X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:31

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss - trzymaj sie dzielnie, a na pewno wszystko bedzie dobrze !!! Ja myśle, ze lekarz wie co robi, bo jeśli masz problem z ciśnieniem, to moze sie okazać, ze poród bedzie w każdej chwili. No i dlatego potrzebne sterydy. Ufamy lekarzom, nie internetowi. Ja wiem, ze 33 tydzien to troche wczesniej na poród, ale dzieciaczki urodzone w tym czasie przezywają bez problemu. Trzymam kciuki !!!

sss lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja po luteinie ciagle wkladki zmienialam a teraz odstawilam i mam malo sluzu, prawie w ogole.

lilly78 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly - ja wkładki i bieliznę zmieniam w ciagu dnia. Samych uplawów mam niewiele, ale chyba delikatnie nie trzymam moczu i czasami kilka kropel wycieknie, nawet nie wiem kiedy. Dziewczyny, które maja luteinę pisały, ze sie z nich wręcz leje. Ja bym poczekała do wizyty.

lilly78 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Agawera a gdzie planujesz rodzic, na Zaspie bo może się spotkamy :-)
    Ja planuje na Zaspie :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja pierwsza ciaze przenosilam i to sporo skurcze pojawily sie dopiero po silnych kilku dawkach oksy skonczylo sie cesarka dlatego teraz termin cc mam pozno bo gin stwierdzila ze i tak nie urodze wczesniej a co chwilke cos wskazuje ze ciezko bedzie dotrwac do 1.06 Czas mi sie dluzyxnw4pc0znf5j74rp.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 18:22

karolina0522 lubi tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja przy luteinie mam więcej śluzu, częściej zmieniam wkładki. Na początku myślałam, że to kwestia nie trzymania moczu :/
    SSS trzymam kciuki aby pobyt w szpitalu nie trwał długo!
    Ja jutro idę oddać krew i mocz do badania, we wtorek mam gina. Jakoś boję się, że ja też mogę dostać skierowanie do szpitala :(

lilly78, sss lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z konsultacji ale nie jestem zadowolona, zaczynając od Pani na recepcji poprzez naburmuszoną panią stomatolog, która uważa że zjadła wszystkie rozumy. Sama konsultacja jest darmowa ale nie zdecydowałabym się u nich uzupełniać zęba.
    No nic muszę szukać dalej.

Zajechaliśmy do h&m ale staniki w rozmiarze E są dla mnie za małe, nosz kurde już nie wiem gdzie szukać :/

Lilly ja po luteinie mam więcej śluzu i aplikuję teraz dwie rano i wieczorem, a do tego zdarza mi się nie trzymać siuśków :D Dziś na przykład kichnęłam i bielizna do wymiany :) Nie martw się.

sss trzymam za Was kciuki!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta!

Wróciliśmy właśnie z majówki, super 5 dni bez dostępu do sieci (ale zastanawiałam się intensywnie czy poza Dominiczkiem mamy już jakiegoś nowego Maluszka), nawet telefon mi nie działał chyba że wlazłam na taką wielką górę co powodowało jednak że sapałam jak niedźwiedź. Kaszuby piękne i dzikie, od poniedziałku do wyjazdu nie spotkaliśmy żadnego człowieka poza nami, graliśmy w planszówki, paliliśmy w kominku, mój J trochę szalał na rowerze i żeglował, ja chodziłam na spacery, spałam po 15h na dobę i opalałam brzuszek. Borys nie zdecydował się na opuszczenie stanowiska pomimo burzy, seksu, intensywnych spacerów mamuśki i widma narodzin w pięknych okolicznościach przyrody - nic z tego, nawet małego skurczu nie było.

Nie zdążyłam Was nadrobić, jutro sobie przeczytam do śniadania - widzę tylko że kilka Brzuszków w szpitalu, trzymajcie się dziewczyny, teraz to już nawet nie ma co się stresować bo dzieciakom już chyba nie grozi nic poza ewentualną potrzebą dogrzania w inkubatorze!

Wiem że obiecałam fotkę ślubną, obiecuje poprawę w tym tyg!

Alorrene13, Sista, Z., Viola, Aka81, Nieukowa, dorcia8919, Rozalia, Inesicia, karolinka85, BrumBrumek, sss, karolina0522, nenette, Finezja, Marcia86, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super, że jesteś i że wyjazd udany ! :)
    Rozalia przypomńiało mi się że miałam Wam wkleic tą stronę z bielizną, dużo karmników i bardzo różne rozmiary, ceńy srednie, może w dziale outlet lepiej, choć tam nie ma wszystkich rozmiarów. Wiem, że lepiej przymierzyć w sklepie, ale coż może któraś skorzysta ... ;)
    http://bielizna-benefit.pl/pl/

A1984, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze napięcie rośnie :) W zasadzie tylko porody już na tapecie :D

Agata rewelacja! Zazdroszczę, też bym się chciała wyrwać, ale nie da rady bo remont :(

Ja właśnie zdycham- zrobiłam sobie 6km spacerek po lesie i teraz mnie spojenie łonowe napieprza tak że sie ledwo ruszam ;/

Czy któraś z was jest jeszcze w lesie jeśli idzie o pokoik? Bo mąż mnie znowu wkurza, bawiąc się w precyzyjnie malowanie pędzelkiem do akwarelek tego, co nazywa "niedoróbkami". IMO to taka męska wersja OCD ;/
    Zrobiłam zwyczajowego focha i jutro mamy jechać kupić łóżeczko, komodę i przewijak... a i tak będzie to leżeć w kartonie poi on nie skończy swojego pacykowania... ech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 20:33

A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam karmnika nie kupuje i zaloze się ze większość z was zrezygnuje z nich i przejdzie na sportowe albo podobne

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 1984 cieszę się, że wypad udany :D

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje karmnik jeden zwykły bawełniany i jeden na fiszbinach bo trzeba jakoś wyglądać a z fiszbinami piersi są całkiem inne niż w zwykłym :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kurcze napięcie rośnie :) W zasadzie tylko porody już na tapecie :D

Agata rewelacja! Zazdroszczę, też bym się chciała wyrwać, ale nie da rady bo remont :(

Ja właśnie zdycham- zrobiłam sobie 6km spacerek po lesie i teraz mnie spojenie łonowe napieprza tak że sie ledwo ruszam ;/

Czy któraś z was jest jeszcze w lesie jeśli idzie o pokoik? Bo mąż mnie znowu wkurza, bawiąc się w precyzyjnie malowanie pędzelkiem do akwarelek tego, co nazywa "niedoróbkami". IMO to taka męska wersja OCD ;/
    Zrobiłam zwyczajowego focha i jutro mamy jechać kupić łóżeczko, komodę i przewijak... a i tak będzie to leżeć w kartonie poi on nie skończy swojego pacykowania... ech.

Nieukowa - ja nie mam pokoiku dla Olgi, ale tylko kącik w sypialni (na razie tylko w planach). Nie ma półek, polko-przewijaka, łóżeczka, a nawet żaluzji (na oknach nie mamy nic, ani rolet, ani firan czy zaslon). Plus pierdołki typu cotton balls, ramki, pudełka, koszyki - trzeba kupić :)

karolina0522, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata witaj spowrotem ;)

Alorenne dzięki za linka ale ja jednak muszę przymierzać, bo strasznie ciężko mi coś dopasować. Niby cycki nie wydają się ogromne dopóki nie zacznę mierzyć i wtedy okazuje się że potrzeba namiotu nie miseczki :P

Nieukowa ja może nie w lesie ale jeszcze daleko do efektu jaki by mnie zadowalał. Wiem o czym piszesz bo mój mąż też jak się za coś bierze to musi być perfekt wykonane i tak samo było z malowaniem. Szlag mnie już trafiał jak widziałam jak on się pieści z tym wszystkim :D

Dziś poprasowałam m.in. pościele i przymierzyłam do łóżeczka, także udostępniam kawałek ogarniętej przestrzeni sennej Mikołajka ;) Oczywiście teraz leży schowana i ubiorę przed pójściem do szpitala.

ta50sl.jpg

Zus przelał mi dziś pierwszą kasę, wow nie wierzę że to się w końcu dzieje :D :D

Sista, szczesliwamama, A1984, Viola, Inesicia, Alorrene13, karolinka85, sss, BrumBrumek, lilly78, Z., Ania1704, karolina0522, Nieukowa, nenette, Finezja, Marcia86, Scintilla, dorcia8919, patrycja_24 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratuluję udanego wypoczynku ;)
    Kurcze odebrałam wyniki i o ile morfologia super to w moczu 20-30 leukocytów w p.w. Ciężko mi uwierzyć w ten wynik bo w sumie nie czuję żadnej infekcji więc idę jutro powtórzyć badanie. Mam nadzieję, że to kwestia źle pobranego moczu.
    Poza tym kupiłam dziś karmnik o tutaj http://www.9miesiecy.pl/biustonosze-do-karmienia.html na Wrocławskiej na Bemowie. Co prawda nie mieli dużego wyboru jeśli chodzi o karmniki bez fiszbin ale 1 kupiłam. Stwierdziłam, że po porodzie kupię więcej i pewnie już z fiszbinami, a takich mieli tam całkiem niezły wybór. Jeśli chodzi o plan porodu to ja mam ten http://szpital.szpitalzelazna.pl/userfiles/file/Dom_Narodzin/2014planporodu.pdf ale jeszcze nie wypełniony.
    A tak w ogóle to przecież jeśli zaznaczę, np. chcę znieczulenie, a w trakcie porodu powiem, że nie to przecież nie podadzą mi go na siłę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 20:56

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u okulisty, wzrok mam nadal ten sam +0,75 w obu oczach plus astygmatyzm. No i dostałam zaświadczenie, ze nie ma przeciwwskazań do porodu natoralnego. Ale tego raczej nie pokaże mojemu ginekologowi...:):):)

sss lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Agata witaj spowrotem ;)

Alorenne dzięki za linka ale ja jednak muszę przymierzać, bo strasznie ciężko mi coś dopasować. Niby cycki nie wydają się ogromne dopóki nie zacznę mierzyć i wtedy okazuje się że potrzeba namiotu nie miseczki :P

Nieukowa ja może nie w lesie ale jeszcze daleko do efektu jaki by mnie zadowalał. Wiem o czym piszesz bo mój mąż też jak się za coś bierze to musi być perfekt wykonane i tak samo było z malowaniem. Szlag mnie już trafiał jak widziałam jak on się pieści z tym wszystkim :D

Dziś poprasowałam m.in. pościele i przymierzyłam do łóżeczka, także udostępniam kawałek ogarniętej przestrzeni sennej Mikołajka ;) Oczywiście teraz leży schowana i ubiorę przed pójściem do szpitala.

ta50sl.jpg

Zus przelał mi dziś pierwszą kasę, wow nie wierzę że to się w końcu dzieje :D :D

jezu jak slicznie !!!

Rozalia lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ