Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
pół dnia mnie nie było a wy już tyle napisałayście ale to ostatnio oczywiste
u lekarza zaliczyłam beznadziejną wizyte lekarz do którego chodzę i daje mi l4 ma 2 usg jedno w gabinecie niby słabe i w innym gabinecie ponoc trochę lepsze i dzis było to drugie troche lepsze i Zosia mniejsza o 3 tygodnie prawie zom wyszło mu 33tc (wg mnie powinien wpisac 32w6d) z usg29w6d (wg mnie 2 tygodnie róznicy) no i znowu dostałam skierowanie do szpitala z tego samego powodu co poprzednio ale nie wiem czy jest sens jechania i usłyczenia tego co poprzednio taka moja natura i posiedzenia 3 dni bez sensu bez badań właściwie
co mnie jeszcze bardziej wsciekło to ze pobrał gbsi ja nie wiem poco przecież to za wcześnie bo ja jestem prawie w 33tc a nie po 37tc
wiec jestem wsciekła
po obejzeniu wyników z szyjki powiedział że jakby gronkowiec i grzybeki poczatek bo był jeden + wiec nic nie daje i dał tylko skierowanie na posiew moczu a ja myslałam ze da mi jakis antybiotyk albo cos w tym stylu
po wizycie byłam na sr i troche wyluzowałampołozna poleciła plan porodu ze strony rodzić po ludzku i mówiła żeby jak bedziemy już w szpitalu to najlepiej porozmawiac ze ma sie taki poród a nie dawac i ani me ani be
-
co do położnej powiedziała o mojej sytuacji ze jeszcze zrobić konsultację u innego lekarza poleciła jednego ze swojego szitala ale nie idzie się do niego dodzwonić wiec spróbuje jutro i zobacze co bedzie
no i na sr była dziewczyna co termin ma na 27czerwca czyli 2 dni po mnie i jej waga maluszka to ok 1600 a u mnie jest ok 1500 to chyba nie jest tak żle jak myślicie -
Alorrene, Inesicia - dzięki za namiar na karmniki - przyda się! A skąd dziewczyny wiecie jaki rozmiar będzie po porodzie Moje piersi są teraz niewiele większe niż przed ciążą, nie mam pojęcia jak to będzie przy karmieniu
Nieukowa spacer 6 km to KONKRETJak po 4 km czułam że brzuch ciąży, no i to sapanie
Co do kąciku Maluszka to mamy tylko zamontowany przewijak na ścianie i szafeczki dla Młodego, łóżeczko mamy dostawne i pewnie dopiero za jakieś 2 tyg rozłożymy. Wszystko jest u nas w sypialni, ciasnawo ale mieszkanie mamy małe i zakup większego dopiero za 1,5 roku. Ale jakoś mnie to w ogólne nie martwi że tak na kupie z Borysem będziemy urzędować, i tak będzie fajnie
Rozalia ślicznie to u Ciebie wygląda, zakochałam się w tej naklejce na ścianie, gdzie kupiłaś jeśli mogę spytać?
Inesicia trzymam kciuki że to źle pobrany mocz, a bakterie Ci jakieś wyszły?Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A1984 wrote:Alorrene, Inesicia - dzięki za namiar na karmniki - przyda się! A skąd dziewczyny wiecie jaki rozmiar będzie po porodzie Moje piersi są teraz niewiele większe niż przed ciążą, nie mam pojęcia jak to będzie przy karmieniu
Nieukowa spacer 6 km to KONKRETJak po 4 km czułam że brzuch ciąży, no i to sapanie
Co do kąciku Maluszka to mamy tylko zamontowany przewijak na ścianie i szafeczki dla Młodego, łóżeczko mamy dostawne i pewnie dopiero za jakieś 2 tyg rozłożymy. Wszystko jest u nas w sypialni, ciasnawo ale mieszkanie mamy małe i zakup większego dopiero za 1,5 roku. Ale jakoś mnie to w ogólne nie martwi że tak na kupie z Borysem będziemy urzędować, i tak będzie fajnie
Rozalia ślicznie to u Ciebie wygląda, zakochałam się w tej naklejce na ścianie, gdzie kupiłaś jeśli mogę spytać?
Inesicia trzymam kciuki że to źle pobrany mocz, a bakterie Ci jakieś wyszły?
Bakterie wyszły nieliczne. Zobaczymy co będzie jutro. Póki co się tym nie martwię chociaż byłam pewna, że nie będzie żadnego problemu.
A jeśli chodzi o rozmiar karminika to urodzę najdalej za miesiąc więc teraz już za wiele piersi nie urosną, a w karmniku, który dziś kupiłam jest lekki zapas w miseczce bo po porodzie pewnie trochę urosną. Dlatego też kupiłam tylko 1 sztukę tak na start żeby później nie żałować, że nie potrzebnie wydałam pieniądze. Zawsze można po porodzie podjechać i albo dokupić drugi taki sam jeśli ten będzie nadal odpowiedni albo dobrać inny rozmiar.
gosi_a ja zabrałam większość na 56 i jeden komplet na 62.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:22
gosi_a, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
gucio wrote:agawera ja bym poszła do innego ginekologa potwierdzić zalecenia prowadzącego
na szczescie też jestem zarejestrowana tez do innego na jutro ze szpitala na zaspie i zobaczymy co powie
A1984 na razie mam kupiony 1 stanik dla karmiacych bo nie wiem czy urosna czy tez wrócą do rozmiaru przed ciążyAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Agatko ja wkleilam linka bo Dziewczny narzekaly ze maja rozmiary ktorych nie ma w sklepach. Natomiastja kupilam karmnik w dwupaku w kapphal akurat największy był 80E naprawdę niewielki. Teraz mam nadzieje ze bedzie dobry po porodzie ale nie wiem
dlatego moze nie bede kupowac wiecej.
Agawera kurcze u Ciebie znowu takie zalecenia, tez nie wiem czy szpital ma senspodał Ci wagę małej?
A1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gosia - ja wezmę pewnie 56 i 62 rozmiar, zobaczymy co wyjdzie na ostatnim USG
Nadine - mój jest główką w dół od dawna i czuję ruchy głównie w okolicach pępka, żeber i pod samym biustem. Już bardzo rzadko w okolicach szyjki / pęcherzagosi_a lubi tę wiadomość
-
Agata to tapeta kupiona na wyprzedaży w leroy
Ja się obawiam że piersi jeszcze mogą sporo urosnąć po uruchomieniu laktacji (tak mówią doświadczone koleżanki), ale pewnie u każdej z nas może to inaczej wyglądać. Oby mi tylko nie wywaliło dwa rozmiary do przodu bo się załamię. Jakiś stanik dla karmiącej muszę mieć na pewno do szpitala a najlepiej dwa, ale marzę o tym żeby w końcu kupić jakikolwiek
Ubranka mam głównie 62 i boję się że będą za duże, a teraz kupować na 56 to trochę szkoda mi kasy. Sama nie wiem co robić...
Mój jest od początku główką w dole i też go nie czuję w żebrach, głównie po bokach i nad pępkiem robią się wybrzuszeniaRaz tylko wsadził mi coś - pewnie stopę w żebra i nie mogłam oddychać, to była masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:27
A1984, Sista lubią tę wiadomość
-
Przy moich cyckach jednak karmnik z fiszbina no i nie maly rozmar. A jakie mi rozstepy wyszly na nich masakra. Nigdy ich nie lubilam a teraz jeszcze bardziej.....
Trzymam kciuki zeby juz zadna za wczesnie nie wyladowala w szpitalu.
Mnie pewnie na forum nie bedzie przez pare dni chyba ze zabiore tablet lub z komorki napisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:29
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Muszę się wybrać na stanikowe zakupy w takim razie
zahaczę o kapphal ale jak teraz mam D to chyba E może być za małe przy karmieniu, tak mi się wydaje
Dziewczyny nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy - podkłady poporodowe, co właściwie się z tym robi? Ja to sobie wyobrażałam że to taki duuuuży podkład który się kładzie na łóżko, no wielkości co najmniej 1/2 łóżka, a mam jakieś małe coś co się na pewno przesunie jak będę na tym spać -
no własnie dlatego nie widze sensu w leżeniu w szpitalu taki ja miał być w kwietniu bo i tak zrobili tylko 1 usg . no a czytając w necie o jugr to powinni mnie trzymac conajmiej 10 dni i wtedy wyciagnąć wnioski
a wg tego co sprawdzałam to w ciagu 2 tygodni przybrała 100 g wiec chyba nie jest tak że ja lekarz przedstawił . no i u was waga jest też zbliżona do wagi mojej zosi na szczescie przepływy są ok wie moze to nasz taki urok
Alorrene13 dokładnie bpd ac shepard 1457g -
Inesicia wrote:Agata gratuluję udanego wypoczynku
Kurcze odebrałam wyniki i o ile morfologia super to w moczu 20-30 leukocytów w p.w. Ciężko mi uwierzyć w ten wynik bo w sumie nie czuję żadnej infekcji więc idę jutro powtórzyć badanie. Mam nadzieję, że to kwestia źle pobranego moczu.
Poza tym kupiłam dziś karmnik o tutaj http://www.9miesiecy.pl/biustonosze-do-karmienia.html na Wrocławskiej na Bemowie. Co prawda nie mieli dużego wyboru jeśli chodzi o karmniki bez fiszbin ale 1 kupiłam. Stwierdziłam, że po porodzie kupię więcej i pewnie już z fiszbinami, a takich mieli tam całkiem niezły wybór. Jeśli chodzi o plan porodu to ja mam ten http://szpital.szpitalzelazna.pl/userfiles/file/Dom_Narodzin/2014planporodu.pdf ale jeszcze nie wypełniony.
Iniesica - mnie nigdy nic ni swędzi, nigdy nie piecze, zero objawów, a zapalenie pęcherza właściwie przez cała ciąże. No i w 20-30 leukocytow właściwie co miesiacAle na pocieszenie dodam, ze często okazuje sie, ze mocz jest złe pobrany i przy drugim podejściu leukocytow jest do 5
Inesicia lubi tę wiadomość