po porodzie kupię więcej i pewnie już z fiszbinami, a takich mieli tam całkiem niezły wybór. Jeśli chodzi o plan porodu to ja mam ten http://szpital.szpitalzelazna.pl/userfiles/file/Dom_Narodzin/2014planporodu.pdf ale jeszcze nie wypełniony.

Iniesica - mnie nigdy nic ni swędzi, nigdy nie piecze, zero objawów, a zapalenie pęcherza właściwie przez cała ciąże. No i w 20-30 leukocytow właściwie co miesiac :/ Ale na pocieszenie dodam, ze często okazuje sie, ze mocz jest złe pobrany i przy drugim podejściu leukocytow jest do 5 :)

Inesicia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednak nie ma się czym martwić , u mnie najczęściej w okolicy pępka , czasami zdarzy się wyżej.

Co do staników do karmienia też zupełnie nie wiem co kupić, wolałabym już chodzić bez niż w tych takich szmacianych :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ