X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pół dnia mnie nie było a wy już tyle napisałayście ale to ostatnio oczywiste

u lekarza zaliczyłam beznadziejną wizyte lekarz do którego chodzę i daje mi l4 ma 2 usg jedno w gabinecie niby słabe i w innym gabinecie ponoc trochę lepsze i dzis było to drugie troche lepsze i Zosia mniejsza o 3 tygodnie prawie zom wyszło mu 33tc (wg mnie powinien wpisac 32w6d) z usg29w6d (wg mnie 2 tygodnie róznicy) no i znowu dostałam skierowanie do szpitala z tego samego powodu co poprzednio ale nie wiem czy jest sens jechania i usłyczenia tego co poprzednio taka moja natura i posiedzenia 3 dni bez sensu bez badań właściwie
    co mnie jeszcze bardziej wsciekło to ze pobrał gbs :( i ja nie wiem poco przecież to za wcześnie bo ja jestem prawie w 33tc a nie po 37tc :( wiec jestem wsciekła
    po obejzeniu wyników z szyjki powiedział że jakby gronkowiec i grzybeki poczatek bo był jeden + wiec nic nie daje i dał tylko skierowanie na posiew moczu a ja myslałam ze da mi jakis antybiotyk albo cos w tym stylu

po wizycie byłam na sr i troche wyluzowałam :) połozna poleciła plan porodu ze strony rodzić po ludzku i mówiła żeby jak bedziemy już w szpitalu to najlepiej porozmawiac ze ma sie taki poród a nie dawac i ani me ani be

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do położnej powiedziała o mojej sytuacji ze jeszcze zrobić konsultację u innego lekarza poleciła jednego ze swojego szitala ale nie idzie się do niego dodzwonić wiec spróbuje jutro i zobacze co bedzie

no i na sr była dziewczyna co termin ma na 27czerwca czyli 2 dni po mnie i jej waga maluszka to ok 1600 a u mnie jest ok 1500 to chyba nie jest tak żle jak myślicie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Agawera a gdzie planujesz rodzic, na Zaspie bo może się spotkamy :-)

redłowo bo mieszkam w gdyni a jak by było coś nie tak to zaspa
    Gosia a ty też z trójmiasta ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene, Inesicia - dzięki za namiar na karmniki - przyda się! A skąd dziewczyny wiecie jaki rozmiar będzie po porodzie Moje piersi są teraz niewiele większe niż przed ciążą, nie mam pojęcia jak to będzie przy karmieniu

Nieukowa spacer 6 km to KONKRET :D Jak po 4 km czułam że brzuch ciąży, no i to sapanie :-) Co do kąciku Maluszka to mamy tylko zamontowany przewijak na ścianie i szafeczki dla Młodego, łóżeczko mamy dostawne i pewnie dopiero za jakieś 2 tyg rozłożymy. Wszystko jest u nas w sypialni, ciasnawo ale mieszkanie mamy małe i zakup większego dopiero za 1,5 roku. Ale jakoś mnie to w ogólne nie martwi że tak na kupie z Borysem będziemy urzędować, i tak będzie fajnie :-)

Rozalia ślicznie to u Ciebie wygląda, zakochałam się w tej naklejce na ścianie, gdzie kupiłaś jeśli mogę spytać?

Inesicia trzymam kciuki że to źle pobrany mocz, a bakterie Ci jakieś wyszły?

Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera ja bym poszła do innego ginekologa potwierdzić zalecenia prowadzącego

• agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:

ta50sl.jpg

super koncik :) podoba mi sie tapeta :)tez bym chciała ale umnie wilgoć wiec były by widocznę pęcherze wiec lipa by była

Rozalia, Anja81 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja mam termin na 27 czerwca i moja mała w 29t4d ważyła 1900g. Tyle że u nas jest od początku opcja że będzie duża.

a ja mam pytanie do spakowanych mamusiek. Jaki rozmiar dla dzieci wzięłyście?

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w 31+3 miał 1,8 - myślę że niepotrzebnie lekarz Cię straszy.

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie do tych, których maluchy mają główkę w dole. Gdzie aktualnie czujecie ruchy? Ja to ani razu jeszcze po żebrach nie oberwalam i zastanawiam się czy nie fiknęła z powrotem :/

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Alorrene, Inesicia - dzięki za namiar na karmniki - przyda się! A skąd dziewczyny wiecie jaki rozmiar będzie po porodzie Moje piersi są teraz niewiele większe niż przed ciążą, nie mam pojęcia jak to będzie przy karmieniu

Nieukowa spacer 6 km to KONKRET :D Jak po 4 km czułam że brzuch ciąży, no i to sapanie :-) Co do kąciku Maluszka to mamy tylko zamontowany przewijak na ścianie i szafeczki dla Młodego, łóżeczko mamy dostawne i pewnie dopiero za jakieś 2 tyg rozłożymy. Wszystko jest u nas w sypialni, ciasnawo ale mieszkanie mamy małe i zakup większego dopiero za 1,5 roku. Ale jakoś mnie to w ogólne nie martwi że tak na kupie z Borysem będziemy urzędować, i tak będzie fajnie :-)

Rozalia ślicznie to u Ciebie wygląda, zakochałam się w tej naklejce na ścianie, gdzie kupiłaś jeśli mogę spytać?

Inesicia trzymam kciuki że to źle pobrany mocz, a bakterie Ci jakieś wyszły?

Bakterie wyszły nieliczne. Zobaczymy co będzie jutro. Póki co się tym nie martwię chociaż byłam pewna, że nie będzie żadnego problemu.
    A jeśli chodzi o rozmiar karminika to urodzę najdalej za miesiąc więc teraz już za wiele piersi nie urosną, a w karmniku, który dziś kupiłam jest lekki zapas w miseczce bo po porodzie pewnie trochę urosną. Dlatego też kupiłam tylko 1 sztukę tak na start żeby później nie żałować, że nie potrzebnie wydałam pieniądze. Zawsze można po porodzie podjechać i albo dokupić drugi taki sam jeśli ten będzie nadal odpowiedni albo dobrać inny rozmiar.
    gosi_a ja zabrałam większość na 56 i jeden komplet na 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:22

gosi_a, Ania1704 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    agawera ja bym poszła do innego ginekologa potwierdzić zalecenia prowadzącego

na szczescie też jestem zarejestrowana tez do innego na jutro ze szpitala na zaspie i zobaczymy co powie ;)

A1984 na razie mam kupiony 1 stanik dla karmiacych bo nie wiem czy urosna czy tez wrócą do rozmiaru przed ciąży

Alorrene13 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja wkleilam linka bo Dziewczny narzekaly ze maja rozmiary ktorych nie ma w sklepach. Natomiastja kupilam karmnik w dwupaku w kapphal akurat największy był 80E naprawdę niewielki. Teraz mam nadzieje ze bedzie dobry po porodzie ale nie wiem :/ dlatego moze nie bede kupowac wiecej.
    Agawera kurcze u Ciebie znowu takie zalecenia, tez nie wiem czy szpital ma sens :( podał Ci wagę małej?

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala biorę rozmiar 56, choć lekarz mówi że idzie na 3,8/4kg :) Moja kumpela urodziła chłopczyka 3,8kg 59cm i przez 3 tyg chodził w 56 bo był taki podkurczony no i zgubił na początku 250g :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - ja wezmę pewnie 56 i 62 rozmiar, zobaczymy co wyjdzie na ostatnim USG

Nadine - mój jest główką w dół od dawna i czuję ruchy głównie w okolicach pępka, żeber i pod samym biustem. Już bardzo rzadko w okolicach szyjki / pęcherza

gosi_a lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to tapeta kupiona na wyprzedaży w leroy :)

Ja się obawiam że piersi jeszcze mogą sporo urosnąć po uruchomieniu laktacji (tak mówią doświadczone koleżanki), ale pewnie u każdej z nas może to inaczej wyglądać. Oby mi tylko nie wywaliło dwa rozmiary do przodu bo się załamię. Jakiś stanik dla karmiącej muszę mieć na pewno do szpitala a najlepiej dwa, ale marzę o tym żeby w końcu kupić jakikolwiek :)

Ubranka mam głównie 62 i boję się że będą za duże, a teraz kupować na 56 to trochę szkoda mi kasy. Sama nie wiem co robić...

Mój jest od początku główką w dole i też go nie czuję w żebrach, głównie po bokach i nad pępkiem robią się wybrzuszenia :) Raz tylko wsadził mi coś - pewnie stopę w żebra i nie mogłam oddychać, to była masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:27

A1984, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moich cyckach jednak karmnik z fiszbina no i nie maly rozmar. A jakie mi rozstepy wyszly na nich masakra. Nigdy ich nie lubilam a teraz jeszcze bardziej.....

Trzymam kciuki zeby juz zadna za wczesnie nie wyladowala w szpitalu.

Mnie pewnie na forum nie bedzie przez pare dni chyba ze zabiore tablet lub z komorki napisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:29

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wybrać na stanikowe zakupy w takim razie :) zahaczę o kapphal ale jak teraz mam D to chyba E może być za małe przy karmieniu, tak mi się wydaje

Dziewczyny nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy - podkłady poporodowe, co właściwie się z tym robi? Ja to sobie wyobrażałam że to taki duuuuży podkład który się kładzie na łóżko, no wielkości co najmniej 1/2 łóżka, a mam jakieś małe coś co się na pewno przesunie jak będę na tym spać

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie dlatego nie widze sensu w leżeniu w szpitalu taki ja miał być w kwietniu bo i tak zrobili tylko 1 usg . no a czytając w necie o jugr to powinni mnie trzymac conajmiej 10 dni i wtedy wyciagnąć wnioski
    a wg tego co sprawdzałam to w ciagu 2 tygodni przybrała 100 g wiec chyba nie jest tak że ja lekarz przedstawił . no i u was waga jest też zbliżona do wagi mojej zosi na szczescie przepływy są ok wie moze to nasz taki urok

Alorrene13 dokładnie bpd ac shepard 1457g

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Agata gratuluję udanego wypoczynku ;)
    Kurcze odebrałam wyniki i o ile morfologia super to w moczu 20-30 leukocytów w p.w. Ciężko mi uwierzyć w ten wynik bo w sumie nie czuję żadnej infekcji więc idę jutro powtórzyć badanie. Mam nadzieję, że to kwestia źle pobranego moczu.
    Poza tym kupiłam dziś karmnik o tutaj http://www.9miesiecy.pl/biustonosze-do-karmienia.html na Wrocławskiej na Bemowie. Co prawda nie mieli dużego wyboru jeśli chodzi o karmniki bez fiszbin ale 1 kupiłam. Stwierdziłam, że po porodzie kupię więcej i pewnie już z fiszbinami, a takich mieli tam całkiem niezły wybór. Jeśli chodzi o plan porodu to ja mam ten http://szpital.szpitalzelazna.pl/userfiles/file/Dom_Narodzin/2014planporodu.pdf ale jeszcze nie wypełniony.

Iniesica - mnie nigdy nic ni swędzi, nigdy nie piecze, zero objawów, a zapalenie pęcherza właściwie przez cała ciąże. No i w 20-30 leukocytow właściwie co miesiac :/ Ale na pocieszenie dodam, ze często okazuje sie, ze mocz jest złe pobrany i przy drugim podejściu leukocytow jest do 5 :)

Inesicia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednak nie ma się czym martwić , u mnie najczęściej w okolicy pępka , czasami zdarzy się wyżej.

Co do staników do karmienia też zupełnie nie wiem co kupić, wolałabym już chodzić bez niż w tych takich szmacianych :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ